Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Uwagi do moderacji II
Czy mógłbyś Bracie sprecyzować co masz na myśli. Może być na PW. Jeżeli jestem na tym forum niemile widziany wystarczy mnie o tym poinformować . Sam odejdę. Natomiast nieuzasadniony i nieuczciwy ban dla osoby z wiedzą jest łatwy do ominięcia.

zmiana IP , linux i te inne sprawy

Myślę , że uczciwość i kierowanie się Miłością winno być zawsze nadrzędne zwłaszcza dla osób ze Stałym Charyzmatem.

Pt lip 23, 2010 8:42

Mówiąc w skrócie. Przekonanie o własnej wyjatkowosci i treści które rozprzestrzeniasz na forum (coraz cześciej w formie bloga) są jak dla mnie co najmniej podejrzane.
Chodzi głównie o wypowiedzi na temat wiary katolickiej, które opieraja sie praktycznie tylko na objawieniach prywatnych, a które podajesz jak prawdę objawioną i pewną. Poza tym styl wypowiedzi - że jesteś „wtajemniczony” i „wiesz coś ważnego”, ale nie powiesz wprost, bo szatan komputery zniszczy, albo są to informacje tylko dla garstki wtajemniczonych....

Mnie akurat informacja o ogolnoświatowym spisku i bliskim końcu świata nie wzrusza, ale niewątpliwie są tu osoby bardziej wrażliwe, którym takie wypowiedzi osoby "obdarzonej wyjątkowymi łaskami" i "znanego biskupom" (jak sam o sobie piszesz) mogą zamącić w głowie.
Tak samo jak głoszenie herezji w oparciu o własne interpretacje objawień prywatnych – co wytknął już np. Zethrik.

Reasumując: według mnie jest to działanie mocno szkodliwe szczególnie wśród młodszych użytkownikow, którzy tak łatwo nie rozróżnią co jest „nauką” Kościoła, a co „nauką fratra”

Pt lip 23, 2010 9:22
zbanowana na stałe

Każdy jest jednostką wyjątkową . Ty także. Poczytaj moje posty. Często cytuję PŚ. Na bazie jednej z Encyklik założyłem temat. Każdy ma jakąś wiedzę podobnie jak Ty i nie możesz jej do końca ujawnić, nadto kiedyś za zbytnią transparętność ponad pół roku nie Posługiwałem w internecie ze względu na Posłuszeństwo. Teraz nie jestem już tak wylewny.

Wiedza o demonach nie jest mała . Posiadają Ją osoby związane nie tylko z Charyzmatem Uwalniania. .

demon także nadto reaguje na sprawy wirtualne . Prosty przykład;
Poproś któregokolwiek z Braci Kapłanów, z Tych powszechnie uważanych za bardzo pokornych o np Ewangelizację w środowiskach sodomistycznych. Reakcja demona na maile, pakiety będzie natychmiastowa. Ja piszę o faktach. Także z mego bezpośredniego doświadczenia.

frater nie posiada własnej nauki.

Podważ chociaż jedno moje zdanie na przykładzie. Co do Objawień Prywatnych możesz założyć osobny temat. Chętnie będę w nim postował. Nie jestem jedynym Charyzmatykiem w Kościele Katolickim i chętnie na bazie choćby Słów Jana Pawła II złożę argumentację.

A skąd pojawił się ów Zethrik. Sam wiesz. Więc ...

Pt lip 23, 2010 9:48

Wybacz, ale swoje zdanie już wyraziłem:

saxon napisał(a):
informuję jednocześnie, że dalsze tego typu zachowanie na forum doprowadzi do kolejnych ostrzeżeń, a w konsekwencji do nałożenia bana.

i nie widzę konieczności dalszej dyskusji na ten temat. Wybór należy do Ciebie

Pt lip 23, 2010 9:54
zbanowana na stałe

Ja także;

frater napisał(a):
Czy mógłbyś Bracie sprecyzować co masz na myśli. Może być na PW. Jeżeli jestem na tym forum niemile widziany wystarczy mnie o tym poinformować . Sam odejdę. Natomiast nieuzasadniony i nieuczciwy ban dla osoby z wiedzą jest łatwy do ominięcia.

zmiana IP , linux i te inne sprawy

Myślę , że uczciwość i kierowanie się Miłością winno być zawsze nadrzędne zwłaszcza dla osób ze Stałym Charyzmatem.

Pt lip 23, 2010 9:59

Nie Ty jesteś na tym forum niemile widziany, ale takie zachowanie o jakim napisałem wyżej.

Pt lip 23, 2010 10:10
zbanowana na stałe

Wiesz też o tym, że Prawo BOŻE, a Prawo ludzkie to inne dziedziny.

Cytuj:
Tak samo jak głoszenie herezji w oparciu o własne interpretacje objawień prywatnych – co wytknął już np. Zethrik.

Argumentacja Twego ... była całkowicie błędna. Odpowiedziałem w danym temacie i mogę nado wyłożyć Mu to jeszczze dosadniej, jeżeli będzie chciał podjąć dyskusję.

Ostatnio edytowano Pt lip 23, 2010 10:39 przez frater, łącznie edytowano 2 razy

Pt lip 23, 2010 10:15
zbanowana na stałe

EDIT

Ostatnio edytowano Pt lip 23, 2010 10:44 przez frater, łącznie edytowano 2 razy

Pt lip 23, 2010 10:32

saxon napisał(a):
Decyzja została podjęta za moją wiedzą i zgodą - informuję jednocześnie, że dalsze tego typu zachowanie na forum doprowadzi do kolejnych ostrzeżeń, a w konsekwencji do nałożenia bana.

Jakiego typu i konkretnie kogo zachowanie?
Z Bogiem - Dawid.

Pt lip 23, 2010 10:33
zbanowana na stałe

"Nasze czasy charakteryzują się dużą liczbą objawień prywatnych. Część spośród nich doczekała się pośredniego potwierdzenia ze strony Kościoła, na przykład przez wyniesienie na ołtarze osób, które je przeżywały, albo poprzez wzniesienie w miejscach objawień sanktuariów. Jednak nawet w takiej sytuacji ich treść, oparta na świadectwie ludzkim, nie jest podawana jako obowiązująca do wierzenia.

Objawienia prywatne nie wnoszą nowych treści do Depozytu Wiary, ustalonego ostatecznie z chwilą śmierci ostatniego apostoła. Jaki jest więc ich cel? Mają one, najczęściej, przypominać wiernym wątki biblijne, ukazywać je w nowym świetle, czy służyć rozwojowi. Niekiedy ich zadaniem może być pobudzenie albo pogłębienie pobożności, wezwanie do wzmożonej pokuty, postu czy nowych form modlitewnych."

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD ... mu_06.html

Należy też pamiętać , że Objawienia Prywatne nie są w Kościele Katolickim zakazane, a wiele osób zachowuje się tak, jakby były. Nadto jedyne Objawienia Prywatne Uznane przez Kościół Katolicki w Polsce są w Gietrzwałdzie, a Dzienniczek Stygmatyczki Św. Faustyny Kowalskiej znany jest na całym Świecie.

Tak samo Objawienia zdjęte niesłusznie i bez najmniejszych podstaw merytorycznych przez Jo_tkę także są znane na całym Świecie i są Stygmatyczki Bł Anny Katarzyny Emmerich wydane w Polsce pod Imprimatur Kurii Biskupiej w Katowicach.

Rozważania Tajemnic Różańca Świętego będziemy z Dawidem7 Kontemplowali także na bazie Tych Objawień Prywatnych naturalnie cytując Ich fragmenty i proszę iIch nie kasować .

Pt lip 23, 2010 11:42

Proszę o wycięcie moich ostatnich przemyśleń z tego topika http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=26&t=22921&start=30 Po zastanowieniu doszedłem do wniosku że to nie miejsce dla nich.

So lip 24, 2010 13:07
Czy ataner155 memberlist.php?mode=viewprofile&u=21458
i renata155 memberlist.php?mode=viewprofile&u=5528
to ta sama osoba?

Pn lip 26, 2010 9:17
Odnośnie pytań:

liam napisał(a):
A może po prostu moderacja zacznie konsekwentnie zamykać takie posty z pytaniami i kierować tutaj: Dział pytań?

Cz lip 29, 2010 21:26

Liam, zostanie to wzięte pod uwagę. Dzięki.

Pt lip 30, 2010 1:20
Zobacz profil WWW
Co jest? viewtopic.php?f=24&t=4811&start=165
Od dłuższego czasu wygląda na to, że wątek żyje głównie pierwszymi postami "nowych" uczestników, którzy nigdzie indziej nie pisują? Albo jest wyjątkowo popularny w searchach, albo to jedna osoba gada sama ze sobą?

So lip 31, 2010 12:44
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 222  Następna strona