Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Alus napisał(a): Cytuj: Co do Kaczyńskiego - wkurza mnie jego kolejna, negatywna teraz, przemiana. Ale po części go rozumiem, ten człowiek już psychicznie praktycznie nie żyje, wątpię by nie był cały czas na prochach or sth. Tragedia go dotknęła i to konkretna, tego nikt nie podważy, śmiem twierdzić, że wiele wypowiedzi mówi teraz nie zdając sobie sprawy z tego jak to brzmi i jakie poniesie konsekwencje. Rozumiesz J. Kaczyńskiego - a czy rozumiesz jego otoczenie, które człowieka w takim stanie psychicznym rekomendowało nam na prezydenta???  Nie wiem czy Kaczyński decydował sam czy go namawiali. Jeśli namawiali to było to trochę ryzykowne chociaż ja przyznam się bez bicia, że wierzyłem w jego przemianę (chociaż po katastrofie bardziej zmienić powinni się ludzie pokroju Palikota, który notabene obiecywał, że się poprawi). P.S. Znalezione w sieci: Pod pałacem prezydenckim koło krzyża stali ludzie z transparentem "nie zapomnimy o mordzie naszego prezydenta!"... Podeszła do nich starsza osoba i powiedziała: "Trudno będzie o niej zapomnieć bo taka sama morda jest jeszcze w sejmie".
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt lip 20, 2010 12:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie wiem czy Kaczyński decydował sam czy go namawiali. Jeśli namawiali to było to trochę ryzykowne chociaż ja przyznam się bez bicia, że wierzyłem w jego przemianę (chociaż po katastrofie bardziej zmienić powinni się ludzie pokroju Palikota, który notabene obiecywał, że się poprawi). Obiecanki Palikota były zamierzoną kpiną.
|
Wt lip 20, 2010 12:59 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Alus napisał(a): Cytuj: Nie wiem czy Kaczyński decydował sam czy go namawiali. Jeśli namawiali to było to trochę ryzykowne chociaż ja przyznam się bez bicia, że wierzyłem w jego przemianę (chociaż po katastrofie bardziej zmienić powinni się ludzie pokroju Palikota, który notabene obiecywał, że się poprawi). Obiecanki Palikota były zamierzoną kpiną. Teraz już wiem. Za bardzo wierzę w ludzi.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt lip 20, 2010 13:02 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Nie rozumiem Cię. Przekonania polityczne tworzą styl oraz treść, to samo z sytuacją polityczną. Piszarz nie jest zamknięty w szczelnym pomieszczeniu bez dostępu do reszty świata. Czego Ty sie spodziewasz po dobrej ksiazce? Musi miec ciekawa tresc i ladny jezyk, czy byc napisana przez "poprawnego politycznie"? Co mnie moze obchodzic, ze E.A.Poe byl stukniety od narkotykow i wody, ze K.May siedzial we wiezieniu? Ja nawet nie wiem jakie bylo ich zapatrywanie na polityke. Broniewskiego nie wspomne, komuch i aresztowany przez NKWD, no to jak wlasciwie? A Ty wiesz do jakiej partii nalezy J.K.Rowling? 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt lip 20, 2010 13:50 |
|
 |
mazli
|
Mroczny Pasażer napisał(a): ten człowiek już psychicznie praktycznie nie żyje, wątpię by nie był cały czas na prochach or sth. Mam wrażenie, że dziwnym trafem troskliwe medyczne dusze muszą znaleźć swoje ujście po śmierci Lecha w osobie Jarosława. Jeden był zakompleksionym alkoholikiem, natomiast drugi jest wrakiem psychicznym. Jakże to dziwne, iż kiedy ktoś inny mówi że wychodzimy z NATO, lub że kapitalista to osoba popierająca kapitalizm zamiast mająca kapitał, albo że Norwegia nie jest członkiem UE, albo że woda i tak spłynie do Bałtyku nie należy zatroszczyć się o jego zdrowie. Jak to działa?
|
Wt lip 20, 2010 16:24 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
mazli napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): ten człowiek już psychicznie praktycznie nie żyje, wątpię by nie był cały czas na prochach or sth. Mam wrażenie, że dziwnym trafem troskliwe medyczne dusze muszą znaleźć swoje ujście po śmierci Lecha w osobie Jarosława. Jeden był zakompleksionym alkoholikiem, natomiast drugi jest wrakiem psychicznym. Jakże to dziwne, iż kiedy ktoś inny mówi że wychodzimy z NATO, lub że kapitalista to osoba popierająca kapitalizm zamiast mająca kapitał, albo że Norwegia nie jest członkiem UE, albo że woda i tak spłynie do Bałtyku nie należy zatroszczyć się o jego zdrowie. Jak to działa? O tak:  A na poważnie: ten drugi nie przeżył takiej tragedii, a przykłady, które podałeś to jedynie wpadki wynikające z braku wiedzy/stresu/cokolwiek, a nie urazu psychiki.
|
Wt lip 20, 2010 22:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ostatnio skonstatowałem, że żyję w kraju w którym już nie ma żadnych społecznych i gospodarczych problemów. Jedynym problemem Polski jest jedynie Palikot, któremu media poświęcają najwięcej miejsca. Chyba ta sytuacja jest na rękę PO, bo nie muszą się z niczego tłumaczyć ponieważ cała uwaga mediów a co za tym idzie i społeczeństwa jest skierowana na Stańczyka PRL-bis. Cóż można pisać o błaznach jeśli nie tego że jest w błaznowaniu dobry i tylko w tym.
|
Pt lip 23, 2010 10:33 |
|
 |
Cyryl
|
Jescze teraz władza będzie się zajmować usuwaniem krzyży.Czyli podżeganie sporów ideologicznych i przesłanianie problemów gospodarczych.Stare wypróbowane metody.
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
|
Pn lip 26, 2010 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PO wygrało na bazie straszenia PISEM i dalej idą tym utartym, sprawdzonym torem. Dzisiaj włączając poszczególne stacje typu Polsat News, TVP Info i TVN24 tylko jedna z nich ciągle ględziła o komisji Macierewicza i zagrożeniach płynących ze strony PiS-u gdzie inne stacje w ogóle to nie interesowało. Pytanie dla inteligentnych. Która stacja wałkowała na okrągło ten temat? Dla niekumatych, Wajda powiedział że TUSK ma tam przyjaciół.
|
Pn lip 26, 2010 14:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): PO wygrało na bazie straszenia PISEM i dalej idą tym utartym, sprawdzonym torem. Dzisiaj włączając poszczególne stacje typu Polsat News, TVP Info i TVN24 tylko jedna z nich ciągle ględziła o komisji Macierewicza i zagrożeniach płynących ze strony PiS-u gdzie inne stacje w ogóle to nie interesowało. Pytanie dla inteligentnych. Która stacja wałkowała na okrągło ten temat? Dla niekumatych, Wajda powiedział że TUSK ma tam przyjaciół. Inteligentni odpowiedzą Ci kto nie wałkuje  ....media PiSowskie - TVP1, RM i TVTrwam, które dla odmiany straszą PO i wieszczą koniec wolnej Polski. Cytuj: Jescze teraz władza będzie się zajmować usuwaniem krzyży.Czyli podżeganie sporów ideologicznych i przesłanianie problemów gospodarczych.Stare wypróbowane metody. Nie usuwaniem, a przeniesieniem, czego dokona Kościół i harcerze.
|
Pn lip 26, 2010 23:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Inteligentni odpowiedzą Ci kto nie wałkuje  ....media PiSowskie - TVP1, RM i TVTrwam Pominęłaś Polsat News który o dziwo jest jednak obiektywny i generalnie tą stację za taką uważam. Generalnie wiadomości oglądam wyłącznie tam a jak chcę sobie podnieść ciśnienie to włączam TVN24, które stało się jednym, wielkim Szkłem Kontaktowym przez 24 h więc teraz ta stacja powinna nazywać się SK24. Najlepsze jest to, że PO zarzuca granie trumnami ale przeciwstawia tej tezie oświadczenia nielicznych rodzin ofiar ze strony PO i SLD które wypowiadają się się zgodnie z duchem PO i Palikota, więc trudno dociec kogo one tak po prawdzie reprezentują. Siebie czy PO? Ktoś w ferworze walki zapomniał że 90% (tak strzelam) ofiar stanowili ludzie PiS-u lub ściśle z nimi powiązani a głos przeciw Maciarewiczowi przedstawia nam się jako głos większości lub przynajmniej próbuje stworzyć takie wrażenie. W tle działają zaś komanda PO, które likwidują ruch oporu w postaci blogu Kataryny na Facebooku, która punktuje od wielu miesięcy dość dociekliwie i celnie rząd i PO. Ja tylko czekam kiedy Palikot dobierze się jej do skóry dosłownie i w przenośni, bo już zastraszył osoby występujące w filmie Solidarni 2010 że złoży donos do prokuratury przeciwko nim za to że podnieśli rękę na władzę ludową. Stalinizm w Tuscanni idzie wielkimi krokami.
|
Wt lip 27, 2010 6:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Pominęłaś Polsat News który o dziwo jest jednak obiektywny i generalnie tą stację za taką uważam. Nie mam w pakiecie i Superstacji także. Cytuj: Ktoś w ferworze walki zapomniał że 90% (tak strzelam) ofiar stanowili ludzie PiS-u lub ściśle z nimi powiązani To odsłania jak PiS przez 2 lata zawłaszczył państwo, wszystkie instytucje. Cytuj: Stalinizm w Tuscanni idzie wielkimi krokami. Już był liberalizm, faszyzm, socjalizm, masoneria, teraz stalinizm....co jeszcze??? 
|
Wt lip 27, 2010 9:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Już był liberalizm, faszyzm, socjalizm, masoneria, teraz stalinizm....co jeszcze??? Pominęłaś kaczyzm, który to neologizm wymyślił dla obrzydzenia PiS-u TUSK. Cytuj: To odsłania jak PiS przez 2 lata zawłaszczył państwo, wszystkie instytucje. Widać że szkolono Ciebie w PO bo wyśmienicie przerobiłaś trafną uwagę dotykającą istoty sprawy w broń na użytek własny. To tak jakby uwagę o wymordowaniu milionów Polaków przerobić na zarzut że "to odsłania jak się tych polaczków namnożyło" Bardzo ciekawe i cwane podejście do danego tematu. Specjalność PO jak przewrotnie komentować zarzuty wobec siebie na zasadzie "kij ma dwa końce"
|
Wt lip 27, 2010 9:29 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
Powiem tak: już teraz po latach działalności Kaczyński jest dla mnie politykiem w 100% niewiarygodnym.
Osiris a dla Ciebie J. Kaczyński jest wiarygodny? Wierzysz mu? Ufasz? Sądzisz, że człowiek ten w swoich działaniach kieruje się dobrem Polski?
Wt lip 27, 2010 10:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Geonides napisał(a): Powiem tak: już teraz po latach działalności Kaczyński jest dla mnie politykiem w 100% niewiarygodnym.
Osiris a dla Ciebie J. Kaczyński jest wiarygodny? Wierzysz mu? Ufasz? Sądzisz, że człowiek ten w swoich działaniach kieruje się dobrem Polski? A jest w ogóle jakiś wiarygodny polityk w naszym kraju? Ja takiego nie znam. Wiarygodni to może byli przed II wojną światową a teraz mamy co mamy. Oni dzielą się tylko na mniej lub bardziej złych.
|
Wt lip 27, 2010 11:03 |
|
|
|