Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Wypowiedź Kaczyńskiego przed wejściem na spotkanie rodzin ofiar katastrofy z prokuratorami prowadzącymi śledztwo: Jarosław Kaczyński napisał(a): Niewyjaśnianie takiej sprawy jest czymś niebywałym. Niebywałe jest też to, że nikt nie poniósł odpowiedzialności za to, co się wydarzyło. W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce. A u nas rząd kwitnie. Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem. W Polsce wręcz nie można mówić o demokracji, jest tylko bardzo przezroczysta fasada Jak miło oglądać gdy chory na władzę mały człowieczek bezsilnie miota się i pluje jadem. Do kogo agitacja skierowana? Ale ja odpowiem panu Kaczyńskiemu. Jarosław Kaczyński napisał(a): Niewyjaśnianie takiej sprawy jest czymś niebywałym. Sprawa jest w trakcie wyjaśniania, śledztwo trwa. Jarosław Kaczyński napisał(a): Niebywałe jest też to, że nikt nie poniósł odpowiedzialności za to, co się wydarzyło. Tak się składa, że odpowiedzialni za katastrofę zginęli w niej. Nie polegli, tragicznie zginlęli panie Kaczyński. Jarosław Kaczyński napisał(a): W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce. A co ma rząd do organizowanego przez prezydenta wylotu? Już widzę co by się dzialo gdyby podczas przygotowań rząd ingerował w listę pasażerów prezydenckiego lotu. Jarosław Kaczyński napisał(a): Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem. Oślepł czy co? Słomkę w cudzym oku widzi a przęsła mostu Golden Gate we własnym nie dostrzega? Jarosław Kaczyński napisał(a): W Polsce wręcz nie można mówić o demokracji, jest tylko bardzo przezroczysta fasada Bez komentarza http://wiadomosci.onet.pl/2203299,11,ka ... ,item.html
Śr lip 28, 2010 12:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co ma rząd do organizowanego przez prezydenta wylotu? Wszystko jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Praktycznie cała logistyka leżała w rękach rządu łącznie z zabezpieczeniem odpowiedniego samolotu oraz wyszkolonych należycie pilotów. Nic nie wyszło i wszystko poszło nie tak. Jedyną winą Prezydenta było zaproszenie tak ważnych osób na jeden wspólny rejs, tylko zastanawiam się czy odpowiednie służby powinny na to pozwolić i przecież to dorosłe osoby, które także same za siebie odpowiadają. Tu się wina rozkłada na wiele osób a nie tylko na samego Prezydenta, któremu głupio było im odmówić, bo nie wiem czy on ich akurat tam zapraszał w dosłownym tego słowa znaczeniu. Cytuj: W Polsce wręcz nie można mówić o demokracji, jest tylko bardzo przezroczysta fasada Jakoś dziwnie zgadzam się z tym. Mamy tu raczej do czynienia z PRL bis. Jeszcze na początku lat '90 żyłem nadzieją że idzie nowe ale teraz już wiem że mamy stare tylko w innym ubranku. Do demokracji zachodnich mamy tysiące lat świetlnych. Do demokracji jak i kultury politycznej i jako takiej. Śmieci na trawnikach i kupy na chodnikach (czy też odwrotnie) to nasz znak, a szambo w polityce takoż. Nie wiedziałem że ojciec dyrektor wypowie znamienne słowa w pełni charakteryzujące naszą scenę polityczną. "Nie nazywajmy szambo perfumerią"
|
Śr lip 28, 2010 13:00 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Niedobrze się człowiekowi robi, gdy ktoś z tak ogromnie rozbujałym ego i z takimi dyktatorskimi zapędami jak Kaczyński chce dyskutować o demokracji. To jak rozmowa ze ślepym o kolorach.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Śr lip 28, 2010 13:19 |
|
|
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
osiris napisał(a): Cytuj: W Polsce wręcz nie można mówić o demokracji, jest tylko bardzo przezroczysta fasada Jakoś dziwnie zgadzam się z tym.Mamy tu raczej do czynienia z PRL bis. Jeszcze na początku lat '90 żyłem nadzieją że idzie nowe ale teraz już wiem że mamy stare tylko w innym ubranku. Przestań się ośmieszać, chyba nie pamiętasz PRL. Przypomnij sobie pacyfikację "Wujka", zabójstwo Popiełuszki i mordę Urbana w czarno-białym telewizorze. osiris napisał(a): Do demokracji zachodnich mamy tysiące lat świetlnych. Do demokracji jak i kultury politycznej i jako takiej. Do kultury politycznej i owszem wiele nam brakuje. Np w demokracji zachodniej, nie ma prawa politycznie istnieć taki Macierewicz. A co do procedur demokratycznych, to panie koglego, sprawdziły się one w trudnym okresie bezpośrednio po katastrofie wprost wybornie. Demokracja oznacza, że w wolnych wyborach wygrywa większość. W wyborach prezydenckich większość wybrała Polsce prezydenta. A to że on nie z Twojej opcji - Twój problem. Cztery lata był prezydent nie z mojej bajki i jakoś przeżyłem. Może nie dorosłeś do życia w ustroju demokratycznym i marzy Ci się powrót do totalitaryzmu?
Śr lip 28, 2010 13:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przestań się ośmieszać, chyba nie pamiętasz PRL. Przypomnij sobie pacyfikację "Wujka", zabójstwo Popiełuszki i mordę Urbana w czarno-białym telewizorze. Możliwe że lepiej pamiętam niż TY, bo jestem słusznego wieku. Ja swego zdania nie zmienię a jeśli mamy rozmawiać Twoją (taka typowa dla PO) narracją to powiem tak: "Nie ośmieszaj się TY"
|
Śr lip 28, 2010 13:52 |
|
|
|
 |
zbig
|
Strach mam w oczach, jak przeczytałem kilka ostatnich postów.[/b] Może wpierw się przedstwię mam 65 lat i jestem emerytem. Nie doczytałem skąd takie różne wiadomości posiadacie szanowni dyskutanci i skąd tyle sporów co do byłych kandydatów na przezydenta RP, mojej Ojczyzny, i ich programów. Zapewne,nieco później, przypomnę obietnice wyborcze Platformy Obywatelskiej i sami zobaczymy czy w ogóle cos zrealizowała. Zdziwiłem się opinią, że Pllatforma Obywatelska ma swoje obietnice a pan Komorowski jej kandydat na prezydenta może miec swoje obietnice. W mojej opinii nic bardziej mylnego, .... Zgoda buduje pod warunkiem, że na moich WARUNKACHJestem katolikiem i dla mnie również miało znaczenie na kogo oddam swój głos, jestem Polakiem i to też było ważne - co myśli o Polsce kandydat na prezydenta RP
|
Śr lip 28, 2010 14:04 |
|
 |
zbig
|
Geonides napisał(a): Wypowiedź Kaczyńskiego przed wejściem na spotkanie rodzin ofiar katastrofy z prokuratorami prowadzącymi śledztwo: Jarosław Kaczyński napisał(a): Niewyjaśnianie takiej sprawy jest czymś niebywałym. Niebywałe jest też to, że nikt nie poniósł odpowiedzialności za to, co się wydarzyło. W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce. A u nas rząd kwitnie. Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem. W Polsce wręcz nie można mówić o demokracji, jest tylko bardzo przezroczysta fasada Jak miło oglądać gdy chory na władzę mały człowieczek bezsilnie miota się i pluje jadem. Do kogo agitacja skierowana? Ale ja odpowiem panu KOMPROMITACJA Bo , tak mówią, że listę osób do rządowego samolotu, którym leciała prezydent Polski, pan Lech Kczyński sporządzał Marszałek senatu pan Borusewicz i jego człowiek 
|
Śr lip 28, 2010 14:11 |
|
 |
Geonides
|
zbig napisał(a): Bo , tak mówią, że listę osób do rządowego samolotu, którym leciała prezydent Polski, pan Lech Kczyński sporządzał Marszałek senatu pan Borusewicz i jego człowiek  Tak mówią? Oni? Jacy oni? Z imienia i nazwiska proszę. zbig napisał(a): Jestem katolikiem i dla mnie również miało znaczenie na kogo oddam swój głos, jestem Polakiem i to też było ważne - co myśli o Polsce kandydat na prezydenta RP I to jest właśnie demokracja.
Śr lip 28, 2010 14:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tego wiedzieć nie możesz. I vice versa. Cytuj: Rząd nie wykonał najprostszej, elementarnej rzeczy a teraz dywagowanie jak by było gdyby jest próżne. Nie musiał, zrobił to co uznał za stosowne, Cytuj: Widzę w tym sprzeczność. Jeżeli sama uważasz że nie można nikomu ufać to nie nakazuj innym żeby ufali różnym osobom jak leci. A Rosjanie są jak wcześniej pisałem ostatnimi osobami którym można zaufać w czymkolwiek, więc tym bardzie Twoje rady wydają się nietrafione czy wręcz niedorzeczne. Nigdy nie mówiłam, że nie można nikomu ufać. Zawsze należy tylko "mieć oczy szeroko otwarte". Szczerze - to bardziej skłonna jestem uwierzyć Rosjanom niż np Macierewiczowi. Cytuj: Wszystko jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Praktycznie cała logistyka leżała w rękach rządu łącznie z zabezpieczeniem odpowiedniego samolotu oraz wyszkolonych należycie pilotów. Nic nie wyszło i wszystko poszło nie tak. Jedyną winą Prezydenta było zaproszenie tak ważnych osób na jeden wspólny rejs, tylko zastanawiam się czy odpowiednie służby powinny na to pozwolić i przecież to dorosłe osoby, które także same za siebie odpowiadają. Tu się wina rozkłada na wiele osób a nie tylko na samego Prezydenta, któremu głupio było im odmówić, bo nie wiem czy on ich akurat tam zapraszał w dosłownym tego słowa znaczeniu. Gdyby rząd cokowiek ingerował w organizację lotu, lub nie daj Boże w skład delegacji, podniósłby sie larum, wrzask, że Tusk i PO zawłaszcza Katyń i godzi w prezydenta.....byliśmy nieustanie świadkami takiego zachowania przez 4,5 roku. Cytuj: Jakoś dziwnie zgadzam się z tym. Mamy tu raczej do czynienia z PRL bis. Jeszcze na początku lat '90 żyłem nadzieją że idzie nowe ale teraz już wiem że mamy stare tylko w innym ubranku. Do demokracji zachodnich mamy tysiące lat świetlnych. Do demokracji jak i kultury politycznej i jako takiej. Śmieci na trawnikach i kupy na chodnikach (czy też odwrotnie) to nasz znak, a szambo w polityce takoż. Nie wiedziałem że ojciec dyrektor wypowie znamienne słowa w pełni charakteryzujące naszą scenę polityczną. "Nie nazywajmy szambo perfumerią" Jakoś dziwnym trafem po smierci B. Blidy, po nagłośnieniu afery rozporkowej tyczacej koalicjanta, p. Kaczyński nie dostrzegał konieczności przestrzegania demokratycznych reguł państwa.
|
Śr lip 28, 2010 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie musiał, zrobił to co uznał za stosowne, I tu właśnie jest CLOU programu. Mam nadzieję że za te widzimisię a nie rację stanu zostaną odpowiednio ocenieni, bo to nie jedyny przykład kiedy PO z niczym i nikim się nie liczy a teraz będzie miał pełne pole do popisu gdy ma własnego Prezydenta. Nikt im nie podskoczy więc to co w powyższym cytacie będzie miało rację bytu o wiele częściej. Cytuj: Tak mówią? Oni? Jacy oni? Z imienia i nazwiska proszę. Ten cytat będę chyba często używał.
|
Śr lip 28, 2010 16:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I tu właśnie jest CLOU programu. Mam nadzieję że za te widzimisię a nie rację stanu zostaną odpowiednio ocenieni, bo to nie jedyny przykład kiedy PO z niczym i nikim się nie liczy a teraz będzie miał pełne pole do popisu gdy ma własnego Prezydenta. Nikt im nie podskoczy więc to co w powyższym cytacie będzie miało rację bytu o wiele częściej. CLOU idei przewodniej "Polska jest najważniejsza" według J. Kaczyńskiego jest "zniesienie z powierzchni ziemie rządu" po katasrofie smoleńskiej". Pytanie tylko czy po zorganizowaniu bizantyjskiego pochówku na Wawelu, czy zniknąć już w dzień katastrofy??
|
Śr lip 28, 2010 17:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na Facebooku zablokowano stronę Kataryny krytycznie wypowiadajacej się o polityce rządu.Powstała już grupa "Oddawać Katarynę" podpisało się ponad 1000 osób. Zablokowano także blog "Głos Rydzyka" - ciekawe jaka wraża siła zadziałała 
|
Śr lip 28, 2010 17:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A to dopiero rewelacja!!! Cytuj: Tygodnik "Przegląd" donosi, że Radosław Sikorski chce wyeksponować wizerunek Bronisława Komorowskiego w polskich placówkach dyplomatycznych. Ma to oznaczać, że we wszystkich ambasadach zawisną portrety prezydenta. Według gazety, ostatnimi polskim przywódcą uhonorowanym w ten sposób był I sekretarz PZPR Władysław Gomułka. Zwyczaj ten zarzucił jego następca - Edward Gierek. Kto jeszcze będzie zaprzeczał że PO czerpie całymi garściami z PRL-u? Wpierw ujadali że Prezydent nie ma nic do polityki zagranicznej a tu taka wtopa. Jak już swój na tronie to trzeba to jeszcze dodatkowo uczcić. Jakież to żałosne. Niedługo doczekamy się na każdym skwerku popiersia TUSKA i Komorowskiego. Gdzieś to już było? Ciekawe czy znów Katowice przemianują na np. Tuskowice lub Komorowice, Tuskonogród lub Komoronogród?
|
Śr lip 28, 2010 18:17 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Niewyjaśnianie takiej sprawy jest czymś niebywałym. Niebywałe jest też to, że nikt nie poniósł odpowiedzialności za to, co się wydarzyło. W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce. A u nas rząd kwitnie. Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem. ...a wtedy ja Jarosław Kaczyński jako Stalin II wstąpiłbym na tron, pogrązył i unicestwił wrogów (Zydów, masonów, liberałów, pedałów i cyklistów), otworzył obozy pracy i uczynił nasza ukochaną Ojczyznę krajem mlekiem i miodem opływającym. Bo tylko JA Kaczyński Jarosław jestem gwarantem PRAWDY NAJWYZSZEJ i SPRAWIEDLIWOSCI WIECZYSTEJ. AMEN!!!" Małostkowy kartofel JARO, nie potrafi przeboleć tego, że kolejny raz przegrał. Nawet śmierć jego brata nie pomogła mu zdobyć władzy. To naprawde straszliwa trauma dla tego chciwego władzy syna bolszewika. Tutaj może pomóc tylko szybkie leczenie. Cytuj: Niedługo doczekamy się na każdym skwerku popiersia TUSKA i Komorowskiego. Gdzieś to już było.
Gdzieś to już jest! Przecie nie tak dawno pochowaliśmy kolejnego "bohatera" na Wawelu, który krwią własna Ojczyznę osłonił. Poczekajmy az te doniesienia się sprawdzą, bo jak na razie to widze tylko bande oszołomów, którzy chcą z Lecha Kaczyńskiego zrobić świetego, godnego ulicy w każdym mieście i pomnika na kazdym rynku.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Śr lip 28, 2010 18:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gdzieś to już jest! Przecie nie tak dawno pochowaliśmy kolejnego "bohatera" na Wawelu, Nie mieszaj zmarłych z żywymi, bo pisze o pomnikach żywych. Portrety już będą wywieszanie więc ciekawe jak daleko z tą apoteozą pójdą? Jeszcze nic Komorowski nie zrobił a już z niego bohatera narodowego robią za życia. Tylko czekać jak pójdzie wniosek do noblowskiego komitetu? Będzie podobnie jak z Obamą. Putina i Miedwiediewa głos będzie na pewno ZA.
|
Śr lip 28, 2010 18:43 |
|
|
|