Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 16:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
od czasu " Nocnej zmiany" tak.

Cz sie 05, 2010 19:53
patryk84 napisał(a):
Prawdopodobnie tak. Zresztą kumoterstwo PO z komunistami widać na kilometr od dawna.

Przejęli pałeczkę po PiS.....przecież zgodnie z definicją J. Kaczyńskiego tow. Gierek jest wzorem patriotyzmu, a TVP publiczna w koalicji PiS-SLD jest najbardziej obiektywna i merytoryczna.
"Nocna zmiana" jest równie wiarygodna jak SMS do p. Cugier-Kotki "Pani poseł w najgorszym wypadku".....jaki twórca takie dzieło :D

Cz sie 05, 2010 20:48
zbanowana na stałe

Alus w TVP nie ma już PiS-SLD, ale jest PO-PSL. Tak jak w Polsacie i TVN.

Cytuj:
"Nocna zmiana" jest równie wiarygodna jak SMS do p. Cugier-Kotki "Pani poseł w najgorszym wypadku".....jaki twórca takie dzieło

szkoda,że zanim powstała to mi ojciec o niej opowiedział. widocznie jasnowidz!

Cz sie 05, 2010 21:20
Cytuj:
szkoda,że zanim powstała to mi ojciec o niej opowiedział. widocznie jasnowidz!

Tzlko widz TVP, jak kilka milionw innzch - tego Ci tato nie powiedział? :D
TVP relacjonowaa cały przebieg, a rozmowy gabinetowe z polecenia Wałęsy nagrywano.
Kurski uzyskał tylko dostęp do filmu i zmontował - bohater :brawo:
Chyba nie sądzisz, że założył czapkę newidkę i osobiście nakręcał rozmowy Wałęsy z politykami w kulisach?
A nie mówił Ci tato, że to był rząd, który od powołania do owej nocnej zmiany, przez 6 miesięcy, nie potrafił się nawet skompletować?
Kilka partyjek usiłujących utworzyć rząd żarło sie klasycznie zawiązywało koalicję i z kilka dni zrywało.

Pt sie 06, 2010 7:31

aem napisał(a):
od czasu " Nocnej zmiany" tak.

Przecież Nocna zmiana jest autorstwa największego manipulatora, gbura i [...] w sejmie, Jacka Kurskiego. Ja też mogę nagrać film i domontować napisy tak, żeby widz usłyszał to co ma usłyszeć, a nie to co naprawdę było mówione.

P.S. Kaczyński po raz kolejny mnie zawiódł - nie przybędzie na zaprzysiężenie. I co z tymi słowami "koniec wojny polsko-polskiej", co z zapowiadanym pojednaniem, gdzie ten wizerunek słodkiego misia, jaki był w kampanii?

Czuję się oszukany, żałuję, że na niego głosowałem.

[...] - prosiłbym bez takich epitetów. Kamyk

Pt sie 06, 2010 9:20
Cytuj:

A głosowałeś? ;-)

Pt sie 06, 2010 10:32
zbanowana na stałe

Mroczny Pasażer napisał(a):
P.S. Kaczyński po raz kolejny mnie zawiódł - nie przybędzie na zaprzysiężenie.

może dlatego,że nie chciał siedzieć w pierwszym rzędzie obok Jaruzelskiego:
no cóż, jaki prezydent, tacy goście.

Pt sie 06, 2010 14:10

A pan POseł Palikot taki odważny i mocny w gębie ,a jakiegoś Łażącego Łazarza z internetu sie boi :D
http://www.fronda.pl/mamcia2000/blog/pa ... go_lazarza

Pt sie 06, 2010 14:11
aem napisał(a):

To nie słyszałaś że generał Jaruzelski pokazał klasę, do której wciąż jeszcze daleko wszystkim naszym Palikotom i Kaczyńskim razem wziętym?

"Gen. Jaruzelski tłumaczy, że nie chce stwarzać dyskomfortu "posłom, którzy niewątpliwie nie są zwolennikami mojej obecności". Zaznaczył też, że jest "bardzo wdzięczny panu marszałkowi Grzegorzowi Schetynie za wystosowanie zaproszenia". " http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zenie.html

Kultura polityczna... Zapomniany związek wyrazowy. A pan generał może i przez KGB szkolony, ale pamięta. To jest ciekawostka.

Pt sie 06, 2010 15:54
Cytuj:

Masz na mysli p. Kaczorowską wdowe po ostatnim prezydencie na uchodźtwie, hierarchów wszystkich Kościołów i wyznańw Polsce?....a może Z. Romaszewskiego z małżonką?

Pt sie 06, 2010 17:10

Alus napisał(a):
Cytuj:

A głosowałeś? ;-)

Ta. ;/ Dałem się nabrać na zmianę w słodkiego misiaczka, który chce zgody.

Cytuj:

Może dlatego, że wyszło szydło z worka? Ale widzę, że to dopiero początek: http://wiadomosci.onet.pl/2207367,11,ka ... ,item.html

Cóż, przyznam się bez bicia, że wierzyłem w jego przemianę. Cóż, myliłem się, nadal jest takim samym, zakompleksionym człowiekiem, który nawet nie ma tyle godności i kultury w sobie by przyjść na zaprzysiężenie.

Pt sie 06, 2010 18:05
zbanowana na stałe

liam napisał(a):
Kultura polityczna... Zapomniany związek wyrazowy. A pan generał może i przez KGB szkolony, ale pamięta. To jest ciekawostka.

to czego JARUZELSKI CZOŁOWY KOMUCH na nadaniu orderów siedział w pierwszym rzędzie i ściskał Komorowskiego?
bo ja odczuwałam dyskomfort i niesmak. Mógł być kulturalny i mi tego oszczędzić.
trzeba było i jemu nadać odznaczenie za wielkie zasługi dla kraju min. za stan wojenny, komunizm,
zabójstwa i inne.

Pt sie 06, 2010 18:49
Dlatego aem, ze zostal zaproszony. I dlatego, ze mu sie nalezalo jako bylemu prezydentowi RP. Tak samo jak bylym prezydentem jest Lech Walesa, Aleksander Kwasniewski i nawet sp Lech Kaczynski bylby zaproszony, gdyby zyl...

So sie 07, 2010 9:16

Alus napisał(a):
Cytuj:
To Rosjanie decydują kiedy i jakie materiały przekazać polskim prokuratorom i czy w ogóle je przekazać
Owszem decydują o czasie przekazania, ale nie kwestionują konieczności przekazania.
Tak? Była jakaś oficjalna wypowiedź strony rosyjskiej o "konieczności przekazania"? Bo ja słyszałem tylko, że co mieliśmy dostać, już dostaliśmy....
Cytuj:
A niezaleznie od terminu nie odczytamy z nich nic innego niż Rosjanie.
Już odczytaliśmy więcej z rejestratora rozmów w kabinie....
Cytuj:
Czas zatem nic nie zmienia w kwestii faktów.(...)Nieufność nie jest złą wolą, ale cechą charakteru.
To dlaczego nawet Klich, Miller i premier Tusk zaczęli się niecierpliwić i wysyłać do Rosjan różne pisma? Czy nie rozumieją, że czas nie ma znaczenia, bo "katastrofy wyjaśnia się latami"? A może ich cechą charakteru jest nieufność?
Cytuj:
95 rodzin nie żąda ekshumacji.
Bo cierpliwie i ufnie czekają na dokumenty od Rosjan....
Cytuj:
Sama przyznałaś w końcu że WSZYSCY, którzy nie kochają Kaczyńskiego to złoczyńcy.
Nie rozumiem do której uczestniczki forum odnoszą się te słowa, ale nikt na forum tak nie napisał.
Cytuj:
Prezes nie mówił o atakowaniu, ale o wygranej frontu, ów "front" wygrał m.in. dzięki mojemu głosowi. Konkluzja - jestem tyle warta co Piotrowski.
Czy jeśli głosowałaś na Komorowskiego, to jesteś tyle samo warta co Palikot? Nie sądzę, cenię Ciebie wyżej, alus :-D.
Cytuj:
Cytuj:
O wszystkim w Polsce decyduje parlament, a co do kompetencji Macierewicza- własnie opór PO przed uczestnictwem Macierewicza w różnych komisjach śledczych jest wyrazem obawy przed jego wiedzą i skutecznością.
Kompetencja która kosztuje budżet państwa miliony odszkodowań, a prezydent aby uniknąć totalnej kompromitacji ukrywa aneksy do WSI.
Ile milionów? To ciekawe, że Macierewicz wygrywa procesy, a MON przegrywa je rezygnując z przedstawienia dowodów- materiałow źródłowych, albo idzie na ugodę.
Cytuj:
"Niewykluczone, że poseł wystąpi do sądu" wobec nakazanych wyrokami sądów wypłacenia odszkodowań, np. tylko jednemu M. Nowakowskiego w kwocie 30 tys........powalająca jest Twoja argumentacja.
No właśnie: tylko jednemu. 30 tysięcy, a nie "miliony". I to w procesie MON. A Macierewicz wygrał już prawie 20 spraw, które wytoczyły mu osoby umieszczone w „Raporcie”.
Cytuj:
Cytuj:
Działalność minister Pitery kosztowała nas ponad 140 tys PLN miesięcznie.
Źródło tej informacji?p
Posłowie PiS, na podstawie dokumentów sejmowych:
Po podsumowaniu pensji, samochodu służbowego, telefonu komórkowego oraz wynagrodzenia sekretarek posłowie PiS oszacowali miesięczny koszt na ponad 144 tysiące złotych. Zdaniem byłego szefa kancelarii premiera w rządzie PiS, Mariusza Błaszczaka koszty mogą być jeszcze wyższe, jeśli doliczyć wynagrodzenia asystentów gabinetu politycznego Julii Pitery.
Cytuj:
Możę jeszcze uzupełnisz informacje o rewizji tornista 12-latki - fakty, daty, konkrety....nie w rodzaju wypowiedzi z NDz.
Jak rozumiem GW byłaby OK? :D
http://www.rp.pl/artykul/133943.html
Minęły 2 lata. Czy ktoś przeprosił członków komisji weryfikacyjnej za bezprawne działania ABW?
aem napisał(a):
Mroczny Pasażer napisał(a):
P.S. Kaczyński po raz kolejny mnie zawiódł - nie przybędzie na zaprzysiężenie.
Raczej dlatego, że nie chciał spotkać posła Palikota, którego prezydent określił jako "wartościowego sojusznika", i którego ceni za "autentyczość i odwagę w głoszeniu swoich przekonań". Ciekaw jestem, kiedy prezydent w ramach "budowania zgody" ustosunkuje się do skandalicznego traktowania przez Palikota śp prezydenta i polityków, którzy zginęli w Smoleńsku i przeprosi za zachowania swojego przyjaciela. Można publiczne opluwanie zmarłych osób traktować tak jak deszcz, który pada, a można pokazać że ma się honor, choćby tak jak uczynił to generał Jaruzelski.

Jak "odwagę w głoszeniu przekonań" Palikota odbierają rodziny ofiar:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po21.txt
W jaki sposób do Pani synka dotarła wiadomość o słowach wiceszefa klubu Platformy?-Beata Gosiewska: Moje dziecko odebrało to dosłownie. Dzieci bardzo przeżywają śmierć ojca. (...) O tych słowach dowiedziały się w trakcie pewnej rozmowy, kiedy ktoś ze znajomych powiedział, że w internecie czytał informację o tym, że mój zmarły tragicznie mąż żyje. Wtedy moje dziecko zaczęło stratę ojca przeżywać na nowo. Rozumiem, iż Palikot zrobił to złośliwie. Ale ciężko jest wytłumaczyć dziewięcioletniemu dziecku, że są ludzie na tyle podli.

So sie 07, 2010 10:41
Cytuj:
To dlaczego nawet Klich, Miller i premier Tusk zaczęli się niecierpliwić i wysyłać do Rosjan różne pisma? Czy nie rozumieją, że czas nie ma znaczenia, bo "katastrofy wyjaśnia się latami"? A może ich cechą charakteru jest nieufność?

Boją się, że dalsze spekulacje J. Kaczyńskiego i wyznawców śp. L. Kaczyńskiego bezkrytycznie uznających winę Rosjan, utrudnią dramatycznie dalsze sledztwo.
Czytałaś wypowiedź min. Millera przebywającego aktualnie w Moskwie?
Cytuj:
Bo cierpliwie i ufnie czekają na dokumenty od Rosjan....

Wiec jednak można :)
Cytuj:
Czy jeśli głosowałaś na Komorowskiego, to jesteś tyle samo warta co Palikot? Nie sądzę, cenię Ciebie wyżej, alus :-D.

Dzięki.
Ale po ostatnich wypowiedziach J. Kaczyńskiego jestem pewna na 100%, że usłyszę pod swoim adresem jeszcze ostrzejszą obelgę.
Cytuj:
To ciekawe, że Macierewicz wygrywa procesy, a MON przegrywa je rezygnując z przedstawienia dowodów- materiałow źródłowych, albo idzie na ugodę.

MON przegrywa bo sądy odrzucają owe "materiały źródłowe" jako nic nie warte, wyimaginowane pomówienia.
Cytuj:
No właśnie: tylko jednemu. 30 tysięcy, a nie "miliony". I to w procesie MON. A Macierewicz wygrał już prawie 20 spraw, które wytoczyły mu osoby umieszczone w „Raporcie”.

"Wygrał" bo wedle polskiego ustawodawstwa powodzi muszą udowodnić dokumentami kłamstwo p. Macierewicza.
A udowodnić, że nie nadinterpretował danego dokumentu, tylko perfidnie kłamliwie uznał za dowód współpracy, niestety nie jest łatwo.

Cytuj:
Posłowie PiS, na podstawie dokumentów sejmowych:
Po podsumowaniu pensji, samochodu służbowego, telefonu komórkowego oraz wynagrodzenia sekretarek posłowie PiS oszacowali miesięczny koszt na ponad 144 tysiące złotych. Zdaniem byłego szefa kancelarii premiera w rządzie PiS, Mariusza Błaszczaka koszty mogą być jeszcze wyższe, jeśli doliczyć wynagrodzenia asystentów gabinetu politycznego Julii Pitery.

Daruj sobie takie "źródło" :D
Cytuj:
Jak rozumiem GW byłaby OK? :D
http://www.rp.pl/artykul/133943.html
Minęły 2 lata. Czy ktoś przeprosił członków komisji weryfikacyjnej za bezprawne działania ABW?

Przeprosi, gdy sąd uzna, że p. Sumliński jest niewinny i nie współpracował z panami z komisji.
Ale nadal nie odpowiedziałaś skąd o godz 6,00 znalazła się w przeszukiwanym mieszkaniu ekipa TVP, programu "Misja specjalna"?
Cytuj:
Raczej dlatego, że nie chciał spotkać posła Palikota, którego prezydent określił jako "wartościowego sojusznika", i którego ceni za "autentyczość i odwagę w głoszeniu swoich przekonań". Ciekaw jestem, kiedy prezydent w ramach "budowania zgody" ustosunkuje się do skandalicznego traktowania przez Palikota śp prezydenta i polityków, którzy zginęli w Smoleńsku i przeprosi za zachowania swojego przyjaciela. Można publiczne opluwanie zmarłych osób traktować tak jak deszcz, który pada, a można pokazać że ma się honor, choćby tak jak uczynił to generał Jaruzelski.

Nie zauważasz jak fałszywie, obłudnie brzmią apele o szanowanie każdego przydenta wybranego w wolnych wyborach, wobec wypowiedzi J. Kaczyńskiego wczoraj i dziś o prezydencie Komorowskim?
NDz w środę opisał płacz harcerek i radosny śmiech szefa kancelarii pod krzyżem obok pałacu....wiarygodnośc 1000% :brawo:

So sie 07, 2010 13:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 95  Następna strona