Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość

Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
agawa napisał(a):
JESTEM POD WRAŻENIEM. Wiesz kto jest katolikiem, a kto nie. Brawo, sam Duch Święty cię oświeca w tej kwestii? To ja jestem katoliczką czy nie? Panie oświecony?

Tak wiem. Po raz kolejny powtórzę i oczekuję odpowiedzi - czy ludzie odprawiający modły egzorcystyczne przeciwko księżom, krzyczący do nich "sprzedawczyki, ubeki", skandujący JA-RO-SŁAW i odzywający się do innych ludzi per "suko żydowska" to są katolicy?

http://www.youtube.com/watch?v=axr9salo ... r_embedded proszę, tutaj jeden z cytatów. To katoliczka? Nie, to nie jest katoliczka.

Resztę zobaczysz w mediach lub na YT, nie zobaczysz tego w zmanipulowanych mediach pokroju Radia Maryja czy Naszego Dziennika.

A tutaj masz opisywaną profanację poprzez pomazanie:

Obrazek

I wiesz co? Zrobili to ludzie, których popierasz, nie ludzie, którzy chcą krzyż przenieść.

Czekam na konkretne ustosunkowanie się do mojego posta.

P.S. Głosowałem na Kaczyńskiego wiesz?

P.S.2 Polska, nie jest i nigdy nie będzie katolicka. Polska jest krajem świeckim, w którym istnieje nie tylko jedna religia.

N sie 08, 2010 9:39
Mroczny Pasażer napisał(a):
Tak wiem. Po raz kolejny powtórzę i oczekuję odpowiedzi - czy ludzie odprawiający modły egzorcystyczne przeciwko księżom, krzyczący do nich "sprzedawczyki, ubeki", skandujący JA-RO-SŁAW i odzywający się do innych ludzi per "suko żydowska" to są katolicy?

Modły egzorcystyczne ? Po prostu się za nich modlili. Ja nie widziałam relacji by krzyczeli tak do księży. Przeciwnie -księży proszono i negocjowano z nimi.

Katolikiem jest każdy kto nie dokonał aktu apostazji ani nie został ekskomunikowany. Tak więc jest nim i pan zdradzający żonę a nawet pedofil. Są katolikami żyjącymi w grzechu ciężkim. Mam wrażenie, ze utożsamiasz słowo święty ze słowem katolik.

Nie wiesz czy ta sytuacja nie była prowokacją i ciekawe ze oceniasz wszystkich manifestantów przez pryzmat jednej kobiety- jakbym powiedziała, ze wszyscy na woodstocku ćpają i piją to być sie pewnie oburzył, natomiast tutaj taka generalizacja jest oczywiście w porządku.

Cytuj:
I wiesz co? Zrobili to ludzie, których popierasz, nie ludzie, którzy chcą krzyż przenieść.

Skąd wiesz kto to zrobił? dopóki nie zrobiono kordonu każdy mógł podejść do krzyża.

N sie 08, 2010 10:41

Cytuj:
Jakich kapłanów?

Tych, co przyszli po krzyż. Bo mam nadzieję zdajesz sobie sprawę, że ta modlitwa za nich była o to, żeby się nawrócili, etc? To już samo w sobie jest dla nich obrazą. A o UBekach, judaszach, żydach osobiście widziałem i słyszałem, więc chyba relacje stamtąd oglądałaś z wyciszonym głosem. Zresztą po harcerzach, których własnością jest ten krzyż, też pojeżdżano profesjonalnie. 3 sierpnia był festiwalem agresji i pokazania całej Polsce kim tak na prawdę są "obrońcy krzyża", a właściwie "fanatycy Jarka".
Będę bardzo kulturalny i pójdę do domu. Widzę, nie oglądałaś filmików, które podrzuciłem, to byś zobaczyła jak wyglądało to "bicie". Gdy chłopak wdał się w dyskusję stare baby zaczęły krzyczeć do policjantów żeby go zabrali bo ja bije po głowie. Jedna za drugą poświadczała, a na filmie, który nie był przerwany na ani jedną sekundę doskonale widać, że nic takiego nie miało miejsca. Ci ludzie są najzwyczajniej w świecie kłamcami i bandytami.

Cytuj:
Mądry nie ma nic czego by nie otrzymał. Z czego więc tu być dumnym ? ci ludzie działają, prości- no właśnie a gdzie są mądrzy ?

Tam gdzie powinni być. W domach, pubach, pracy, nad morzem, w górach, nad jeziorem, pewnie w kościołach też i śmieją się z idiotów pod krzyżem. Trzeba być bardzo ograniczonym człowiekiem, żeby nie widzieć, że to wszystko jest czystą polityką i z religią ma tyle wspólnego, że wykorzystuje ją do walki przeciwko ludziom i do dzielenia.
Jakbym ja był Bogiem i biorąc pod uwagę to co wyczytałem z Nowego Testamentu i zapamiętałem z lekcji religii to żaden z tych ludzi sterczących i fanatycznie "broniących krzyża" do nieba by nie trafił.

Cytuj:
Jaaasne- o Rosji mało kto myśli dobrze a się z nimi układają, bo są silni. Ludzie gardzą tymi którzy się pod nich podkładają, którzy wstydzą się pokazać swoją tożsamość- kogo szanujesz w swoim otoczeniu tych, którzy mają swoje zdanie czy tych którzy są bezpłciowi ?

Nie zwróciłaś przypadkiem uwagi, że to co piszesz jest najzwyczajniej w świecie śmieszne?
Dziesięciolecia jeszcze miną zanim dojdziemy do poziomu Rosji, o ile kiedykolwiek dojdziemy.
Szanuję tych, którzy mają swoje zdanie i potrafią je wyrazić w spokojny i kulturalny sposób, nawiązując merytoryczną dyskusję. Pyskówka, krzyki i przepychanki "obrońców krzyża" sprawiają, że gardzę nimi.
Poza tym, o jakim podkładaniu mówisz? To, że ktoś zachowuje się normalnie, potrafi dyskutować, rozumie że krzyż pod pałacem prezydenckim jest pionkiem na szachownicy politycznej, a ludzie pod nim sterczący jeszcze mniej niż pionkami, to od razu jest podkładanie się komukolwiek? Otóż nie, to jest normalność. Normalność której pragnie zdecydowana większość społeczeństwa i to ze wszystkich możliwych opcji.
Dlatego nie dziwię się, że na wszystkich innych forach i stronach internetowych na których bywam i wśród wszystkich ludzi których znam nie ma ani jednej osoby popierającej tą głupotę, ale za to są (w tym ja) tacy którzy nie mieliby nic przeciwko pogonienia tych bandytów pałami, a kompletnie wszyscy się za nich wstydzą i mówią "znów mi wstyd, że jestem Polką/Polakiem".

Cytuj:
Wiesz co teraz dzieje się w Oslo w Sztokholmie? Mamy to w d. tak samo jak oni nas.

Oczywiście, że wiem co się dzieje. A przede wszystkim, wiem co się tam nie dzieje- czyli nie ma bandy idiotów na usługach partii politycznej która przegrała wybory prezydenckie i teraz jak małe, obrażone dziecko krzyczy i tupie. Nie ma ludzi profanujących krzyż pod osłoną jego "obrony". Nie ma ludzi jadących po kapłanach i wyganiający ich spod krzyża, który oprócz tego że chcieli zabrać, to także poświęcić.
Brawo polaczki, brawo. Bo na miano Polaków w moich oczach nie zasługujecie.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N sie 08, 2010 10:56

Cytuj:
Modły egzorcystyczne ? Po prostu się za nich modlili. Ja nie widziałam relacji by krzyczeli tak do księży. Przeciwnie -księży proszono i negocjowano z nimi.

A kim przepraszam ci ludzie są by negocjować z księżmi, których powinni słuchać? Wybacz, ale "obrońcy" (pamiętajmy co cudzysłowu, prawdziwymi obrońcami oni nie są) nie mają tutaj głosu decydującego.

Pooglądaj sobie YT, może gdzieś tam się zachowały teksty egzorcystyczne, ja nie mam zamiaru wszystkiego wam na tacy podawać.

Cytuj:
Katolikiem jest każdy kto nie dokonał aktu apostazji ani nie został ekskomunikowany. Tak więc jest nim i pan zdradzający żonę a nawet pedofil. Są katolikami żyjącymi w grzechu ciężkim. Mam wrażenie, ze utożsamiasz słowo święty ze słowem katolik.

Formalnie owszem, nawet ja jestem katolikiem. Miałem na myśli wymiar duchowy i świadectwa. Oni swoim świadectwem zaprzeczają katolicyzmowi.

Cytuj:
Nie wiesz czy ta sytuacja nie była prowokacją i ciekawe ze oceniasz wszystkich manifestantów przez pryzmat jednej kobiety- jakbym powiedziała, ze wszyscy na woodstocku ćpają i piją to być sie pewnie oburzył, natomiast tutaj taka generalizacja jest oczywiście w porządku.

Nie szukaj wytłumaczenia, masz KLAROWNĄ sytuację na filmie - kobieta drząca mordę "hańba, hańba" i kobieta, która ją tylko kameruje. Nagle obrywa reklamówką po twarzy i jest nazwana "suką żydowską". To nie jest katolicka postawa.

Cytuj:
Skąd wiesz kto to zrobił? dopóki nie zrobiono kordonu każdy mógł podejść do krzyża.

I kolejne pokrętne szukanie wytłumaczenia. Prawda boli, tak? Do tego krzyża nie można było podejść od dawna. Znajomy był w Wawie, opowiadał jak jest. Drugi jest tam na bieżąco więc mam relacje z pierwszej ręki.

N sie 08, 2010 10:59
Cytuj:
Niektórzy chcą usunąć krzyże z naszych dróg, ulic, placów. I najgorsze, że niektórzy nazywają siebie katolikami. A tak na prawdę nie mają z wiarą nic wspólnego..

Ale przecież sami ten krzyż usuniecie spod Pałacu Prezydenckiego jak tylko wywalczycie nim pomnik/tablicę poświęconą waszemu, najlepszemu z najlepszych, prezydentowi Kaczyńskiemu. Więc nie mówcie, że bronicie krzyża i jego miejsca w przestrzeni publicznej, skoro z góry i tak zakładacie, że on tam stać nie będzie. Wy po prostu przy pomocy krzyża walczycie o Kaczyńskiego.

Czy ma to coś wspólnego z waszą wiarą katolicką?

N sie 08, 2010 14:15
zbanowana na stałe

Cytuj:
Wy po prostu przy pomocy krzyża walczycie o Kaczyńskiego.

Komorowskiemu Komunię Świętą też udziela się dla korzyści politycznych.. czy ma to coś wspólnego z katolicyzmem?

a serio ,dziwne,że nikt warcholstwem i fanatyzmem nie nazywał" białego miasteczka" i pomoc straży miejskiej dla protestujących od Gronkiewicz-Waltz.

N sie 08, 2010 16:07

Cytuj:
Komorowskiemu Komunię Świętą też udziela się dla korzyści politycznych.. czy ma to coś wspólnego z katolicyzmem?

Chyba oszalałeś/łaś. Udziela mu się ją, bo jest katolikiem, częścią kościoła, etc, etc. Ale skoro uważasz, że komunią też się handluje, to gratuluję światopoglądu. Porównanie cyrku z "obroną krzyża", z udzielaniem komukolwiek, nawet Komorowskiemu komunii... Boże, widzisz i nie grzmisz...
Cytuj:
a serio ,dziwne,że nikt warcholstwem i fanatyzmem nie nazywał" białego miasteczka" i pomoc straży miejskiej dla protestujących od Gronkiewicz-Waltz.

Nazywali. Tyle, że co to ma wspólnego z bezczeszczeniem krzyża, o którym w tym temacie rozmawiamy?

And shame on you

N sie 08, 2010 17:04
zbanowana na stałe

A. napisał(a):
Chyba oszalałeś/łaś. Udziela mu się ją, bo jest katolikiem, częścią kościoła, etc, etc.

żeby być katolikiem trzeba przestrzegać nauki Kościoła. W końcu kościoła trzeba słuchać, nie?
a Kościół sprzeciwia się in-vitro.

Cytuj:
Ale skoro uważasz, że komunią też się handluje, to gratuluję światopoglądu.

no to przykre co wyprawia abp Nycz. Wstyd dla polskiego Kościoła.Ale on to robi od dawna- zdążyliśmy się przyzwyczaić.

Cytuj:
Boże, widzisz i nie grzmisz...

no właśnie.

Cytuj:
Nazywali.

nie słyszałam.

Cytuj:
Tyle, że co to ma wspólnego z bezczeszczeniem krzyża, o którym w tym temacie rozmawiamy?

tyle samo, co z nielegalnymi protestami , które nie przeszkadzają PO, kiedy są to protesty idące na rękę PO.

N sie 08, 2010 17:20
aem napisał(a):

żeby być katolikiem trzeba przestrzegać nauki Kościoła. W końcu kościoła trzeba słuchać, nie?
a Kościół sprzeciwia się in-vitro.

aem wiesz cos, czego my nie wiemy? Ktore z dzieci pana prezydenta Komorowskiego jest z in vitro? Np sp Lech Kaczynski tez in vitro nie potepial...
aem napisał(a):
Cytuj:
Ale skoro uważasz, że komunią też się handluje, to gratuluję światopoglądu.

no to przykre co wyprawia abp Nycz. Wstyd dla polskiego Kościoła.Ale on to robi od dawna- zdążyliśmy się przyzwyczaić.

Przykre to jest, jak "katolicy" swietsi od papieza probuja rozwalic Kosciol katolicki, wypowiadajac posluszenstwo pasterzom. Toz proscie zalozyc swoj, i masz z glowy. Ale nastana czasy "ze zdrowej nauki nie beda chcieli sluchac".

aem napisał(a):
Cytuj:
Nazywali.

nie słyszałam.

Jezeli czegos nie slyszalas, to nie znaczy ze tego nie bylo...
aem napisał(a):
Cytuj:
Tyle, że co to ma wspólnego z bezczeszczeniem krzyża, o którym w tym temacie rozmawiamy?

tyle samo, co z nielegalnymi protestami , które nie przeszkadzają PO, kiedy są to protesty idące na rękę PO.

To w koncu kto ten krzyz bezczesci? PO? I co, jak PO nie usuwa innych nielegalnych protestow (fakty prosze), to krzyz tez ma stac, mimo sprzeciwu jego "wlascicieli" i innych stron, bo PiS sobie tego zyczy?

Ostatnio edytowano N sie 08, 2010 17:54 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N sie 08, 2010 17:32

Cytuj:

Przypomnijmy tylko, że kościół powiedział, aby przenieść krzyż spod pałacu prezydenckiego. Cieszę się, że zgadzasz się z nami, że "obrońcy krzyża" katolikami nie są.
O in vitro pisała Kamala.

Cytuj:

No tak, bo Ty jesteś świętsza/świętszy od arcybiskupa, który pewnie dostał swój tytuł od judaszy, żydów i komuchów. Gratuluję światopoglądu po raz kolejny.

Cytuj:

Jakie protesty? O czym Ty mówisz? Co to w ogóle ma wspólnego z tematem? Kompletnie nic.
Ale to oczywiste. Ani Ty, ani nikt z pseudo-obrońców nie nawiążecie tutaj z nikim merytorycznej, sensownej dyskusji. Będziecie się tylko miotali, próbowali odwoływać do nieistotnych w tych rozważaniach, oderwanych od tego wszystkiego wydarzeń, pluć na po, etc. Cóż, taki to wasz poziom.

And shame on you

N sie 08, 2010 17:45
A. napisał(a):
Jakich kapłanów?
Tych, co przyszli po krzyż. Bo mam nadzieję zdajesz sobie sprawę, że ta modlitwa za nich była o to, żeby się nawrócili, etc? To już samo w sobie jest dla nich obrazą. A o UBekach, judaszach, żydach osobiście widziałem i słyszałem, więc chyba relacje stamtąd oglądałaś z wyciszonym głosem. Zresztą po harcerzach, których własnością jest ten krzyż, też pojeżdżano profesjonalnie. 3 sierpnia był festiwalem agresji i pokazania całej Polsce kim tak na prawdę są "obrońcy krzyża", a właściwie "fanatycy Jarka".
Będę bardzo kulturalny i pójdę do domu. Widzę, nie oglądałaś filmików, które podrzuciłem, to byś zobaczyła jak wyglądało to "bicie". Gdy chłopak wdał się w dyskusję stare baby zaczęły krzyczeć do policjantów żeby go zabrali bo ja bije po głowie. Jedna za drugą poświadczała, a na filmie, który nie był przerwany na ani jedną sekundę doskonale widać, że nic takiego nie miało miejsca. Ci ludzie są najzwyczajniej w świecie kłamcami i bandytami.

"Wszyscy musimy się ciągle nawracać, ponieważ wszyscy mamy skłonność do błądzenia na drogach naszego życia. "

http://www.jp2w.pl/pl/37921/39687/Potrz ... cenia.html

Jak dla Ciebie modlitwa za kogoś to obraza to lol...
Słyszałam pojedynczy głos który krzyczał o judaszach irp. moim zdaniem to było skierowane do służb porządkowych. Cóż- harcerzy podprowadzono właśnie po to by na nich skupiła się agresja tłumu, by wykonać brudną robotę rękami nastoletnich dzieciaków. To taka łagodniejsza wersja żywych tarcz.

Ja nie miałam wrażenia ze ma to cos wspólnego z PiSem. W wywiadach z obrońcami nikt nie mówił nic o PiSie.

Cytuj:
Tam gdzie powinni być. W domach, pubach, pracy, nad morzem, w górach, nad jeziorem, pewnie w kościołach też i śmieją się z idiotów pod krzyżem. Trzeba być bardzo ograniczonym człowiekiem, żeby nie widzieć, że to wszystko jest czystą polityką i z religią ma tyle wspólnego, że wykorzystuje ją do walki przeciwko ludziom i do dzielenia.
Jakbym ja był Bogiem i biorąc pod uwagę to co wyczytałem z Nowego Testamentu i zapamiętałem z lekcji religii to żaden z tych ludzi sterczących i fanatycznie "broniących krzyża" do nieba by nie trafił.

Religia od początku dzieliła ludzi. Wiesz, te fronty jedności narodowej to juz wszystko było...
Poza tym myślę, ze niestety ci ludzie w tych pubach to jest chocholi taniec. Oni nie wyjdą z tych pubów nawet gdyby naprawdę zaszła taka potrzeba. Ci pod krzyżem działają, choc mozna założyć nie mają racji to jednak stanowią zdrową tkankę społeczną.

Bardzo mi to przypomina ostatnią scenę z Wesela, kiedy prosty Jasiek próbuje obudzić tłum:

JASIEK

aże ochrypły od krzyku

Chyćcie broni, chyćcie koni!!!!

Nic nie słysom, nic nie słysom,

ino granie, ino granie,

jakieś ich chyciło spanie…?!

Obrazek

Cytuj:
Nie zwróciłaś przypadkiem uwagi, że to co piszesz jest najzwyczajniej w świecie śmieszne?
Dziesięciolecia jeszcze miną zanim dojdziemy do poziomu Rosji, o ile kiedykolwiek dojdziemy.
Szanuję tych, którzy mają swoje zdanie i potrafią je wyrazić w spokojny i kulturalny sposób, nawiązując merytoryczną dyskusję. Pyskówka, krzyki i przepychanki "obrońców krzyża" sprawiają, że gardzę nimi.
Poza tym, o jakim podkładaniu mówisz? To, że ktoś zachowuje się normalnie, potrafi dyskutować, rozumie że krzyż pod pałacem prezydenckim jest pionkiem na szachownicy politycznej, a ludzie pod nim sterczący jeszcze mniej niż pionkami, to od razu jest podkładanie się komukolwiek? Otóż nie, to jest normalność. Normalność której pragnie zdecydowana większość społeczeństwa i to ze wszystkich możliwych opcji.
Dlatego nie dziwię się, że na wszystkich innych forach i stronach internetowych na których bywam i wśród wszystkich ludzi których znam nie ma ani jednej osoby popierającej tą głupotę, ale za to są (w tym ja) tacy którzy nie mieliby nic przeciwko pogonienia tych bandytów pałami, a kompletnie wszyscy się za nich wstydzą i mówią "znów mi wstyd, że jestem Polką/Polakiem".

Mam nadzieję, ze nigdy nie dojdziemy do poziomu Rosji.
Może nie jestem obiektywna ale widzę ten sam jeśli nie większy poziom agresji w przeciwnikach obrońców, niektóre komentarze na YT to naprawdę szok.
Retoryka o 'bandytach' tez juz była...'bandy' itp...ciekawe jak wszystko wraca...

Cytuj:
Oczywiście, że wiem co się dzieje. A przede wszystkim, wiem co się tam nie dzieje- czyli nie ma bandy idiotów na usługach partii politycznej która przegrała wybory prezydenckie i teraz jak małe, obrażone dziecko krzyczy i tupie. Nie ma ludzi profanujących krzyż pod osłoną jego "obrony". Nie ma ludzi jadących po kapłanach i wyganiający ich spod krzyża, który oprócz tego że chcieli zabrać, to także poświęcić.
Brawo polaczki, brawo. Bo na miano Polaków w moich oczach nie zasługujecie.

Skąd pomysł że są związani z jakąś partią? Nie ma takich, są inne problemy. Ach my Polacy i to nasze zakompleksienie w stosunku do rzekomo 'wielkiego świata'.

Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym znakiem Polska będzie Polską a Polak- Polakiem.

Nagle obrywa reklamówką po twarzy i jest nazwana "suką żydowską".

wiesz jakos przypomina mi to przypadek tej studentki żydówki co to sama malowała sobie swastyki na drzwiach...

Cytuj:
Podsycane przez media i pielęgnowne przez środowiska żydowskie “zagrożenie antysemityzmem” okazuje się być skuteczne nie tylko w tworzeniu nieustannej atmosfery napięcia, niepokoju i zagrożenia, ale i w inspirowaniu do kreowania “antysemickich aktów”, które mają pociągać za sobą żal i współczucie “prześladowanych”. Zaświadczyła o tym niedawno studentka uniwersytetu George Washington, której tak bardzo brakowało współczucia i kolejnej fali potępienia “antysemityzmu”, że… sama wymalowała sobie swastyki na drzwiach.

Środowiska żydowskie pielęgnują stałe występowanie “aktów antysemityzmu”, gdyż – jak stwierdzają to najwybitniejsi badacze etniczności żydowskiej, w tym prof. Kevin MacDonald z California State University - antysemityzm, zarówno realny jak i urojony, jest jednym z nielicznych elementów cementujących diasporę. Jest potrzebny jak tlen do zwykłej egzystencji tych środowisk.

http://www.bibula.com/?p=1340

N sie 08, 2010 17:58

Cytuj:
Ja nie miałam wrażenia ze ma to cos wspólnego z PiSem. W wywiadach z obrońcami nikt nie mówił nic o PiSie.

"JA-RO-SŁAW, JA-RO-SŁAW"- nic wspólnego z pisem.
A modlitwa szczera, może i jest ok. Modlitwa ironiczna za żydów i służbistów po już nie.

Cytuj:
Oni nie wyjdą z tych pubów nawet gdyby naprawdę zaszła taka potrzeba

Wyjdą, o to możesz być pewna. Jeśli będzie NA PRAWDĘ taka potrzeba, a nie żeby być pioneczkiem w grze partii politycznych i żeby robić z siebie pośmiewisko.
Zdrową? Zdrowa tkanka społeczna nie zawłaszcza sobie przestrzeni publicznej, przestrzega prawa, słucha ustaleń demokratycznie wybranych władz i nie wdaje się w bójki, w tym za pomocą krzyża, ze służbami porządkowymi.

Cytuj:
Mam nadzieję, ze nigdy nie dojdziemy do poziomu Rosji.

Wpierw mówisz, że jest silna i każdy się z nią liczy, potem mówisz, że jednak nie chcesz. Zastanów się. Ja chciałbym, żeby polska była na poziomie pozycji międzynarodowej na jakiej stoi Rosja.
Ale to oczywiste, że tych ludzi nazywają wszyscy praktycznie bandytami. Bo to są bandyci, ogromna większość społeczeństwa ich nie lubi, wręcz nienawidzi, nie chce ich tam, etc, etc. Ściągnęli ci pseudo-obrońcy na siebie niechęć i nienawiść ogromnej rzeszy ludzkiej na swoje własne życzenie i przez swoją własną głupotę.

Cytuj:
Skąd pomysł że są związani z jakąś partią?

I nie prawda. Nie stoję pod krzyżem, krzyż mnie nie obchodzi, odrzuciłem religię i nadal jestem Polakiem.
Ale widzę, Ty, prawdziwa "polka-katoliczka" jak Twoi idole dzielisz już Polaków na lepszych i gorszych, brawo, Jezus jest z pewnością z Ciebie dumny...

And shame on you

N sie 08, 2010 18:09
Teresse napisał(a):
Jak dla Ciebie modlitwa za kogoś to obraza to lol...
Słyszałam pojedynczy głos który krzyczał o judaszach irp. moim zdaniem to było skierowane do służb porządkowych. Cóż- harcerzy podprowadzono właśnie po to by na nich skupiła się agresja tłumu, by wykonać brudną robotę rękami nastoletnich dzieciaków. To taka łagodniejsza wersja żywych tarcz.

Teresse zapomnialas, ze to harcerze postawili ten krzyz? To co? Wtedy, kiedy miano go przeniesc do kosciola (a nie na wysypisko smieci) na podstawie porozumienia, to miala tam policja przyjsc? Czy jak w normalnym kraju ci, ktorzy ten krzyz postawili i z szacunkiem chcieli go przeniesc do kosciola, jak to bylo ustalone (miedzy normalnymi ludzmi)?
Teresse napisał(a):

Ale za to PiS jasno i wprost wypowiadal sie ze krzyz ma tam zostac, bo oni sobie tego zycza. sami sie podlozyli.... No i przyznaja, ze ich politycy tez tam (po stronie "obroncow")krazyli.

Teresse napisał(a):
Nagle obrywa reklamówką po twarzy i jest nazwana "suką żydowską".

wiesz jakos przypomina mi to przypadek tej studentki żydówki co to sama malowała sobie swastyki na drzwiach...

Brawo Teresse... Do glowy mi nie przyszlo, ze np te wszystkie "ataki" na o. Rydzyka i Radio Maryja, to prowokacja jego zwolennikow. Teraz juz wiem.

N sie 08, 2010 18:10

Kamala napisał(a):
Niestety to porownanie nie jest glupie.... Tylko dla ciebie niewygodne, bo musialbys przyznac, ze Krzyz ("pomnik Jezusa") moze kluc w oczy tych, ktorzy przez Jego uczniow byli przeganiani z miejsca na miejsce, niszczeni pogromami, bez praw przyslugujacych normalnym obywatelom, a na koncu przez noszacych napis "Gott mit uns" byli gazowani, glodzeni i paleni.
Polecam List do Rzymian 11.

Niestety krzyz byl zbyt czesto naduzywany przez tych ktorzy wiedzieli lepiej co Pan Bog mial na mysli i pamietali tylko co Zydzi krzyczeli w Jerozolimie, ale juz nie ze Pan Jezus i Jego Matka to tez Zydzi. I zamiast pozostawic sprawe Bogu (co postuluje chocby twoj autor z Frondy) sami odbijali swoje problemy na "Bogobojcach". Dlatego nie dla wszystkich znaczy to samo, a dla niektorych jest symbolem ich nieszczesc i to niezawinionych. No chyba, ze przez analogie uwazasz, ze smierc Polakow zabijanych przez Ukraincow (walczacych o wolnosc) byla przez nich zawiniona?

Nie boj sie myslec sam i to przez analogie. Krzyz niestety nie oznacza tylko znaku milosci. Jak widac, czesto byl przeinaczany do celow prywatnych, wrecz sprzecznych z jego podstawowym znaczeniem.

Fałsz aż kapie.Ja jako katolik znaku krzyża się nie wstydzę i nie mam zamiaru go chować,bo się środowiskom żydowskim nie podoba.Jestem zobowiązany nieść prawdę o krzyżu wszystkim,również Żydom.

N sie 08, 2010 18:18
A. napisał(a):
A modlitwa szczera, może i jest ok. Modlitwa ironiczna za żydów i służbistów po już nie.

Akurat Jarosław wyraził dla nich poparcie, więc krzyczeli jego imię. To nie znaczy, że PiS stoi za obroną krzyża .

Cytuj:
Oni nie wyjdą z tych pubów nawet gdyby naprawdę zaszła taka potrzeba.
Wyjdą, o to możesz być pewna. Jeśli będzie NA PRAWDĘ taka potrzeba, a nie żeby być pioneczkiem w grze partii politycznych i żeby robić z siebie pośmiewisko.
Zdrową? Zdrowa tkanka społeczna nie zawłaszcza sobie przestrzeni publicznej, przestrzega prawa, słucha ustaleń demokratycznie wybranych władz i nie wdaje się w bójki, w tym za pomocą krzyża, ze służbami porządkowymi.

To tylko Twoje przypuszczenie. Już i wtedy wytłumaczą im że to był 'błąd pilota' i każda inna akcja oprócz dalszego picia piwa w pubie to robienie z siebie pośmiewiska na arenie międzynarodowej.

Donek:
Cytuj:
Gdyby na podstawie fałszywej interpretacji konstytucji miało dojść do wyborów, oznacza to kryzys polityczny, jakiego ostatnie 15-lecie nie znało. Nie mogę wykluczyć, że my tej decyzji nie zaakceptujemy. Nie mamy możliwości, by usunąć prezydenta z urzędu. Trzeba by wypowiedzieć obywatelskie posłuszeństwo

Więcej... http://wyborcza.pl/1,79853,3134878.html#ixzz0w2JYJjE4

Cytuj:
Wpierw mówisz, że jest silna i każdy się z nią liczy, potem mówisz, że jednak nie chcesz. Zastanów się. Ja chciałbym, żeby polska była na poziomie pozycji międzynarodowej na jakiej stoi Rosja.
Ale to oczywiste, że tych ludzi nazywają wszyscy praktycznie bandytami. Bo to są bandyci, ogromna większość społeczeństwa ich nie lubi, wręcz nienawidzi, nie chce ich tam, etc, etc. Ściągnęli ci pseudo-obrońcy na siebie niechęć i nienawiść ogromnej rzeszy ludzkiej na swoje własne życzenie i przez swoją własną głupotę.

Tak, z Rosją się liczą- jednak ja wolę by się z nami nie liczyli niż gdybyśmy mieli osiągnąć potęgę sposobami Rosji. Nienawiść - to wspaniałe, bo w słusznej sprawie, czy nie?

Cytuj:
I nie prawda. Nie stoję pod krzyżem, krzyż mnie nie obchodzi, odrzuciłem religię i nadal jestem Polakiem.
Ale widzę, Ty, prawdziwa "polka-katoliczka" jak Twoi idole dzielisz już Polaków na lepszych i gorszych, brawo, Jezus jest z pewnością z Ciebie dumny...

Nie dzielę nikogo- i choć odrzuciłeś religię- to nadal żyjesz według zasad cywilizacji judeo- chrześcijańskiej

JP II dla Ciebie:

"Centessimus annus"
"Autentyczna demokracja możliwa jest tylko w państwie prawnym i w oparciu o poprawną koncepcję osoby ludzkiej. Dziś zwykło się twierdzić, że filozofią i postawą odpowiadającą demokratycznym formom polityki są agnostycyzm i sceptyczny relatywizm, ci zaś, którzy żywią przekonanie, że znają prawdę i zdecydowanie za nią idą, nie są, z demokratycznego punktu widzenia godni zaufania, nie godzą się bowiem z tym, że o prawdzie decyduje większość, czy też, że prawda się zmienia w zależności od zmiennej równowagi politycznej.

W związku z tym należy zauważyć, że w sytuacji, w której nie istnieje żadna ostateczna prawda będąca przewodnikiem dla działalności politycznej i nadająca jej kierunek, łatwo o instrumentalizację idei i przekonań dla celów, jakie stawia sobie władza. Historia uczy, że demokracja bez wartości szybko przemienia się w jawny lub zakamuflowany totalitaryzm.

W tym sensie tylko pod Krzyżem, tylko pod tym znakiem...

Kamala napisał(a):
Brawo Teresse... Do glowy mi nie przyszlo, ze np te wszystkie "ataki" na o. Rydzyka i Radio Maryja, to prowokacja jego zwolennikow. Teraz juz wiem.

Czy sugerujesz że Radio to Żydzi? Bo ja pisałam o sposobie działania żydów...?

Cytuj:
Środowiska żydowskie pielęgnują stałe występowanie “aktów antysemityzmu”, gdyż – jak stwierdzają to najwybitniejsi badacze etniczności żydowskiej, w tym prof. Kevin MacDonald z California State University - antysemityzm, zarówno realny jak i urojony, jest jednym z nielicznych elementów cementujących diasporę. Jest potrzebny jak tlen do zwykłej egzystencji tych środowisk.

Jeszcze by coś wyjaśnić- bycie Żydem uważam za zaszczyt...

N sie 08, 2010 18:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 94  Następna strona