Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
A. napisał(a): W pubach spędziłem nie małą część ostatnich 5 lat i wiem, że ci ludzie wyszliby. Robienie z siebie idioty w pseudo-obronie krzyża nie jest warta ruszenia tyłka. Także nie warto poganiać prokuratorów wykonujących swoją pracę najlepiej i najszybciej jak się da. Jak mówią same rodziny ofiar- lepiej żeby to trwało kilka lat i było zrobione porządnie, niż w miesiąc byle jak. I ja się z nimi zgadzam w zupełności. "Co nagle to po diable", ale widać pewnym środowiskom to odpowiada. Taki jest moje subiektywne zdanie, ze albo się jest bohaterem na co dzień albo się nie jest nim wcale- liczenie, że teraz sobie siedzę na d...ale jak przyjdzie co do czego jak Dawid ruszę na Goliata jest trochę naiwne. Fajnie mówi o tym ten tekst: Mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą Mam parasol, który chroni mnie przed nocą Oddycham głęboko, stawiam piedestały Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały
Stawiam świat na głowie do góry nogami Na odwrót i wspak bawię się słowami Na białym czarnym kreślę jakieś plamy Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały A. napisał(a): Pomimo tego, że wielu mi odmawia możliwości bycia Polakiem i patriotą, to jednak się nim czuję gdzieś tam w głębi i nie interesuje mnie jak mój kraj sprawi, że inni będą się z nami liczyli jak niemal z nikim innym, interesuje mnie tylko i wyłącznie jego jak najlepsza i najsilniejsza pozycja. W bardzo słusznej- ukarania bandytów nazywających się "obrońcami krzyża".
Masz dobre intencje, ale działanie jest takie ze domagasz się linczu (?) jedynych ludzi,którzy podnoszą raban bo w niewyjaśnionych okolicznościach zginęła elita państwa. Może robią to głupio i nieporadnie, ale to nie wina prostego 'Jaska' ,ze gospodarz porzucił złoty róg. Cytuj: A jak nazwiesz narzucanie innym swoich własnych wartości przez mniejszość? To właśnie się dzieje w przypadku "obrońców krzyża"- i to nie tylko narzucają to innym wyznaniom, nie tylko ludziom nie wierzącym, ale także ludziom w teorii wierzącym w to samo co oni. To jest chęć totalitaryzmu, chęć władzy nad wszystkimi. Każdy kto jest z nami jest ok, każdy kto chciałby podjąć dyskusję jest żydem, komuchem i judaszem. Ponieważ nie da się osiągnąć 100 proc. jednomyślności w życiu społecznym więc zawsze ktoś komuś coś narzuca. Albo mniejszość- większości albo większość mniejszości. Kamala napisał(a): Teresse, tobie sie wszystko kojarzy Zydami? Bo mi nie. Ja uwazam, ze zaden narod nie ma monopolu na nikczemnosc, ani na doskonalosc... Jezeli komus zarzucasz niecne metody musisz uwzglednic, ze wroci ten zarzut do ciebie bumerangiem o rany wtf...az smieszne jak nakładasz na mnie jakieś kalki. Ciekawe co ostatnio mi się z żydami skojarzyło- oprócz tego, ze nawiązałam w tym wątku. Napisałam tez, ze to jest zaszczyt być Żydem. Ten pan o imieniu Adam akurat w innym filmiku wypowiada się, że nie jest za Pis http://www.youtube.com/watch?v=L_7jh2OGbgwZ tego wynika, ze rzucało kilka osób- faktycznie to było głupie i niepotrzebne. Awa napisał(a): Cyrk z krzyżem powinien zakończyć albo własciciel miejsca albo kościół w osobach biskupa(nie młodziutkich księży Też uważam- że wysłanie młodych kapłanów + harcerzy było łagodniejszą wersją żywych tarcz. Jak to trafnie zauważył jedne z obrońców "podprowadzono" ich do wykonania brudnej roboty. A. napisał(a): ten konkretny krzyż w pobliskim kościele i no właśnie- hyc z nim do pobliskiego kościoła akademickiego (!)- religia do kruchty...szybciej pozamiatać. "Jak skwapliwie pyskali nasi politycy, Realni demokraci, trzeźwi rusofile, Żeby nie mówić o byle mogile… Żeby nie psuć humoru rosyjskiej stolicy… Żeby nie robić gwałtu z jednego Katynia…" Kit z tym, ze wśród ofiar nie było studentów i ze symbol takiego dramatu zasługiwałby na miejsce na Jasnej Górze -krzyż miał tam powędrować a potem wrócić (!) albo w Świątyni Opatrzności Bożej. A. napisał(a): że jak inni mogą nie słuchać kapłanów to my też możemy, bo właśnie to w tej chwili postulujesz. A o. Rydzyka ( tez kapłan) można nie słuchać według Ciebie - tak z ciekawości pytam ?
|
N sie 08, 2010 20:38 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: więc dlaczego Komorowski nie słucha i jest za in-vitro? Potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie czy nie? Cytuj: popatrz- mają prawo mówić NIE dla krzyża, ale nie mają już prawa mówić TAK dla krzyża? bardzo wybiórcze... Oni nie mówią TAK dla krzyża, oni mówią "ma tu być krzyż bo tak, bo my tak chcemy i wara wam od niego". Że o wyzwiskach nie wspomnę. Cytuj: to już wiemy skąd te wulgarne posty. Proszę o wskazanie, w którym miejscu napisałem wulgarne posty odnośnie kogokolwiek.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N sie 08, 2010 20:41 |
|
 |
arturo
|
Ludzie,nieco dystansu,Polacy mają wrodzoną przekorę,władza wywołuje opór maluczkich,znalazł się pretekst,mniejsza z tym,przez kogo rozdmuchany i wykorzystany.Toż Janusz Tazbir pisał o swawolnikach I Rzeczypospolitej"sub Rawa vivendes"(żyjących pod Rawą Mazowiecką) ,dopuszczających się rozmaitych samowoli i napadów,(tak powstał pejoratywny wyraz "szubrawcy",z całym szacunkiem dla porządnych mieszkańców tych okolic,trzymających się litery prawa) od Rawy do W-wy rzut kamieniem...
|
N sie 08, 2010 20:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
arturo napisał(a): Ludzie,nieco dystansu,Polacy mają wrodzoną przekorę,władza wywołuje opór maluczkich,znalazł się pretekst,mniejsza z tym,przez kogo rozdmuchany i wykorzystany.Toż Janusz Tazbir pisał o swawolnikach I Rzeczypospolitej"sub Rawa vivendes"(żyjących pod Rawą Mazowiecką) ,dopuszczających się rozmaitych samowoli i napadów,(tak powstał pejoratywny wyraz "szubrawcy",z całym szacunkiem dla porządnych mieszkańców tych okolic,trzymających się litery prawa) od Rawy do W-wy rzut kamieniem... Toteż niech sobie protestują....wystawią portretyśp. pary prezydenckiej, innych ofiar, kwiaty, znicze....ale niech nie wciągają krzyża w zadymę, jazgot, nienawiść. Czy nie wystarczyła jedna Golgota??
|
N sie 08, 2010 20:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziwne stwierdzenie w ustach osoby, która nie potępiła ułożenia krzyża z puszek po piwie na zasadzie 'gdyby nie przesoliła zupy to by nie pobił'.
|
N sie 08, 2010 20:51 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: ze albo się jest bohaterem na co dzień Bohaterem? Mam nadzieję, że nie mówisz tego w stosunku do tych zwykłych bandytów "broniących" krzyża... Cytuj: którzy podnoszą raban bo w niewyjaśnionych okolicznościach zginęła elita państwa. Podnoszą raban, bo są do tego podjudzani i na tyle nie inteligentni, że bez problemu można nimi manipulować. Nie są też w stanie zrozumieć, że badanie przyczyn katastrof lotniczych trwa długo, czasem bardzo długo. "Dura lex sed lex", mnie nie interesuje że Jasiek robi to nieporadnie wyzywając wszystkich od "obciągaczy Jaruzelskiego". Nie można się tak zachowywać- koniec, kropka. Cytuj: Ponieważ nie da się osiągnąć 100 proc. jednomyślności w życiu społecznym więc zawsze ktoś komuś coś narzuca. Albo mniejszość- większości albo większość mniejszości. W demokracji mniejszość nie narzuca niczego większości. Dlatego też ci ludzie nie narzucą nikomu nic. Robią swoim bandyckim zachowaniem i prymitywną mentalnością wstyd wszystkim Polakom i zapewne też katolikom.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N sie 08, 2010 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dziwne stwierdzenie w ustach osoby, która nie potępiła ułożenia krzyża z puszek po piwie na zasadzie 'gdyby nie przesoliła zupy to by nie pobił'. Nie dziwne - jedni profanują z rozmysłu (puszki z piwem) inni z niewiedzy, nieznajomości rangi krzyża Chrystusowego, tzn obrońcy....czego?.... krzyża?... pomnika?.... pamięci?......
|
N sie 08, 2010 21:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego nazywasz tych ludzi bandytami? Mniejszość jeśli jest wpływowa może wiele narzucić- np. w Polsce większość jest za karą śmierci i co z tego? Wśród obrońców krzyża był tez brat śp. Stefana Melaka- Andrzej. http://www.youtube.com/watch?v=VJ2zaTMIRocNie wszyscy posługują się wulgaryzmami- wśród obrońców był pan ze Lwowa który skojarzył mi się z Rejtanem. Tu jest najlepsza relacja jaką widziałam w 3 częściach: http://www.youtube.com/watch?v=zAGwE9xoZFYhttp://www.youtube.com/watch?v=0y0G1Is5 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=IpeN_xd7 ... re=related
|
N sie 08, 2010 21:14 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: Dlaczego nazywasz tych ludzi bandytami? Bo nie pozwalają egzekwować ustaleń władzy zgodnych z prawem, ergo występują przeciwko władzy, prawu, Polsce, społeczeństwu i kościołowi. Cytuj: Wśród obrońców krzyża był tez brat śp. Stefana Melaka- Andrzej.
Współczuję mu straty brata, ale nic nie upoważnia go do działania takiego, jak wyżej napisałem. Cytuj: skojarzył mi się z Rejtanem. Chyba kpisz. Wiesz w ogóle co Rejtan zrobił? Jaki ma on związek ze zmanipulowanym przez pis krzykaczem, który jest aż takim idiotą że przyjechał ze Lwowa żeby odstawić szopkę...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N sie 08, 2010 21:22 |
|
 |
Ukyo
|
Teresse, bo w tym momencie łamią wiele ustaw i gdyby nie szczególna sytuacja, dawno powinni dostac po mandacie - choćby za zaśmiecanie zielskiem, papierem i zniczami chodnika przed pałacem i zakłocanie porzadku poprzez puszczanie głośno muzyki bez zezwolenia, kłotnie czy profanowanie flagi narodowej (poprzez wypisywanie na niej hasełek).
|
N sie 08, 2010 21:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A. napisał(a): Bo nie pozwalają egzekwować ustaleń władzy zgodnych z prawem, ergo występują przeciwko władzy, prawu, Polsce, społeczeństwu i kościołowi. To od razu 'bandyci' ? Czy strajkujący za PRL-u to tez byli bandyci ? BANDYTA: osobnik dokonujący morderstw, zbrojnych napadów; opryszek, rozbójnik, zbój <daw. bandyt, niem. Bandit, fr. bandit, z wł. bandito banita, ogłoszony za wyjętego spod prawa, od bandire obwieścić urzędowo> http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=2696A. napisał(a): Chyba kpisz. Wiesz w ogóle co Rejtan zrobił? Jaki ma on związek ze zmanipulowanym przez pis krzykaczem, który jest aż takim idiotą że przyjechał ze Lwowa żeby odstawić szopkę... On przyjechał ze Lwowa już dawno a rodziców mu zamordowali- tylko nie zrozumiałam kto bo dźwięk jest kiepski. Nie, nie wiem- w końcu inteligentni są tylko przeciwnicy krzyża. Skoro za wtykanie flagi w gówienka nikt nie zapłacił to gdyby kazali płacić za pisanie haseł- byłoby to śmieszne, nie uważasz? Wypisywanie haseł nie jest niczym nowym i to nawet w błahych sprawach: http://s.v3.tvp.pl/images/6/8/2/uid_682 ... 3_gs_0.jpgA. napisał(a): Bo nie pozwalają egzekwować ustaleń władzy zgodnych z prawem, ergo występują przeciwko władzy, prawu, Polsce, społeczeństwu i kościołowi. "Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie." a nawet nasz A. ze swoim mieczem zgłosi się na ochotnika.
|
N sie 08, 2010 21:42 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Ukyo napisał(a): Teresse, bo w tym momencie łamią wiele ustaw i gdyby nie szczególna sytuacja, dawno powinni dostac po mandacie - choćby za zaśmiecanie zielskiem, papierem i zniczami chodnika przed pałacem i zakłocanie porzadku poprzez puszczanie głośno muzyki bez zezwolenia, kłotnie czy profanowanie flagi narodowej (poprzez wypisywanie na niej hasełek). Dodać jeszcze do tego przede wszystkim nielegalne zgromadzenie.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N sie 08, 2010 21:43 |
|
 |
Ukyo
|
O tak, to wiadomo. I okupowanie prywatnego terenu.
Wczoraj byłam pod pałacem. i powiem Wam jedno - to się nie mieści w głowie...
|
N sie 08, 2010 21:47 |
|
 |
Zencognito
|
Teresse, proste pytanie: czy Ty chcesz żyć w republice, czyli w państwie, w którym decyduje prawo, czy może chcesz żyć w państwie w którym decyduje chciejstwo?
|
N sie 08, 2010 21:50 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Teresse moje słowa uznania i poparcia. Myślę, że ludzie tutaj w większości to dzieci Owsiaka i Michnika i TVN. Zmanipulowani - uwierzyli kłamcom i dalej sieją kłamstwa rozprowadzane przez Gw i tvn. Oni nawet tego nie czują, że ktoś ich wpuścił w maliny. Coż jak się nie myśli samodzielnie to jest się łatwym łupem dla mediowego mainstreamu oto kolejny przykład ofiary GAZU: Dominik Taras, pseudo "Rambo" chwali się w mediach GW i radio TokFM, że prezydent miasta Hanna Gronkiewicz-Walz wydała zgodę na próbę przeniesienia krzyża w okolicach północy w poniedziałek 9 sierpnia. Na FB zgromadził już prawie 2 tysiące chętnych osób, które staną naprzeciwko kilkunastu obrońcom krzyża. http://b12.grono.net/110/139/gallery-78 ... 00x500.jpgPolecam więcej: http://rebelya.pl/discussion/5145/?Focus=135877
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
N sie 08, 2010 22:11 |
|
|
|