Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
 Dowody na nieistnienie Boga 
Autor Wiadomość

jezeli jestem wierzacym to mnie wystarczy to co jest napisane w biblii O STWORZENIU SWIATA

jezeli ktos nie wierzy to jego sprawa

czy nie wydaje wam sie ze jest to glupota udowadniac cos czego nie ma?

Ps 14:1
1. Mówi głupi w swoim sercu: Nie ma Boga. Oni są zepsuci, ohydne rzeczy popełniają, nikt nie czyni dobrze.
(BT)

So mar 12, 2005 13:30

jezeli jestem wierzacym to mnie wystarczy to co jest napisane w biblii O STWORZENIU SWIATA

A ponieważ Biblia nie wspomina o stworzeniu barona stanisława, zatem baron stanisław nie istnieje. :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

So mar 12, 2005 13:35

Cytuj:
Nie mogło. Podobnie jak para wodna oziębiona poniżej pewnej temperatury nie może pozostać para wodną. A dowolny układ czątek materialnych, nieuchronnie, wcześniej czy później zapadnie się pod wływem wzajemnej grawitacji. Twoja wiedza z fizyki plasuje się na poziomie Twojej wiedzy z rachunku prawdopodobieństwa, to znaczy nisko.

Twoja rozumowanie przypomina rozumowanie 5 letniego dziecka.Jak cos juz jest tzn ze tak musialo byc i jeszcze idiotyczne poslugiwanie sie przykladem pary wodnej.To ze para wodna sie skrapla to zostalo utworzone przez prawa fizyki ktore wlasnei ksztaltowaly sie w tych 3 sekundach od bingbangu.Uswiadom sobie w tej swojej ograniczonej glowie ze to wszystko robilo sie wg jakies tam matrycy tzn kolejnosc nastepujacych po sobie zdarzen i to jak widzisz swiat jest tego konsekwencja,ze np swiatlo biegnie w prozni z szybkoscia prawie 300 000 km /sek ze tlen ma takie wlasciwosci a wodor takie...i to zostalo ZAPROGRAMOWANE biedny czlowieku z ograniczonym rozumowaniem ktore ciezko CI pojac ze to jak sie to dzieje wlasnie wynika z zaprogramowania !
Tak jak windows zachowuje sie a nie innaczej tez wynika z zaprogramowania ..czy to dociera do Ciebie ????

Dam ci lekcje za darmo co to jest wiatr sloneczny.Bo o nim nie napisales nic, wnioskuje ze nic nie wiesz
Ten twoj madry kolega vandee widzi ogromna roznice miedzy waitrem slonecznym a promieniowaniem kosmicznym
Wiat sloneczny to to samo promieniowanie kosmiczne tylko wytwarzane przez nasza gwiazde a promieniowanie kosmiczne to ogolna nazwa czasteczek i energii ktore docieraja do ziemi albo jako wiatr sloneczny jesli chodzi o slonce albo jako promieniowanie kosmiczne jako promieniowanie z innych obiektow kosmicznych dgwiazd , galaktyk ....jest tez promieniowanie tla...ale to za madre dla was wiec nie bede juz wyjasnial
Cytuj:
Linie pola magnetycznego wnikają do wnętrza Ziemi w pobliżu biegunów. W tym miejscu pola magnetycznego brak. Gdyby było nie istniałyby zorze polarne.

Kolejna darmowa lekcja dla nieukow !!
Zorza polarna - zjawisko świetlne obserwowane na wysokich szerokościach geograficznych, najczęściej w pobliżu koła podbiegunowego, chociaż w sprzyjających warunkach bywa widoczna nawet w okolicach 50. równoleżnika. Jej powstawanie związane jest ze zjawiskami elektrycznymi zachodzącymi w jonosferze (górne warstwy atmosfery ziemskiej). Wyemitowane przez słońce elektrony i protony, pędzące z dużą prędkością zostają schwytane przez ziemskie pole magnetyczne. Wysoka jonizacja powietrza towarzysząca zorzom polarnym powoduje zaburzenia w rozchodzeniu się fal radiowych.

Cytuj:
Fala uderzeniowa ma ograniczony zasięg. Nie obejmuje całej planety. Lodowce, które ewentualnie powstają, również. Wszystkie te impakty, wybuchy, są właściwie mało szkodliwe dla np bakterii. Brak światła wstrzymuje fotosyntezę i powoduje załamanie łańcuchów pokarmowych, owszem, ale wiele organizmów fotosyntetyzujących potrafi przetrwać bez światła bardzo długo, w postaci np nasion, przetrwalników, zarodników (paprocie) etc. Są wreszcie na Ziemi ekosystemy nie oparte o fotosyntezę, np w kominach geotermalnych. Żeby życie zniszczyć całkowicie, należałoby rozgrzać całą skorupę do temperatury kilkuset stopni, czyli w praktyce ją stopić. To może się stać dopiero po zderzeniu z ciałem ośrednicy tysiąc kilometrów, lub większym.

Jak napisalem , ustanie fotosyntezy w konsekwencji zabiloby zycie na ziemi, trwalo by to byc moze i setki a nawet tysiace lat ale zycie by przestalo istniec

Cytuj:
A skąd wiesz, ze takich środowisk nie ma, lub nie było w przeszłości na Marsie? Bo to że nie ma na Wenus, jest raczej pewne, po prostu zbyt gorąco.

Mowa trawa, a skad wiesz ze nie ma latajacych dywanow, a moze sa ???????

Cytuj:
No i tak właśnie wygląda kreacjonizm. Niby taki naukawy, a jak trochę poskrobać, to mamy i UFO i piramidy na Marsie, i tarota i astrologię. Tym zajmują się kreacjonistyczni "naukawcy"

Wiesz u mnie w bibliotece te ksiazki byly w dziale bajek..i kilka razy jak mialem 7 latek je bralem czytac, razem z bajkami o latajacych dywanach ...wspominalem juz o tym wczesniej
Wiec wybacz ,ale trudno bylo winic 7 latka ze takei ksiazki wlasnei byly w dziale bajek.Mysle ze bibliotekarka byla troche zbyt ambitna ha ha ha ha

So mar 12, 2005 14:55

Wiesz co Gabriel? Nie chce mi się z tobą gadać. Weź Ty się naucz rzeczy, o których chesz rozmawiać. Rachunku prawdopodobieństwa, genezy praw fizyki, czy różnicy między promieniowaniem kosmicznym, a wiatrem słonecznym. Owszem, na upartego można wiatr słoneczny nazwać promieniowaniem kosmicznym. Podobnie jak Księżyc można nazwać meteorytem. Wszak jest zbudowany z takiego samego materiału :biggrin:

Polecam "Galaktyki, gwiazdy życie" Franka Shu. Porządnie napisany podręcznik dla początkujących. O promieniowaniu kosmicznym można przeczytać na stronie 261, o wietrze słonecznym i o tym, czym się różni od promieniowania kosmicznego, na str 494. Tamże o polu magnetycznym Ziemi. Przeczytaj, zrozum, ochłoń. Wtedy możemy powrócić do dyskusji.

Cytuj:
Jak napisalem , ustanie fotosyntezy w konsekwencji zabiloby zycie na ziemi, trwalo by to byc moze i setki a nawet tysiace lat ale zycie by przestalo istniec

Ustanie fotosyntezy nie może trwać zbyt długo, gdyż pył nie utrzymuje się w atmosferze. Z resztą są łańcuchy pokarmowe, które nie bazują na fotosyntezie. Te przetrwają, nawet wtedy, kiedy zgaśnie Słońce.

So mar 12, 2005 17:24

Uswiadom sobie w tej swojej ograniczonej glowie ze to wszystko robilo sie wg jakies tam matrycy tzn kolejnosc nastepujacych po sobie zdarzen i to jak widzisz swiat jest tego konsekwencja,ze np swiatlo biegnie w prozni z szybkoscia prawie 300 000 km /sek ze tlen ma takie wlasciwosci a wodor takie...i to zostalo ZAPROGRAMOWANE biedny czlowieku z ograniczonym rozumowaniem ktore ciezko CI pojac ze to jak sie to dzieje wlasnie wynika z zaprogramowania !

Przepraszam, znalazłem ostatnio klepkę z nadrukowanym numerem "5". Po tym co przeczytałem mam nieodparte wrażenie iż jesteś jej właścicielem ... podaj mi adres na prv to Ci ją wyślę ... ;]

So mar 12, 2005 17:53

chrzescijanie oczym wy dyskutujecie!!!!

jezeli ktos nie wierzy to jego sprawa

czy nie wydaje wam sie ze jest to glupota udowadniac cos czego nie ma?

Ps 14:1
1. Mówi głupi w swoim sercu: Nie ma Boga. Oni są zepsuci, ohydne rzeczy popełniają, nikt nie czyni dobrze.
(BT)

Słusznie. Dlatego ta dyskusja nie ma sensu. :)

So mar 12, 2005 17:55

Cytuj:
Uswiadom sobie w tej swojej ograniczonej glowie ze to wszystko robilo sie wg jakies tam matrycy tzn kolejnosc nastepujacych po sobie zdarzen i to jak widzisz swiat jest tego konsekwencja,ze np swiatlo biegnie w prozni z szybkoscia prawie 300 000 km /sek ze tlen ma takie wlasciwosci a wodor takie...i to zostalo ZAPROGRAMOWANE biedny czlowieku z ograniczonym rozumowaniem ktore ciezko CI pojac ze to jak sie to dzieje wlasnie wynika z zaprogramowania !

Przepraszam, znalazłem ostatnio klepkę z nadrukowanym numerem "5". Po tym co przeczytałem mam nieodparte wrażenie iż jesteś jej właścicielem ... podaj mi adres na prv to Ci ją wyślę ... ;]

Jesli tylko na taki komentarz Cie stac , to mysle ze ta klepke zgubil ktos z Twojej rodziny , bo to jest genetycznie uwarunkowane a i jakby czesciej tam przebywasz

So mar 12, 2005 18:16

Koncze ten temat bo zaczyna byc mowa trawa , a i jakby poziom zanizyl sie do tworczosci klozetowej i jeszcze z czasow szkoly podstawowej

So mar 12, 2005 18:18

poziom zanizyl sie do tworczosci klozetowej i jeszcze z czasow szkoly podstawowej

Bo tylko na taki poziom Cię stać

So mar 12, 2005 18:47

No nie wiem Pilasterze, może powinieneś wykazać więcej entuzjazmu dla teorii "wielkiego planu" drogiego Gabriela, w końcu to człowiek z otwartym umysłem który rozumie, że wszystko zostało "ZAPROGRAMOWANE" w najdrobniejszych szczegółach. Już w momencie powstania pierwszego atomu materii było wiadomo, że w przyszłości na forum wiary pojawi się Gabriel by wciskać ludziom ciemnotę ... :D

So mar 12, 2005 23:33

Cóż... Mówią że poza Miłosierdziem Bożym są jeszcze dwie nieograniczone rzeczy: pycha człowieka i głupota...
Niestety są one z zasady wprost proporcjonalne do siebie :(
- patrz Ps 14,1

So mar 12, 2005 23:42

Zresztą cały psalm 14 (13) polecam, bo jest na temat

So mar 12, 2005 23:44

w biblii pisze ze bog stworzyl barona stanislawa w 6 dniu i ciebie tez
ale pisze tez ze jestes grzesznikiem i jezeli sie z bogiem nie pojednasz to zginiesz na wieki
bog cie miluje idal swego syna za ciebie na krzyz imysle ze zjawiles sie na tym forum abys poznal ewangelie boza nie zmarnuj tego!

N mar 13, 2005 13:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15