skrupuly, nagle zwatpienia, pomocy
| Autor |
Wiadomość |
|
Elbrus
|
 Re: skrupuly, nagle zwatpienia, pomocy
Gazety i czasopisma nie są "mniej złe" niż filmy (różni je tylko forma, ale mają ten sam przekaz). Gdy komputerowe są wielkim niebezpieczeństwem - niemoralne gry również są grzeszne.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Śr cze 16, 2010 14:05 |
|
|
|
 |
|
nedzna
|
Masturbacje oczywiscie wyznalam, chodzi o niemoralne teksty i gry...
|
| Śr cze 16, 2010 14:21 |
|
 |
|
nedzna
|
Elbrus ... czyli jesli maja ten sam przekaz, to musze jednak isc do spowiedzi i wyznac je?
|
| Śr cze 16, 2010 14:22 |
|
|
|
 |
|
Elbrus
|
nedzna napisał(a): to musze jednak isc do spowiedzi i wyznac je? Tak - należy wyznać wszystko.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
| Śr cze 16, 2010 14:39 |
|
 |
|
nedzna
|
to ja juz naprawde nie dam rady z tym wszystkim... znowu bede musiala przezyc ten stres ... to taKie okropne uczucie
|
| Śr cze 16, 2010 14:45 |
|
|
|
 |
|
Elbrus
|
nedzna napisał(a): znowu bede musiala przezyc ten stres ... to taKie okropne uczucie Gorszym uczuciem jest trzymanie tego w sobie. Tak jak ze zdjęciem starego opatrunku - na początku boli, ale jest potrzebne.
|
| Śr cze 16, 2010 14:49 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Ja co tydzień przeżywam ten stres.  Więc się nie łam, do dzieła. Trzymam kciuki, i pomodlę się za Ciebie. Ty również przez spowiedzią pomódl się do Ducha Świętego o pomoc. 
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
| Śr cze 16, 2010 15:11 |
|
 |
|
nedzna
|
Dzieki... To w sobote ide do spowiedzi z przyjaciolka... zeby bylo mi lzej na duchu... prosze,pomodlcie Sie dzieki wielkie jeszcze raz
|
| Śr cze 16, 2010 15:14 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Jak często osoba ze skrupulatnym sumieniem powinna się spowiadać?
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
| Wt lip 20, 2010 10:39 |
|
 |
|
Wielkopolanin
|
Osoba ze skrupulatnym sumieniem powinna mieć Kierownika Duchowego,który może wyznaczyć jak często się spowiadać.
|
| Wt lip 20, 2010 10:54 |
|
 |
|
nedzna
|
a uwazacie ze mam skrupuly?
|
| N sie 08, 2010 8:32 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Po przeczytaniu Twoich postów zdaje mi się, że tak. W poprzednim temacie już napisałam, żebyś znalazła sobie dobrego stałego spowiednika, który w tej sprawie ci pomoże, i zawsze słuchaj jego poleceń.
|
| N sie 08, 2010 11:41 |
|
 |
|
kawa
|
nedzna napisał(a): a uwazacie ze mam skrupuly? uważamy, że to nie podlega ocenie forumowiczów!!! jak można wystawiać swoje życie duchowe pod osąd bliżej niesprecyzowanej grupy internautów? Jeśli potrzebujesz pomocy, porozmawiaj w REALU z kimś kompetentnym i zaufanym. Może to mniej wygodne, ale na pewno pewniejsze i owocniejsze.
|
| N sie 08, 2010 21:32 |
|
 |
|
bolec
|
Ech wy zawsze wysyłacie wszystkich do kierowników a są takie etapy w życiu, że poszukuje się właśnie w taki sposób. Co do takich wstydliwych grzechów, warto np. napisać wcześniej mejla do spowiednika, opisać mu całą sytuację, żeby się zapoznał a potem umowic sie z nim na spowiedz. On juz bedzie wszystko wiedział i nie będzie "szoku".
|
| N sty 23, 2011 12:29 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Myślę, że jest mało Kapłanów, którzy podczas Sakramentu Pokuty przeżywają szok po wysłuchaniu grzechów. Ksiądz, jak każdy z nas jest człowiekiem, a nic co ludzkie nie jest nam obce. Masz odwagę zgrzeszyć, to miej i odwagę wyznać przed Bogiem swoje przewinienia. Dla mnie bezsensu jest pisać przed spowiedzią do kapłana.
|
| N sty 23, 2011 15:01 |
|
|
|