Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość
czasowo zablokowana

Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
„Mówię wam: Kto przyzna się do Mnie przed ludźmi, do tego Syn Człowieczy przyzna się przed aniołami Bożymi.” Ciekawe, dlaczego nie chcecie się przed ludźmi przyznać do Krzyża? ze strachu? Czeka was więc to mówi Pismo święte:
"a kto się Mnie wyprze wobec ludzi, tego wyprę się i Ja wobec aniołów Bożych"

Pn sie 09, 2010 12:56
agawa napisał(a):
Dziś wieczorem pod Krzyżem ( ok 20 ) ma być atak lewaków i próba usunięcia Krzyża. Kto może i jest z Warszawy niech idzie bronić Krzyża, kto nie może niech się modli o obrońców.

Także trudno mi zrozumieć milczenie hierarchów Kościoła. Gdzie są ludzie na miarę Wojtyły i Wyszyńskiego?

Redemptoryści z Radia Maryja wspierają obrońców. Chwała obrońcom Krzyża! Wstyd dla milczących katolików. Obyś był letni albo gorący. Wstyd dla letnich katolików.

agawa, jak juz cytujesz to sprawdz:
Cytuj:
Znam twoje czyny, że ani zimny, ani gorący nie jesteś.
Obyś był zimny albo gorący! Ap 3,15

bo ci wyszlo jak Jarka: biale jest biale...

osiris napisał(a):
Cytuj:
osiris, ja sie z toba nie zgodze. Nikt przytomny nie bedzie uwazal, ze zniszczenie tego krzyza rekami anarchistow cokolwiek rozwiaze.

Oni w swoim zawzięciu nie są - niestety - przytomni.
Celowo usunięto siły porządkowe z tamtego miejsca żeby dać wolne pole do ekscesów które obecnie maja tam miejsce w nocy.

To co osiris, jezeli dzisiaj w nocy nikt krzyza nie zniszczy to ty przepraszasz, a jezeli zniszczy a sluzby porzadkowe nie beda reagowac, to ja. Co ty na to?

Ostatnio edytowano Pn sie 09, 2010 13:01 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn sie 09, 2010 12:57

osiris napisał(a):
Cytuj:
Hehe, "zgromadzenie organizowane" nie znaczy z góry zaplanowane tylko po prostu, organizowane. ;D

Jest spontaniczne a nie zorganizowane i trzeba to udowodnić komuś że jest organizatorem tego zgromadzenia.
Gdyby było tak jak piszesz to policja powinna rozgonić wszystkich którzy tam się zbierają łącznie z pijakami, ale tego nie robi.
Bardziej zorganizowane są zgraje napitych wyrostków (kilkunasto lub kilkudziesięcioosobowych) którzy w sposób jawny naruszają szereg przepisów kodeksu karnego jak i wykroczeń, ale oni Ci oczywiście nie przeszkadzają jak i obecnej tam policji.
Widziałem filmowe relacje z tych ekscesów, więc nie piszcie mi że to stateczni, trzeźwi tam bluzgają i rozrabiają.

A kim są panowie ze Stowarzyszenia Obrony Krzyża? Wybacz, ale to zgromadzenie jest zorganizowane i jest nielegalne. Każdy prawnik Ci to powie, jak nie wierzysz mi to spytaj innych.

Wyrostki tam przychodzą, palą głupa i odchodzą. "Obrońcy" krzyża, jak sami zresztą mówią, pełnią tam 24h wartę.

Pn sie 09, 2010 12:57

agawa napisał(a):
Mój Boże co za "katolicy" tutaj są. Boją się bronić krzyża i chcą jego usunięcia. To chyba antykatolicy.

NIKT, do cholery jasnej, NIKT nie chce krzyża usuwać. Kiedy to w końcu kobieto pojmiesz?!

Pn sie 09, 2010 12:59
Najśmieszniejsze jest to że te hordy pijanych i przecież wcześniej zmówionych i zorganizowanych zgromadzeń nie imają się żądne przepisy o zgromadzeniach?
Obsceniczne scenki w ich wykonaniach są całkowicie bezkarne a budzi postrach wszystkich grupka zdewociałych może osób w podeszłym wieku odśpiewujących religijne pieśni.
Niepojęte to jak grupka nawet fanatycznych katolików budzi grozę - wręcz.

Pn sie 09, 2010 13:00

Agawa, ale "obrońcy" tez chca usunięcia - jak juz zbudują pomnik i w ekspresowym tempie stwierdza,k zę do zamachu na prezydenta walnie przyczynił się wraży TUSK z PUTINEM. ;)

Osiris, a słyszełeś te wyzwiska? Bo ja nie. Tam się kręci policja, jest wojsko (ZAWSZE tam stoi) - można zgłosic. Sama byłam świadkiem jak jeden z panów spod krzyża wezwał do siebie policjantów, bo ktos naderwał widszacy na płocie plakat - strózów prawa zjawiło się 7! I na wstepie oberwali od pana "obrońcy" za to, że nie pilnują nalezycie jego plakatu.
A sytuacji tuz po katastrofie nie porównuj. Po śmierci papieża cała aleja JP2 zastawiona była zniczami. Po skończonej załobie służby porzadkowe te znicze usunęły i ulica wróciła do swego stanu sprzed wydarzenia. I to jest własnie normalne.
A pałac nie jest cmentarzem.

Pn sie 09, 2010 13:01

Cytuj:
Prawdopodobnie wybiore się dzis pod pałac i opiszę Wam, jak to wszystko wyglądało... oczywiście, zdaniem niektórych bedzie to relacja jak najbardziej jednostronna.

Wybierz, miło byłoby posłuchać też relacji innych niż te które może będą w TV. Do wzięcia aparatu Cię zachęcał nie będę, bo wiadomo możesz dostać za bycie "żydowską suką", ale jestem w stanie uwierzyć Ci na słowo, więc zdjęć nie trzeba ;)

BTW- bardzo fajna postawa "obrońców", z jednej strony wyzwiska i bójki ze strażnikami miejskimi, policją, etc. A później "ratujcie nas, żebyśmy dalej mogli was od żydów wyzywać". Podwójna moralność to jak widać specjalność "prawdziwych katolików broniących krzyż".

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn sie 09, 2010 13:02

osiris napisał(a):
Niepojęte to jak grupka nawet fanatycznych katolików budzi grozę - wręcz.

A wiesz dlaczego budzi grozę? Bo fanatyzm jest niebezpieczny. Chyba nie popierasz fanatycznych muzułmanów, którzy wysadzają się gdzie popadnie? U nas też ludzie się boją bo już krzyż zostaje wykorzystywany do blokowania budowli, które się mieszkańcom bodajże Sandomierza nie podobają.

To jest normalne? Co dalej będzie?

Pn sie 09, 2010 13:03

No jeden z obrońców krzyża już parę lat temu w obronie innej chorej "krzyżowej" akcji chciał wysadzać w powietrze...

And shame on you

Pn sie 09, 2010 13:04

Tak, Ruch 10 Kwietnia czy jak im tam powstał niedługo po katastrofie i dobrze pamietam, ze to własnie oni "zajęli się" krzyzem.
A wiecie ze jutro pod owym krzyzem, jak na jakimś cmentarzu, kwiaty maja złozyc politycy PiS-u. Ciekawe czy przyjdzie Jarosław... Ja tak tylko myślę, czy dla nich rozmontują ten wysoki płot, czy dadzą sobie spokój i politycy będa skakac między kartkami, zniczami i rzeczami osobistymi "obrońców". ;)

Czytałam własnie, ze pan X chce przynieśc "pały" na przeciwników... Dlatego ja wolę wybrac się tam bez aparatu...

Podałam tu link z Frondy (chyba jest dla Was wiarygodna) o tym, jak juz w innych miastach ludzie organizują się wokół krzyży, aby przy pomocy miecza w serce komoruskich polityków PO bronic swoich wzniosłych zachcen i niechceń, typu "nie dla marketu" czy "to jest moje miejsce parkingowe i nie zastawiać". ;)

Ostatnio edytowano Pn sie 09, 2010 13:11 przez Ukyo, łącznie edytowano 1 raz

Pn sie 09, 2010 13:07
Cytuj:
A sytuacji tuz po katastrofie nie porównuj. Po śmierci papieża cała aleja JP2 zastawiona była zniczami. Po skończonej załobie służby porzadkowe te znicze usunęły i ulica wróciła do swego stanu sprzed wydarzenia. I to jest własnie normalne.

Prawo nie rozróżnia i działa identycznie zgodnie z sentencją "Dura lex, sed lex"
To tylko zależy od władzy czy będzie stosować prawo czy nie więc nie ma tu sensu co można porównywać a co nie.
Ani w tamtych sytuacjach a ni w tych nie jest szanowane prawo.
Albo się prawo stosuje albo nie bo jak wcześniej pisałem nie można być trochę w ciąży i nie można prawa raz trochę a raz z całą stanowczością stosować, bo to jest samo w sobie bezprawne.

Pn sie 09, 2010 13:10

Prawo jest dla tych, którzy myslą, Osirisie, sama umiejętność czytania ustaw nie wystarczy.
Albo się kieruje zdrowym rozsadkiem, albo wprowadza w całym kraju anarchię i samowolke, ustawia się co i gdzie i na ile sie chce, bo "tak czuję".

Ostatnio edytowano Pn sie 09, 2010 13:14 przez Ukyo, łącznie edytowano 1 raz

Pn sie 09, 2010 13:13

Ej, właśnie wymyśliłem. Nie można by helikopterem podlecieć i zabrać krzyż? Bezstresowo będzie, ludzie się sami rozwieją, krzyż się przeniesie do kościoła i po bólu. ;]

Pn sie 09, 2010 13:14

Wyrośnie Ci kolejny... Tu nie chodzi o przeniesienie tego konkretnego krzyża w godne dla niego miejsce, tylko sprawienie żeby do tych betonowych mózgów coś dotarło...
A już lepiej- http://statichg.demotywatory.pl/uploads ... 02_500.jpg ;)

And shame on you

Pn sie 09, 2010 13:15

Co Ty, uczepią sie krzyza i naprawdę w tym miejscu dojdzie do ofiar. Ty nie widziałeś tych ludzi - zgrzytające zęby, obłed w oczach, zacisnięte pięsci.

Pn sie 09, 2010 13:16
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 94  Następna strona