Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
aem
zbanowana na stałe
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Cytuj: Decyzje o usunieciu tej paranoi krzyzowej ze zwirowiska w Oswiecimiu podjal ten sam Jan Pawel II. ten sam człowiek odprawiał Msze nad postawionym przez ludzi krzyżem przy Hucie , który komuniści chcieli siłą usunąć . rozwaliło mnie stanowisko jednego gościa z tłumu w nocnej manifestacji,że Kaczyński Lech nigdy nie upamiętnił po śmierci Jana Pawła II pomnikiem... niewiedza szkodzi..
|
Wt sie 10, 2010 19:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
evoleth napisał(a): Teresse napisał(a): I to samo można powiedzieć o obrońcach- na nich dzisiaj stoi cała Polska. Ja bym powiedziała, że to przez nich Polska upada. Bo tak głęboki bezsensowny podział zawsze jest porażką narodu i społeczeństwa. Dobrze- załóżmy na potrzeby tej dyskusji ze przez nich Polska upada...Czemu w takim razie prezydent albo premier nie rozwiążą tej sytuacji? i to nie przez podprowadzone dzieciaki albo bojówkę z Facebooka tylko siłami porządkowymi? Nie uważasz ze albo są kompletnie nieporadni albo ta draka jest im na rękę? napotkałam na trafny komentarz na salonie24: "Nie ma żadnej prawomocnej decyzji na piśmie w sprawie przeniesienia krzyża. Obrońcy nie łamią więc prawa, ani nie uniemożliwiają wykonania takowej. Fakt, że niektóre starsze osoby dotknięte demencją w stopniu podobnym do Władysława Bartoszewskiego wypowiadają się w podobnym stylu nie jest dla mnie powodem, by pozwalać na ich opluwanie i bicie przez wyrostków. Zgodzę się natomiast, że akcja przeniesienia krzyża to element brudnej polityki. Młodzi, formalnie wykształceni, nim zauważą podwyżkę VAT i składki rentowej kierowani są na skanalizowanie frustracji i agresji na niegroźnych staruszkach..."
|
Wt sie 10, 2010 19:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale swoją drogą coś wam powiem. O ile mnie w ogóle ktoś przeczyta, bo ja w tym wątku widzę głównie paru perorujących absolutnie bez zwracania uwagi na to, co mają do powiedzenia oponenci.  Ale co tam. Alleluja i do przodu! Bardzo mnie ujęła wypowiedź szefa Kancelarii Prezydenta: " Dziś mijają 4 miesiące od katastrofy samolotu prezydenckiego pod Smoleńskiem, w której zginął Prezydent Lech Kaczyński wraz z Małżonką oraz 94 inne osoby. W czasie żałoby narodowej spontanicznie gromadziliśmy się na Krakowskim Przedmieściu, by łączyć się w żałobie i modlitwie w obliczu tej tragedii. W tamtych dniach przestrzeń przed Pałacem Prezydenckim nabrała nowego znaczenia dzięki szczególnej atmosferze powagi, zjednoczenia i solidarności. Chcieliśmy, aby ta niezwykła atmosfera trwała jak najdłużej. Z perspektywy czasu jeszcze lepiej rozumiemy jej wyjątkowość. Nawet jeśli dziś pozostała ona tylko wspomnieniem, zasługuje na upamiętnienie dla przyszłych pokoleń." http://www.tvn24.pl/12690,1668699,0,1,k ... omosc.htmlGdyby ktoś zdobył się na to, aby wczytać się w te słowa, to chyba najbardziej wyważony tekst jaki ostatnio czytałem. Pierwszy akapit, który przytoczyłem nawet mnie skłania do refleksji. Pomijając moje własne poglądy, gdyby zginął polityk, z którym bym się mocno utożsamiał, może nie szedłbym manifestować bo nie jestem takim typem człowieka, ale tej atmosfery z pierwszych chwil po katastrofie byłoby mi brak. Szczerze mówiąc, to i tak mi jej brak, tyle że z obu stron...
|
Wt sie 10, 2010 19:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe czemu nie powiesz wprost o kim mowa? Jak na kogoś kto raz włączył się do dyskusji tylko po to by wytknąć nam z parnasu nieznajomość gramatyki- to naprawdę przyganiał kocioł...
odpowiem w razie gdyby zarzut dotyczył mnie:
ja staram się dyskutować- jesli ktoś równiez uważa, ze należę do 'perorujących absolutnie bez zwracania uwagi na to, co mają do powiedzenia oponenci' to niech powie- może macie rację i zakończę moje wypowiadanie się w tym wątku.
|
Wt sie 10, 2010 20:03 |
|
 |
Cyryl
|
Moderator KamykUsunąłeś mój post,który był odpowiedzią na chamski post powyżej,którego już nie raczyłeś usunąć.Teraz widzę,że na forum mieniącym się jako katolickie,można spokojnie obrażać ludzi o takich pogladach jak ja.Czyli tak jak modlace się kobiety pod palacem prezydenckim.Swobodnie tu mogą sie wypowiadać osoby,pokroju tych niosacych tranparenty z napisami "mohery na stos" Róbcie tak dalej,a za 20 lat agencje nieruchomosci będa miały dużo kościołów do sprzedania.  Napisałeś,ze wypowiedzi tu spadają do poziomu onetu.Cenzura ,którą uprawiasz sam, jest na poziomie onetu.Możesz mnie spokojnie zbanować jak chcesz.
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 20:10 przez Cyryl, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sie 10, 2010 20:05 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Przypominam, że na uwagi do moderacji istnieje specjalny wątek
|
Wt sie 10, 2010 20:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Ciekawe czemu nie powiesz wprost o kim mowa? Jak na kogoś kto raz włączył się do dyskusji tylko po to by wytknąć nam z parnasu nieznajomość gramatyki- to naprawdę przyganiał kocioł... Heh! Sama się podkładasz, bo moich postów jest tu o co najmniej kilka więcej. I nawet tu nie odpowiadasz na meritum, tylko wyciągasz personalnie jakieś zaczepki. Ale wyobraź sobie, że nie Ciebie miałem na myśli. Teresse nie jest nickiem który aż tak spędzałby mi sen z oczu. Właściwie to byłbym wdzięczny, gdybyś zajęła się czym innym, zamiast zaczepiać mnie ilekroć się tu odezwę. Nawet tę gramatykę nie Tobie wypominałem. Masz obsesję, czy co?
|
Wt sie 10, 2010 20:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: ten sam człowiek odprawiał Msze nad postawionym przez ludzi krzyżem przy Hucie , który komuniści chcieli siłą usunąć ... A Ty jeśli pozwalasz sobie powoływać się na JPII, to z szacunku do Niego, zapoznaj się choćby ogólnie z jego biografią. Krzyż poświecony przez abp E. Baziaka, w Nowej Hucie Mistrzejowicach został postawiony legalnie przez duchownych i wiernych, na placu przyznanym przez władze komunistyczne pod budowę świątyni. Można tak sobie dowolnie klepać w cały świat o osobistych odczuciach, wiem, że uznajesz wszystkie chwyty za dozwolone, ale jeśli piszesz o człowieku, który zapewne niedługo zostanie wyniesiony na ołtarze, to nie masz prawa dorabiać mu gęby huligana. A w którym miejscu śp. prezydent m. Warszawy L. Kaczyński ufundował pomnik papieżowi???
|
Wt sie 10, 2010 21:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
agawa napisał(a): Nieoficjalny hymn "akcji krzyż" czyli hucpy, która ma na celu siłowe usunięcie krzyża sprzed pałacu prezydenckiego. Uprzedzam, żeby to obejrzeć do końca trzeba mieć nie tylko mocne nerwy ale i zerowy słuch muzyczny. http://www.youtube.com/watch?v=V1IL1sr0 ... r_embeddedSam organizator akcji (niejaki Dominik Taras) wkleił na ichniejszej stronie głównej. Na podobnie marnym, chamskim poziomie jak twórczość członka HKOK o ksywie "Sałaciak" Cyryl napisał(a): Moderator KamykUsunąłeś mój post,który był odpowiedzią na chamski post powyżej,którego już nie raczyłeś usunąć.Teraz widzę,że na forum mieniącym się jako katolickie,można spokojnie obrażać ludzi o takich pogladach jak ja.Czyli tak jak modlace się kobiety pod palacem prezydenckim.Swobodnie tu mogą sie wypowiadać osoby,pokroju tych niosacych tranparenty z napisami "mohery na stos" Róbcie tak dalej,a za 20 lat agencje nieruchomosci będa miały dużo kościołów do sprzedania.  Napisałeś,ze wypowiedzi tu spadają do poziomu onetu.Cenzura ,którą uprawiasz sam, jest na poziomie onetu.Możesz mnie spokojnie zbanować jak chcesz. Jeśli zauważyłeś średnia wieku tysięcy protestujących wczoraj oscyluje ok 25 lat......masz rację fanatyzm, zawłaszczanie krzyża do celów politycznych, wymiecie tych młodych z kościołów.
|
Wt sie 10, 2010 21:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Cyryl czasowo zablokowany No to wataha częściowo wycięta. Przychylam się do spostrzeżenia Cyryla, że jeszcze trochę a do kościoła mało kto będzie chodził. Kościół obecnie nie potrafi się określić po której stronie ma stanąć i dlatego ta hucpa z krzyżem tak długo trwa. PO specjalnie jak na zawołanie zaskrzypiało drzwiami IPN a kościół cofnie się jeszcze bardziej do defensywy. Nie dokończenie lustracji w kościele odbije się czkawką co właściwie już w obliczu tego konfliktu widać.
|
Wt sie 10, 2010 21:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
liam napisał(a): Właściwie to byłbym wdzięczny, gdybyś zajęła się czym innym, zamiast zaczepiać mnie ilekroć się tu odezwę. Nawet tę gramatykę nie Tobie wypominałem. Masz obsesję, czy co? Widać moja obsesja jest zaraźliwa bo moje dwie uwagi skierowane do Ciebie urosły do rangi ' ilekroć się tu odezwę'. ale ad rem: Wspaniała wypowiedź abp. Michalika: "– To nie Episkopat spowodował ten konflikt i nie Episkopat go rozwiąże. Mogą to zrobić tylko prezydent i zainteresowani liderzy opozycyjnych partii – powiedział abp Michalik, Metropolita Przemyski, przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski. " http://www.tvp.info/informacje/polska/k ... gu/2359450 Alus napisał(a): Jeśli zauważyłeś średnia wieku tysięcy protestujących wczoraj oscyluje ok 25 lat......masz rację fanatyzm, zawłaszczanie krzyża do celów politycznych, wymiecie tych młodych z kościołów. Alus- masz wrażenie że ci protestujący mają coś wspólnego z Kościołem? 
|
Wt sie 10, 2010 21:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Kościół obecnie nie potrafi się określić po której stronie ma stanąć i dlatego ta hucpa z krzyżem tak długo trwa.
Osiris- moim zdaniem to tez cel tej hucpy byśmy źle mówili o Kościele. Zauważ, że to nie ksiądz postawił ten krzyż nie jest to tez teren kościelny. Do obrońców codziennie przychodzi ksiądz i prowadzi modlitwę.
|
Wt sie 10, 2010 21:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Do obrońców codziennie przychodzi ksiądz i prowadzi modlitwę. Tylko że to jest chyba napiętnowany i ukarany ksiądz, co raczyła zauważyć Alus, więc mała to pociecha. Nie ma żadnego wsparcia ze strony kościoła dla tych ludzi. Kościół praktycznie się odciął od tej sprawy potwierdzając że to tylko dwie deski zbite na krzyż. Władza ma IPN, straszną broń na kościół, więc praktycznie trzyma kler w szachu. Aha, miś ma trociny w sobie, więc intelektualnie mało sobą reprezentuje.
Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 21:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sie 10, 2010 21:45 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Pierwszy widoczny gołym okiem efekt nagonki na krzyż rozpętanej przez PO i Komorowskiego. To otwarta konfrontacja sił szatańskich skupionych wokół PO z katolickimi patriotami. Zdjęcie z Łodzi, Kościół św. Krzyża: http://bi.gazeta.pl/im/2/8235/z8235282Z ... waniem.jpgKTO MA JESZCZE WĄTPLIWOŚCI, ŻE WALKA Z KRZYŻEM SIĘ ZACZĘŁA? Wszystko to wygląda na zaplanowaną akcję .Bedą profanacje krzyża I KOLEJNE TAKIE NAPISY.Ktoś umiejętnie pociąga za sznurki.
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 21:53 przez agawa, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sie 10, 2010 21:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To są efekty podpuszczania i rozgrzewania do boju młodzieży przez PO i Palikota. Niedługo podpalą kościoły to może wreszcie ktoś się obudzi. Na razie jak echo słyszę wielokrotnie zakończenie przysięgi Komorowskiego - "Tak mi dopomóż Bóg" Oby to nie był zły omen dla katolików w Polsce.
|
Wt sie 10, 2010 21:52 |
|
|
|