Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
evoleth
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
osiris napisał(a): Cytuj: Nie mieści Ci się w głowie, że ktoś może potrzebować kaplicy, nie mając w tym żadnego interesu politycznego? Mieści się bo uważam iż np. Lechowi Wałęsie lub Lechowi Kaczyńskiemu było to jak najbardziej potrzebne ale wątpię żeby Komorowskiemu, który ma tak zaciekły stosunek do symboli religijnych w sferze publicznej, że nie wiem czego miał by tam szukać. No chyba że wstawili by tam kamery TVN24 to co innego. Podobnie było z tą mszą tyle że kamery ukazały jego słabość fizyczną. Każdy inny byłby podekscytowany ale widać było że ta uroczystość go męczy i nuży. Wyszło to marnie i śmiesznie. Jedynie cenię go za to, że był szczery i pokazał gdzie ma ta uroczystość. Nudziło go to jak cho.......... . Jeszcze raz powtarzam iż uważam że dla polityków PO Kościół jest tylko dekoracją na scenie rządzenia. No proszę, jaka dogłębna analiza postaw i zachowań naszego prezydenta. A jaka obiektywna... Jeszcze trochę, a w sączeniu jadu przeciwko Komorowskiemu dorównasz obrońcom krzyża 
_________________ ...spotykam ludzi którzy myślą że jestem kim nie jestem widzę ich jak nie tych którymi są słyszymy się pogrążeni we własnych światach...
|
Pt sie 13, 2010 21:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
oazowiczkaa napisał(a): Moim zdaniem to jest nie tyle fanatyzm religijny co fanatycy PIS-u. Sama jestem zwolenniczka PIS-u z racji moich pogladów nie mniej jednak uważam,ze to co dzieje się pod pałacem prezydenckim przestaje mieć co kolwiek wspólnego z wiarą. Przeciez ten krzyż nawet nie został poświęcony. A nikt nie chce go wyrzucać. Chca go po prostu przenieść w inne, bardziej godne miejsce. Poza tym powstała przeciez tablica upamiętniająca. Myślę,że ludzie którzy "walczą" o ten krzyz sami do końca nie wiedzą o co walczą. I masz rację, wygląda z autoryzowanych przez nich rozmów, że krzyż jest najmniej istotny http://wyborcza.pl/1,75480,8234393,Pokrzyzowani.html
|
Pt sie 13, 2010 22:00 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt sie 13, 2010 23:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Praktykowane wyznanie nie jest miarą wartości człowieka, więc powyższe niczego nie tłumaczy a jest swego rodzaju manipulacją z góry zakładającą iż obrońcy krzyża to odszczepieńcy Kościoła i fanatycy Bóg wie czego. Ale nie dziwi ten post bacząc na jego autora, któremu na pewno nie przyświecał jakikolwiek obiektywizm w tej sprawie. Tego typu wrzutki są dobre na forum przedszkolnym ale nie na forum gdzie piszą ludzie mający trochę większy iloraz inteligencji niż te małe dzieci. Pod zdjęciami mamy apel żeby nie powielać stereotypów a autor próbuje powielać stereotyp osób spod krzyża który kreuje Palikot, Niesiołowski, Kutz, Graś, GW i TVN24. To jest podobna zagrywka jak ta że "tu stoją Polacy a tam ZOMO" co można sparafrazować na "Tu stoją prawdziwi katolicy a tam fanatycy" Czy to nie jest powielanie tak krytykowanego dzielenia Polaków na lepszych i gorszych w zależności od zajętego stanowiska w danej sprawie?
|
So sie 14, 2010 7:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Praktykowane wyznanie nie jest miarą wartości człowieka, więc powyższe niczego nie tłumaczy a jest swego rodzaju manipulacją z góry zakładającą iż obrońcy krzyża to odszczepieńcy Kościoła i fanatycy Bóg wie czego. Ale nie dziwi ten post bacząc na jego autora, któremu na pewno nie przyświecał jakikolwiek obiektywizm w tej sprawie. Tego typu wrzutki są dobre na forum przedszkolnym ale nie na forum gdzie piszą ludzie mający trochę większy iloraz inteligencji niż te małe dzieci. Pod zdjęciami mamy apel żeby nie powielać stereotypów a autor próbuje powielać stereotyp osób spod krzyża który kreuje Palikot, Niesiołowski, Kutz, Graś, GW i TVN24. To jest podobna zagrywka jak ta że "tu stoją Polacy a tam ZOMO" co można sparafrazować na "Tu stoją prawdziwi katolicy a tam fanatycy" Czy to nie jest powielanie tak krytykowanego dzielenia Polaków na lepszych i gorszych w zależności od zajętego stanowiska w danej sprawie? Sami "obrońcy" wyznają jakiej kategorii jest ich "wiara" - przeczytałeś autoryzowany wywiad z osobami zagorzale "broniących krzyz"?
|
So sie 14, 2010 7:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: przeczytałeś autoryzowany wywiad z osobami zagorzale "broniących krzyz"? Chętnie poczytam tylko nie wiem i nie jestem pewien czy był on przez nich autoryzowany. Takim ludziom (nic nie znaczącym) z reguły nie daje się do autoryzacji tekstu. (tym bardziej grupowe wyznania) Wskaż link to się do tego odniosę.
|
So sie 14, 2010 8:09 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
osiris napisał(a): Praktykowane wyznanie nie jest miarą wartości człowieka, więc powyższe niczego nie tłumaczy a jest swego rodzaju manipulacją z góry zakładającą iż obrońcy krzyża to odszczepieńcy Kościoła i fanatycy Bóg wie czego. Ale nie dziwi ten post bacząc na jego autora, któremu na pewno nie przyświecał jakikolwiek obiektywizm w tej sprawie. Tego typu wrzutki są dobre na forum przedszkolnym ale nie na forum gdzie piszą ludzie mający trochę większy iloraz inteligencji niż te małe dzieci. Pod zdjęciami mamy apel żeby nie powielać stereotypów a autor próbuje powielać stereotyp osób spod krzyża który kreuje Palikot, Niesiołowski, Kutz, Graś, GW i TVN24. To jest podobna zagrywka jak ta że "tu stoją Polacy a tam ZOMO" co można sparafrazować na "Tu stoją prawdziwi katolicy a tam fanatycy" Czy to nie jest powielanie tak krytykowanego dzielenia Polaków na lepszych i gorszych w zależności od zajętego stanowiska w danej sprawie? Problem w tym, że "obrońcy" (pamiętajmy o cudzysłowie) to są odszczepieńcy Kościoła. Dowodzi temu choćby fakt, że Kościół zaapelował do nich o przeniesienie krzyża do świątyni. A oni co? Nieee, bo nie będą im jakieś księżulki mówić co mają robić. Jakoś w przypadku np. seksu przedmałżeńskiego czy mieszkania razem przed ślubem krzyczeli by, że to zgorszenie, zło i szatan bo Kościół tak naucza. A tu proszę, Kościół daje wyraźne polecenia, a oni w du .pce mają. Naprawdę nie widzicie, że to nie o krzyż chodzi? Przecież chcieli go przehandlować na tablicę, dostali tablicę to im się nie podoba. Dostaliby pomnik (ale nie dostaną bo na to konserwator się nigdy nie zgodzi) to by dalej protestowali bo nie taki miał być. Dlatego jedyne rozwiązanie to siła, cóż, sami domagają się PRLu w swoich transparentach.  P.S. Polecam zmienić skrypt cenzurujący bo teraz wszystkie słowa zaczynające się na "du .p" są cenzurowane.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So sie 14, 2010 8:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Problem w tym, że "obrońcy" (pamiętajmy o cudzysłowie) to są odszczepieńcy Kościoła. Dowodzi temu choćby fakt, że Kościół zaapelował do nich o przeniesienie krzyża do świątyni. A oni co? Nieee, bo nie będą im jakieś księżulki mówić co mają robić. Wybacz ale ten poziom argumentacji mnie nie przekonuje. Jeżeli parafianie buntują się przeciwko proboszczowi to są już odszczepieńcami? Cytuj: Naprawdę nie widzicie, że to nie o krzyż chodzi? Od iluś postów wstecz wszyscy już o tym wiedzą a TY dopiero teraz odkrywasz Amerykę?
Ostatnio edytowano So sie 14, 2010 8:33 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So sie 14, 2010 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Chętnie poczytam tylko nie wiem i nie jestem pewien czy był on przez nich autoryzowany. Takim ludziom (nic nie znaczącym) z reguły nie daje się do autoryzacji tekstu. (tym bardziej grupowe wyznania) Wskaż link to się do tego odniosę. Link masz podany, a w stopce wyraźnie pisze, że na wniosek aktora Bulskiego warunkiem rozmowy była autoryzacja.
|
So sie 14, 2010 8:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem jak to wygląda od strony prawnej i nie wiem jakie ma uprawnienia ów aktor ale nie może się on wypowiadać na ten temat ponieważ nie może prawnie reprezentować owych ludzi co już pachnie czymś brzydkim ze strony gazety. Nie wierzę żeby oni ten tekst autoryzowali (jeżeli w ogóle wiedzą co to słowo i ta czynność znaczy), bo ośmiesza ich w każdym zdaniu i przedstawia w najgorszym świetle jakim można sobie to wyobrazić ale znając tą gazetę forma wywiadu jak najbardziej odpowiada jej preferencjom politycznym. Ostatnio jest taka moda w amerykańskich filmach sensacyjnych, thillerach że piszą iż film oparto na faktach a cały film narodził się w głowie scenarzysty, ale ciemny lud kupuje tą informację. Ja tego nie kupuje. Wg mnie tekst jest nieautoryzowany a aktor nie miał prawa reprezentować prawnych interesów tych osób, o czym winni wiedzieć dziennikarze GW i na pewno mieli tego pełną świadomość.
|
So sie 14, 2010 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale kupujesz i dowodzisz, że to zorganizowana akcja przez PO w celu obrzydzenia sp. L. Kaczyńskiego..... http://www.fakt.pl/Gratulowala-Kaczynsk ... 79710.html
|
So sie 14, 2010 8:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem do czego zmierzasz? A co jest w tym zdjęciu i komentarzu co by dyskredytowało LK? Z góry założyłaś że owa kobieta jest niespełna rozumu i religijna fanatyczka i takimi osobami otaczał się Prezydent zarażając się ich bezrozumnością i zaświadczając przez to o swoim poziomie intelektualnym? Podobne jest tutaj rozumowanie na temat głupoty powstania warszawskiego. Jaki Prezydent takie powstanie lub odwrotnie.
|
So sie 14, 2010 8:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie wiem do czego zmierzasz? A co jest w tym zdjęciu i komentarzu co by dyskredytowało LK? Z góry założyłaś że owa kobieta jest niespełna rozumu i religijna fanatyczka i takimi osobami otaczał się Prezydent zarażając się ich bezrozumnością i zaświadczając przez to o swoim poziomie intelektualnym? Podobne jest tutaj rozumowanie na temat głupoty powstania warszawskiego. Jaki Prezydent takie powstanie lub odwrotnie. W usuniętym dzisiejszym poscie (Ty usunałeś, czy moderacja?) dowodziłeś, że akcję pod krzyżem zorganizowało PO aby zohydzić śp. L. Kaczyńskiego i zniwelowac jego wkład w budowe pomnika powstania warszawskiego. A teraz znów dowodzisz, że zarzucam chorobę psychiczną osób z otocznia sp. LK. Czy Ty jesteś wczorajszy, czy nawet nie zerknałeś co przedstawia zdjęcie, i nie przeczytałeś tekstu??? Pani Joanna zwana "warszwską Joanna'Arc zwolenniczka PiS, składająca J. Kaczyńskiemu gratulacje w wieczór wyborczy, organizuje dla PO akcję pod krzyżem????....... Zabrnąłeś, zapętliłeś się w tym niby "obiektywnym wyjaśnianiu rzeczywistości" 
|
So sie 14, 2010 9:14 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Wybacz ale ten poziom argumentacji mnie nie przekonuje. Jeżeli parafianie buntują się przeciwko proboszczowi to są już odszczepieńcami? Ależ ja wcale nie chcę Cię przekonać.  Co do parafian, to jeśli mają konkretne podstawy to mogą się buntować. Tutaj takich podstaw nie ma bo przeniesienie krzyża nie jest czymś złym i szkodliwym dla ludzi. Cytuj: Od iluś postów wstecz wszyscy już o tym wiedzą a TY dopiero teraz odkrywasz Amerykę? Nie, ja to mówię od początku, teraz tylko powtórzyłem. 
|
So sie 14, 2010 9:15 |
|
 |
akacja
|
A ja się cieszę, że Kościół wreszcie wypowiedział swoje stanowisko w tej sprawie, wyraźnie odciął się od "obrońców krzyża" i zaapelował do nich o umożliwienie przeniesienia krzyża do kościoła św. Anny 
|
So sie 14, 2010 9:17 |
|
|
|