Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
A ty teraz ten temat podtrzymujesz...
|
So sie 14, 2010 20:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): Ty wiesz jakie by były akcje na temat vat jakby nie krzyż ? A krzyż odciągnął uwagę i wszyscy się na tym skupili a nie na podwyżce. Socjotechnika. Nie daj się. Krzyku na dwa-trzy dni. Nikt w dobie kryzysu światowego nie oczekuje, że nas nie dotkną żadne dolegliwości finansowe.
|
So sie 14, 2010 20:05 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Jakiego kryzysu światowego ? Powtórzę się. Piekarz piecze chleb bo ludź głodny kupi, murarz zbuduje dom bo wchodzący w życie młody człowiek kupi żeby zamieszkać z rodziną. Jest popyt i jest podaż a kryzys to mają wyniesieni do roli bogów finansiści pazerni na hajc za nic nie robienie. Nie daj się ogłupić. Goście nic nie robią biorą setki ojro za głoszenie hiobowych wieści wszystko po to żeby jeszcze na stołku posiedzieć. Kto z nich założyłby sobie i innym na szyję pętle i powiedział że to wszystko można potłuc o kant dupy ? Chyba samobójca. A przecież rodzinę trzeba ustawić, dzieci do telewizji wepchać a bez floty się nie da.
|
So sie 14, 2010 21:16 |
|
|
|
 |
piok333
|
Alus napisał(a): Chrystus wybrał krzyż, zapowiadał, że będzie wywyższony.... Popełniasz logiczny błąd formalny, tzw. non sequitur. Bowiem z faktu, że Chrystus zapowiadał przyszłość nie wynika, że osobiście wybrał typ kary śmierci. Typ kary śmierci wybrali mu ludzie. On co najwyżej dopuścił ich wybór. Jest to błąd często popełniany przy rozważaniach nad znajomością przyszłości. Zwłaszcza, gdy idzie o jej znajomość przez Boga  Sama znajomość przyszłości nie jest tożsama z jej wyborem. Innymi słowy, ZNAM to nie to samo, co CHCĘ.
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
So sie 14, 2010 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Komorowski nie chce za Boga uhonorować dodatkowo LK pomnikiem ale nie ma żadnych oporów żeby pomnikiem uhonorować bolszewickich najeźdźców z 1920 roku i to jeszcze w dniu naszego święta dnia 15 sierpnia. Gdzie jest granica czołobitności obecnej władzy w stosunku do Rosji? Ile jeszcze wazeliny nam trzeba?
|
So sie 14, 2010 21:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Komorowski nie chce za Boga uhonorować dodatkowo LK pomnikiem ale nie ma żadnych oporów żeby pomnikiem uhonorować bolszewickich najeźdźców z 1920 roku i to jeszcze w dniu naszego święta dnia 15 sierpnia. Gdzie jest granica czołobitności obecnej władzy w stosunku do Rosji? Ile jeszcze wazeliny nam trzeba? A dlaczego DODATKOWO???....czy dodatkowy pomnik ma przekonac 100% Polaków o świętości śp JK, czy jest potrzebny dla zbawienia jego duszy??? Czy zaspokoić chore ambicje Jarosława?......może Wawel to za mało?...lepszym uhonorowaniem byłby np Watykan? Gdzie jest granica kultu jednostki? Wobec tragedii po powodziach wydawać pieniądze podatników na DODATKOWY pomnik zamiast na pomoc poszkodowanym - chore. Teraz widać jakie korzyści uzyskujemy z przegranej JK - przecież musielibyśmy w kazdym mieście, mieścinie, gminie budować pomnik śp. JK.
|
N sie 15, 2010 7:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wobec tragedii po powodziach wydawać pieniądze podatników na DODATKOWY pomnik zamiast na pomoc poszkodowanym - chore. O ile można dyskutować czy taki pomnik dla ofiar (a nie samego LK) jest potrzebny, to dla mnie jest chore wydawanie pieniędzy podatników na pomnik dla najeźdźców. Oczywiście jak zawsze spłycasz temat do samego LK, gdzie tak na prawdę nie o tym mowa. Cytuj: A dlaczego DODATKOWO???... To żenujące że zapominasz i marginalizujesz tragedię pozostałych ofiar przez nienawiść do jednego człowieka. Poświęcisz pamięć o innych ofiarach tamtej tragedii żeby tylko zamazać pamięć o jednej osobie. Tak Ci nienawiść do LK przysłania rozumowanie?
|
N sie 15, 2010 8:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: O ile można dyskutować czy taki pomnik dla ofiar (a nie samego LK) jest potrzebny, to dla mnie jest chore wydawanie pieniędzy podatników na pomnik dla najeźdźców. Oczywiście jak zawsze spłycasz temat do samego LK, gdzie tak na prawdę nie o tym mowa. To ile razy nalezy powtarzac, że pomnik będzie odsłonięty 1 listopada br. Najeźdzy buduja sobie sami ten pomnik, strona polska tylko wyraziła zgodę. Cytuj: To żenujące że zapominasz i marginalizujesz tragedię pozostałych ofiar przez nienawiść do jednego człowieka. Poświęcisz pamięć o innych ofiarach tamtej tragedii żeby tylko zamazać pamięć o jednej osobie. Tak Ci nienawiść do LK przysłania rozumowanie? Nie - tylko ja nie zapominam, że ta pamieć jest uwieczniona w wielu miejscach, głównie na Wawelu, a będzie jeszcze na pomniku na Powązkach, w kaplicy pałacu prezydenckiego, dziś w katedrze polowe WP. Ale chyba nie chodzi o ilość miejsc upamiętnienia, ale o jakość, a tą jakość prezentuje JK, który nie moze przeboleć, że to nie on jako prezydent odsłaniałby kolejne pomniki, tablice.
|
N sie 15, 2010 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale chyba nie chodzi o ilość miejsc upamiętnienia, ale o jakość............... Bardzo celna uwaga. Nie ilość miejsc upamiętniających a jakość się liczy. Cytuj: Najeźdzy buduja sobie sami ten pomnik, strona polska tylko wyraziła zgodę. A masz pewne źródło, że to oni płacą. Coś mi się wydaje że to MY ponosimy tego koszty.
|
N sie 15, 2010 8:52 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
"Węgry: Na uroczystości odsłonięcia pomnika ofiar katastrofy pod Smoleńskiem nie było przedstawiciela ambasady, bo konsul wolała być na… wyścigach Formuły 1"
Wiecie co ? Szkoda słów na to co się dzieje. A spora grupa to jeszcze popiera. Chyba rzeczywiście Polacy wyjechali za chlebem a zostali judasze, sprzedawczyki i włazidupy.
|
N sie 15, 2010 9:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): "Węgry: Na uroczystości odsłonięcia pomnika ofiar katastrofy pod Smoleńskiem nie było przedstawiciela ambasady, bo konsul wolała być na… wyścigach Formuły 1"
Wiecie co ? Szkoda słów na to co się dzieje. A spora grupa to jeszcze popiera. Chyba rzeczywiście Polacy wyjechali za chlebem a zostali judasze, sprzedawczyki i włazidupy. Już pisałam - nie był to pomnik tylko drewniany obelisk, kolejny 14, upamiętniający różne wydarzenie z historii Węgier, Europy. Ten poświęcony jest 20 tys ofiarom mordu sowietów na polskich oficerach w Katyniu, Ostaszkowie i 96 osobom katastrofy pod Smoleńskiem. Zamiast rzucania inwektywami wpierw doczytaj dokładnie faktów. Cytuj: Bardzo celna uwaga. Nie ilość miejsc upamiętniających a jakość się liczy. Wiem, że celna, bo watpię czy te wybujałe ambicje zaspokoiłby np. papież z cała plejadą głow państw Europy, odsłaniający pomnik o gabarytach wieży Eiffla, czy piramidy Cheopsa.
|
N sie 15, 2010 9:10 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Alus napisał(a): Ten poświęcony jest 20 tys ofiarom mordu sowietów na polskich oficerach w Katyniu, Ostaszkowie i 96 osobom katastrofy pod Smoleńskiem. Zamiast rzucania inwektywami wpierw doczytaj dokładnie faktów.
Psim obowiązkiem Ambasady i rządu jest zatem wysłanie delegacji lub przybycie osobiście a nie zlewanie ciepłym moczem i udawanie że nic się nie dzieje. Nie czujesz tego ? Ten pomnik dotyczy nas Polaków i naszej historii. Wydaje Ci się że to fajnie mieć to w dopie ? Kim Ty jesteś że Ci się podoba i zachęcasz do olewania naszego narodu i historii ? Na pewno nie Polakiem a przynajmniej sie nim nie czujesz.
|
N sie 15, 2010 9:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Psim obowiązkiem Ambasady i rządu jest zatem wysłanie delegacji lub przybycie osobiście a nie zlewanie ciepłym moczem i udawanie że nic się nie dzieje. Nie czujesz tego ? Ten pomnik dotyczy nas Polaków i naszej historii. Wydaje Ci się że to fajnie mieć to w dopie ? Kim Ty jesteś że Ci się podoba i zachęcasz do olewania naszego narodu i historii ? Na pewno nie Polakiem a przynajmniej sie nim nie czujesz. Nie wiem czy psim, czy przedstawiciele ambasady muszą uczestniczyć we wszystkich uroczystosciach, zwłaszcza, że ta nie była jedyną http://www.budapeszt.polemb.net/Ty niby honorując naród polski w każdym wątku przejawiasz niesamowitą agresję.....czy w taki sposób budujesz wizerunek Polaków?
|
N sie 15, 2010 10:01 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
I jakiej jeszcze broni użyjesz z arsenału liberałów ? Oskarżenia o dzielenie Polaków ? A tak, jestem agresywny w obronie swojego narodu. I jestem z tego dumny. Jeżeli przyjdzie do próby sił to stanę w pierwszym szeregu w obronie naszego kraju. Możesz mnie nazywać jak chcesz oszołomem, rodiomaryją, moherem, chociaż nie jestem wierzący. A ja i tak mam to w poważaniu. Cóż warte są słowa sprzedawczyka ? Bez honoru, bez wartości, plastelina do lepienia dla tego co więcej płaci. W sumie to żal mi takich osób.
Ostatnio edytowano N sie 15, 2010 10:22 przez CzłowiekBezOczu, łącznie edytowano 1 raz
|
N sie 15, 2010 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
CzlowiekuBezOczu, a moglbys rownie odwaznie, jak agresywnie powiedziec wprost, kogo okreslasz mianem "sprzedawczyka" i uzasadnic twoja opinie?
|
N sie 15, 2010 10:20 |
|
|
|