Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Cytuj:
Palikot oraz PO pokazało jak można gównem kogoś lub coś obrzucać, więc przykład idzie z góry.

Kogos lub cos to nie poswiecony krzyz
Cytuj:
Tiaaaa, przez księdza chwyconego z łapanki w pośpiechu na odwal.
Po PO będziemy zbierać latami "owoce" ich działalności, którymi się udławimy.

Tiaaa...kaplani to niemrawe, bezwolne istoty z lapanki, ubecy, judasze, zomowcy.....
Ty dlawisz sie non stop.

Śr sie 18, 2010 8:12
Cytuj:
Kogos lub cos to nie poswiecony krzyz

Nie wiem co jest bardziej bolesne i grzeszne?
Obrzucanie tym czymś żyjących i umarłych, nie poświęcony krzyż czy poświęcony krzyż?
Szlag Was trafia jak na powieszoną przez PO tablicę rzuca się gównem ale klaszczecie kiedy tym ekskrementem rzuca się we wszystko inne autoryzowane jakby przez PiS lub będące w sprzeczności z linią PO.
Wtedy jest wszystko OK i po chrześcijańsku.

Ostatnio edytowano Śr sie 18, 2010 8:57 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr sie 18, 2010 8:54

Osiris, sprawa jest tak obrzydliwa i przykra, ze nawet co przyzwoitsi "obrońcy" twierdza, ze ten człowiek został podstawiony i nie ejst jednym z nich. Doprawdy, czyzby Twoja nienawiśc do partii rządzącej weszła w takie stadium? Ja bym się wstydziła wyrazic chocby cien poprarcia dla tego osobnika.

Śr sie 18, 2010 8:56
Cytuj:
Ja bym się wstydziła wyrazic chocby cien poprarcia dla tego osobnika.

Stwierdzam tylko fakt iż gówniana polityka PO przeniosła się na ulice.
Będziemy tego pokłosie zbierać latami.
Nienawiść do Kościoła, brak szacunku dla ludzi starszych, symboli religijnych i czegokolwiek to owoce ciężkiej pracy Palikota i PO.
Przypomnę tylko iż krzyż nawet nie poświęcony i tak jest symbolem religijnym czy tego ktoś chce czy nie chce.

Śr sie 18, 2010 8:59
Cytuj:
Nie wiem co jest bardziej bolesne i grzeszne?
Obrzucanie tym czymś żyjących i umarłych, nie poświęcony krzyż czy poświęcony krzyż?
Szlag Was trafia jak na powieszoną przez PO tablicę rzuca się gównem ale klaszczecie kiedy tym ekskrementem rzuca się we wszystko inne autoryzowane jakby przez PiS lub będące w sprzeczności z linią PO.
Wtedy jest wszystko OK i po chrześcijańsku.

Szlag mnie nie trafia, bo obie parie ani na milimetr nie pozostaja sobie dluzne w inwektywach, pomowieniach.

Śr sie 18, 2010 9:31
Cytuj:
Szlag mnie nie trafia, bo obie parie ani na milimetr nie pozostaja sobie dluzne w inwektywach, pomowieniach.

Wreszcie jedno z niewielu obiektywnych uwag z Twojej strony. ;)

Śr sie 18, 2010 9:43
Cytuj:
Wreszcie jedno z niewielu obiektywnych uwag z Twojej strony. ;)

Nie wreszcie :) - ja non stop to powtarzam, tylko Ty wybiorczo czytasz.
Mam ograniczone zaufanie do wszystkich politykow.

Śr sie 18, 2010 10:20
Cytuj:
Mam ograniczone zaufanie do wszystkich politykow.

Tyle tylko, że dostaję się prawie wyłącznie politykom z PiS-u, więc ten obiektywizm jest dosyć specyficzny jakby.

Ostatnio edytowano Śr sie 18, 2010 12:12 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Śr sie 18, 2010 12:10

Osiris, dedykuję tę piosenkę wszystkim tym, którzy twierdzą że obrzucanie tablic pamiątkowych fekaliami jest jak najbardziej naturalne:
http://www.youtube.com/watch?v=mjlAP-mn ... re=related

No przepraszam, kupa w robocie to jest nowość.

Śr sie 18, 2010 12:11
W odpowiedzi na gówniany granat PiS-u mamy dzisiaj już odwetowe działania ze strony PO w postaci jakiegoś furiata ale tym razem z prawdziwym granatem.
Poszedł z tym poczęstunkiem do "obrońców" krzyża.
PO daje więc znak że najmniejsze naruszenie czci PO może skończyć się krwawo.
Jest to typowa palikotyzacja życia codziennego.
Bezpardonowy dialog z sejmu przenosi się na ulicę.
W końcu niby metaforyczne stwierdzenie Wajdy o wojnie domowej jest hasłem: "Do broni Rodacy!!!"

Śr sie 18, 2010 12:12
Ludzie, opanujcie się. Jakie PIS, jakie PO? Dwóch wariatów się urwało, obaj powinni być pod opieką psychiatry. I geriatry. Tym bardziej przykre że jeden i drugi starsi od mojego ojca a i ja wszak się już do młodzieży nie zaliczam (nawet z ZMP by mnie wyrzucili parę lat temu). Głupio na to patrzeć i tyle.

Śr sie 18, 2010 12:30

Liam, 100% prawdy.
Najgorsze jest to, ze takie zachowania w narodzie wywołuje konflikt wokół krzyża. Jeden i drugi osobnik powinien zostac PRZKŁADNIE ukarany (przy czm "granatnik" zasłuzył na większa karę). Czekam na odblokowanie tematu o krzyżu, bo chciałam tam coś napisac. Zapraszam. ;)

Śr sie 18, 2010 12:35

Alus napisał(a):
O Szeremietiewie i ukaranym jego asystencie już dyskutowalismy....za co przepraszać Szeremietiewa? ....za uowodniony fakt, że podzielił się tajemnicą służbowa z asystentem, który przekuł ją na kasę?
Czy udowodniony to się jeszcze okaże, bo Szeremietiew złożył odwołanie od zasądzonej grzywny. A ja zastanawiam się dlaczego tak słaba była reakcja na ujawnianie poufnych informacji z przetargów Katarczykom rzekomo kupującym stocznię?
Cytuj:
chyba komuniści mieli rozeznanie kto jest autentycznie groźny, skoro internowali śp. L. Kaczyńskiego, a "dziwnym trafem" odpuścili Jarkowi.
Nie doceniali jego mozliwości :D I przez tą krótkowzrocznośc funkcjonariusze PRLowskich służb musieli zajmować się Jarkiem jeszcze długo po 89 roku...Produkując lojalkę, czy kręcąc znany film "Dramat w trzech aktach"
Cytuj:
Cytuj:
Już 15 grudnia SB zgarnęła Jarosława na przesluchanie, a potem inwigilowała przy okazji jego działalności w Komitecie Helsińskim, RMP, czy podziemnej Solidarności.
Zgarnęła opozycjonistę i wypuściła.......ulitowali się nad głodnym zostawionym w domu samotnym kotem?
Jeśli uważasz, że w PRL każdy zatrzymany był od razu umieszczany w więzieniu, to znaczy że masz słabe pojęcie o tych czasach. Czy np. Donalda Tuska nie uważasz za opozycjonistę? Też nie był internowany ani aresztowany w stanie wojennym…
Alus napisał(a):
Ale coraz więcej wielbicieli czując się oszukanym, pisze o tym otwarcie, po Lisieckim kolejny Ziemkiewicz http://www.rp.pl/artykul/521667.htm
Czytasz Ziemkiewicza ? :-D To polecam jego najnowszy komentarz o sukcesach polityki zagranicznej naszego rządu
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/08/17/sukcesy/
Alus napisał(a):
Cytuj:
Imputujesz ludziom, że jak nie byli internowani to jest to coś co najmniej podejrzanego i jest to w pewnym sensie nawet zarzut lub powód do dziwnych domysłów.
Nie imputuję - osłaniam maskę samozwańczego bojownika, jakim mieni się J. Kaczyński, uzurpujący sobie mówić "jedynie słuszną prawdę" w imieniu tysięcy działaczy ruchu oporu w PRL.
Tak się składa, że wielu spośród tych tysięcy poparło go w ostatnich wyborach... Widać nie podobała im się "jedynie słuszna prawda" Platformy. A o tym, kto mówi prawdę może dyskutujmy merytorycznie.
Kamala napisał(a):
Wolno Niemcom stworzyc muzeum tych, ktorzy zostali pozbawieni domow i dorobku zycia, bo nalezeli do niewlasciwego narodu i jak my zostali sprzedani w Jalcie?

Są jednak zasadnicze różnice między prześladowaniami Polaków przez hitlerowskie Niemcy, a przesiedleniami ludności niemieckiej wynikającymi z wywołanej przez Niemcy i przegranej wojny.
Część Niemców sama opuściła swoje domy uciekając przed zbliżającym się frontem, część przymusowo ewakuowano z rozkazu Hitlera. Pozostali Niemcy zostali przesiedleni na mocy traktatu w Poczdamie i to w sposób znacznie bardziej humanitarny niż np wypędzani przez hitlerowców mieszkańcy Warszawy.
Cytuj:
Wolno im pamietac o masowych gwaltach i wywozkach na Syberie "za pochodzenie"?
Pamiętać -choćby o zbombardowaniu Drezna, czy zbrodniach armii sowieckiej- trzeba, ale nie w oderwaniu od całokształtu wydarzeń. Nie można zapominać, ze Polacy stracili bez porównania więcej w wyniku wojny niż Niemcy- obok strat ludnościowych, terytorialnych i materialnych - w przeciwieństwie do zachodnioniemieckich wypędzonych Polska straciła wolność na blisko 50 lat.
Przecież nikt nie zabrania Niemcom organizować się i upamiętniać swoją historię. Polacy reagują jedynie na towarzyszące temu fałszowanie historii, np podtrzymywanie Goebbelsowskiej propagandy o rzekomym prześladowaniu mniejszości niemieckiej w przedwojennej Polsce i wykorzystaniu II wojny jako okazji do "pozbycia się" Niemców z Polski. Czy takie kwiatki jak stwierdzenie przedstawiciela Związku Wypędzonych, że to "Francja i Anglia wypowiedziały wojnę Niemcom, a nie odwrotnie".
Wobec prób fałszowania historii być może Polacy również powinni pomyśleć o Centrum Wypędzonych Obywateli II RP, o czym mówi prezes Powiernictwa Polskiego
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my12.txt

Śr sie 18, 2010 12:52

osiris napisał(a):
W odpowiedzi na gówniany granat PiS-u mamy dzisiaj już odwetowe działania ze strony PO w postaci jakiegoś furiata ale tym razem z prawdziwym granatem.

A myślałby kto, że obrońcy krzyża powiedzą, że to PO-wskie chamy obrzuciły gównem tablicę żeby zbezcześcić pamięć ofiar katastrofy. A oni to biorą na siebie i jeszcze są z tego dumni.

Chcieli upamiętnienia, dostali upamiętnienie, ktoś obrzucił je gównem, a oni go popierają. Niesamowicie konsekwentni są ci "patrioci", idealiści z prawdziwego zdarzenia.

Śr sie 18, 2010 12:54
Cytuj:
Chcieli upamiętnienia, dostali upamiętnienie......

Typowa Niesiołowska propaganda.
Nie chcieli, tylko PO POśpiesznie, bez żadnej zgody czy akceptacji stron zainteresowanych zawiesiło tablicę mając w d............ co na to rodziny ofiar i inni.
Jak załatwili sprawę do d............... to i d.............. im się odwdzięczyła swoim produktem.

Cytuj:
A myślałby...........

To nie jest raczej Twoją mocną stroną.

Cytuj:
Ludzie, opanujcie się. Jakie PIS, jakie PO? Dwóch wariatów się urwało, obaj powinni być pod opieką psychiatry. I geriatry.

To jest produkt PO i PiS-u niestety.

Ostatnio edytowano Śr sie 18, 2010 13:25 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr sie 18, 2010 13:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 95  Następna strona