Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 13:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Heh za to Ci co wyleźli na latarnię i tam dawali sobie kopy po czym spadli to nowa generacja do której się trzeba dopasować. Gratuluję.

Śr sie 18, 2010 18:29
Cytuj:
Zanim kogos ocenisz postaraj sie go poznac.

Już go wystarczająco poznałem.
Można być ironicznym, zgryźliwym, sarkastycznym, ale nie bezczelnym.
Można być błyskotliwie złośliwym, ale nie prostackim w swych wypowiedziach i zachowaniach.
Człowiek na poziomie z dużą kulturą osobistą nie zniży się do takich wypowiedzi i happeningów.
Niech bierze przykład z Gowina.
Jakoś tak się dziwnie składa że wykształcenie nie daje człowiekowi z automatu kultury osobistej ani inteligencji która jest wrodzona a nie wyuczona.
Zaznaczam że powyższe oceny są moimi własnymi ocenami a więc jak ktoś chce może je uznać za subiektywne.

Śr sie 18, 2010 19:31
Chyba piorun walnął w światłowód, że główni dyskutanci ani mru, mru.
Za TVN24:
Cytuj:
Taka była decyzja śląsko-dąbrowskiej "S". O. Maciej Zięba, pytany o jej ocenę odpowiada: - Smutno mi, ale ta decyzja to obrażanie państwa. Argumentuje, że prezydent to instytucja specjalna, która jest poza partyjnymi sporami. - Obojętnie, kto ten urząd sprawuje. Powinniśmy uszanować podstawowe urzędy w państwie.

Szkoda tylko że dopiero dzisiaj sobie nagle o tym przypomniano, bo Palikot cały czas zaświadczał iż jest całkiem odwrotnie.
Cóż to?
Nagle gdy owe stanowisko piastuje człowiek PO to należą się wszystkie splendory, zaszczyty i szacunek a kiedy był nim LK to można go było z gównem mieszać i od chamów wyzywać?
Proszę ojca, trochę mniej egzaltacji i więcej obiektywizmu.
Najlepiej żeby akurat w tych sprawach Kościół nie zabierał głosu.
Było by lepiej.

Cz sie 19, 2010 12:49
Cytuj:
Cóż to?
Nagle gdy owe stanowisko piastuje człowiek PO to należą się wszystkie splendory, zaszczyty i szacunek a kiedy był nim LK to można go było z gównem mieszać i od chamów wyzywać?
Proszę ojca, trochę mniej egzaltacji i więcej obiektywizmu.
Najlepiej żeby akurat w tych sprawach Kościół nie zabierał głosu.
Było by lepiej.

Proszę osirisa - minimun obiektywizmu.......wszystkie splendory z okazji kolejnych rocznic "S" należały się Prezydentom: A. Kwaśniewskiemu, śp L. Kaczyńskiemu.
Czy Tobie i wszystkim apologetom PiSu przesłonił cały świat Palikot?? :D .....w żadnym temacie nie potraficie się bez niego obyć??

Cz sie 19, 2010 13:04
Cytuj:
Czy Tobie i wszystkim apologetom PiSu przesłonił cały świat Palikot?? :D .....w żadnym temacie nie potraficie się bez niego obyć??

Tak się składa, że sam Palikot próbuje narzucić wszystkim swój ogląd świata, więc trudno tutaj uciec od porównań, które same się nasuwają.
Apologetą nie jestem, lecz jedynie wnikliwym obserwatorem.

PS:
Nie tylko Palikot próbował obrażać LK. (co ja gadam - obrażał) Jeszcze naśmiewał się z niego Sikorski czy też sam Komorowski (jaka wizyta, taki zamach), więc nie zawężaj problemu do samego biłgorajczyka.

Cz sie 19, 2010 13:10
Cytuj:
Tak się składa, że sam Palikot próbuje narzucić wszystkim swój ogląd świata, więc trudno tutaj uciec od porównań, które same się nasuwają.

Komunistom nie udało się nam narzucić przez 45 lat.....Palikot taki skuteczny, że wystarczy mu 3,5 roku?
Cytuj:
Apologetą nie jestem, lecz jedynie wnikliwym obserwatorem.

Każda partia chciałaby mieć rzesze takich "obserwatorów" :D

Cytuj:
PS:
Nie tylko Palikot próbował obrażać LK. (co ja gadam - obrażał) Jeszcze naśmiewał się z niego Sikorski czy też sam Komorowski (jaka wizyta, taki zamach), więc nie zawężaj problemu do samego biłgorajczyka.

Sikorski i sp LK to dwaj zwaśnieni przyjaciele.
Co jest personalnie obraźliwego w słowach "wizyta - zamach"?

Cz sie 19, 2010 13:25
Cytuj:
Co jest personalnie obraźliwego w słowach "wizyta - zamach"?

Alus przestań wyręczać satyryków!

Cz sie 19, 2010 14:10

Witold napisał(a):
Jakby Kaczyńskiemu wystawić pomnik to by powiedzieli że jest za mały/za brzydki/zrobiony z niedostatecznie szlachetnego materiału/wykonany przez niedostatecznie wielkiego Michała Anioła. Jakiś pretekst zawsze by się znalazł, bo nie chodzi wcale o upamiętnianie, czy o Smoleńsk, tylko o demonstrację niezadowolenia z tego że prezydentem został nie ten, co oni by chcieli.
Czytasz tym ludziom w myślach, czy wyczytałeś to w Wyborczej? Nikt z nich nie domaga się pomnika Lecha Kaczyńskiego, oni chcą jedynie tego, o co apelowali harcerze stawiając krzyż-możesz znaleźć ten tekst w Internecie- był przytaczany w naszej dyskusji. Możesz więc sobie darować wulgaryzmy, obraźliwe epitety itd. One nie zastąpią rzeczowych argumentów, a świadczą jedynie o braku takowych.
Cytuj:
Cytuj:
To jest produkt PO i PiS-u niestety.
PiSu? Niemożliwe. PiS jest święty.
Niemożliwe, święta jest Platforma :D ...Tylko co tego typu stwierdzenia wnoszą do meritum?
Alus napisał(a):
Cytuj:
Produkując lojalkę, czy kręcąc znany film "Dramat w trzech aktach"
Marni ci funkcjonariusze, skoro zdołali tylko nakręcić film.
Nie tacy marni, skoro potrafili go puścić w porze najlepszej oglądalności w TVP. Niedługo przed wyborami parlamentarnymi zakończonymi zwyciestwem lewicy.
Cytuj:
Chodzi o gloryfikację swojego wkładu przez J. Kaczyńskiego......gdyby potraktowac powaznie jego opowieści o randze jego dziłania
Możesz tę „gloryfikację" udokumentowac jakąś konkretną wypowiedzią Kaczyńskiego?

A swoją drogą można odnieść wrażenie, że gdyby nie istniał Jarosław Kaczyński oraz grupka osób modlących się pod krzyżem na Krakowskim Przedmieściu, to nie byłoby o czym dyskutować w tym wątku. Przecież gospodarka nam kwitnie, finanse państwa są na tyle w dobrym stanie, ze rząd może ignorować opinie ekonomistów, w polityce zagranicznej mamy sukces za sukcesem...Jedyne co nam zakłóca tę sielską idyllę, to relacje sprzed Pałacu Prezydenckiego ;)

Cz sie 19, 2010 20:23
zbanowany na stałe

Cytuj:
oni chcą jedynie tego,

To niech do tych debili w koncu dotrze, ze zyjemy w demokracji. Mozna chciec wszystkiego, ale w demokratycznej dyskusji, nie warcholskim i TERRORYSTYCZNYM zachowaniem.

Cz sie 19, 2010 21:42
Ciekawostka.
Puścili wolno faceta który pod pałacem prezydenckim groził granatem i możliwe że nawet nie dostanie żadnych zarzutów.
Czuję, że chyba jeszcze medal mu dadzą a temu od gówna 3 lata odsiadki bez zawieszenia bo kupa jest gorsza od trotylu.

Cytuj:
nie warcholskim i TERRORYSTYCZNYM zachowaniem.

Ta porada nie dotarła niestety do faceta z granatem który groził obrońcom krzyża, ale zaraz wyjdzie że to nie terrorysta tylko bohater, który miał wysadzić moherową zarazę.

Następna ciekawostka.
Niedawno mieliśmy protest Solidarności gdzie dziennikarz pyta organizatora po co na ten protest wzięli jajka skoro to pokojowa manifestacja?
Poraziło mnie to pytanie, bo dowiedziałem się że jajko to broń masowego rażenia a jej użycie zagraża życiu i zdrowiu. :D
Może dlatego też nie zaproszono Komorowskiego i TUSKA na obchody bo mogło by dojść do zamachu za pomocą jajecznej salwy.
Lepiej dmuchać na zimne.

Cz sie 19, 2010 21:46
micked napisał(a):
Możesz tę „gloryfikację" udokumentowac jakąś konkretną wypowiedzią Kaczyńskiego?

A swoją drogą można odnieść wrażenie, że gdyby nie istniał Jarosław Kaczyński oraz grupka osób modlących się pod krzyżem na Krakowskim Przedmieściu, to nie byłoby o czym dyskutować w tym wątku. Przecież gospodarka nam kwitnie, finanse państwa są na tyle w dobrym stanie, ze rząd może ignorować opinie ekonomistów, w polityce zagranicznej mamy sukces za sukcesem...Jedyne co nam zakłóca tę sielską idyllę, to relacje sprzed Pałacu Prezydenckiego ;)

Gdyby nie istniał JK i nie sprokurował afery pod krzyżem, każda inna partia opozycyjna punktowałaby ekipę rządzącą w dziedzinie gospodarki, ekonomii, polityce zagranicznej
Cytuj:
Ciekawostka.
Puścili wolno faceta który pod pałacem prezydenckim groził granatem i możliwe że nawet nie dostanie żadnych zarzutów.
Czuję, że chyba jeszcze medal mu dadzą a temu od gówna 3 lata odsiadki bez zawieszenia bo kupa jest gorsza od trotylu.

Ciekawostką jest Twoje systematyczne prorokowanie co będzie, co się stanie, jakie będa konsekwencje :D

Cytuj:
Następna ciekawostka.
Niedawno mieliśmy protest Solidarności gdzie dziennikarz pyta organizatora po co na ten protest wzięli jajka skoro to pokojowa manifestacja?
Poraziło mnie to pytanie, bo dowiedziałem się że jajko to broń masowego rażenia a jej użycie zagraża życiu i zdrowiu. :D
Może dlatego też nie zaproszono Komorowskiego i TUSKA na obchody bo mogło by dojść do zamachu za pomocą jajecznej salwy.
Lepiej dmuchać na zimne.

Manifestanci powielają czyny "państwowca" (jak go okresliła p. Staniszkis) Kamińskiego, który jeździł az do Paryża aby walczyć jajkami.

Pt sie 20, 2010 8:13
zbanowany na stałe

Osiris, mnie nie dziwi, ze bronisz swoich przekonan. Mnie dziwi, ze robisz to tak nieudolnie. Co w tym smiesznego, ze plebs rzuca jajka w celu zamanifestowania niezadowolenia. Czy uwazasz, ze takim postepowaniem zdobeda wiekszy szacunek. Kto chce, na powaznie, rozmawiac z holota?

Pt sie 20, 2010 8:41
Dural napisał(a):
Osiris, mnie nie dziwi, ze bronisz swoich przekonan. Mnie dziwi, ze robisz to tak nieudolnie. Co w tym smiesznego, ze plebs rzuca jajka w celu zamanifestowania niezadowolenia. Czy uwazasz, ze takim postepowaniem zdobeda wiekszy szacunek. Kto chce, na powaznie, rozmawiac z holota?

Jeżeli niezadowolonych obywateli nazywasz hołotą i plebsem, to w sumie niczym się od nich nie różnisz.
Twój poziom wysławianie się niczym się nie różni od sposobu wyrażania swojego niezadowolenia przez rzucanie jajkami.
Za komuny też kierowano inwektywy przeciwko protestującej klasie robotniczej, więc jakby krystalizuje się podział gdzie są MY i ONI.
Jedni twierdza że nic się nie dzieje, i idziemy ku świetlanej przyszłości a drudzy że wcale tak różowo nie jest.

Pt sie 20, 2010 9:09
zbanowany na stałe

Ja nie wiem, czy Ty uwazasz, ze kazdy z ktorym rozmawiasz jest glupszy od Ciebie? Czy myslisz, ze kazde celowo przekrecone zdanie lykna inni bez zastrzezen? Czy moze nie potrafisz rozumiec tego co czytasz? To by az takie dziwne nie bylo, przeciez nawet na sztuce nowoczesnej sie nie znasz! :P
Ja za holote uwazam strajkujacych Z JAJKAMI! Nikogo innego, Dotarlo?

Pt sie 20, 2010 10:05
Cytuj:
Ja za holote uwazam strajkujacych Z JAJKAMI! Nikogo innego, Dotarlo?

Gdyby szli z siekierami, maczetami, widłami i bejsbolami to może i tak można by było ich nazwać ale z jajkami to nawet nie jest niestosowne co śmieszne.
Za to sikanie na krzyż, lżenie, naruszanie nietykalności cielesnej ludzi tam stojących to jest wg Ciebie czyn bohaterski i w żadnym razie nie można tych ludzi nazywać hołotą.

Pt sie 20, 2010 11:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 95  Następna strona