Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 16:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Następna strona
 Homoseksualizm cz. 3 
Autor Wiadomość

Post Re: Homoseksualizm cz. 3
ElectricGirl napisał(a):
Anulka165, takie teksty są co najmniej idiotyczne. A w obecności lesbijki hmm postram się wyjaśnic o co w tym chodzi:
Dziewczyny ogólnie są bardzo czesto zafascynowane lesbijkami. Tak, sa heteroseksualne, mają chłopaków ale jednak te lesbijki są takie inne. Poza tym każda gdy dowiaduje się że koleżanka jest lesbijką ma w głowie jedna myśl - "podobam jej się". I chca to w jakis sposób wybadać (tzn najbardziej chcą adorowania ale większość lesbijek nie jest aż taka głupia). Licza że gdy powiedza "chyba zostane lesbijką" to ta druga coś powie, zrobi - coś co pokaże że bardzo pragnie by "została lesbijką" i robiła z nią różne brzydkie rzeczy. Jest to żałosne ale i tak to najmniej inwazyjna metoda prowokacji.
2 gejów na 9 mieszkań to nie tak dużo. Ja miałam w klasie na 10 dziewczyn 5 lesbijek. Za to gejów znam 2 ogólnie. Po prostu ok 5% osób jest homo ale nie są rozłozone równomiernie;)

tak w sumie masz racje... tak dziewczyny się zachowują i myślą.. racja.
Ale kurcze jest to fest takie "szczeniackie" zachowanie jak dla mnie..

2 gejów na 3 chłopaków w klatce.. choć i tak nie pobija te 5 lesbijek na 10 dziewczyn..

Wt sie 17, 2010 19:29

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... ia,63355,1

rzeczywiście Polska jest zmanipulowana przez progejowskie lewactwo.

Śr sie 18, 2010 19:30
zbanowany na stałe

Sel napisał(a):
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/polska-rownie-przyjazna-homoseksualistom-co-azerbejdzan-czy-armenia,63355,1

rzeczywiście Polska jest zmanipulowana przez progejowskie lewactwo.

Jasne. Szkoda, że nie urodziłaś się gejem/lesbijką na polskiej wsi zdominowanej przez proboszcza i babcie z kółek różańcowych i zgrzybiałých nieco przygupowatych nacjonalistyczno- antysyjonistyczno- antymasońskich przyjaciół radio maryja. Tam to "progejowskie lewactwo" sprawia, że życie geja/lesbijki jest usłane różami.

Can I go now Judas my guide

Śr sie 18, 2010 21:42

anulka165 napisał(a):
Są to dla mnie normalne osoby. i żadna choroba. Nie chciałabym tylko, aby mogły adoptować dzieci.. ponieważ nie jest to jednak w pełni taka rodzina jaka powinna być.. a dziecko nie jest niczym winne.

W Polsce osoby homoseksualne mogą adoptować dzieci.
Tak samo jak heteroseksualne.
Pod warunkiem, że są to osoby samotne.

Nie mogą jedynie adoptować pary homoseksualne - tzn. homoseksualiści żyjący w związku.

So sie 21, 2010 6:53

aha, w ten sposób.

wydaje mi się, że jakieś to rozwiązanie jest.. choć tez w pełni nie usatysfakcjonuje.. choć czasem lepiej, żeby dziecko było wychowywane przez osobę homoseksualną, z miłością, prawdziwą miłością.. niż na przykład w rodzinie pełnej gdzie też miłości wcale nie ma..

w sumie dziwne wnioski można wyciągać z tego.. trudny temat jak dla mnie..

So sie 21, 2010 12:20

leunamme888 napisał(a):
Szkoda, że nie urodziłaś się gejem/lesbijką na polskiej wsi zdominowanej przez proboszcza i babcie z kółek różańcowych (...) Tam to "progejowskie lewactwo" sprawia, że życie geja/lesbijki jest usłane różami.
To ciekawe, że w Holandii w Holandii gdzie homoseksualizm jest powszechnie akceptowany oraz prawnie usankcjonowany geje też przeżywają problemy i zgłaszają się do psychologów. Zwłaszcza dotyczy to tych, którzy nie są już piękni i młodzi i partnerzy ich opuszczają, ponieważ związki te bazują głownie na seksie. Mogą oczywiście kupić sobie seks za pieniądze u nastolatków, ale czyjejś bliskości i oparcia na starość nie kupią. Pim Fortuyn, holenderski polityk znany z homoseksualnej orientacji, w jednym z ostatnich wywiadów przed śmiercia powiedział, że homoseksualizm jest dla niego jak zniewolenie, a ceną za ten wybór jest straszliwa samotność

So sie 21, 2010 13:29
zbanowany na stałe

Micked, ten post potwierdza tylko, ze geje sa takimi ludzmi jak my. W innym przypadku nieszczesliwie zakochany chlopak powinien zalowac, ze nie urodzil sie gejem.

So sie 21, 2010 14:05

Daniel86 napisał(a):
Lista naprawdę ważnych pytań moim zdaniem
1. Czy homoseksualizm jest szkodliwy?
2. Jeśli homoseksualizm jest szkodliwy, to dla kogo: dla całego społeczeństwa czy tylko dla samych homoseksualistów?
3. Jeśli homoseksualizm jest chorobą, to czy ta choroba ulega rozwojowi? Czyli czy gej może stać się po pewnym czasie nieleczenia homoseksualizmu np. pedofilem?
4. Jeśli homoseksualizm jest chorobą, ale nieszkodliwą, czy homoseksualistów należy obowiązkowo i przymusowo leczyć?
5. Jeśli homoseksualizm jest szkodliwy, ale tylko dla samych homoseksualistów, czy homoseksualistów należy obowiązkowo i przymusowo leczyć?
6. Czy homoseksualizm może być kwestią wyboru?
7. Dlaczego Kościół nie chce się zgodzić na rejestrowane związki partnerskie? Przecież i tak nie uznaje ślubów cywilnych, więc jeden przepis w tą czy w tą nie zrobi różnicy.
Do tej listy chciałbym dodać jeszcze jedno pytanie.
8. Gdyby homoseksualizm okazałby się bezdyskusyjnie chorobą, czy należałoby go zdelegalizować?

1. w jakim sensie jest szkodliwy? dla kogo?
2. jak moze byc szkodliwy dla spoleczenstwa, no chyba ze jak widzisz dwie dziewczyny trzymajace sie za reke, na twojej wrazliwej psychice pozostaje uraz?
a tym bardziej dla samych zainteresowanych, dwoje doroslych ludzi robi to co chce
3. pedofilia to nie homoseksualizm, pedofil - wspolzyje z dzieckiem, gej z osoba dorosla swiadoma i rowniez tego chcaca
4. czemu wychodzisz ze zalozenia ze jest choroba? bo jest inny od heteroseksualizmu?
poza tym jesli gej nie robi swoim zachowaniem nikomu krzywdy na jakiej podstawie chcesz go poddawac przymusowemu leczeniu
5. w jakim sensie jest szkodliwy dla homoseksualistow bo moj mozg tego nie ogarnia
6. a czy heteroseksualizm jest?
7. kosciol potepia czyny homoseksualne wiec jakim cudem mialby sie zgodzic na zwiazki w ktorych na pewno dwoch gejow by grzeszlo?
8. najpierw niech sie okaze choroba :D

Śr sie 25, 2010 12:36

usefa, dzięki, że odpowiedziałaś na moje pytania.

Nie twierdzę, że homoseksualizm jest chorobą, albo że jest szkodliwy. Ja się tylko pytam teoretycznie, by móc sobie wyrobić opinię na ten temat.

usefa napisał(a):
2. jak moze byc szkodliwy dla spoleczenstwa, no chyba ze jak widzisz dwie dziewczyny trzymajace sie za reke, na twojej wrazliwej psychice pozostaje uraz?

W takim sensie, że jak geje i lesbijki wywalczą dla siebie te same przywileje, co heteroseksualiści, to mogą się stać kolejnym wydatkiem dla państwa nie dając nic zamian. Heteroseksualiści "dają" nowych obywateli. Chodzi mi tu o takie przywileje jak np. ulgi rodzinne. Homoseksualizm może być też w takim sensie szkodliwy dla społeczeństwa, że jeśli jest wyborem, to homoseksualiści już samą obecnością mogą zachęcać do homoseksualizmu. Tego problemu nie będzie, jeśli homoseksualizm nie jest wyborem.

usefa napisał(a):
a tym bardziej dla samych zainteresowanych, dwoje doroslych ludzi robi to co chce

A co jeśli homoseksualizm jest chorobą i nieleczony prowadzi do o wiele groźniejszych chorób, np. do zoofilii?

usefa napisał(a):

Jeśli homoseksualizm jest wyborem, to może nie powinien być legalny, bo może się okazać, że za np. 100 lat większość ludzi będzie wolała wybierać homoseksualizm niż zakładanie tradycyjnych rodzin, które przyczyniają się do rozwoju społeczeństwa. Tego problemu nie będzie, jeśli homoseksualizm nie jest wyborem.

usefa napisał(a):
7. kosciol potepia czyny homoseksualne wiec jakim cudem mialby sie zgodzic na zwiazki w ktorych na pewno dwoch gejow by grzeszlo?

Seks bez ślubu kościelnego też jest grzechem, a mimo to Kościół pozwala na śluby cywilne.

Śr sie 25, 2010 17:35

Daniel86 napisał(a):
usefa, dzięki, że odpowiedziałaś na moje pytania.
Nie twierdzę, że homoseksualizm jest chorobą, albo że jest szkodliwy. Ja się tylko pytam teoretycznie, by móc sobie wyrobić opinię na ten temat.

prawie wszyscy podnosza argument ze jest szkodliwy dla ludzkosci bo nie przedluza gatunku ale jak tak maly % ludzi moze sie przyczynic do wyginięcia gatunku?
Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

W takim sensie, że jak geje i lesbijki wywalczą dla siebie te same przywileje, co heteroseksualiści, to mogą się stać kolejnym wydatkiem dla państwa nie dając nic zamian. Heteroseksualiści "dają" nowych obywateli. Chodzi mi tu o takie przywileje jak np. ulgi rodzinne. Homoseksualizm może być też w takim sensie szkodliwy dla społeczeństwa, że jeśli jest wyborem, to homoseksualiści już samą obecnością mogą zachęcać do homoseksualizmu. Tego problemu nie będzie, jeśli homoseksualizm nie jest wyborem.

ale geje i lesbijki rowniez placa podatki wiec powinni miec rowniez mozliwosc zawarcia zwiazku partnerskiego, a ulgi na dzieci to zupelnie co innego
nie wiem czemu ktos moze sobie pomyslec ze bycie homoseksualista to wybor, kto by chcial sie narazac na ostracyzm spoleczenstwa, porownywanie do zoofilow czy pedofilow, ukrywanie sie w pracy czasami i w zyciu rodzinnym? moze mi odpowiesz na to pytanie
Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

A co jeśli homoseksualizm jest chorobą i nieleczony prowadzi do o wiele groźniejszych chorób, np. do zoofilii?

a czemu ma prowadzic do zoofilii?
a moze ciagle zycie w ukryciu i klamstwie moze doprowadzic do depresji?
Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

Jeśli homoseksualizm jest wyborem, to może nie powinien być legalny, bo może się okazać, że za np. 100 lat większość ludzi będzie wolała wybierać homoseksualizm niż zakładanie tradycyjnych rodzin, które przyczyniają się do rozwoju społeczeństwa. Tego problemu nie będzie, jeśli homoseksualizm nie jest wyborem.

co do wyboru swojej drogi zyciowej napisalam wyzej
a z drugiej strony czemu chcesz ludzi zmuszac do czegokowiek?
poza tym mamy instynkt ktory nie pozwoli na zginac :-D
Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

Seks bez ślubu kościelnego też jest grzechem, a mimo to Kościół pozwala na śluby cywilne.

dlatego wierzacy maja swoje sluby koscielne, cywilne sa dla grzeszników

Cz sie 26, 2010 7:10

usefa napisał(a):

Zoofilia to tylko przykład. Wcześniejszym poście dałem za przykład pedofilie. W tym pytaniu pytam się, czy nieleczony homoseksualizm może prowadzić do innych chorób, o ile sam jest chorobą.

usefa napisał(a):

A czy ja chcę kogoś do czegoś zmuszać? Pisałem przecież, że te pytania to tylko czysto teoretyczne gdybanie. Odpowiedzi na nie mają ułatwić mi wyrobienie własnych poglądów na ten temat.

usefa napisał(a):

Tak samo można by powiedzieć o rejestrowanych związkach partnerskich. "dlatego wierzacy maja swoje sluby koscielne, związki partnerskie są dla gejów i lesbijek". Więc dlaczego Kościół nie chce dopuścić do legalizacji związków partnerskich? Przecież dla niego będzie to tak samo ważne jak śluby cywilne, czyli w ogóle to dla niego nie będzie ważne.
Tak na marginesie, to ślub cywilny to nie grzech. Katolicy też je biorą, by ich związek był ważny nie tylko przed Bogiem, ale także w świetle prawa świeckiego.

Cz sie 26, 2010 8:54

Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

Zoofilia to tylko przykład. Wcześniejszym poście dałem za przykład pedofilie. W tym pytaniu pytam się, czy nieleczony homoseksualizm może prowadzić do innych chorób, o ile sam jest chorobą.

ale czemu mowisz o dewiacjach?

Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

A czy ja chcę kogoś do czegoś zmuszać? Pisałem przecież, że te pytania to tylko czysto teoretyczne gdybanie. Odpowiedzi na nie mają ułatwić mi wyrobienie własnych poglądów na ten temat.

a masz juz jakies poglady w tej kwestii w ogole?

Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

Tak samo można by powiedzieć o rejestrowanych związkach partnerskich. "dlatego wierzacy maja swoje sluby koscielne, związki partnerskie są dla gejów i lesbijek". Więc dlaczego Kościół nie chce dopuścić do legalizacji związków partnerskich? Przecież dla niego będzie to tak samo ważne jak śluby cywilne, czyli w ogóle to dla niego nie będzie ważne.
Tak na marginesie, to ślub cywilny to nie grzech. Katolicy też je biorą, by ich związek był ważny nie tylko przed Bogiem, ale także w świetle prawa świeckiego.

to bylo uogolnienie, wiadomo chyba ze prawdziwi katolicy nie poprzestana na slubie cywilnym
to nie kosciol nie chce dopuscic to spoleczenstwo oraz parlament nie chca bo mamy wyznaniowe panstwo, gdyby bylo przyzwolenie spoleczenstwa kosciol nie mialby nic do powiedzenia w tej kwestii

Cz sie 26, 2010 9:41

usefa napisał(a):

Niech Ci będzie. Przykładem mogą być też choroby psychiczne, np. depresja albo schizofrenia, ale dewiacje seksualne prędzej nasuwają się na myśl.

usefa napisał(a):

No właśnie nie bardzo wiem, co o tym myśleć. Nigdy nie byłem gejem, więc nie wiem, czy homoseksualizm rządzi się tymi samymi prawami, co heteroseksualizm. Jeśli tak, to ja do homoseksualistów nic nie mam.

usefa napisał(a):
to nie kosciol nie chce dopuscic to spoleczenstwo oraz parlament nie chca bo mamy wyznaniowe panstwo, gdyby bylo przyzwolenie spoleczenstwa kosciol nie mialby nic do powiedzenia w tej kwestii

Ja nie twierdzę, że to winna Kościoła. Ja tylko zwróciłem uwagę, że Kościół nie chce legalizacji związków partnerskich, pomimo tego, że moim zdaniem to nie jego sprawa.

Pt sie 27, 2010 9:48

Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

Niech Ci będzie. Przykładem mogą być też choroby psychiczne, np. depresja albo schizofrenia, ale dewiacje seksualne prędzej nasuwają się na myśl.

pewnie dlatego nasuwaja ci sie na mysl bo spoleczenstwo dalej uwaza homoseksualizm za dewiacje - stereotyp
cos musi wynikac z czegos, depresja moze miec swoje przyczyny w barku akceptacji spoleczenstwa lub samego geja ktory kwestionuje swoja orientacje
schizofrenikiem moze byc i gej i heteryk wiec nie rozumiem

Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

No właśnie nie bardzo wiem, co o tym myśleć. Nigdy nie byłem gejem, więc nie wiem, czy homoseksualizm rządzi się tymi samymi prawami, co heteroseksualizm. Jeśli tak, to ja do homoseksualistów nic nie mam.

gejem sie nie bywa tylko jest
i tu i tu masz dwoje doroslych swiadomych ludzi ktorzy chca byc razem
nie widze zbyt wielu roznic

Daniel86 napisał(a):
usefa napisał(a):

Ja nie twierdzę, że to winna Kościoła. Ja tylko zwróciłem uwagę, że Kościół nie chce legalizacji związków partnerskich, pomimo tego, że moim zdaniem to nie jego sprawa.

moim zdaniem tez nie jego sprawa, jak rowniez nie jest to sprawa spoleczenstwa, ktore mowi co geje moga a czego nie, tylko samych zainteresowanych ktorzy chca lub nie chca zawrzec zwiazek partnerski,

Pt sie 27, 2010 10:10

Widzicie nawet w Holandii gdzie państwo jest bardzo liberalne osoby słabe psychicznie mogą odczuwać presje społeczeństwa i dlatego nawet tam homoseksualiści potrzebują pomocy psychologa. Poza tym państwo akceptuje homoseksualizm ale juz mamusia i tatuś moga być do tego zupełnie inaczej nastawieni.
Homoseksualizm rządzi się tymi samymi prawami co heteroseksualizm. Tzn. poznaje dziewczyne, lubie ją, jesteśmy razem, uprawiamy seks, wyznajemy sobie miłość, zamieszkujemy razem. Nic dziwnego czy chorego.

Pt sie 27, 2010 14:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Następna strona