Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 194  Następna strona
 Swieta Rita 
Autor Wiadomość

Post Re: Swieta Rita
http://rapidshare.com/files/414304808/n ... _Serce.rar
co nieco o objawieniach z Fatimy - do posłuchania na wieczór . ( "free user" i "win-rar" )
nasza święta Rita będzie z Tobą Tarczynko jutro o 18.00 . ponadto Betka , Toska , Anula , moja skromna osoba i inni .
zatem Alleluja i do przodu .

So sie 21, 2010 21:08

Tarczynko kochana...może potrzeba stracić starych przyjaciół aby zyskać nowych? Zobacz, poczytaj to forum! Obcy Ci ludzie, których nigdy nie widziałaś na oczy i pewnie nie zobaczysz, modlą się za Ciebie!!!! :-D Bo właśnie tym obcym Ci ludziom zależy abyś była szczęśliwa! Abyś nie płakała, nie czuła się samotna w swoim bólu! I ci obcy życzą Ci jak najlepiej.... :3majsie: Myślisz,że ja przez ten głupi rozwód nie straciłam znajomych? :-( Osoby, które uważałam za swoich przyjaciół , nie chcą mnie znać, bo mąż ich nastawił negatywnie do mnie. Nawet nie rozmawiali ze mną, nie poznali mojego zdania. Wiele dobroci, pocieszenia otrzymałam natomiast od nowych znajomych w nowej pracy, odnowiłam też kontakty z ludźmi, których nie widziałam przez lata. A tutaj modlą się za mnie inni....i to jest dla mnie najpiękniejsze! A więc kochana, głowa do góry, dzisiaj o 18 klękamy i szturmujemy niebo, wzywając pomocy św Rity nie tylko w swojej intencji ale pamiętamy o innych! Wszyscy za wszystkich! :-D Nie jesteś sama!!!!

N sie 22, 2010 7:55

http://rapidshare.com/files/414390399/w ... iae_ta.rar
oto fotki , wizerunki , freski , malowidła , rzeźby , reprodukcje itp naszej ulubionej świętej . zebrałem to z sieci .
a zatem do usłyszenia święta Rito o 18.00 .

N sie 22, 2010 10:40

Będąc dziś w kościele, przypadkiem przeczytałam w gazetce o św Monice, o której nigdy wcześniej nie słyszałam. Otóż ta święta jest m inn patronką żon,które mają nieudane małżeństwa i patronuje cierpliwej i wytrwałej modlitwie w beznadziejnych przypadkach. Nie ,żebym robiła konkurencję naszej kochanej św Ricie, bo pozostanę Jej wierna ale ponaprzykrzam się także św Monice.
A Ty nasza Kochana św Rito usłysz dzisiaj nasze wołania o pomoc i prośby o wstawiennictwo.

N sie 22, 2010 11:22

Anulka a ja mam takie pytanie. Mam dwudziesty dzień Nowenny, tylko nagle zrobiło mi się coś takiego że już nie mam ochoty modlić się w tej intencji co się modlę a wiem że chcę skończyć tą Nowennę. Osoba o którą się modlę stała mi się nagle obojętna, nie wiem jak to wytłumaczyć, a intencji chyba zmieniać nie można. Eh Pozdrawiam i życzę miłej Niedzieli i nowego tygodnia. No i o 18 wspólna modlitwa do św. Rity:)

N sie 22, 2010 11:38

jest jeszcze święty Antoni - patron rzeczy zagubionych . dla tych , którym się zgubiła miłość .
oto fragment modlitwy do Niego .
..." Ty masz wysoko oczy , tam gdzie śpiewa skowronek , więc widzisz gdzie się toczy zagubiony pierścionek . popatrz gdziem się zapodział , bo zgubiłem sam siebie . niech się święci chwała Twoja , niech się znajdzie zguba moja "...

może by tak jeszcze o 18.00 zapalić świeczki w oknach ? aby święta Rita nas nie tylko słyszała ale widziała nasz ogień .

N sie 22, 2010 12:49

witam Was chyba przechodze zalamanie nerwowe majac 22 lata czuje ze nie chce mi sie zyc nic nie ma sensu. Zaczelam pomalu odbudowywac swoje zycie po rozstaniu pozniej pojawila sie nadzieja nagle wielkie uderzenie w glowe z jego strony to byla zabawa. Prosiłam św.Ritę o pomoc. Pomogła przynajmniej tak mi się wydawało do wczoraj. Mój były oschły przez ostatni tydzień wyzywajacy mnie kpiący ze mnie zechciał się spotkać przeprosić pomyślałam św.Rita sprawiła cud bo kolejny tydzień prosiłam o zmianę jego serca ale moja radość nie trwała długo poraz kolejny dałam się oszukać wypytał mnie o wszystko sprawdził czy aby kogoś nie mam i dziś znowu ze swoja nową panią wyzywają śmieją się. :( Czuję się okropnie jestem głupia i naiwna nie wiem w jaki sposób mam się uwolnić od tych ludzi z każdym dniem odbierają mi chęci do życia :( Św.Rito usłysz moje błaganie o pomoc, otrzyj moje łzy błagam!

N sie 22, 2010 12:51

droga Betko , nadejdzie taki dzień kiedy Ty wraz z naszą Patronką wyśmiejesz Twojego "byłego-oschłego"
warto czekać na ten dzień !!! i Ty się doczekasz .

N sie 22, 2010 13:04

Tosko, czy ta osoba naprawdę jest Ci już obojętna? czy tylko przy odmawianiu tej Nowenny tak czujesz? Może to próba, czy wytrwasz do 54 dnia? Nie mam pojęcia czy można zmienić intencję, wydaje mi się jednak ,że nie- przecież chodzi tu głównie o to aby wytrwać modląc się w tej jednej, najważniejszej dla nas intencji! Ja już 43 dzień, żadnych zmian i czasami jestem zniechęcona podczas modlitwy różańcowej :(
Betko nie jesteś ani głupia ani naiwna! Rozumiem co czujesz, bo sama modlę się o sens w życiu, o siły ,żeby w ogóle żyć! Dariusz ma rację, kiedyś wyśmiejesz Adama, bo nie zasługuje na Ciebie.
Darek, z tą świeczką to znakomity pomysł. Niech św Rita nie tylko nas usłyszy ale i zobaczy światełka....(nadziei? ) :)

N sie 22, 2010 13:43

Hej :) a ja muszę się wam do czegoś przyznać.. dzisiaj byłam na mszy świętej w krakowskim kościele u augustianek :) i niesamowite wrażenie zrobił na mnie widok tylu róż przynoszonych przez wiernych przed figurą Rity - cudnie ! co prawda, główna msza jest o 18:00, ale nie miałabym możliwości na niej być . U mnie zawieszenie totalne , nie wiem co robić, ale dziś humor mam wyjątkowo dobry :) Pozdrawiam was - spotykamy się duchowo dziś na modlitwie.
Betko - siły życzę - jak ja cię rozumiem :( Trzymaj się dzielnie! Anula - powiem Ci szczerze - będąc dziś u Rity i patrząc na tych wszystkich którzy się modlili na klęczniku przed jej figura - wierzę mocno że Twoja sytuacja, choć wydaje się bardzo ciężka -będzie miała szczęśliwe zakończenie.

N sie 22, 2010 15:45

Tarczynko, jak ja Ci zazdroszczę ,że masz możliwość bycia u Augustianek! Może jeszcze kiedyś będę w Krakowie i wtedy pomodlę się przed figurą św Rity. Wierzę,że zrobiły to właśnie siostrzyczki miesiąc temu, gdy wysłałam do nich prośbę o modlitwę. Staram się wierzyć z całych sił, że za pośrednictwem św Rity Bóg ocali to małżeństwo, pojedna nas, połączy znowu ....niczego tak bardzo nie pragnę :(
Pomimo,że mieszkamy w różnych zakątkach kraju, za niecałą godzinkę będziemy blisko siebie- połączy nas wspólna modlitwa do naszej kochanej Patronki od spraw niemożliwych i beznadziejnych.

N sie 22, 2010 16:12

dziś o 18.00 przewiduję około sześciu świeczek . ale za miesiąc , kto wie , może więcej ?

N sie 22, 2010 16:47

Nie pomyślałam o tylu świeczkach , myślę,że jedna w oknie też wystarczyła. Może za krótko klęczałam, może za dużo było słów i niepokoju w moim sercu ale wierzę,że Ona mnie słyszała,że słyszała nas wszystkich! Święta Rito! ukój nasze serca, otrzyj łzy! Pozwól wierzyć, że zimą zakwitnie róża ...że dla Boga nie ma nic niemożliwego i za Twoim pośrednictwem wysłucha nas wszystkich...że smutek zamieni się w radość a nasze zwątpienie w nadzieję!
Kochani musimy to powtórzyć za miesiąc...ja będę dokładnie dzień przed rozwodem :cry:

N sie 22, 2010 18:33

6 świeczek czyli Twoja Anulo , Betki , Toski , moja , Tarczynki i być może Reaktywacji .

N sie 22, 2010 18:54

Witam wieczorowa pora :lol:
Czytam Was i modle sie w Waszych intencjach do Swietej Rity.Dzis rowniez zlaczylam sie z Wami we wspolnej modlitwie do naszej PATRONKI.
Tak goraco chce wierzyc , ze prosby moje zostana wysluchane.
Swieta Rito uslysz nasze i moje blaganie.

N sie 22, 2010 19:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 194  Następna strona