Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Cytuj: Jeśli dobrze zrozumiałem, Alus ponownie stosuje sofizmat rozszerzenia. Już kiedyś widziałem u niej ten erystyczny zabieg. Bywa skuteczny w wytrącaniu adwersarzy z równowagi emocjonalnej Bywa to dobre określenie bo na mnie nie działa. 
|
Pn sie 23, 2010 19:54 |
|
|
|
 |
piok333
|
 Re:
liam napisał(a): Trudno o bardziej obiektywne spojrzenie Warto dodać, że książkę znajdziemy na oficjalnej stronie aktualnego prezydenta RP - Bronisława Komorowskiego. liam napisał(a): Zwłaszcza autorstwo Miałem na myśli zwłaszcza treść: Cytuj: Podstawową bazą dokumentacyjną, na której oparto książkę, są najistotniejsze i najbardziej charakterystyczne fragmenty przemówień, wykładów, listów i wywiadów Lecha Kaczyńskiego z lat 2005-2010. Wiele z tych tekstów jest dobrze znanych opinii publicznej, niektóre zapisały się już w najnowszej historii Polski. Jednak niemało jest również takich, które będą zapewne dla Czytelnika odkryciem,bo nie zostały dotąd szerzej odnotowane. Źródło: Oficjalna strona Prezydenta RPKrzyż smoleński to m.in. symbol pamięci o prezydencie Kaczyńskim. W tym kontekście polecam również inną pozycję, którą wczoraj kupiłem w swoim parafialnym kościele: Hołd Katyński
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pn sie 23, 2010 20:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): Uważam, że czynisz siebie sędzią sumień tych ludzi. Czynisz nim siebie, choć na pewno tak siebie nie nazwiesz. Ukazujesz ich jako kierujących się obłudą, chcących tylko "pokazać się". Uważam, że to karykatura a nie prawdziwy obraz.
Dlaczego tak uważam? Ponieważ według takiej samej logiki można również oceniać wszystkie osoby biorące udział w pielgrzymkach do Częstochowy, w procesjach podczas Bożego Ciała, czy choćby w transmitowanych Mszach Świętych. Ich także można oskarżyć o to, że kierują się jedynie obłudą i robią to tylko na pokaz. Jest to uogólnienie. Nawet jeśli zdarzają się jakieś osoby, które kierują się złymi intencjami, to wątpię, by wszystkie takie były. Zakładam, że inne osoby okazują w ten sposób przywiązanie do wartości religijnych lub patriotyczno religijnych. Dają publiczny wyraz cenionym przez siebie wartościom.
Podejrzewam, że większość z nich kieruje się raczej takim motywem niż tym, który ukazałaś. Ukazałaś fałszywy obraz... Dawaliby gdyby działali w łączności z Kościołem. Tak czynią pielgrzymi, wierni w procesjach Bożego Ciała......."Kto was słucha, Mnie słucha, kto wami gardzi, Mną gardzi; lecz kto Mną gardzi, gardzi Tym, który Mnie posłał" (Łk 10,16). Po zaprezentowaniu oficjanego stanowiska Kościoła, moża mieć wątpliwości, czy rzeczywiście przywiązanie do wartości religijnych leży u podstaw postawy "obrońców".
|
Pn sie 23, 2010 21:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozumiem. Czyli ową wielką rolę pana prezydenta w dziejach Polski mamy szansę poznania z jego własnych ust.  Jeszcze lepiej! Będę mógł sam sobie napisać autobiografię i na tej arcy-merytorycznej podstawie potomność, dowiedziawszy się jak boski jestem, rzucić się powinna do stawiania mi pomnika! Bardzo proszę: statua Liama w każdym mieście! Pozwolę wam nawet łaskawie użyć wizerunku z mojego awatara. 
|
Pn sie 23, 2010 21:08 |
|
 |
ubrana_w_codzienność
Dołączył(a): Pn sie 16, 2010 16:47 Posty: 30 Lokalizacja: z dala od gwaru wielkich miast
|
osiris napisał(a): Cytuj: przyszli pod Pałac, bo taki był zew, wiadomo skąd. Tak? A skąd? Jakoś nie kojarzę żeby ktoś otwarcie wzywał do obrony krzyża i będę wdzięczny jeśli wskażesz taki "ZEW" Nie słucham RM i nie oglądam Trwam, więc może jestem niedoinformowany. Odzieracie ludzi z godności imputując im, że są bezwolnym zombi którzy bezmyślnie i fanatycznie idą we wskazane miejsce. A może poszli tam ze swojej nieprzymuszonej woli bo tak im serce kazało a nie Rydzyk. Ja - dla odmiany - też mogę Wam imputować że piszecie bzdury bo nafaszerowaliście się propagandą z GW i TVN24 oraz poletka pana Janka. Jeżeli nie kojarzysz, więc może zacznij słuchać RM, niejednokrotnie na antenie wzywano do obrony krzyża, weźmy chociażby przykład pana Zielińskiego, który apelował do słuchaczy o stawienie się przed Pałacem Prezydenckim na "narodową modlitwę" cokolwiek by to mialo znaczyć. Nie sposób nie docenić również roli pana Kaczyńskiego, który emocjonalnym szantażem również zachęca do walki o krzyż. Piszesz, że poszli pod Pałac bo tak kazało im serce. Więc się pytam co to za głos serca, który potęguje nienawiść, podejrzliwość, który daje przyzwolenie na zbeszczeszczenie tablicy poświęconej pamięci ofiar katyńskich. Na taki gło wolę głucha pozostać. W pamiętnej katastrofie lotniczej w Lesie Kabackim zginęło ponad 160 osób im nikt nie wystawił pomnika, nikt się nawet o to nie upominał.
|
Pn sie 23, 2010 21:38 |
|
|
|
 |
piok333
|
 Re:
Alus napisał(a): Po zaprezentowaniu oficjanego stanowiska Kościoła, moża mieć wątpliwości, czy rzeczywiście przywiązanie do wartości religijnych leży u podstaw postawy "obrońców". Rozmawiamy o działaniach wszystkich obrońców krzyża, a więc również o tych działaniach, które rozpoczęły się przed przedstawieniem oficjalnego stanowiska przez Kościół. Raczej Ci się wydaje. liam napisał(a): ową wielką rolę pana prezydenta w dziejach Polski ... o której głównie Ty tu trąbisz... a raczej: szydzisz liam napisał(a): mamy szansę poznania Przypomnijmy, co napisałem, bo już za daleko w swym szyderstwie odchodzisz od punktu wyjścia: Cytuj: Być może tutaj uda Ci się coś znaleźć Ale żeby coś znaleźć trzeba mieć odrobinę dobrej woli. Postawa drwiny i szyderstwa - przejawiająca się w Twoim powyższym, pełnym sarkazmu tonie - zdradza prawdopodobny brak Twojej dobrej woli. liam napisał(a): z jego własnych ust. Raczej z jego myśli politycznej, ale tą, by docenić, musiałbyś najpierw poznać, a później zrozumieć, ale do tego brak Ci właśnie tejże niezbędnej odrobiny dobrej woli. Tym większy szacunek dla kancelarii prezydenta Komorowskiego, że książkę o prezydencie Kaczyńskim zamieszczono na stronie prezydent.pl. Cóż, osoby, które już chyba z przyzwyczajenia opluwają nawet pamięć o śp. prezydencie Kaczyńskim nie potrafią się wzbić choćby na taki pułap szlachetności. Pozostaje im "pełzająca palikotyzacja": Cytuj: Najczęściej stosowane przez niego metody to insynuacje i szyderstwa. Wszystko to ma na celu zniszczenie tych, którzy nie podzielają jego poglądów. I właśnie tymi metodami posłużyli się uczestnicy "Akcji krzyż". http://www.rp.pl/artykul/525782_Dziobko ... zacja.html ... która to "pełzająca palikotyzacja" jest wyraźnie dostrzegalna - jak widać we wcześniejszych postach - w niektórych wypowiedziach przeciwników obrońców krzyża 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pn sie 23, 2010 22:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Re:
piok333 napisał(a): Rozmawiamy o działaniach wszystkich obrońców krzyża, a więc również o tych działaniach, które rozpoczęły się przed przedstawieniem oficjalnego stanowiska przez Kościół. Przed oświadczeniem KEP, po oczywistym i logicznych stwierdzeniu faktu przez B. Komorowskiego, że krzyż zostanie przeniesiony do kaplicy katyńskiej w kościele św. Anny, J.Kaczyński z przeniesienia krzyża uczynił test na katolickość. 3 sierpnia kapłani z harcerzami nie stanowli grupki uzurpatorów usiłujących usunąc krzyż, o godnym przeniesieniu krzyża zadecydowała kuria warszawska. Uzyskali od "obrońców" miano Judasze. Judasz sprzedał za 30 srebrników, aktualnie "obrońcy" chcą krzyż zakładnik przehandlowac za pomnik. Historia sie powtarza  .....a Senyszyn cytuje słowa Jana Pawła II o randze krzyża, bo "gorliwi katolicy" zajęci przetargami krzyżem zapomnieli  Skutek? - coraz częstsze wypowiedzi antykatolickie, dewastacje krzyży i odzieranie śp. L. Kaczyńskiego z należnego mu szacunku. Jesli do tego jeszcze dowiadujesz sie, że jeden "obrońca" odbywał kary więzienia za znęcanie się nad rodziną, inny opuścił rodzinę a jego córka zdobyła mistrzostwo Europy w sexie (ponad 700 partnerów w ciągu doby), kolejny hophoopowiec "śpiewa" teksty na k...p...h...j... Żałosne.......
|
Wt sie 24, 2010 7:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: przyzwolenie na zbeszczeszczenie tablicy poświęconej pamięci ofiar katyńskich. Ale na bezczeszczenie krzyża dajesz już przyzwolenie? Dlaczego tu się nie oburzasz? Taka wybiórcza wrażliwość. I nie pisz, że jedno było poświęcone a drugie nie, bo symbol to symbol niezależnie od poświęcenia.
Ostatnio edytowano Wt sie 24, 2010 8:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sie 24, 2010 7:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Ale na bezczeszczenie krzyża dajesz już przyzwolenie? Dlaczego tu się nie oburzasz? Taka wybiórcza wrażliwość. Na bezczeszczenie skazali krzyz "obrońcy" trzymając go na placu jako zakładnika.....żaden największy wróg krzyża nie wtargnąłby do świątyni aby dokonać aktu bezczeszczenia.
|
Wt sie 24, 2010 7:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na bezczeszczenie skazali krzyz "obrońcy" trzymając go na placu jako zakładnika.....żaden największy wróg krzyża nie wtargnąłby do świątyni aby dokonać aktu bezczeszczenia. Autorka tego postu nie potrzebuje adwokata. Chyba sama może się wysłowić Czy tak jak w przypadku Kaczyńskiego zaczniesz jej wkładać swoje mądrości. Bezczeszczą krzyż bo mają przyzwolenie obecnej władzy (wręcz przychylność), a obrońcy nie wzięli krzyż jako zakładnika tylko go bronią przed zapędami urzędników TUSKA i zakładnikami TUSKA. Jeżeli ktoś tu jest zakładnikiem to harcerze i Kościół w rękach PO.
|
Wt sie 24, 2010 8:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Autorka tego postu nie potrzebuje adwokata. Chyba sama może się wysłowić Czy tak jak w przypadku Kaczyńskiego zaczniesz jej wkładać swoje mądrości. Bezczeszczą krzyż bo mają przyzwolenie obecnej władzy (wręcz przychylność), a obrońcy nie wzięli krzyż jako zakładnika tylko go bronią przed zapędami urzędników TUSKA i zakładnikami TUSKA. Jeżeli ktoś tu jest zakładnikiem to harcerze i Kościół w rękach PO. A co niby zamierza uczynić PO z krzyżem, Kościołem, harcerzami?
|
Wt sie 24, 2010 8:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co niby zamierza uczynić PO z krzyżem, Kościołem, harcerzami? Jest wiele sposobów nacisku. Rząd ma prokuratury, teczki w IPN, Urzędy Skarbowe i wiele innych instytucji które mogą skutecznie "uprzyjemnić" życie danemu delikwentowi. Widać jak na dłoni, że Kościół wręcz się boi zająć konkretne, stanowcze stanowisko. Nie zamknięta lustracja w kościele skutkuje marazmem w sprawie krzyża. A co zrobi z krzyżem to tylko oni sami wiedzą. Rozegrają to jak zawsze po mistrzowsku. O to już się postarają PR z PO.
|
Wt sie 24, 2010 8:14 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Piok333 Ladnie ta Twoja wiara wyglada. Wierzysz w Jezusa czy krzyz? A moze i w krzyz i Niego? W takim wypadku zgodzisz sie by ktos na czole wizerunku Chrystusa napisal "Bylem tu Kilroy" i bedziesz uwazal to za rzecz normalna! Krzyz nie tylko zostal zbezczeszczony, probujecie z niego zrobic swego rodzaja balwana. Dla Was, to juz nie krzyz, to Ten Krzyz. Watpie by o Jezusie, wsrod ludzi tam bedacych, byla wogole mowa. Ten Krzyz i Ten Prezydent, nic wiecej. Gdyby pod Palacem stalo juz 96 pietrowe mauzoleum z wielka glowa LK na czubie kopuly, a gabaryty Tego Krzyza nie pozwalaly na jego przeniesienie, kazalbys wyburzyc ulice! No bo jak inaczej przewiesc go do Watykanu!? Tak do Watykanu, to bedzie kolejna Wasza zagrywka. Podejrzewam, ze piszac "porabac krzyz" doprowadzilem Cie do stanu przedzawalowego. Sformulowanie bylo troche niefortunne, rozmontowac lepiej brzmi, wiec przepraszam. Jesli rozmontowac tez jest niedopuszczalne, niech bedzie; pozwolic mu zgnic. Na dzialanie natury chyba sie nie obrazisz?  W razie czego z kardiologii tez pisz, jakies owoce sie wysle, czy cos. Cytuj: Skutek? - coraz częstsze wypowiedzi antykatolickie, Alus, a na co Ty liczylas? Przeciez to bylo do przewidzenia! Po drugiej stronie rowniez jest holota, moze tylko troche bardziej utemperowana, to i jakis czas zajelo. Cytuj: Rząd ma prokuratury, teczki w IPN, Urzędy Skarbowe i wiele innych instytucji które mogą skutecznie "uprzyjemnić" życie danemu delikwentowi. Rzad PiS-u, tak. To bylo juz widoczne przy "aferach" ktore zwalczal. Ten jednak ma sladowe poczucie praworzadnosci i tego nie robi.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt sie 24, 2010 9:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I rząd PO także. Podobnież jest z TVP. Teraz ma być taki podział. TVP1 dla PO, TVP2 dla SLD oraz telewizje regionalne dla PSL I od teraz będzie 100% telewizja publiczna. Koniec ciemnej nocy, świt się zbliża i odrodzenie. Całkowite odpolitycznienie widać gołym okiem. I tak jest też z prokuraturą, IPN.........etc. No ale mając metalową inteligencję można tego nie zauważyć. 
|
Wt sie 24, 2010 10:37 |
|
 |
Witold
|
osiris napisał(a): Ale na bezczeszczenie krzyża dajesz już przyzwolenie? Fakt, to skandal, jak "obrońcy" bezczeszczą ten symbol... Nie żeby mnie to jakoś szczególnie oburzało, no ale wy katolicy...?
|
Wt sie 24, 2010 13:34 |
|
|
|