Autor |
Wiadomość |
betka22
|
 Re: Swieta Rita
I ja się dołączę dzisiaj do wspólnej modlitwy za młodego. Trzymaj się i pamiętaj nie jesteś sam! Jesteśmy z Tobą a oprócz nas nasza kochana św.Rita, która napewno Ci pomoże 
|
Śr sie 25, 2010 12:48 |
|
|
|
 |
Anula74
|
Dziękuję Betko! To już Młody dwie osoby, dwie świeczki za Ciebie i 1 Litania  św Rito czekamy na resztę 
|
Śr sie 25, 2010 13:08 |
|
 |
APOLONIA
|
Dzien dobry  Jutro swieto Matki Boskiej Czestochowskiej - wielkie imieninowe swieto naszej Jasnogorskiej Pani. Moj najmlodszy syn poszedl dzis z pielgrzymka na Jasna Gore. Ja tez tam jutro bede i zaniose przed tron Najswietrzej Panienki wszystkie nasze ( anula , betka , tarczynka , karteczka , mlody , reaktywacja i dariusz ) troski , zmartwienia i prosby. mlody Spowiedz jest doskonalym pomyslem na oczyszczenie skolatanego serca i duszy. Spowiedz taka od serca zawsze zdejmuje ciezar z ramion.
|
Śr sie 25, 2010 18:02 |
|
|
|
 |
Anula74
|
Apolonio pamiętaj jeszcze o Tosce  Dziękuję Ci za modlitwę. Pozdrawiam.
|
Śr sie 25, 2010 18:20 |
|
 |
APOLONIA
|
Oj tak , jeszcze TOSIA  Polece wszystkich z tego forum Jasnogorskiej Pani.
|
Śr sie 25, 2010 18:33 |
|
|
|
 |
Anula74
|
Młody ,powierz wszystkie swoje troski i strach Panu Jezusowi a potem zamknij oczy i z największą ufnością, na jaką tylko możesz się zdobyć, powiedz Mu "Jezu Ty się tym zajmij" , powtarzaj to w kółko! A gdy będzie gorzej, mów "niech się stanie Twoja wola, Ty się tym zajmij". Wyczytałam to w internecie i powtarzam codziennie. Ja już jestem bezsilna w swojej sprawie ale On może wszystko. Ciężko mi ale staram się uwierzyć ,że On wszystko "ułoży" i cokolwiek się stanie, będzie to dobre.Trzymaj się i módl!
|
Śr sie 25, 2010 18:35 |
|
 |
Anula74
|
I niech Mateńka z Jasnej Góry ma nas-swoje dziatki w opiece!
|
Śr sie 25, 2010 18:36 |
|
 |
Dariusz-555
|
nareszcie jestem przy kompie ( nadal jeszcze gościnnym ) . prośba do Młodego , weź tę sytuacje na spokojne przeczekanie . nie drażnij ich a znudzi im się prześladowanie Ciebie . znajdą inny obiekt terroryzowania . Matka Boża jest za odmawianiem modlitwy do Jej krwawych łez o godz 19.00 . dołączmy do tego modlitwy do św Rity co zajmie nam około 40 minut . proponuję - jutro we czwartek ( oczywiście świeczki w oknach ) za Betkę , w piątek za Anulę , w sobotę za Tarczynkę , w niedzielę za Młodego , w poniedziałek za naszą całą fajną grupę .
pozdrawiam
|
Śr sie 25, 2010 20:28 |
|
 |
Anula74
|
w poniedziałek...za Dariusza z żoną  a i jeszcze Toska jest i Krateczka i Apolonia, Reaktywacja....
|
Śr sie 25, 2010 20:39 |
|
 |
Dariusz-555
|
no i zachęcam do odmawiania modlitwy szturmowej do Aniołów - też w modlitewniku "Armia Najdroższej Krwi Jezusa Chrystusa" . jak mają nam pomagać skoro ich nie przywołujemy ? to będzie piękny weekend . a jakie piękne świeczki świętej Rity mają na www.ritawerk.depodobno jest nawet wino świętej Rity . może ktos coś wie na ten temat . pozdrawiam
|
Śr sie 25, 2010 21:19 |
|
 |
mlody-s
|
Dariuszu, niestety to nie jest takie proste... Z pewnych względów mogą sobie o mnie przypomnieć w każdej chwili, staram się nie wchodzić im w drogę, ale ta sytuacja jest bardzo zagmatwana, beznadziejna. Ja nie widzę z niej wyjścia, ale ufam, że Bóg przez wstawiennictwo św. Rity je znajdzie. A czy mógłbyś podać tekst modlitwy do Aniołów? Niestety w Internecie jej nie widzę...
Anula, jeśli naprawdę nie byłaś kilka lat u spowiedzi, idź jak najszybciej! Nie ma się w ogóle co zastanawiać. Byłem dziś, udało mi się przełamać i naprawdę wyspowiadałem się tak głęboko jak nigdy. Myślę, że to pomogło, boję się cały czas, ale jakby trochę mniej, spowiednik pięknie zakończył spowiedź "Bóg Cię wysłucha".
Dziękuję Wam wszystkim za modlitwę, nie wiem jak mam się odwdzięczyć, ale z pewnością nie zapomnę o Was w swojej. Wyjeżdżam teraz na weekend, ale teksty modlitw mam podrukowane i dołącze do swoich próśb Wasze. Może odetnę się trochę od tego, ale będę bał się wracać... Dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie, wiem, że długa droga przede mną, na pewno bardzo wyboista, nie wiem czy szczęśliwie zakończona, ale jedyne co mogę zrobić to zaufać Jezusowi.
|
Śr sie 25, 2010 22:25 |
|
 |
Dariusz-555
|
http://ksiegarniamaryja.pl/armia-najdro ... p-116.htmlbłyskawicznie zamawiaj ten modlitewnik . modlitwy tam zawarte to uderzanie do drzwi Jezusa i Jego Matki aż huczy . za godzinę będę w domu więc o 01.00 zmówię za Ciebie "szturm do Aniołow " - i zapalę świeczkę w oknie pozdrawiam
|
Śr sie 25, 2010 22:45 |
|
 |
Toska
Dołączył(a): Wt kwi 10, 2007 10:17 Posty: 182 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
Hej na szczęście mam dużo pracy więc nie mam dużo czasu na myślenie. W mojej modlitwie wciąż pamiętam. Chciałabym żeby nam wszystkim się ułożyło O i widzę nowego:) Witam na forum. Ciebie młody też uwzględnię w swoich modlitwach. Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę. P.S Anulka dziękuję że przypomniałaś mnie Apoloni.
|
Cz sie 26, 2010 4:02 |
|
 |
Anula74
|
Witam Was. Cieszę się młody,że poszedłeś w końcu do spowiedzi. Ja nadal się boję , co zapewne bardzo cieszy  a boli Pana Boga  Nie wiem, czy po tylu latach nie powinna to być indywidualna spowiedź a nie na Mszy św. Nie ukrywam,że wolałabym tą 2 opcję- "odpuszczam ci grzechy"... i puk puk i następny.... 
|
Cz sie 26, 2010 7:35 |
|
 |
Anula74
|
Tosko nie ma za co...  św Rita i tak nas wszystkich zna, wie, co komu potrzeba, bo męczymy Ją nieustannie. To dziś o 18 polecamy naszej kochanej Patronce Betkę? Betko może podasz konkretną intencję,czy nadal modlisz się o to samo ? I w ogóle odezwij się, co u Ciebie i jak się czujesz! ? A dzisiaj Apolonia powierzy nas i nasze troski Matce Jasnogórskiej!
|
Cz sie 26, 2010 7:42 |
|
|
|