Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
osiris napisał(a):
No ale on jest przecież wyklęty przez kontura. ;)

Przestałeś wierzyć, że "ostatni, przeklęci, będą pierwszymi"??

Wt sie 31, 2010 9:58
Cytuj:
Dlatego może i dobrze, że chociaż sprawiasz wrażenie człowieka, który już wszystko widział, to jednak pewnych sytuacji jeszcze nie było dane Ci zobaczyć.

Mam nadzieję, że wreszcie doczekam Polski z uczciwymi Polakami, ale nadzieja........... , więc dalej nie będzie mi dane zobaczyć pewnych sytuacji.
Polska to niestety jeszcze "dziki kraj" jeżeli chodzi o uczciwość i honor.
A o rzetelności i dobrej robocie to w ogóle lepiej nie dyskutować.

Wt sie 31, 2010 11:36
osiris napisał(a):
Mam nadzieję, że wreszcie doczekam Polski z uczciwymi Polakami, ale nadzieja........... , więc dalej nie będzie mi dane zobaczyć pewnych sytuacji.
Polska to niestety jeszcze "dziki kraj" jeżeli chodzi o uczciwość i honor.
A o rzetelności i dobrej robocie to w ogóle lepiej nie dyskutować.

Doczekam?????.......a może będę czynił, dam świadectwo rzetelności, uczciwości......

Wt sie 31, 2010 12:17

,, a mury rosną ,rosną ,rosną łańcuch kołysze się...."

Wt sie 31, 2010 13:42
Cytuj:
a może będę czynił, dam świadectwo rzetelności, uczciwości....

Na pewno nie na tym forum, gdzie uczciwość nie jest w cenie.
Podobnież w tym kraju.
Cytuj:
Sąd Okręgowy w Gdańsku uznał we wtorek, że były działacz Wolnych Związków Zawodowych Krzysztof Wyszkowski, zarzucając Lechowi Wałęsie współpracę z SB, nie naruszył dóbr osobistych byłego prezydenta.

No to w końcu co jest z tym Wałęsą?

Wt sie 31, 2010 16:37

osiris napisał(a):
Cytuj:
Sąd Okręgowy w Gdańsku uznał we wtorek, że były działacz Wolnych Związków Zawodowych Krzysztof Wyszkowski, zarzucając Lechowi Wałęsie współpracę z SB, nie naruszył dóbr osobistych byłego prezydenta.

Czytaj całe wiadomości, a nie tylko tytuły, to będziesz wiedział:

Cytuj:
(...)Wałęsa otrzymał od Instytutu Pamięci Narodowej status pokrzywdzonego.
(...)
- Sąd Okręgowy w żadnym razie nie ustalił w tym procesie, aby powód (Lech Wałęsa) prowadził działalność agenturalną pod pseudonimem "Bolek". Powód jest i był niewątpliwe znany w Polsce i na całym świecie jako ikona Solidarności, jej legendarny przywódca i symbol zmian doprowadzających do upadku komunizmu - podkreśliła Malak. Sędzia zastrzegła jednak, że Wałęsa jako osoba publicznie znana musi godzić się z tym, że jego życiorys będzie przedmiotem różnych wypowiedzi i badań historycznych.

Wt sie 31, 2010 18:12

Ciekawe, czy Wałęsa dalej będzie realizował swoją zapowiedź pozywania do sądu każdego, kto stwierdzi, że współpracował z SB.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 31, 2010 18:28
SweetChild, myślałem że jesteś poważny facet a tu niespodzianka.
Cóż to za stwierdzenie:
Cytuj:
Czytaj całe wiadomości, a nie tylko tytuły, to będziesz wiedział:

Zacytowałeś najważniejszą (wg Ciebie) część uzasadnienia która nie jest odpowiedzią na moje pytanie więc nie pisz - głupio - że "jak byś przeczytał to byś wiedział", bo dalej nie wiem.

Najciekawsze jest to co było tak na prawdę istotą i esencją tego uzasadnienia wyroku co jednak skwapliwie ominąłeś bo to już było dla Ciebie niewygodne:
Cytuj:
Sąd podkreślił, że Wyszkowski miał prawo głosić takie poglądy o Wałęsie z racji konstytucyjnej gwarancji wolności słowa.

- Ważne było to, że w swojej opinii dochował wszelkich starań o zachowanie rzetelności, opierając się na historycznych źródłach i wypowiedziach osób, które uznał za wiarygodne - wyjaśniła Malak.

Znaczy się że coś jest na rzeczy ale TY będziesz udawał kim nie jesteś i że niby ja nie przeczytałem czegoś, bo jakbym przeczytał to bym wiedział.
A więc po przeczytaniu Twojego wyjaśnienia wiem więcej.
Wiem że jesteś manipulantem, czego bym się po Tobie akurat nie spodziewał.

Cytuj:
Ciekawe, czy Wałęsa dalej będzie realizował swoją zapowiedź pozywania do sądu każdego, kto stwierdzi, że współpracował z SB.

Raczej na pewno bo jak ma poparcie władz to czuje się pewniej niezależnie od tego jaka jest prawda.
Władzunia nasza kochana stwierdzi że Sąd jest przybudówką PiS-u i po sprawie.
Coś tam dołoży Niesiołowski i Palikot i będzie OK.
Nagle okaże się że któryś z sędziów jest skoligacony z Rydzykiem i to wyjaśni sprawę a w szatni sądu znaleziono moherowy beret któregoś z sędziów.

I jeszcze "mała" ciekawostka:
http://chlodnyzolw.salon24.pl/223954,spontaniczna-akcja-pani-henki

Wt sie 31, 2010 18:28
osiris napisał(a):
Na pewno nie na tym forum, gdzie uczciwość nie jest w cenie.
Podobnież w tym kraju.

Masz rację, przykładem nieuczciwości jest nie dostrzeganie tragedii tysięcy ludzi na Śląsku, Kaszubach, siłą pod groźbą śmierci całej rodziny, wcielanych do Wermachtu i nazywanie ich potomków komturami
http://goscniedzielny.wiara.pl/index.ph ... 1282661984

Cytuj:

Jeden sąd uznaje, że GN naruszył dobra osobiste A. Tysiąc, inny uznaje, że Wyszkowski nie naruszył......najwidoczniej zależy od osobistych sympatii sędziów orzekających.

Wt sie 31, 2010 18:51
Cytuj:
najwidoczniej zależy od osobistych sympatii sędziów orzekających.

Czyli rozumiem że sąd ułaskawiający Palikota za nazwanie LK chamem kierował się li tylko sympatią do oskarżonego?
To mnie pokrzepiłaś!!!
Tu właśnie wychodzi z Was hipokryzja, bo jeśli ktoś źle lub na niekorzyść PiS-u lub z nimi związanych ludzi orzeknie i się wypowie to - wg Was - sama sprawiedliwość dziejowa się dzieje a jak odwrotnie to hańba, oszustwo, kierowanie się sympatią, spisek...........etc.
Jakie jeszcze głupoty wymyślisz, bo nie wiem jaki obszerny jest Twój arsenał w tej kwestii?
Szkoda tylko że SweetChild zaczyna z tej samej partytury korzystać.

Wt sie 31, 2010 18:55
osiris napisał(a):
Czyli rozumiem że sąd ułaskawiający Palikota za nazwanie LK chamem kierował się li tylko sympatia do oskarżonego?
To mnie pokrzepiłaś!!!
Tu właśnie wychodzi z Was hipokryzja, bo jeśli ktoś źle lub na niekorzyść PiS-u lub z nimi związanych ludzi orzeknie i się wypowie to sam sprawiedliwość dziejowa się dzieje a jak odwrotnie to hańba, oszustwo, kierowanie się sympatią, spisek...........etc.
Jakie jeszcze głupoty wymyślisz, bo nie wiem jaki obszerny jest Twój arsenał w tej kwestii?
Szkoda tylko że SweetChild zaczyna z tej samej partytury korzystać.

Napewno nie będę obwiniać dzieci za krzywdy ojców, dziadków.
Nie miotaj tak hipokryzją :D .....osobiście uważam, że tak Palikotowi jak i Wyszkowskiemu nie wolno nikogo pomawiać.

Wt sie 31, 2010 19:05
Cytuj:
Nie miotaj tak hipokryzją :D .....osobiście uważam, że tak Palikotowi jak i Wyszkowskiemu nie wolno nikogo pomawiać.

Jest mała różnica którą nie chcesz dostrzec.
Palikot nie pomawiał tylko obrażał, bo chamem LK nigdy nie był a Wyszkowski docieka a pomówienia mu nie udowodniono.
Zresztą jest ciekawostką, że Wałęsa nie złożył oskarżenia o pomówienie do sądu karnego tylko z powództwa cywilnego o naruszenie dóbr osobistych i to już powinno dać do myślenia.
Czyli czuje się niepewnie w tym temacie.

Wt sie 31, 2010 19:12
osiris napisał(a):
Jest mała różnica którą nie chcesz dostrzec.
Palikot nie pomawiał tylko obrażał, bo chamem LK nigdy nie był a Wyszkowski docieka a pomówienia mu nie udowodniono.
Zresztą jest ciekawostką, że Wałęsa nie złożył oskarżenia o pomówienie do sądu karnego tylko z powództwa cywilnego o naruszenie dóbr osobistych i to już powinno dać do myślenia.
Czyli czuje się niepewnie w tym temacie.

Dociekanie to nie powszechne ogłaszanie swoich teorii.

Wt sie 31, 2010 19:21

@osiris
hmm jak nazwiesz człowieka który do drugiego człowieka mówi "spieprzaj, dziadu" a o kobiecie mówi "małpa" ?

Wt sie 31, 2010 19:22
Niedoskonały napisał(a):
@osiris
hmm jak nazwiesz człowieka który do drugiego człowieka mówi "spieprzaj, dziadu" a o kobiecie mówi "małpa" ?

To proste.
W pierwszym przypadku mówił do kogoś kto na takie określenie widocznie zasłużył więc określenie jakby na miejscu a w drugim było to szeptem wypowiadana uwaga do swego a nie głoszenie wszem i wobec że ta oto kobieta to małpa i swołocz.
Jak wstawimy politykom do kibla mikrofony to możemy też twierdzić że ktoś cienko lub grubo pierdzi (i do tego głośno)co nie przystoi danej osobie w związku z piastowanym stanowiskiem.
Nie przypominam sobie tez żeby sąd zwalniający Palikota z winy uzasadniał go tym że LK tego czy owego tak nazwał więc lepiej wysil się trochę.
Choć Twój nick chyba zwalnia Ciebie od tego, bo chyba raczej niczego górnolotnego po Tobie spodziewać się nie będzie można.

Wt sie 31, 2010 19:53
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 95  Następna strona