Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 13:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Co robi Bóg uwłaczającego człowiekowi 
Autor Wiadomość

Post Co robi Bóg uwłaczającego człowiekowi
jest tego mnóstwo ale zacznijmy do następującej rzeczy ,po pierwsze steruje myślami ,emocjami u uczuciami w dowolny dla siebie sposób tzn człowiek w pewnym momencie o tym zapomina i wydaje się to czymś naturalnym ale da się to wyczuć chociaż i oczywiście wyczucie tego też może być podszyte jakimś wielokrotnym wielopłaszczyznowym kłamstwem ,bo Bóg nie jest Bogiem prawdy ale jest mieszanką wszystkiego i miłości i nienawiści złości itp.Szatana oczywiście nie ma to bajka Boga aby straszyć ludzi ,żeby nie myśleli ,że Bóg może być zły bo to powoduje do niego negatywną wiązke uczuć.Bóg lubi sobie czasem nakłonić człowieka do np samobójstwa albo innych tego typu sadystycznych rzeczy.Kto wierzy ,że to szatan czy inny belzebub do tego nakłania jest naiwny.
Cała katolicka duchowość jest podszyta kłamstwem wielopłaszczyznowym na zasadzie ,że Bóg daje odczuć człowiekowi ,że zrobienie czegoś będzie dobre lub też nie i wtedy przymusza do zrobienia czegoś ,gdy człowiek nie przeciwstawia się karze jak wariat.Zachowanie typowego sadysty.Tak wiem to wszystko dla dobra człowieka z tym że moment cierpienia jest momentem cierpienia i nic tego nie jest wstanie usprawiedliwić ani odkręcić bo taki moment po prostu ma miejsce i wtedy człowiek cierpi.Bóg jest oszustem i lubi człowieka wodzić widząc swoją przewage ,że człowiek nie może zrobić nic.Perfidnie to wykorzystuje.Mnie np oszukał już około 5 razy.Tylko nie mówcie ,że to szatan bo w Biblii są przekłamania.Jeszcze jest przyzwolenie Boga na oszukiwanie oraz duchową kpine z niekatolików itp itd
Albo jakże uwłaczające jest np pokutowanie za grzechy o których nie miało się w czasie ich wykonywania pojęcie ,że są grzechami no to to już jest całkowite uwłaczenie jakiejkolwiek godność człowieka.Więcej na razie tych uwłaczających zachowań Boga nie pamiętam ale jest tego więcej o właśnie już mi się przypomniało.Bóg steruje niekatolikami i prawdopodobnie mordował za pomocą niemców żydów a niemcy nawet nie byli tego świadomi.Jestem tego pewny.
Jednym słowem Bóg jest bydl.kiem i sadystą nie znającym pohamowania gdybym mógł to bym mu taką bombe w twarz wysadził ,że by padł za swoją butność i sadyzm i cwaniactwo wyższości.
Aha człowiek nie ma jeszcze żadnej wolnej woli w sensie zrobienia czegokolwiek ,np tekst otwórz swoje serce przed Chrystusem to bzdura ,człowiek sam nie potrafi zrobić niczego ,wszystkim steruje Bóg i teraz pytanie czy to jego despotyczna chęć stworzyła takiego człowieka czy innaczej nie dało się tego zrobić.Oto jest pytanie.I jak można się dziwić po takich faktach które przedstawiłem ,że tyle jest do Boga nienawiści na świecie.Jest ona całkowicie uzasadniona.

Ostatnio edytowano Pn wrz 13, 2010 12:08 przez AntoniuszElfHumback, łącznie edytowano 1 raz

Pn wrz 13, 2010 11:59

Post Re: Co robi Bóg uwłaczającego człowiekowi
AntoniuszElfHumback napisał(a):
Kto wierzy ,że to szatan czy inny belzebub do tego nakłania jest naiwny.
Dobrze - nie bądźmy naiwni i dopuśćmy do siebie tę myśl, że Bóg może zwodzić człowieka.
Skąd wiesz, że jest to Bóg (Jedyny) a nie jakiś inny bóg?
Skąd ta pewność, że szatan nie ma z tym nic wspólnego?
Skąd pewność, że Bóg ingeruje w losy świata?
Czy opierasz się tylko na swoich odczuciach i obserwacjach, czy też na czymś innym?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn wrz 13, 2010 12:07
Bóg jest oszustem i lubi człowieka wodzić widząc swoją przewage ,że człowiek nie może zrobić nic.Perfidnie to wykorzystuje.Mnie np oszukał już około 5 razy.Tylko nie mówcie ,że to szatan bo w Biblii są przekłamania.Jeszcze jest przyzwolenie Boga na oszukiwanie oraz duchową kpine z niekatolików itp itd

W jaki sposób Bóg Ciebie oszukał?

Albo jakże uwłaczające jest np pokutowanie za grzechy o których nie miało się w czasie ich wykonywania pojęcie ,że są grzechami no to to już jest całkowite uwłaczenie jakiejkolwiek godność człowieka.

Znasz definicję grzechu? Kto ci powiedział, że masz pokutować?

Pn wrz 13, 2010 12:09

Ciekawym jeszcze aspektem sprawy jest to ,że Bóg powoduje specjalnie umyślnie choroby u ludzi po to aby dla urozmaicenia sobie własnego życia móc patrzeć bezlitośnie jak ktoś cierpi i wtedy ma satysfakcje ,że kiedyś taką osobe będzie mógł pozbawić życia albo też cudownie uleczyć.Jest to po prostu swego rodzaju krzaniony teatrzyk Boga ,wobec którego nie można się przeciwstawić.
I znowu pojawia się pytanie czy Bóg mógłby obejść się bez tego sadyzmu ,prawdopodobnie tak bo kiedyś przed stworzeniem ludzi istniał a więc jest to jego kaprys bo jest złem i dobrem.

Pn wrz 13, 2010 12:25

Zło tego świata (z chorobami włącznie) to efekt działania Szatana, nie Boga. Podjudza Jasia do jazdy po pijanemu i Jaś zostaje kaleką. Podjudza Stasia do gwałtu na dziecku i wiadomo. Gdyby Jaś i Staś trzymaliby się Ewangelii, nie mieliby tych problemów.

Więc reklamacje nie do Boga.

Pn wrz 13, 2010 13:28

Agvis sorry ale widać twoją naiwność w tym poście ,zwalenie całej winy na szatana ,świetny motyw dla ludzi ,którzy chcą jednoznacznej zawartej w trzech słowach "zło winą szatana" odpowiedzi i Bóg pozostaje nieodgadnionym czystym dobrym.Świetna teoria niestety nieprawdziwa ,wszystkich tych rzeczy o których napisałem jestem praktycznie pewien chociaż zdaje sobie sprawe ,że kłamstwo Boga jest wielopłaszczyznowe i nikt prawdy tu nie dojdzie.

Pn wrz 13, 2010 14:20

agvis napisał(a):
Zło tego świata (z chorobami włącznie) to efekt działania Szatana, nie Boga. Podjudza Jasia do jazdy po pijanemu i Jaś zostaje kaleką. Podjudza Stasia do gwałtu na dziecku i wiadomo. Gdyby Jaś i Staś trzymaliby się Ewangelii, nie mieliby tych problemów.

Więc reklamacje nie do Boga.

Czy aby na pewno i tak do końca?

Tak mówi Pan Zastępów: Ukarzę Amaleka za to, co uczynił Izraelitom, jak stanął przeciw nim na drodze, gdy szli z Egiptu. (3) Dlatego teraz idź, pobijesz Amaleka i obłożysz klątwą wszystko, co jest jego własnością; nie lituj się nad nim, lecz zabijaj tak mężczyzn, jak i kobiety, młodzież i dzieci, woły i owce, wielbłądy i osły. /1 Księga Samuela 15:2-3/

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Pn wrz 13, 2010 17:40

Wyczuwa się taki jakiś żal do Boga w założonym tym temacie. A tylko dlatego, że żyjąc, jesteśmy wystawiani wręcz na nieustanne próby i inne cierpienia. Czy to, że człowiek w swej historii, podejmuje takie a takie decyzje i wybory, musi mieć poczucie żalu, dlatego, iż życie potoczyło właśnie tak, a nie inaczej? I od razu krzywienie się Pana Boga za to, że ponosi się pewne konsekwencje za wcześniejsze wybory. Zresztą nawet gdy te wybory będą dobre i wspaniałe, to i tak pewnych rzeczy nie unikniemy; wszak jesteśmy podczas próby żyjąc w doczesności.

Pn wrz 13, 2010 18:31
Zobacz profil WWW

Bóg jest Święty i nie czyni nikomu nigdy zła . W Bogu nie ma idei zła, więc Bóg nie wie co to jest zło, zatem go nieczyni.
Jezus na ziemi doświadczył każdego zła jakie było możliwe. Jest solidarny z człowiekiem . W każdy człowieku cierpi Chrystus jako człowiek . Bogu nie jest obojętne nasze cieerpienie .
Zło jest efektem g. pierworodnego i jego skutków . Do zła kusi szatan, nasze namietności i słaba natura po g, pierworodnym .
Dlaczego Bóg dopuszcza cierpienie ? Jest to tajemnica wolnej woli ludzi i aniołów. Mysli i działania Boga nie są myslami i działaniami ludzi . Porządek tamtego swiata przekracza ludzkie zrozumiienie .

Bóg nie syła chorób, smierci i kar . Bóg nie czyni zła .

Pn wrz 13, 2010 18:48
zbanowany na stałe

Drogie dzieciaki, jak juz wymyslacie historie, to niech bedzie choc w kilku procentach wiarygodna. Zgodzmy sie na diabla skoro chcecie, ale przypomnijmy jego narodziny. To w niebie nastapil bunt aniolow.
Bog WSZECH i NAJ musial wiedziec, ze zbieraja sie sily wroga. W czasie szamotaniny mogl skinac reka i walczacych zmienic w zdziwione krowy. Po wygranej bitwie mogl diably umiescic na ksiezycu. Nic takiego nie zrobil. A wiec to On chce byscie sie z czartem wodzili. Sam czart jest tu z musu, wolalby Wenus, bo tam cieplej.
Jak widac Wasz Bog przypomina troche dobrego tatusia, ktory gestym grzebieniem szczesuje wszy ze swojej glowy na glowe synka, bo chce sprawdzic czy synek pogryziony rownie goraco bedzie kochal tatusia - dobroc chodzaca.
Na koniec. Jak Wam nie wstyd? Wszyscy hura na diabla, choc wiecie, ze on na przegranej pozycji. Krwawiacy, wielokrotnie umeczony przez dzielnych egzorcystow. Nic uczucia w Was. Ja bede diabla bronil, ja mam dobre serce.

Pn wrz 13, 2010 19:25

AntoniuszElfHumback
Skoro Bóg steruje, to chyba zapomniał o Tobie że głosisz nam tu prawdę? Mam tylko jedno pytanie, gdzie w tym wszystkim jest pole do dyskusji, bo pobieżnie jedynie przeczytałem to wszystko co napisałeś i nie wiem czy jest tu jakikolwiek argument na potwierdzenie tych słów poza "bo tak wam mówię".

Pn wrz 13, 2010 19:32

Dural całkowicie się z Tobą zgadzam ,mam już dosyć tej tyranii i zakłamania oczywiście ludzie niewierzący niepraktyjący nie są lepsi chociaż czasami bywają.W ogóle czasami mam wrażenie ,że niektórzy ludzie np wierzący mają przyzwolenie na grzech tzn Bóg daje odczucie ,że mogą grzeszyć.
Szczerze mówiąc to już sam nie wiem czy grzeszyć można czy nie.Wszystko jest szyte tak wielkim wielokrotnym kłastwem ,że ohoohoh aż mnie szlak jasny trafia.Aha jeszcze dodam ,że Bóg kasuje stan pamięci wiary tzn niby prawdy ,kiedyś po przyjęciu komunii świętej coś takiego czułem a potem tak kieruje ,że tego nie odczujesz.Swoją drogą szkoda mi np takich skandynawów czy innych ludzi którzy są ubodzy duchowo poprzez nieuzasadnioną niczym kaprysianke Boga.Biedni są Ci ludzie a jeżeli faktycznie istniało by coś takiego jak wieczne piekło np dla nich to za takie coś to tylko Bogu łeb przy samej szyi.Ale pewnie i tu jest jakieś zakłamanie jak wszędzie.

Pn wrz 13, 2010 19:39

Metanoia napisał(a):
Bóg jest Święty i nie czyni nikomu nigdy zła . W Bogu nie ma idei zła, więc Bóg nie wie co to jest zło, zatem go nieczyni.
Bóg nie syła chorób, smierci i kar . Bóg nie czyni zła .

Wyjasnij mi wiec, jak sie ma do tego wspomniany wczesniej przeze mnie cytat:

Tak mówi Pan Zastępów: Ukarzę Amaleka za to, co uczynił Izraelitom, jak stanął przeciw nim na drodze, gdy szli z Egiptu. (3) Dlatego teraz idź, pobijesz Amaleka i obłożysz klątwą wszystko, co jest jego własnością; nie lituj się nad nim, lecz zabijaj tak mężczyzn, jak i kobiety, młodzież i dzieci, woły i owce, wielbłądy i osły. /1 Księga Samuela 15:2-3/

Czy to dobroć boża nakazuje zabijać i nie miec litości? A może Jego sprawiedliwość, bo na pewno nie miłosierdzie. I tu już nie da sie oskarżyć Szatana, heh.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Pn wrz 13, 2010 22:29

o mam kolejne uwłaczenie ,Bóg tępi zrozumienie duchowe jeżeli czytasz coś nie po Jego myśli tzn niedostosowane do aktualnego posłuszeństwa jego tyranii.Grzyb mu za to w przedramie :badgrin:

Wt wrz 14, 2010 4:37

o mam kolejne uwłaczenie ,Bóg tępi zrozumienie duchowe jeżeli czytasz coś nie po Jego myśli tzn niedostosowane do aktualnego posłuszeństwa jego tyranii.Grzyb mu za to w przedramie :badgrin:
Aha tajemnica wolnej woli polega na tym ,że jej po prostu nie ma i nigdy nie było tych kłamstw jest mnóstwo ,już można z moich wypowiedzi dyszke spokojnie naliczyć.Jest to rodzaj jakiegoś sterowania nieświadomego dla biernego odbiornika własnych uczuć oraz emocji czyli człowieka bo tak to właśnie wygląda.Czasami Bóg z szacunku którego ojejku naprawde ma dużo pożal się antydiable daje to odczuć to ,że jeszcze wcześniej przed momentem odczucia sterował emocjami i myślami i wtedy narasta mnie np nieokreślony żal i złość.

Wt wrz 14, 2010 5:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona