Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Nergal i jego choroba...czyżby droga powrotna do Kościoła ? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Nergal i jego choroba...czyżby droga powrotna do Kościoł
antoniusz posluchaj chwile
Naucz sie wreszcie . Jesli coś mówisz to to jest teza - twerdzenie
Jesli ywpowiadasz twierdzenie to podaj dowody na poprawnosc tezy lub przeprowadz logiczne postepowanie udowadniajace twierdzenie .
nie uczyli cie tego ???

na tym polega dyskusja .
jesli ja móieze Nergal to tchórz to udowadniam to tym że bał sie spalic KORAN bo nie dozył by szpitala najprawdodpobniej i temat udowdniony
jesli mowie ze jego swiatopoglad jest nielogiczny i niespojny to tez podaje na to dowody
jesli pisze ze oferuje populistyczną argumentacje to opieram sie na tym ze powiedział że nie wypowiada sie na temat innych religii bo ich nei zna oznacza to wprost ze konstruktor samochodu zna sie tylko na kole ale mowi ze samochód jest cały zły

kapujesz zasady dyskusji merytorycznie przygotowanej czy nie

Cz wrz 23, 2010 8:56

miałeś już nie dyskutować ,bo szkoda Ci czasu ale mniejsza o to ,no dobra można się z tym zgodzić bo pamiętam nieco tego co mówił u Kuby Wojewody ,ale tyle już na tym świecie zostało powiedziane i napisane do dziś i za wczoraj ,że wszystko będzie zawierało w sobie zlepek czegoś i miało powiązania z czymś.Słucham sobie teraz Ruslana moon of dreams polecam Tobie Wojtek ten kawałek.Ahahahhahah i wyszło w twoim poście nad moim to o czym mówiłem ,twoje niespełnienie dyktowania warunków i narzucania swojego światopoglądu na bazie wlasnego przekonania o inteligencji ,która nie poraża oraz niespełnienia własnego tchnienia.

Cz wrz 23, 2010 9:00
zbanowany na stałe

jestem w iranie tu zakazana jest taka muzyka jak przylece na cypr to poslucham :):)

Cz wrz 23, 2010 9:02

ta i co tam w Iranie ,jak tam ,kochasz tam kogoś już czy co tam działasz

Cz wrz 23, 2010 9:06
zbanowany na stałe

nie problem kiedy zlepek idei jest spojna nowa idea to normalna ewolucja swiatopoglądów

problem kiedy nowy twór czyli zlepek stworzony na inne potrzeby ( poklask , kaa, szum etc ) jest wewnetrznie niespojny - nielogioczny
nergal jest przecwiko chescijanom bo wyrządzili zlo
a pokaz mi spoleczna grupę jakąkowiek która nie ma krwi na reahc ??? JEST NIESPOJNOSC I NIELOGICZNOSŚ ??

NERGAL MOWI ze wypowiada sie na temat religgi ogólem na podstawie tego ze przeczytał biblie . tylko idiota moze sie wypowiadac na temat religii chrzescijanskiej na podstawie biblii . trzeba przeczytac duzo wiecej i to z roznych religii zeby miec odpowiednei horyzonty myslowe do wypowiadanai sie na temat religii
widzisz nielogicznosc i niespojnosc

itd itd itd lista jest dluga

Cz wrz 23, 2010 9:14
zbanowany na stałe

nie :):) mam tu dwie fabryki travertynu i 3 kamienilomy

Cz wrz 23, 2010 9:19

Cytuj:
a co do tematu to moge jedynie powiedzieć ,że całkiem możliwe jest to ,że właśnie za podarcie Biblii i kpienie sobie ze wszystkiego co stworzył Bóg otrzymał kare w postaci właśnie białaczki

Czyli wg. ciebie za złe sprawowanie tutaj Bóg zsyła z nieba kary na ludzi?
Gdzie zatem się podziała wolna wola, która ma gwarantować swobodę działania, (nawet najbardziej haniebnych i grzesznych poczynań) a rozliczenie ma nadejść dopiero po śmierci. Czyżby już kara za życia? Bo tak to trochę niespójne i nielogiczne, od starożytności do niedawna sądzono że tak właśnie jest ale zmienili ten pogląd (chrześcijaństwo w tym katolicyzm)...

www.ebiznesman.pl ---> Zacznij zarabiać przez internet, zobacz jakie to proste. Uzyskaj wolność finansową.

Cz wrz 23, 2010 9:21

a co chciałbyś durniem żyć i durniem umrzeć ,durniem w znaczeniu w ogóle nie rozwinąć się kup przypodobaniu Bogu i potem tego żałować ,że tyle straciłeś a tak mała nauka w postaci kary potrafi zdziałać więcej niżby to się mogło pozornie wydawać.Wszystko jest aż tak bardzo logiczne ,że dla niektórych może się wydawać aż za logiczne i sprawiedliwe ,ale gdy tylko poznaje się w odpowiedniej kolejności prawde ,to żadny element układanki wcześniej nie pojmowany nie wydaje się być już głupotą albo niespójnością.

Ostatnio edytowano Cz wrz 23, 2010 9:26 przez AntoniuszElfHumback, łącznie edytowano 1 raz

Cz wrz 23, 2010 9:24
A widzisz te kary?Może to ludzie chcą obwinić Boga i Jemu przypisać coś czego On nie czyni?

Cz wrz 23, 2010 9:26

W przypadku Nergala o którym nie chce mi się już specjalnie gadać powiedziałem ,że to bardzo prawdopodobne i bardzo na miejscu według wszystkich obliczeń za i przeciw ,ale tak czułem i widziałem oczami duszy już takie kary.Polecam piosenke Ruslana Ce Lubov

Cz wrz 23, 2010 9:30
zbanowany na stałe

no i znowu wszyscy udawadniacie swoja glupote a nergal ma podstawy sadzic ze jestescei kompletnymi indolentami

Cz wrz 23, 2010 9:51

jap twuju maty ,a kogo obchodzi zdanie Nergala ,który to czyta lub nie czyta ,to niech się odezwie w temacie i powie co sądzi sam na temat siebie ,czy uważa się za czciciela Lucyfer ,Belzebuba czy może Boruty.Dobra ja już się wyłączam z tego krąbrnego tematu ,bo nudą tu wieje.Gadka o niczym i o nikim.Sam Bóg to tylko wie czy to jego droga powrotna do Kościoła czy nie.Jeżeli sam nie uczyni nic w tym kierunku, to nie będzie żadnej drogi ,ale śmierć albo powrót do tego samego.Możliwe ,że to żadna droga nie jest ale kara i nie dostanie szybko szansy.

Cz wrz 23, 2010 9:57
zbanowany na stałe

no wlasne o ty mowie po co tworzycie forrum o Nergalu wlasnie o tym pisalem . Jest to wlasnie dowodem glupoty tych którzy rozpczeli to forum .
zamiast kazdy zajmowac sie tym co potrafi gadacie o niczym nie majac zielonego pojecia o czym mowicie

caly czas wlasnie o tym pisze
mam nadziej ze wreszcie zniknie ten tytul forum z tej strony :):):)
lub umrze smiercia naturalna

Cz wrz 23, 2010 10:01

Sam baranie poematy wypisujesz postem jednym pod drugim a teraz nagle oświeciło cie że cały czas piszesz że to bezsensowna gadka? To nie można było tego w jednym zdaniu napisać? Niezły absurd odwaliłeś...

www.ebiznesman.pl ---> Zacznij zarabiać przez internet, zobacz jakie to proste. Uzyskaj wolność finansową.

Cz wrz 23, 2010 10:09

hahaha bez kitu

Cz wrz 23, 2010 10:20
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona