Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 6:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy publiczny bluźnierca może być zbawiony? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy publiczny bluźnierca może być zbawiony?
I co z tego że się boi śmierci ktoś? Normalna rzecz,a że teraz łączycie to z religią kościołem, bo bluźnił a teraz spotkała go kara bo chory...

Tak właśnie wygonie jest straszyć swoich wyznawców w kościele.
Na koniec mówiąc: ja nie będziesz wierzył i będziesz bluźnił spotka Cie to co Nergala....

to takie płytkie

N wrz 26, 2010 20:04
czasowo zablokowana

maly_kwiatek napisał(a):
Ja nawet nie wiem kto to jest ten Nergal i czym on tak się zasłużył niektórym forumowiczom. Nie zajmuję się tzw. celebrytyzmem (słowo to poznałem kilka dni temu dzięki atakom medialnym na mnie tym słowem i dzięki dobrodziejstwu wikipedii).

Dawniej "celebrytyzm" uprawiało się w "Kobiecie i Życiu" ewentualnie w zawoalowanych formach w "Przekroju". Dla Waszego rozbawienia dodam, że pamiętam celebrytyzm uprawiany w "Przekroju" przez Pana Romana Polańskiego i Panią Jolantę Umecką w jej pierwszym filmie długometrażowym "Nóż w wodzie".

No i rozprawianie publiczne czy celebryta X będzie czy może być zbawiony - wydaje mi się autentycznie - niestosowne. Szczególnie, jeśli on jest ciężko chory.

Nie ważne czy celebryta czy nie. Ważne jakie życie prowadzi.
Ale skoro ktoś jest osobą publiczną i z tego żyje i publicznie siebie określa jako antychrześcijanina, publicznie walczy z Kościołem i z wiarą, publicznie pali Biblię , to daje jakby przyzwolenie na dyskusję o nim i o tym co robi. Także dyskusję o sprawach ważnych takich jak zbawienie takiej osoby.

N wrz 26, 2010 20:12
czasowo zablokowana

Rozmyślacz napisał(a):
I co z tego że się boi śmierci ktoś? Normalna rzecz,a że teraz łączycie to z religią kościołem, bo bluźnił a teraz spotkała go kara bo chory...

Tak właśnie wygonie jest straszyć swoich wyznawców w kościele.
Na koniec mówiąc: ja nie będziesz wierzył i będziesz bluźnił spotka Cie to co Nergala....

to takie płytkie

Ale kto tutaj kogo straszy? Albo mówi, że to kara Boża? Mowa jest o zbawieniu, uczynkach i o tym czy mają one wpływ i jaki na zbawienie

W tym czasie przybyli jacyś ludzie i opowiedzieli Mu o Galilejczykach, których krew Piłat zmieszał z krwią ich ofiar. 2 Na to im rzekł: "Czy myślicie, że ci Galilejczycy, skoro to ich spotkało, byli większymi grzesznikami niż wszyscy inni Galilejczycy? 3 Oświadczam wam, że nie, ale jeśli się nie nawrócicie, wszyscy podobnie zginiecie. 4 I czy myślicie, że owych osiemnastu, na których zawaliła się wieża Siloam i zabiła ich, było większymi winowajcami niż wszyscy ludzie mieszkający w Jeruzalem? 5 Oświadczam wam, że nie, ale jeśli się nie nawrócicie, wszyscy tak samo zginiecie". 6 I opowiedział taką przypowieść: "Miał ktoś figowiec zasadzony w swojej winnicy. Przyszedł, aby poszukać na niej owocu. Jednak nie znalazł. 7 Powiedział więc opiekunowi ogrodu: "Oto od trzech lat przychodzę, by szukać na tym figowcu owocu i nie znajduję. Wykop go. Po co ma również tę ziemię czynić bezużyteczną!" 8 On na to mu rzekł: "Panie, zostaw go jeszcze na ten rok, żebym go okopał i dorzucił nawozu. 9 Może potem wyda owoc. Jeśli nie, każesz go wyciąć"".

N wrz 26, 2010 20:17

Alus napisał(a):
Każda żywa istota boi się śmierci.
Rośliny też?

Zresztą, niektórzy ludzie bardziej boją się żyć - dlatego właśnie (między innymi) wolą ze sobą skończyć
(i niekoniecznie boją się czekającej na nich kary za zabójstwo).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N wrz 26, 2010 20:21

Zbawiony może być każdy, kto w ostatniej choćby chwili życia wezwie Boga.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz wrz 30, 2010 10:35
Zobacz profil WWW

Post Re:
ToMu napisał(a):
Zbawiony może być każdy, kto w ostatniej choćby chwili życia wezwie Boga.
... i żałuje za grzechy ciężkie, które przynoszą śmierć wieczną (jak sama nazwa wskazuje - śmiertelne).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt paź 01, 2010 23:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2