Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 22:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
 ateizm czyli fanatyczna forma wiary 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post ateizm czyli fanatyczna forma wiary
Najbardziej bawi mnie ateistyczna wiara w mity o pochodzeniu kosmosu.
No w co dzisiaj wierzymy ateisci? Czy to bedzi mit o fluktuacji kwantowej czy o magicznej przestrzeni? A moze mit ö "kosmicznym jojo"czyli o cyklicznych multiversach ? Ateisci beda zawsze skazani na wiare w swe antynaukowe mity poniewaz STAN RZECZYWISTOSCI POZA BIG BANG JEST NA ZAWSZE NIEDOSTEPNY DLA NAUKOWEJ EMPIRII.
A wiec teisci wierza w swoje mity i ateisci wierza w swoje mity.

Śr wrz 29, 2010 10:54

Post Re: ateizm czyli fanatyczna forma wiary
Ateistyczne mity różnią się tym od teistycznych, że posiadają ścisłe matematycznie warunki brzegowe. Jakie są ścisłe matematycznie warunki brzegowe istnienia osobowego Boga?
Tylko proszę bez wybiegów, zmiany tematu, hahania czy innych "wioskowych mądrości".

Śr wrz 29, 2010 17:38

Cytuj:
Ateistyczne mity różnią się tym od teistycznych, że posiadają ścisłe matematycznie warunki brzegowe.

A to ateizm ma jakieś mity? :o No niemożliwe ! Hej, forumowi ateiści, patrzcie co za herezje się tu wypisuje !

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr wrz 29, 2010 17:58
zbanowany na stałe

Stan rzeczywistosci poza Big Bang to nie istnienie materio/energii , nie istnienie czaso/przestrzeni oraz dyskontynuacja informacyjna. NIE MA ZADNYCH WARUNKOW BRZEGOWYCH DLA STANU RZECZYWISTOSCI POZA BIG BANG. Nie fantazjujmy panie ateista .
Ateizm to wiara w ateistyczne mity. Teizm to wiara w teistyczne mity.

Śr wrz 29, 2010 18:06
zbanowany na stałe

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Ateistyczne mity różnią się tym od teistycznych, że posiadają ścisłe matematycznie warunki brzegowe.

A to ateizm ma jakieś mity? :o No niemożliwe ! Hej, forumowi ateiści, patrzcie co za herezje się tu wypisuje !

rozpoznawanie sarkazmu jest wyznacznikiem inteligencji

@rycerzmarii chyba nie masz pojęcia co to jest ateizm. Ateizm to po prostu brak wiary w Boga nic więcej nic mniej.

Ostatnio edytowano Śr wrz 29, 2010 18:09 przez Snufkin, łącznie edytowano 1 raz

Śr wrz 29, 2010 18:07

Cytuj:
rozpoznawanie sarkazmu jest wyznacznikiem inteligencji

Właśnie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr wrz 29, 2010 18:08

Zacytowałem (z parafrazą) przedmówcę, proszę mnie nie "chwytać za język".

Warunkiem brzegowym BigBangu jest np. faza hiperinflacji, dość dokładnie opisana.
Rozumiem, że faza boskiej ingerencji w rzeczywistość jest równie dokładnie i ściśle matematycznie opisana jak hiperinflacja?

Śr wrz 29, 2010 18:09

Radzę lepiej przeczytać jeszcze raz to, o czym pisał przedmówca, bo nie ma to nic wspólnego z hiperinflacją.

Śr wrz 29, 2010 18:14
zbanowany na stałe

Hiperinfalcja to w finansach bywa. W kosmosie byla inflacja i to PO Big Bang. NIE MA ZADNYCH WARUNKOW BRZEGOWYCH DLA RZECZYWISTOSCI POZA BIG BANG, panie ateista.

Śr wrz 29, 2010 18:17

Przyjmując nieskończoność jako pewnik nie obserwujemy warunków brzegowych ani dla początku ani dla końca wszechświata, ale "na początku był chaos" potem "było słowo" czyli fala dźwiękowa. Fala dźwiękowa ma zasadniczy wpływ na geometrię materii. Zbiegiem okoliczności materia z chaosu do uporządkowanego wzorca obrała sobie geometrię sześcioośmiościanu czyli idealnej równowagi wektorowej opartej na złotym podziale liczby fi. Rycerzumarii tam gdzie nie obserwowalne są już żadne zjawiska nazywamy ładnie horyzontem zdarzeń. Reasumując biblia daje wiele odpowiedzi na wiele pytań ale wg mnie wielu ludzi różnych wyznań jeszcze nie nauczyło się jej czytać i rozumieć. A Bóg jest punktem wyjścia do wszystkiego. Podważając istnienie Boga będziemy wiecznie błądzić nie poznając odpowiedzi. Bóg zawsze jest wzorcem do dalszej ekstrapolacji zdarzeń.

Śr wrz 29, 2010 18:38
zbanowany na stałe

Nie rozumiem w ogóle idei stojącej za powstaniem tematu.

Podejrzewam, że rycerzmarii chce nam przekazać coś w stylu "ateizm to też jest religia, a że wszystkie religie są z założenia nonsensowne po co się kisić w najmniej nonsensownej religii idziemy na całość: nawróćcie się na chrześcijaństwo!"

Śr wrz 29, 2010 18:54
zbanowany na stałe

snufkin, ateista nie wierzy w boga, dlatego MUSI WIERZYC w samo-powstanie kosmosu i samo- powstanie zycia biologicznego. Ateista to fanatyczny wyznawca bozka Samo.

Śr wrz 29, 2010 19:14
zbanowany na stałe

rycerzmarii napisał(a):
snufkin, ateista nie wierzy w boga, dlatego MUSI WIERZYC w samo-powstanie kosmosu i samo- powstanie zycia biologicznego. Ateista to fanatyczny wyznawca bozka Samo.

oprócz tego jemy małe dzieci i kopulujemy ze zwierzętami

Śr wrz 29, 2010 19:15
zbanowany na stałe

Naprawde?

Śr wrz 29, 2010 19:26
zbanowany na stałe

tak jest zapisane w świętej księdze bożka Samo i tak czynimy. Oprócz tego rytualnie wcieramy sobie w skórę starte marchewki i losowym przechodniom obgryzamy paznokcie u stóp

Śr wrz 29, 2010 19:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona