Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Dokumenty są w powszechnym obiegu - nie udawaj że nie znasz tytułów książek. Problem w podejściu a la Aluś - wierzycie zapewnieniom delatorów a nie dokumentom i zeznaniom porządnych ludzi (podawałem zresztą linki nikt nawet nie zajrzał). Więc przynajmniej nie ściemniaj.
|
Cz wrz 23, 2010 15:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za TVN24: Prezydent przemawia, "wiele osób odpływa"Szczegóły tutaj: http://www.tvn24.pl/-1,1675056,0,1,prezydent-przemawia--wiele-osob-odplywa,wiadomosc.htmlZ powyższego wynika że jest nijaki i bez charyzmy. Czyli mamy takiego Prezydenta jakiego sobie wymarzył TUSK. Niewidocznego i spolegliwego. Myślę, że będę mógł moim wnukom (jak się dorobię) puszczać przemówienia onego aby szybciej zasnęły. Chociaż taki z niego będzie dla mnie pożytek. 
|
So wrz 25, 2010 7:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elektorat PO ze strachu że może Bielecki zagrozić w jakiś sposób HGW wysmażył argument iż przedstawiciel PiS-u jest Żydem który będzie walczył o zwrot mienia tychże. Świadczy to tylko o tym że Kaczyński bardzo trafnie wybrał kandydata na Prezydenta, ale już piarowcy i komanda PO postarają się o to aby "językiem miłości" wdeptać go w glebę.
|
Cz wrz 30, 2010 9:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Elektorat PO ze strachu że może Bielecki zagrozić w jakiś sposób HGW wysmażył argument iż przedstawiciel PiS-u jest Żydem który będzie walczył o zwrot mienia tychże. Świadczy to tylko o tym że Kaczyński bardzo trafnie wybrał kandydata na Prezydenta, ale już piarowcy i komanda PO postarają się o to aby "językiem miłości" wdeptać go w glebę. Jedenak PO ma niesamowitą siłę przebicia ...Adam Wielomski w szeregach elektoratu PO http://www.konserwatyzm.pl/publicystyka ... tykul/6772
|
Cz wrz 30, 2010 9:42 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Niestety, wobec ostatnich posunięć Kaczyńskiego - PiS w obecnym kształcie i kierunku, w jakim zmierza, nie jest żadną alternatywą dla PO. Chyba że alternatywą w ten sposób, że po spektakularnej przegranej PiSu i dalszych kompromitacjach i braku realizacji obietnic przez PO (w sytuacji, gdy mają swój rząd, prezydenta i najpewniej wygrają jeszcze w samorządach) do władzy, głosami wkurzonych ludzi... wrócą komuniści, tj. tzw. lewica (nawet w ustach samego Jarka tak bardzo pozytywnie przedstawiana - oczywiście, w ramach kiełbasy wyborczej - że to już nie są komuniści, itp.).
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz wrz 30, 2010 10:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): osiris napisał(a): Elektorat PO ze strachu że może Bielecki zagrozić w jakiś sposób HGW wysmażył argument iż przedstawiciel PiS-u jest Żydem który będzie walczył o zwrot mienia tychże. Świadczy to tylko o tym że Kaczyński bardzo trafnie wybrał kandydata na Prezydenta, ale już piarowcy i komanda PO postarają się o to aby "językiem miłości" wdeptać go w glebę. Jedenak PO ma niesamowitą siłę przebicia ...Adam Wielomski w szeregach elektoratu PO http://www.konserwatyzm.pl/publicystyka ... tykul/6772Ów człek napisał: Cytuj: Być może jestem (żałosny), choć odnoszę wrażenie, że dla kol. Górskiego żałosny jest każdy, kto nie popiera PiS, ponieważ PiS jest ostatnią nadzieją polskiej prawicy i polskiego katolicyzmu, nawet wtedy gdy wystawia na Prezydenta Warszawy kandydata dosłownie lewackiego. Kolega Górski nazwał owego pana żałosnym nie dlatego że atakuje kandydata PiS- i sam PiS tylko dlatego że jego koronnym argumentem na NIE jest narodowość żydowska, czy też takowe pochodzenie. Wywracanie kota ogonem to specjalność pewnego ugrupowania i jego sympatyków. Najważniejszym jest wywołać temat i rżnąć głupa a ciemny lud i tak to kupi na zasadzie że ofiara kradzieży (poszkodowany) będzie uchodzić za osobę zamieszaną w kradzież. A tak przy okazji. Chyba dopalacze nie będą zagrożone, bo jeśli PiS zgłosił projekt ustawy ukrócający ten proceder to PO zrobi wszystko żeby to nie przeszło w ramach wojny polsko-polskiej i dalej dzieci będą się truć tym świństwem.
|
Cz wrz 30, 2010 12:25 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Jednego nie moge zrozumiec. Skoro PiS (ogolnie super-hiper-The Best) nie moze zwyciezyc wylacznie z winy Kaczynskiego, a PO jest do d... , to czemu nie wygra chocby UPR? Czy w Polsce tylko idioci glosuja na PO? No i ile tych glosow oddano? 1000, 10 000, bo zapewne nie milion, milion Polakow nie moze byc idiotami (tu moglem zanizyc, przyznaje  ).
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz wrz 30, 2010 13:05 |
|
 |
zagubiona_21
|
Jeżeli chodzi o dopalacze, to problem jest taki, że zakazuje pewnych substancji, zakaże się jednych powstaną kolejne. Znikną sklepy dopalacze.com to się pojawią wspomagacze.pl i tak w kółko. Co ciekawe czytałam niedawno artykuł, że wiele z substancji sprzedawanych w tego typu sklepach, jeżeli chodzi o jednorazowe użycie są groźniejsze od jednorazowego użycia np. kokainy czy ecstasy. Zawsze się znajdzie coś, czym można się truć. Przydałoby się jakieś ustawodawstwo szybko reagujące na zmienność substancji, jakaś komisją, badająca to i sprawdzająca. Tylko nie wiem czy tak się da.
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
Cz wrz 30, 2010 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zagubiona_21 napisał(a): Jeżeli chodzi o dopalacze, to problem jest taki, że zakazuje pewnych substancji, zakaże się jednych powstaną kolejne. Znikną sklepy dopalacze.com to się pojawią wspomagacze.pl i tak w kółko. Co ciekawe czytałam niedawno artykuł, że wiele z substancji sprzedawanych w tego typu sklepach, jeżeli chodzi o jednorazowe użycie są groźniejsze od jednorazowego użycia np. kokainy czy ecstasy. Zawsze się znajdzie coś, czym można się truć. Przydałoby się jakieś ustawodawstwo szybko reagujące na zmienność substancji, jakaś komisją, badająca to i sprawdzająca. Tylko nie wiem czy tak się da. Problem w tym, że substancje znajdujące się w dopalaczach wchodzą w skład leków bezreceptowych - witaminowych, przeciwbólowych.
|
Cz wrz 30, 2010 13:23 |
|
 |
zagubiona_21
|
Tak, można spróbować określić jakoś stężenie. Dlatego dobrzeby było gdyby nad tego typu ustawami pracowali specjaliści.
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
Cz wrz 30, 2010 13:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zagubiona_21 napisał(a): Tak, można spróbować określić jakoś stężenie. Dlatego dobrzeby było gdyby nad tego typu ustawami pracowali specjaliści. Jak się chce to się da ale widocznie ktoś ma z tego kasę żeby nie chcieć. Dziwna niemoc panuje w tym temacie a jak nie wiadomo z czego to wynika to wiadomo że chodzi o pieniądze. Zresztą trzeba się zastanowić czy nie jest to też temat zastępczy taj jak sprawa kradzieży broni i kamizelek w policji. Sprawa wręcz kuriozalna. Policjanci kradli owe rzeczy żeby się doposażyć a jak wytknęła to dziennikarka to rzeczniczka policji powiedziała że kupowali kamizelki bo zgubili. (sic!) Ja nie wiem skąd ci piarowcy wymyślają takie idiotyczne niusy, bo to sprawy godne zainteresowania dla idiotów. Niedługo doczekamy się niusa że rolnik zabił kurę nioskę żeby usprawiedliwić iż nie ma jaj.
|
Cz wrz 30, 2010 14:01 |
|
 |
zagubiona_21
|
Dopalacze są raczej zmorą wielu krajów nie tylko Polski. Ja bardziej stawiałaby raczej na niekompetencję posłów w nieradzeniu sobie z wieloma rzeczami, urok demokracji, każdy kto ma na kampanię może być politykiem. Kiedyś prześlidziłam wykształcenie kilku polityków najczęstsze dziedzini to filozofia, historia, socjologia, politologia a przydaliby się prawnicy, ekonomiści, ktoś z medycyny, kulturoznawcy itd.
|
Cz wrz 30, 2010 14:28 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dural napisał(a): Jednego nie moge zrozumiec. Skoro PiS (ogolnie super-hiper-The Best) nie moze zwyciezyc wylacznie z winy Kaczynskiego, a PO jest do d... , to czemu nie wygra chocby UPR? Czy w Polsce tylko idioci glosuja na PO? No i ile tych glosow oddano? 1000, 10 000, bo zapewne nie milion, milion Polakow nie moze byc idiotami (tu moglem zanizyc, przyznaje  ). To tych idiotów by musiało być... większość Polaków? Tak mniej więcej. Recepta na dopalacze jest prosta. Zamiast zakazywać po kolei kolejnych składników, za które pojawia się po 10 nowych, należy zmienić przepisy. Nie - dozwolone to, co nie zakazane; ale - dozwolone tylko to, co dopuszczone do użytku. Czyli najpierw żmudna procedura badań, i dopiero po nich ew. dopuszczenie do sprzedaży. Zmiana podejścia do problemu, ot co. Ale skuteczna.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz wrz 30, 2010 14:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe co to za gra, bo chyba raczej nikt nie uwierzy że Palikot przechodzi do opozycji. Janusz Palikot pisze na swoim blogu: Cytuj: Obecna prokuratura ma strukturę stalinowską! Trzeba to zmienić, aby politycy nie mogli bezkarnie używać służb do walki politycznej. Jak to przeżywaliśmy za Ziobry, SLD i za Schetyny. Wg politologów oznacza to że Palikot ma przejąć niezadowolony elektorat ze spolegliwej i za mało agresywnej polityki PO, czyli ortodoksów (ekstrema) z PO oraz lewicowy elektorat a jak się dostanie jego ugrupowanie do sejmu to zastąpi krnąbrny PSL. I chyba dokładnie o to chodzi bo nikt rozumny nie pomyśli że Palikot chce rozwalić partię swoich najlepszych kolegów która ma się cały czas dobrze. Trzeba przyznać że w te szachy PO jest arcymistrzem tylko szkoda że to arcymistrzostwo nie przekłada się na dobro ojczyzny i rodaków a tylko na dobro ich własne i ich kolegów.
|
Cz wrz 30, 2010 18:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hipokryzja - nasz chleb powszedni.Cytuj: Następnie zareagowano oburzeniem na nazwanie przez Kaczyńskiego polityki rosyjskiej polityką neoimperialną. Chcę tylko nieśmiało przypomnieć,że niewiele jak rok temu w liście wysłanym do Baraka Obamy, byli prezydenci RP Lech Wałęsa i Aleksander Kwaśniewski przestrzegali prezydenta USA „przed polityką rewizjonistyczną Rosji, która używa tajnych i jawnych sposobów wojny ekonomicznej z krajami Europy Środkowo-Wschodniej, które wyrwały się z jej wpływów”. Widać bardzo wyraźnie ,że w Polsce obowiązują różne miary w stosunku do tych których lubi albo nie lubi establishment i media.
|
Pt paź 01, 2010 9:33 |
|
|
|