|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
PsychoX1989
|
 Animacja Chrześcijańska
Chciałbym tworzyć animacją chrześcijańską na podstawie Pisma św. i wizji świętych. Niestety ograniczają mnie prawa autorskie. Głupio było by coś stworzyć po kilku latach i nie otrzymać zgody autora na publikację np. zgromadzenia, które posiada prawa autorskie dzienniczka św. Faustyny. Chciałbym też malować obrazy olejne o tematyce religijnej i nie wiem na co sobie mogę pozwolić. Chciałbym żeby to było zgodne z wiarą i przynosiło chwałę Bożą. Czy np. na tą animację potrzebuję zgody wydawnictwa Platinum http://img263.imageshack.us/img263/9268/magnesygif.gif  w końcu to ich tłumaczenie pisma św. Czy może nie potrzebuje ich pozwolenia, a wystarczy zgoda Biskupa?? Chciałbym też w 3D robić animację oraz kreskówki dla dzieci. No i czy samo kopiowanie z tego serwisu tekstu i umieszczanie go na blogu w dobrych zamiarach np. komuś coś wytłumaczyć, pomóc jak się tylko potrafi, może być czymś złym?? To samo przepisywanie z książki tekstu, w celu wyjaśnienia komuś jak powinno być, może być grzechem, czymś złym?? Wiem że Pan Bóg patrzy na intencję, czy w takim przypadku olać sobie prawa autorskie??
|
Pn paź 04, 2010 6:33 |
|
|
|
 |
PsychoX1989
|
 Re: Animacja Chrześcijańska
W takim razie spowiednika się zapytam, jeżeli mi pozwoli, to będę robił, a reszta nie będzie mnie obchodzić, w końcu chce to robić na chwałę Bożą.
|
Wt paź 05, 2010 10:07 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
W sensie chcesz kraść animacje, a nie tworzyć. No ok, życzę powodzenia. Dobra rada- zaiwaniaj raczej tym, którzy się nie zorientują że podwędziłeś im dzieło nad którym spędzili X godzin, dni, tygodni. No chyba, że masz zbędną kasę do płacenia za przegrane procesy.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt paź 05, 2010 11:10 |
|
|
|
 |
PsychoX1989
|
A. napisał(a): W sensie chcesz kraść animacje, a nie tworzyć. No ok, życzę powodzenia. Dobra rada- zaiwaniaj raczej tym, którzy się nie zorientują że podwędziłeś im dzieło nad którym spędzili X godzin, dni, tygodni. No chyba, że masz zbędną kasę do płacenia za przegrane procesy. Kraść animację?? Masz sytuację w Piśmie św. jak Pan Jezus chodził po jeziorze i co jeżeli taką animację stworze o zera(swoje postacie, sceneria) to będzie kradzież?? Jest jeszcze prawo cytatu i jeżeli użyje kilku słów Pana Jezusa i św. Piotra, to będzie kradzież, bo jest to tłumaczenie wydawnictwa Platinum?? Zastanów się...
|
Wt paź 05, 2010 18:56 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
To po co się pytasz czy potrzebujesz na daną animację mieć pozwolenie? Zastanów się...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt paź 05, 2010 19:17 |
|
|
|
 |
PsychoX1989
|
Bo może ktoś wie. Np. realizacja filmu o Mojżeszu już zawiera więcej cytatów i więcej jest scen opisanych z Piśmia św.
|
Wt paź 05, 2010 20:57 |
|
 |
Selgrado
|
Można spróbować zaznaczyć jakoś przy animacji, z którego wydania (tłumaczenia) pochodzi źródło cytatu, czyli ten przekład, wydawnictwo , na którym się opierałeś.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Śr paź 06, 2010 8:28 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|