Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Witold
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Johnny99 napisał(a): Widocznie tak, skoro fani PO bez przerwy o nim mówią.
A zauważyłeś, że najbardziej fanatyczni chrześcijanie często na okrągło gadają o Szatanie? Analogicznie... twój wróg, twój życiowy priorytet.
|
Śr paź 06, 2010 17:10 |
|
|
|
 |
Nithael
|
I dokładnie na tej samej zasadzie da sie zauważyć ze fani PiS gadają non stop o PO.  Szatan moze poczuć się zawiedziony obniżonym zainteresowaniem 
|
Śr paź 06, 2010 17:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nithael napisał(a): I doskonale na tej samej zasadzie da sie zauważyć ze fani PiS gadają non stop o PO.  Z tą różnicą, że PO jest partią rządzącą i o niej wszyscy mówią, niezależnie od preferencji wyborczych.
|
Śr paź 06, 2010 17:15 |
|
|
|
 |
Nithael
|
To akurat dotyczy każdej partii u władzy jaka była,jest i będzie. Żaden to ewenement. Za to zjawisko wrogości wrodzonej między PO i PiS jest juz ewenementem,ze szczególnym uwzględnieniem PiS jako przodownika w tych utarczkach.
|
Śr paź 06, 2010 17:33 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Sweet: Cytuj: Nawet nie miałem szansy uwierzyć, bo nic takiego nie słyszałem. Może dlatego, że mam ograniczony kontakt z mediami. Zazdroszczę.  Alus: Cytuj: Gdy zechcesz wystrzelac kilku niewygodnych Ci ludzi państwo nie ma prawa ingerowac. Eeee? Mówimy tu o dopalaczach, tak? Nie o mordowaniu. Geez, co za argument. Cytuj: Ćpuny podtrute dopalaczami będą odbudowywac gospodarkę? Po pierwsze - jakim prawem nazywasz ludzi ćpunami nie znając ich? Widzę, że dla Ciebie jestem alkoholikiem bo wódkę i piwa pijam. Ćpunem pewnie też bo marihuany również próbowałem. Brawo. Po drugie - pięknie odwracasz kota ogonem. Mówiłem o rządzie, który powinien zająć się problemem gospodarki, a nie dopalaczami. Bo dopalacze to w chwili obecnej NIE JEST priorytetowy problem. Cytuj: No to idiotyzmem jest wszelka profilaktyka zdrowotna, szczepienia, ośrodki odwykowe....kasiorę lepiej przeznaczyc na upadającą gospdarkę OMG o czym Ty znów piszesz? To nijak ma się do cytowanych moich słów! Cytuj: No tak przecież marichuana i dopalacze to nie narkotyki....to substytuty diety... No nie, to nie są narkotyki. Narkotykiem jest heroina, kokaina i w ostateczności amfetamina (którą kiedyś można było kupić w aptekach, ktoś o tym wie?). Dopalacze i marihuana to co najwyżej używki. Takie same jak wódka, papierosy i kawa. Cytuj: Istota w tym, że w wyborach samorządowych przynależnośc partyjna ma najmniejsze znaczenie. Mieszkam w swoim mieście, znam ludzi z rady miejskiej, wojewódzkiej, ich dokonania - i na sprawdzonych oddam głos, niezaleznie czy będzie on walczył z narkotykami, dopalaczami czy też nie. Naprawdę myślisz, że to chodzi o wybory samorządowe? Zaskoczę Cię, ale nie. Parlamentarne już za rok. A kampania właśnie ruszyła. Cytuj: Mroczny - jako rozsądna kobitka musze dopisać.....nie godzę się na układ, że po kilkudziesięciu latach płacenia na FOZ muszę czekac na operację miesiącami, a zycie konsumenta dopalaczy ratuje się za moja kasę. Jesli dopalacze mają być legalne, niech sklepy opłacają polisę ubezpieczeniiową na pokrycie kosztów leczenie swoich kilentów. A ja się nie godzę na leczenie alkoholików. Dlaczego państwo nie wprowadza prohibicji? P.S. Polecam przeczytać sobie opinię pewnego człowieka: Cytuj: Po próbach kastracji pedofilów liberalny „rząd” bierze się za „walkę z dopalaczami”. Powody tego nagłego wybuchu są trzy:
1) Trzeba za wszelką cenę odwrócić uwagę ludzi od spraw gospodarczych. Tu się ujawnia, że deficyt jest ponad dwa razy większy niż wedle kłamliwych oświadczeń „rządu”, tu, że zadłużenie III Rzeczypospolitej przekracza (jeśli wliczyć zobowiązania w stosunku do emerytów) 2,5 biliona złotych, tu nadciąga wybuch afer związanych z Euro 2012… Więc ludzi trzeba zająć a to Krzyżem Smoleńskim, a to budową (a potem profanacją) grobu 22 (!!) żołnierzy Armii Czerwonej… To ostanie nie bardzo wypaliło, więc reżymowe media rozpętały kampanię nienawiści przeciwko handlarzom „dopalaczami” – a publika, nie mająca pojęcia, co to są „dopalacze” („dopalaczem” jest również kawa, a nawet – w większych stężeniach – kakao i herbata!), aż skamle, by tych handlarzy zamknąć i najlepiej poćwiartować. Pokazuje to potęgę telewizji. Po zaledwie kilkunastu dniach budowania „kampanii nienawiści” histeria doszła do takiego stopnia, że p. Konstanty Dombrowicz, prezydent miasta Bydgoszczy, oświadcza (na zarzut, że działa niezgodnie z prawem): „No i dobrze, będziemy działali wbrew prawu, jeśli to prawo nie chroni dzieci”.
Zwolennicy Państwa Prawa powinni sobie to dobrze zapamiętać. Luddowi się to podoba. A jutro zaczną nam np. odbierać dzieci – i ktoś powie: „Będziemy działać nawet wbrew prawu, bo umieszczenie ich w domach dziecka jest dla ich dobra”. Po Diabła Prawo, skoro potem nie ma być przestrzegane? P. Dombrowicz powinien wylądować w areszcie do czasu rozprawy, ale zostanie zapewne ogromną większością wybrany na kolejną kadencję. Cóż – mamy demokrację ludową. Tym razem naprawdę… Skutki widać.
2) Nadchodzą wybory – i „rząd” musi zrobić coś, by zyskać popularność. JE Donald Tusk podczas inauguracji roku akademickiego w Akademii Sztuki w Szczecinie powiedział: „Wczoraj w nocy specjalny zespół rządowy z moim udziałem podjął stosowne decyzję i tę kwestię rozstrzygniemy w trybie błyskawicznym, w sposób zdecydowany, żeby nie powiedzieć: brutalny. Nie będzie litości dla tych, którzy życie młodych, obiecujących ludzi chcą zamienić w piekło uzależnienia”. Co niewątpliwie dopinguje p. Dombrowicza. Rząd pokaże muskuły, a po wyborach okaże się, że „dopalacze” – pod innymi nazwami – nadal są sprzedawane. No, ale przecież trzeba zostawić coś na następne wybory…
3) Wedle danych Reutera sprzed 20 prawie lat, mafie narkotykowe wydają rocznie 1,5 mld (czyli dziś 10 razy tyle – inflacja!) dolarów na łapówki dla polityków, by ci dbali o ich interesy. Najważniejszym jest zakaz handlu narkotykami (gdyby nie on, cena spadłaby katastrofalnie i nie dałoby się na tym kręcić businessu). Niektóre „dopalacze” są zapewne konkurencją dla amfetaminy, na produkcji której robi się kolosalne pieniądze… od kiedy jest nielegalna. Przedtem, pod nazwą „benzedryna”, amfetamina była do nabycia w aptece bez recepty i problemu z uzależnieniem nie było. Inne dla heroiny, dla kokainy… Walka z „dopalaczami” to po prostu walka z „nieuczciwą konkurencją” dla dealerów amfetaminy, heroiny, kokainy i marihuany.
To o motywach ICH działań. A co MY powinniśmy zrobić? Na poziomie ustawowym: zażądać, by na opakowaniach były podawane składy chemiczne substancji czy substancyj w nich zawartych. I kontrolować to. Zdarza się bowiem, że mafie narkotykowe poprzez swoje wtyczki (te światki mają część wspólną!) u producentów dosypują do „dopalacza” niewielkie ilości np. amfetaminy – z dwóch powodów: (a) potem takiego delikwenta łatwiej uzależnić; (b) w razie czego składa się donos na konkurencję… (Tak nawiasem: „śladowe ilości” amfetaminy znajdzie się, po bardzo dokładnych badaniach, w dowolnej kromce chleba. W wodzie morskiej, jak wiadomo, jest i złoto – „w śladowych ilościach”.) Na poziomie wykonawczym: natychmiast – i to brutalnie – reagować, jeśli taki sklep sprzedaje „dopalacze” nieletnim. Bo dorosły ma PRAWO truć się dowolnie, natomiast nieletni – nie. Jak głupi rodzice mu kupią i dadzą… No cóż – w najgorszym razie będziemy mieli w następnym pokoleniu mniej dzieci od głupich rodziców.
Ale czy jest to program zrozumiały w demokracji?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
Ostatnio edytowano Śr paź 06, 2010 17:58 przez Mroczny Pasażer, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr paź 06, 2010 17:48 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Dopalacze i marihuana to co najwyżej używki. Takie same jak wódka, papierosy i kawa. Z całym szacunkiem, ale jest pewna różnica między tymi "używkami" i zestawianie ich ze sobą w taki sposób to czysty bezsens. Ja piję codziennie kawę, a nie piję wódki - i jakoś trudno mi się zgodzić z poglądem, że nie ma żadnej różnicy między mną a kimś, kto nie pije kawy, ale za to codziennie pije wódkę. Druga sprawa: co decyduje o tym, że to a to jest "narkotykiem", a to a to jest tylko "używką"? Bo dziwnie mi to przypomina poglądy typu "piwo to żaden alkohol".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr paź 06, 2010 17:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy ktoś policzył ile małoletnich ludzi zmarło lub się zatruło alkoholem ale jakoś nikt nie wpadł na pomysł zamknięcia wszystkich sklepów monopolowych. Argument że ktoś zmarł (fakt nie potwierdzony) z powodu zażycia dopalacza oraz kilkanaście zatruć stało się powodem nagłej akcji jakby dotyczyło to kartelu z Medelin. Mało tego, od dziesięcioleci dzieciaki wąchają Butapren, rozpuszczalniki i inne świństwa które są w normalnej sprzedaży i nawet chyba dzieci mogą je kupować. Żeby dobić leżącego w aptekach jest wiele specyfików bez recepty które zażyte w większej ilości dają takiego kopa lub otępiają jak nie jeden narkotyk lub dopalacz. Czy ktoś się tym zainteresował? Cynizm, hipokryzja i fałsz to cechy owej akcji. Od roku leżała inicjatywa SLD w tej sprawie gdzie Komorowski przetrzymywał ją w zamrażarce. Ile trzeba jeszcze dowodzić żeby każdy zrozumiał że była to typowa pokazówka pod publiczkę a nie troska o obywateli.
Ostatnio edytowano Śr paź 06, 2010 18:30 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr paź 06, 2010 18:25 |
|
 |
Johnny99
|
Nie mówiąc już o tym, że biorąc pod uwagę społeczną szkodliwość środka (wiem, bo mam z tym na co dzień do czynienia), alkohol już dawno powinien być zdelegalizowany..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr paź 06, 2010 18:29 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Druga sprawa: co decyduje o tym, że to a to jest "narkotykiem", a to a to jest tylko "używką"? Bo dziwnie mi to przypomina poglądy typu "piwo to żaden alkohol". Wg mnie siła działania danego specyfiku. Ale to tylko moja opinia. Prawnie nie jest to nigdzie sformułowane i przez to każdy dopasowuje sobie termin pod siebie. I później wychodzą smaczki pokroju tego, że dla niektórych marihuana to silny i bardzo uzależniający narkotyk. Cytuj: Nie mówiąc już o tym, że biorąc pod uwagę społeczną szkodliwość środka (wiem, bo mam z tym na co dzień do czynienia), alkohol już dawno powinien być zdelegalizowany.. No właśnie, a jakoś Tusku tego nie robi. Bo to przecież takie niemedialne będzie, nie sprzeda się no i zakorzenione tradycje będzie usuwał?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr paź 06, 2010 18:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Eeee? Mówimy tu o dopalaczach, tak? Nie o mordowaniu. Geez, co za argument. Dopalaczach, które sa produktem kolekcjonerskim, suplementem diety, i jednocześnie zakazane do spożycia http://www.youtube.com/watch?v=gNZIdOnw31gCytuj: Po pierwsze - jakim prawem nazywasz ludzi ćpunami nie znając ich? Widzę, że dla Ciebie jestem alkoholikiem bo wódkę i piwa pijam. Ćpunem pewnie też bo marihuany również próbowałem. Brawo. Jesli nabrał tyle, że bez pomocy medycznej na OIOM, to zasługuje na określenie ćpun. Alkohol czy inne używki są dla ludzi, ale tych, którzy znaja miarę o szanują swoje zdrowie. Cytuj: Po drugie - pięknie odwracasz kota ogonem. Mówiłem o rządzie, który powinien zająć się problemem gospodarki, a nie dopalaczami. Bo dopalacze to w chwili obecnej NIE JEST priorytetowy problem. Jest to prorytetowy społeczny problem. W cywilizowanym kraju nie wolno przedkładac gospodarki nad społeczne problemy. Cytuj: OMG o czym Ty znów piszesz? To nijak ma się do cytowanych moich słów! Ma się  ...profilaktyka, szczepienia to dbałośc o zdrowie społeczne i o kondycję gospodarki. Chore społeczeństwo stanowi horrendalne obciązenie dla gospodarki. Cytuj: No nie, to nie są narkotyki. Narkotykiem jest heroina, kokaina i w ostateczności amfetamina (którą kiedyś można było kupić w aptekach, ktoś o tym wie?). Dopalacze i marihuana to co najwyżej używki. Takie same jak wódka, papierosy i kawa.[ /quote] W zadnych używkach nie zawarte sa trucizny - a o truciznach wchodzących w skład dopalaczy "produktów kolekcjonerskich" mówi rzecznik w podanym linku. Cytuj: Naprawdę myślisz, że to chodzi o wybory samorządowe? Zaskoczę Cię, ale nie. Parlamentarne już za rok. A kampania właśnie ruszyła. Za rok to nawet dziś nie jest do przewidzenia jakie partie, jacy przywódcy bedą kandydowac....w marcu br też prowadzono sondaże prezydenckie, projektowano kampanie, wystawiono kandydatów.... Cytuj: A ja się nie godzę na leczenie alkoholików. Dlaczego państwo nie wprowadza prohibicji? Większośc alkoholików poddających się dobrowolnie terapii to ludzie, którzy przez dłuższe/ krótsze okresy opłacali składki zdrowotne. Młodzież zatruta dopalaczami ratuje, leczy się pieniędzmi z puli pracujących, emerytów, którzy miesiącami lub latami czekają na zabiegi ratujące im życie. P.S. anonimowych, głupich, politycznych opinii nie czytuję....mógłyś przytoczyć choćby autora tych rewelacji... Johnny, osiris - nikt nie oszukuje, że alkohol, papierosy to produkty kolekcjonerskie pod żadnym pozorem nie wskazane do spożycia....jesli nie potraficie dostrzec tego zróznicowania, to tylko znaczy, że z niechęci do PO potraficie nawet uznac, że krowy fruwają a motyle żrą trawę.
|
Śr paź 06, 2010 18:35 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Wg mnie siła działania danego specyfiku. Ale to tylko moja opinia. Prawnie nie jest to nigdzie sformułowane i przez to każdy dopasowuje sobie termin pod siebie. I później wychodzą smaczki pokroju tego, że dla niektórych marihuana to silny i bardzo uzależniający narkotyk.
Nie chcesz chyba powiedzieć, że kawa ma porównywalną z wódką siłę działania?  Zresztą wg tego kryterium można byłoby różnicować między różnymi "rozcieńczeniami" tej samej substancji - np. piwo to jeszcze używka, ale wódka to już narkotyk (choć i to i to alkohol). Ale to jeszcze nie załatwia sprawy, bo czy aby naprawdę jest jednoznaczne, że np. wódka działa "silniej" niż wino? Zawsze i w każdych okolicznościach, pod każdym względem? Tak przecież nie jest.
|
Śr paź 06, 2010 18:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeden z userów napisał: Cytuj: Po drugie - pięknie odwracasz kota ogonem. A Alus szczerze odpisała: Cytuj: Jest to prorytetowy społeczny problem. Jestem tego samego zdania. Odwracanie kota ogonem przez PO oraz jego elektorat przybrało postać wręcz patologii.
|
Śr paź 06, 2010 18:51 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Odwracanie kota ogonem przez PO oraz jego elektorat przybrało postać wręcz patologii. Tu moze chodzic o fakt, ze Kaczynski wiecznie caluje swojego kota, a PO wiadomo zlosliwe, to i kota ogonem odwraca. Szkoda Kaczynskiego!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr paź 06, 2010 18:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tu moze chodzic o fakt, ze Kaczynski wiecznie caluje swojego kota, Jedynym faktem który tu dostrzegam to Twoja nieznajomość słowa "FAKT" PO oraz jego elektorat specjalizują się przede wszystkim w tworzeniu "faktów medialnych" Śmierć i utrata zdrowia z powodu dopalaczy to w większości fakty medialne. PO stworzyło nam krainę wirtualną utopioną w "faktach medialnych"
|
Śr paź 06, 2010 19:00 |
|
 |
mazli
|
Szczerze mówiąc trochę mnie ta "dopalaczowa paranoja śmieszy". Nagle po tygodniu pracy w szkole włączam TV i wszystkie programy informacyjne o dopalaczach. Wyjeżdżam na studia do Wrocka i po powrocie w niedzielny wieczór wszystkie programy informacyjne o dopalaczach. Rozpoczyna się tydzień i pan premier oraz legiony specjalistów ciągle o dopalaczach. Zupełnie jakby problem pojawił się w poprzednim tygodniu i nikt nigdy nigdzie takowych używek nie zażywał. Jeśli ktoś pisze, że szokująca i paląca kwestia dopalaczy jest głównym problemem państwa, które każdego dnia zadłuża się na kolejne 300 milionów złotych kwituję to milczeniem. Istotnie - jeżeli żyjemy i aktywnie korzystamy z propozycji naszych mediów wszystko co nam podsuną stanie się ważne.
|
Śr paź 06, 2010 19:26 |
|
|
|