|
|
|
Dlaczego tak dużo osób się myli?
Autor |
Wiadomość |
R6
|
 Re: Dlaczego tak dużo osób się myli?
"Nie zabijaj". Czy wszystko jest jasne w tej kwestii? Skoro tak jest to po co te spory np. wokół kary śmierci i obrony w czasie konfliktu. Czy nasi żołnierze zabijając w Afganistanie postępują zgodnie z Dekalogiem? Jak to rozstrzygnąć? Czy tylko na podstawie tego że jest z nimi kapelan można wywnioskować że wszystko co to tam robią jest usprawiedliwione 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pt paź 08, 2010 11:32 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
renata155, piszesz, że modlitwa też jest ważna. A skąd jest modlitwa jak nie z Biblii? Przecież Ojcze Nasz nauczył nas sam Jezus. Ta modlitwa nie jest wymyślona przez człowieka wg ludzi wierzących. To Jezus nauczył ludzi tej modlitwy. I w ogóle skąd wiesz, że trzeba się modlić jak nie z Biblii?
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Pt paź 08, 2010 12:58 |
|
 |
Nithael
|
R6
Te twoje pytania są jakieś takie nieprzemyślane,chaotyczne... O czym chcesz porozmawiać,konkretnie? Które pytanie wybierasz ze swojego zestawu ?
|
Pt paź 08, 2010 13:09 |
|
|
|
 |
R6
|
Ja wiem o co mi chodzi. To odnoście moich wcześniejszych postów i postów Renaty Moje wypowiedź miała na celu wskazanie sytuacji w której sam dekalog nie wystarczy aby w praktyce wiedzieć co czynić. Udzielenie odpowiedź na pytanie czego dokładnie zabrania przykazanie "Nie zabijaj" nie jest takie proste. Wybierz sobie pytanie albo nie wybieraj żadnego. 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pt paź 08, 2010 13:23 |
|
 |
Nithael
|
Alez oczywiście że nie wystarczy o czym wszyscy wiedza a Renata się upiera  Ona też już to wie, ale tyle energii włożyła w ten dekalog że głupio tak jakoś nagle stwierdzić...no nie Renata ?;)
|
Pt paź 08, 2010 13:28 |
|
|
|
|
|