Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Nithael napisał(a): A na Schetynę też coś jest ?;) Tylko na tyle Cię stać? Jak zabraknie argumentów zaczyna się głupawka. Cytuj: Nie wiedziałem że narkotyki wynaleziono 3 lata temu. Rozmowa obecnie toczy się o dopalaczach a nie narkotykach. Tak dla przypomnienia bo jakoś ostatnio pomroczność jasna padła na elektorat PO. My o niebie oni o chlebie.
|
Pt paź 08, 2010 16:51 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
Aluś, owszem, ale wlasnie te dwie sprawy są podobne. I denaturat i dopalacze są "niezdatne do spożycia" a mimo to sprzedający dobrze wiedzą, że własnie w takich celach są kupowane. Oczywiście, ci od dopalaczy sa bezczelni, bo kto nabierze się na etykietkę "kolekcjonerstwa" ale, niestety, działają chyba zgodnie z prawem. To prawda że w tej sprawie rząd daje ciała po całości. Ale wyborcom się to podoba, zwłaszcza mamom nastolatków (rozmawiałam z kilkoma) - trudno. Jarosław chce iść jeszcze dalej i karac handlarzy jak morderców. 
|
Pt paź 08, 2010 16:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To prawda że w tej sprawie rząd daje ciała po całości. Ale wyborcom się to podoba, zwłaszcza mamom nastolatków (rozmawiałam z kilkoma) - trudno. Jarosław chce iść jeszcze dalej i karac handlarzy jak mordercó Ta cała akcja w końcu uderzy w TUSKA z powyższych powodów. TUSK był postrzegany jako bożyszcze młodzieży a nie ich mam. Uderza więc w młody elektorat który najbardziej go popierał. Ciekawe jak z tego wyjdzie żeby nie stracić na słupku, bo o to generalnie toczy się bój a nie o jakieś zafajdane zdrowie młodych obywateli.
|
Pt paź 08, 2010 16:59 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
Buehehehehe, wierzysz w to, Osiris? Zwykłe bicie piany i nic więcej. PO nie maw tym momencie żadnego realnego wroga. SLD z 10% poparciem, rozbite, skonfliktowane, bez wyraźnej linii partyjnej, Jareczka "byłem na prochach i nie panowałem nad kampanią" i jego klakierów, którzy sami sobie piłują gałązki na których siedzą... Palikota? XD Ale jedź po TUSKU dalej, jedź. Tymi mantrami obniżasz tylko wartość prawdziwej krytyki i robisz z niej parodię - z pożytkiem dla Donka. 
|
Pt paź 08, 2010 17:37 |
|
 |
Nithael
|
Osiris
Dla mnie bezdenną głupawką jest zarzucanie czegokolwiek przez zwolenników jednej partii drugiej partii i postrzeganie całego zła jako winę tejże partii. Dokładnie taki poziom reprezentujesz co i rusz przytaczając co PO to czy tamto zrobiło czy nie zrobiło. Ty nie możesz nie przytoczyć symbolu PO, jesteś uzależniony od takiego postrzegania polityki i wydarzeń. Niektórzy tak mają. Na szczęście niewielu bo inaczej w kraju wybuchłaby wojna domowa.
|
Pt paź 08, 2010 17:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dokładnie taki poziom reprezentujesz co i rusz przytaczając co PO to czy tamto zrobiło czy nie zrobiło. I vice versa Cytuj: PO nie maw tym momencie żadnego realnego wroga. Więc w czym problem? Czym się martwisz jeśli uważasz że moje pisanie nic nie znaczy? Dlaczego zajmujecie się moimi wypowiedziami skoro są one tak nie groźne dla TUSKA? Jeśli niczego nie obawiacie się ze strony PiS oraz jego elektoratu to po prostu nie komentujcie moich wpisów. Czyż to nie proste? Jednak TUSK obawia się Kaczyńskiego cały czas bo sam ostatnio publicznie oświadczył że nie można ignorować Jarosława. Straszy Jarkiem na lewo i prawo co jest oznaką bojaźni, bo jeśli nie obawiał by się zagrożenia z jego strony to w ogóle nic nie powinien mówić na jego temat. Podobnież ma ją się Wasze wypowiedzi w stosunku do mojej osoby. Jeśli nic nie znaczą moje wypowiedzi to zostawcie je bez komentarza. Cytuj: Ale jedź po TUSKU dalej, jedź. Tymi mantrami obniżasz tylko wartość prawdziwej krytyki i robisz z niej parodię - z pożytkiem dla Donka I świetnie, więc dalej będę leciał mantrami na pożytek nasz i całego świętego Kośc.......WRÓĆ ....TUSKA.
|
Pt paź 08, 2010 17:52 |
|
 |
mazli
|
Ukyo napisał(a): PO nie maw tym momencie żadnego realnego wroga. "PiS nie może wrócić do władzy - przekonywał partyjnych działaczy na Radzie Krajowej PO szef Platformy i premier Donald Tusk, wzywając ich jednocześnie do wewnętrznej mobilizacji. - Polacy wybaczą nam błędy i śmieszność, ale nie wybaczą nam jeśli z powodu niedoskonałości nie obronimy ich przed tymi, którzy nie potrafią znieść tego państwa - stwierdził Tusk.( http://tvn24.lajt.pl/1676995,1,1,wiadomosc.html)[size=200] "Platforma to gwarancja ochrony Polski przed zamieszaniem i katastroficzną wizją, jaką szykują dla Polaków działacze PiS. Dla mnie PiS dziś to Pesymizm i Strach."( http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8424962,Tusk__Chroncie_siebie__Platforme_i_Polske_przed_recydywa.html)
|
Pt paź 08, 2010 18:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ukyo napisał(a): Aluś, owszem, ale wlasnie te dwie sprawy są podobne. I denaturat i dopalacze są "niezdatne do spożycia" a mimo to sprzedający dobrze wiedzą, że własnie w takich celach są kupowane. Nie koniecznie kupuje się tylko w celach konsumcyjnych  ...przez lata, póki nie pojawiły się bańki ciśnieniowe, kupowałam denaturat i stawiałam bańki chorym dzieciom:moim, sąsiadów, kuzynów. Cytuj: jednak TUSK obawia się Kaczyńskiego cały czas bo sam ostatnio publicznie oświadczył że nie można ignorować Jarosława. Straszy Jarkiem na lewo i prawo co jest oznaką bojaźni, bo jeśli nie obawiał by się zagrożenia z jego strony to w ogóle nic nie powinien mówić na jego temat. Cały czas tylko chodzi aby nie złapac "ale gonić króliczka" Kaczyński samodzielnie nigdy nie zdobędzie władzy, a szanse na koalicje pogrzebał skutecznie i bezpowrotnie.
|
Pt paź 08, 2010 18:30 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
To ja nieco zmienię temat: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... okera.htmlSkutki walki Platformy ze ZUYM hazardem. ;>
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt paź 08, 2010 18:44 |
|
 |
Nithael
|
Kaczyński dziś to Palikot w ponurej wersji. Taki stańczyk z kłami i brzytwą,chlasta nawet swoich. Lista których wywalił przekracza objętościowo listę którzy zostali  Dawaj Osirys rzuciłem ci dopalacza 
|
Pt paź 08, 2010 18:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja podrzucę dane na temat oszczędności w budżecie na 2011. Kancelaria Sejmu - 35 mln więcej, Kancelaria Senatu - 14 mln więcej, Kancelaria Prezydenta - 23 mln więcej, Kancelaria Premiera - 12 mln więcej, KRRiTV - 4 mld więcej, Rzecznik Praw Obywatelskich - 2 mld więcej
|
Pt paź 08, 2010 19:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nithael napisał(a): Kaczyński dziś to Palikot w ponurej wersji. Taki stańczyk z kłami i brzytwą,chlasta nawet swoich. Lista których wywalił przekracza objętościowo listę którzy zostali  Dawaj Osirys rzuciłem ci dopalacza  Jak porównać Twój post z merytorycznym postem Kacperka to trudno się oprzeć wrażeniu że ktoś już wcześniej zażył dopalacza. TUSK, Palikot i cała reszta z PO to typowi estradowi wodzireje. 100% zabawy i zero powagi. Gdyby ktoś Nithela zacytował bez podania autora byłbym pewny że to wypowiedział TUSK na kongresie. Dokładnie ta sama retoryka i ten sam styl. Zamiast TUSK roztaczać wizję Ogrodów edenu straszy PiS-em na każdym kroku. Cała polityka PO zbudowana jest na strachu przed PiS-em. Przez tyle lat nic nowego nie wymyślili. Żałosny i prymitywny sposób uprawiania polityki.
|
Pt paź 08, 2010 21:46 |
|
 |
Nithael
|
Skoro nie można przyjąć poważnie sugestii zamachowo-spiskowej (plus inne bonusy sensacyjne) jaką oferuje prezes,a nie można tego traktować poważnie, to jedno co pozostaje to humor. A co do tego straszenia pisem...owszem było, kiedyś,dziś to jest kompletnie zbędne , ponieważ ta partia wystarczająco sama sobą straszy wypowiadając w osobie prezesa to co wypowiada. Idealna sytuacja dla PO : nic kompletnie nie trzeba robić, wystarczy milczeć aby druga strona się wypowiadała w dowolnej formie na dowolny temat,a prezes sobie nie żałuje. Dokładnie ten sam chwyt jaki zastosował prezes w stosunku do Samoobrony,aby sama siebie usunęła ze sceny politycznej, co się stało. Gdyby jak mówisz pis nie był takim czarnym ludem co się nim rzekomo straszy to miałby poparcie innych partii przeciw PO ,co jest zupełnie normalne w opozycji, duża partia skupia mniejsze aby tworzyć front. A tu co ? Pustka, pis jest absolutnie sam. Inne partie nabrały się na to straszenie ?  E...
|
Pt paź 08, 2010 22:41 |
|
 |
mazli
|
Nithael napisał(a): Gdyby jak mówisz pis nie był takim czarnym ludem co się nim rzekomo straszy to miałby poparcie innych partii przeciw PO ,co jest zupełnie normalne w opozycji, duża partia skupia mniejsze aby tworzyć front. A tu co ? Pustka, pis jest absolutnie sam. Ano właśnie drogi Nithaelu - PIS jest zawsze sam. Zawsze sam. Ci, którzy dogadali się w 89 byli, są i będą zawsze przeciwko PISowi. Dla ludzi establishmentu nie jest aż tak ważne kto sprawuje realną władzę - byle nie PIS. Dlatego też PISowcy to oszołomy, którzy powinni leczyć się ze swoich paranoi.
|
Pt paź 08, 2010 23:42 |
|
 |
Nithael
|
PiS nie był sam do pewnego momentu. Wszystko się zmieniło w momencie ujawnienia aspiracji kierowniczych, czyli razem jak najbardziej ale ja(nasza partia) wyznaczam kierunek. I to doskonale zostało zobrazowane przez konflikty na scenie politycznej przez kolejne lata. Więc to co ma miejsce dziś nie jest niczym niezwykłym w skutkach. Naście lat temu pamiętam był wywiad z Wałęsą,ja za nim nie przepadam, i zawsze ze sporym dystansem podchodziłem do tego co mówił o ile rozumiałem o co mu chodzi... W tym wywiadzie , kiedy jeszcze PiS-u nie było i nie było braci Kaczyńskich na scenie politycznej (wyraźnej mocnej obecności) powiedział o nich że ciągle chcą walczyć,nawet wówczas kiedy cel został osiągnięty, i nie można z nimi się w tej materii porozumieć. Nieustanna walka "z czymś" to ich główny cel,rzeczywisty praktyczny cel jest nieistotny. No i okazuje się że w tym jednym Wałęsa miał racje co mnie zdziwiło, bo myślałem że to kolejna jakaś "wydumka". Pokazywano też w trakcie rozmowy urywki filmów z wiecy, podniesiony głos, okrzyki w mikrofon, mocne dobitne słowa,gestykulacja podniesioną ręką, żywioł i walka,"powtaniowa spontaniczność" - modzi wówczas byli. I to się specjalnie nie zmieniło poza jednostką czasu jaka minęła. Szkoda tylko tej energii która na koszt państwa idzie w gwizdek i tylko wstyd przed światem. Ale cóż, tak bywa.
|
So paź 09, 2010 0:23 |
|
|
|