|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Nowy portal społecznościowy My Katolicy! Zapraszam!
Autor |
Wiadomość |
BladzacyAniolek
|
 Nowy portal społecznościowy My Katolicy! Zapraszam!
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
N paź 24, 2010 19:15 |
|
|
|
 |
mykatolicy
|
 MyKatolicy.pl
www.MyKatolicy.pl- Portal społecznościowy MyKatolicy.pl - Biblia on-line - Msze on-line - Wydarzenia - Wideo - Pieśni ZAPRASZAMY DO REJESTRACJI
|
N paź 24, 2010 20:42 |
|
 |
jumik
|
 Re: Nowy portal społecznościowy My Katolicy! Zapraszam!
Mam pytania: - jaki jest cel tej strony? - dlaczego jest aż tak dużo reklam? - gdzie jest "content", zawartość tej strony? - gdzie jest "pomoc"? - gdzie jest tu coś konkretnego? cokolwiek? - gdzie jest wyjaśnione skąd ta Biblia audio - kto czyta, czy ktoś ma do tego prawa autorskie? - gdzie jest wyjaśnione co to za strona, gdzie jest "O nas" o stronie, itd. ?
Na razie wygląda to bardzo nieprofesjonalnie, zniechęcająco i chaotycznie, a grafika jest kiepska i uboga - widać, że to z szablonu robione i to bez specjalnego wkładu własnego. Nie lepiej najpierw popracować mocno nad zawartością (aktualnie w dziale "Zdjęcia" są... 2 zdjęcia, w "Msza online" nie ma praktycznie nic wyjaśnione, w "Pieśni" nie ma NIC - tak samo w "Wydarzenia"), żeby pokazać użytkownikom coś ładnego, wartościowego i dopracowanego, a nie wyskakiwać z czymkolwiek na otwarcie? Nie rozumiem takiego podejścia. A później ludzie się dziwią: "Chcieliśmy tak dobrze, dlaczego nie wyszło?". W aktualnym stanie to tragiczna strona.
_________________ Piotr Milewski
|
Pn paź 25, 2010 13:28 |
|
|
|
 |
agvis
|
Faktycznie szkoda, że nie zaczynacie promocji strony, kiedy jest już porządnie zrobiona. Ale inicjatywa jest dobra i może coś z tego wyrośnie.
A propos reklam: przy natrętności głosowych i latających po stronie reklam na wiara.pl, portal autorki to ostoja spokoju i szacunku dla czytelników.
|
Pn paź 25, 2010 14:23 |
|
 |
mykatolicy
|
Jesteśmy gotowi na krytykę. Są to początki i jak na razie wyszliśmy z pomysłem, który w przyszłości się mamy nadzieje rozwinie. Chciałbym odpowiedzieć na pytania, które zadałeś. - jaki jest cel tej strony? - Celem jest jednoczenie, rozważanie o nurtujących pytaniach, bądź też rozrywka lub modlitwa. (ogólne korzystanie z usług strony) - dlaczego jest aż tak dużo reklam? Myśle, że pajacyk i 2 reklamy to nie jest dużo. Nic nie wyskakuje nie denerwuje po prostu jest. I nie będę oszukiwał, są one po to aby utrzymać serwis. Reszte dzięki Twojej wypowiedzi poprawiliśmy i co nieco dodaliśmy. Wydarzenia i Pieśni są po to aby móc je dodawać. My z powodu ogromu pracy w kodzie i swoich codziennych sprawach nie mamy czasu aby wszystkim na raz się zająć. Tak jak mowilem powoli nasz serwis się rozwija.
Dzięki Ci za te pytania. Doceniliśmy to i zmieniliśmy co nie co. Właśnie o to chodzi aby wskazać nam drogę, coś ulepszyć, dodać itd. Oczywiście mamy już swój plan lecz razem z Wami możemy go ulepszyć.
|
Pn paź 25, 2010 16:52 |
|
|
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
Jak obejrzeć msze online ? A dokładnie jaką nazwe kanału wpisać w telewizorze po nacisnieciu linka . Mysle , że inicjatywa jest dobra, a my sami możemy być jej wspótwórcami . Jest to nowe wirtualne dziecko KRK, więc dołórzmy starań aby wyrosło na Męża/Niewiastę Boża internetu .
_________________ 1 KOR 13
|
Pn paź 25, 2010 17:22 |
|
 |
jumik
|
Może trochę za ostro się wypowiedziałem. Na pewno życzę portalowi powodzenia i rozwoju!
_________________ Piotr Milewski
|
Pn paź 25, 2010 17:47 |
|
 |
agvis
|
Jeżeli o mnie chodzi, wchodząc na stronę, mam wrażenie, że tam nie mam nic do roboty... Na wiara.pl czytam sobie np. teksty i rozważania na dziś, artykuły, a przy okazji zerkam na forum. To dla mnie wspaniała alternatywa do stron typu onet, interia, itd. (a czegoś takiego szukałam).
Na Waszej stronie jest parę rzeczy, ale piosenki mam też na youtube (zresztą, też je stamtąd macie), biblia na necie jest obecna, czaty chrześcijańskie też istnieją. Brakuje tam czegoś nowego, innego, przyciągającego uwagę.
Chciałąbym podzielić się takim jednym moimmałym pomysłem. Kiedyś myślałamsobie, że świetnie byłoby, gdyby ktoś stworzył serwis, dzięki któremu można uzyskać pomoc lub zrobić coś dobrego, ale w takich prostych rzeczach. Załóżmy, że mam trcohę wolnego czasu i chciałabym przeznaczyć go na dobry uczynek. Wchodzę sobie na taki portal, wybieram województwo, moje miasto (lub pobliskie) i znajduję np. coś takiego:
"Mieszkamy daleko od babci, a idą święta i bardzo cieszyłaby się, gdyby ktoś umył jej okna." "Nie mam auta, skromną pensję i szukam kogoś, z kim mogłabym przybierać się do pracy z X do X o godz. X" "Mam strasznego doła i potrzebuję rozmowy." "Zepsuł nam się bojler i nie mamy pieniędzy na naprawę."
Wtedy przeglądam sobie prośby, wybieram, kontaktuję się i cieszę, że mogę zrobić coś bezinteresownie. Przy okazji można poznać nowych ludzi. I bardzo to pasuje na taki katolicki portal.
Zawsze jest ryzyko, że ktoś potraktowałby taką możliwość jako darmowe ręce do roboty i zamiast na mechanika, wyda na papierosy, ale myślę, że bywalcom takiego portalu można ufać. I zresztą, człowiek by widział na miejscu, jaka jest sytuacja. Na pewno można byłoby taki pomysł dopracować i wymyślić coś dodatkowego.
To tylko takie moje małe uwagi, by pomóc.
|
Śr paź 27, 2010 8:25 |
|
 |
mykatolicy
|
hmm bardzo podoba mi się Twój pomysł. Myśle, że coś podobnego można by stworzyć. Jeśli chcesz nam jakoś pomoc bardziej rozwinąć i stworzyć go razem z nami napisz. na mail wywal@o2.pl jak dokładniej według Ciebie może to wyglądać. Będziemy wdzięczni.
|
Śr paź 27, 2010 14:57 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|