Autor |
Wiadomość |
Awa
|
 Re: List z Polski
Kontynuując......podobno ,gdyż nie mówili tego u mnie na rynku w mieście, tylko przemówił Putin w tvp.Ja tam nie wiem co oni maja w papierach ale nie lekceważyłabym tego co mówi PUTIN
|
Śr lis 03, 2010 16:10 |
|
|
|
 |
Awa
|
Do Kamyka:umowa oczywiście w związku z tezą jaką niesie film list z Polski.IMHO trzymamy się tematu:)
|
Śr lis 03, 2010 16:12 |
|
 |
Gita2
|
Obejrzałam pięć części filmu i mam pytanie. Czy koniec ostatniej części, to produkcja mgły, która pojawiła się nad smoleńskim lotniskiem?
|
Śr lis 03, 2010 22:51 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Ponawiam pytanie skąd ta gęsta mgła?, czy to natura, czy sztuczna produkcja? Widziałam gdzieś w internecvie zdjęcie potwierdzające to drugie. ND, który dość regularnie relacjonuje w sprawie katastrofy smoleńskiej nie potwierdził tezy, że mgła była sztucznie produkowana, ale w tym artykule pisze o gęstniejącej mgle. http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po02.txt
|
Pt lis 05, 2010 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Ponawiam pytanie skąd ta gęsta mgła?, czy to natura, czy sztuczna produkcja? Widziałam gdzieś w internecvie zdjęcie potwierdzające to drugie. ND, który dość regularnie relacjonuje w sprawie katastrofy smoleńskiej nie potwierdził tezy, że mgła była sztucznie produkowana, ale w tym artykule pisze o gęstniejącej mgle. http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po02.txtNie jechałaś nigdy we mgle???...jedziesz raz w rzadkiej z dużą widocznościa, i nagle wpadasz w pasmo gęstej jak przysłowiowe mleko, że widzisz przed samochodem na odległość 5-10 metrów.
|
Pt lis 05, 2010 11:19 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Widziałam mgłę i widziałam maszynę tworząca mgłe w piątej części filmu:"List z Polski" Swoją drogą poddaństwo pod hegemonii Rosji lansowane przez obecnego prezydenta i rząd ma sporo zwolenników wśród fanów Platformy.
|
Pt lis 05, 2010 12:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Widziałam mgłę i widziałam maszynę tworząca mgłe w piątej części filmu:"List z Polski" Swoją drogą poddaństwo pod hegemonii Rosji lansowane przez obecnego prezydenta i rząd ma sporo zwolenników wśród fanów Platformy. Osoby robiące podobne filmy ignorują aktualne osiągniecia nauki i techniki.....cały glob praktycznie mamy pod podglądem satelitarnym, trudno byłoby niepostrzeżenie ustawić aparaturę, nadmuchać mgły i błyskawicznie, niepostrzeżenie owe maszyny wywieźć. Najbardziej widac to poddaństwo przy podpisywaniu umowy gazowej, UE tez jest poddana Moskwie, bo ta umowa musi uzyskać akceptację w Brukseli....a tylko poddani uznają ją.
|
Pt lis 05, 2010 12:16 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Gita2, musisz wiedziec, ze taka mgle robi sie z czegos. Glykol, rozne oleje, a nawet kwasy. To wszystko pozostawia slady, czesto taka mgle "czuc". Jednak kiedy sie chce komus mydlic oczy, albo jest dziennikarzem miernota, nie pisze sie o takich "drobiazgach". Zreszta Rosjanie NA PEWNO wymyslili mgle robiona ot tak, sama z siebie i moze czepiam sie bezzasadnie.  Chce tylko przypomniec; POGODA SIE POGARSZALA caly czas, nie tylko w obrebie lotniska. Gita2, radze Ci przeczytac zapis z rozmowy pilotow. Tam kazdy UCZCIWY czlowiek znajdzie odpowiedz. Jak myslicie, ile czasu moze DOBREMU dziennikarzowi zajac odnalezienie i wywiad z "ruskim" ktory umiescil filmik ze "strzalami" na You Tube?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt lis 05, 2010 12:19 |
|
 |
Grzegor
|
Gita2 napisał(a): Swoją drogą poddaństwo pod hegemonii Rosji lansowane przez obecnego prezydenta i rząd ma sporo zwolenników wśród fanów Platformy. Fani PiSu wygłaszający tego rodzaju poglądy kompromitują i PiS i siebie
|
Pt lis 05, 2010 12:21 |
|
 |
Elbrus
|
Alus napisał(a): Osoby robiące podobne filmy ignorują aktualne osiągniecia nauki i techniki..... cały glob praktycznie mamy pod podglądem satelitarnym, trudno byłoby niepostrzeżenie ustawić aparaturę, nadmuchać mgły i błyskawicznie, niepostrzeżenie owe maszyny wywieźć. Ale ty masz ograniczoną wyobraźnię. A jeśli te maszyny poruszały się w podziemnych tunelach (niewidocznych rzecz jasna dla satelitów), i wypuszczające mgłę dyszami wystawionymi ledwo ponad ziemię? Czy tak pracująca maszyneria byłaby jednocześnie efektywna i niezauważalna? Dural napisał(a): To wszystko pozostawia slady, czesto taka mgle "czuc". Użyli supercichych i bardzo wydajnych odkurzaczy pochłaniających wilgoć (mgłę - dowody zbrodni), zapach i inne "nienaturalne" związki chemiczne (w tym różne gazy i rozpylone w powietrzu ciecze/pyły). Moim zdaniem jest to możliwe, a jeśli ktoś myśli inaczej, to nie chce uwzględnić prawdopodobnego (realnego - możliwego do zrealizowania w terenie) scenariusza, który nie został sfalsyfikowany w toku śledztwa (które jest farsą i graniem na czas, aż wszelkie dowody (w tym wrak samolotu) zostaną zatarte i bezpowrotnie utracone).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
Ostatnio edytowano Pt lis 05, 2010 12:32 przez Elbrus, łącznie edytowano 3 razy
|
Pt lis 05, 2010 12:27 |
|
 |
Gita2
|
Grzegor napisał(a): Gita2 napisał(a): Swoją drogą poddaństwo pod hegemonii Rosji lansowane przez obecnego prezydenta i rząd ma sporo zwolenników wśród fanów Platformy. Fani PiSu wygłaszający tego rodzaju poglądy kompromitują i PiS i siebie Nie rozśmieszaj mnie! Zwrot w polityce obecnego rządu i prezydenta w kierunku poddaństwa Rosji widzi nawet Bruksela. To, że film:"List z Polski" nie został wyemitowany w naszej telewizji, to ułamek dowodu na godzenie się z poddaństwem.
|
Pt lis 05, 2010 12:27 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): To, że film:"List z Polski" nie został wyemitowany w naszej telewizji, to ułamek dowodu na godzenie się z poddaństwem. Czyli TV Publiczna musi puszczać wszystko to, co niegodzący się z poddaństwem za właściwe uważają?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt lis 05, 2010 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale ty masz ograniczoną wyobraźnię. A jeśli te maszyny poruszały się w podziemnych tunelach (niewidocznych rzecz jasna dla satelitów), i wypuszczające mgłę dyszami wystawionymi ledwo ponad ziemię? Czy tak pracująca maszyneria byłaby jednocześnie efektywna i niezauważalna? A to zatem zrozumiałe czemu Rosjanie tak zwlekali z wydaniem zezwoleń dla polskich archeologów......przywracal teren do stanu z przed wydrążeniem tuneli 
|
Pt lis 05, 2010 12:36 |
|
 |
SweetChild
|
Elbrus napisał(a): Moim zdaniem jest to możliwe, a jeśli ktoś myśli inaczej, to nie chce uwzględnić prawdopodobnego (realnego - możliwego do zrealizowania w terenie) scenariusza, który nie został sfalsyfikowany w toku śledztwa A jak miałby zostać sfalsyfikowany? Gdyby przekopano teren wokół lotniska o powierzchni 100 hektarów na 100 metrów wgłąb, to można by twierdzić, że efektywna i niezauważalna maszyneria została błyskawicznie wywieziona, tunele zasypane przez bardzo wydajne "nakurzacze", przekształcone z supercichych odkurzaczy pochłaniających wilgoć. Takie teorie są z niefalsyfikowalne. Zawsze można dołożyć kolejny łańcuch niezwykle zaawansowanych technologicznie urządzeń, za pomocą których zatarto ślady niezwykle zaawansowanych technologicznie urządzeń z poprzedniego etapu akcji.
|
Pt lis 05, 2010 12:50 |
|
 |
Gita2
|
Potwierdza się moja teza, fani Platformy, jednocześnie adwokaci Putina i gorliwie popierający politykę poddaństwa wobec Rosji obecnego prezydenta i rządu działaja zgodnym chórem. Nie śądziłam, że doczekam takich czasów, że będzie tylu chętnych do wejścia na powrót w orbitę zależności od totalitarnego mocarstwa jakim jest Rosja.
|
Pt lis 05, 2010 13:35 |
|
|
|