Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 List z Polski 
Autor Wiadomość

Post Re: List z Polski
Kontynuując......podobno ,gdyż nie mówili tego u mnie na rynku w mieście, tylko przemówił Putin w tvp.Ja tam nie wiem co oni maja w papierach ale nie lekceważyłabym tego co mówi PUTIN

Śr lis 03, 2010 16:10

Do Kamyka:umowa oczywiście w związku z tezą jaką niesie film list z Polski.IMHO trzymamy się tematu:)

Śr lis 03, 2010 16:12

Obejrzałam pięć części filmu i mam pytanie. Czy koniec ostatniej części, to produkcja mgły, która
pojawiła się nad smoleńskim lotniskiem?

Śr lis 03, 2010 22:51

Ponawiam pytanie skąd ta gęsta mgła?, czy to natura, czy sztuczna produkcja?
Widziałam gdzieś w internecvie zdjęcie potwierdzające to drugie.
ND, który dość regularnie relacjonuje w sprawie katastrofy smoleńskiej nie potwierdził tezy, że mgła była sztucznie produkowana, ale w tym artykule pisze o gęstniejącej mgle.

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po02.txt

Pt lis 05, 2010 11:10
Gita2 napisał(a):
Ponawiam pytanie skąd ta gęsta mgła?, czy to natura, czy sztuczna produkcja?
Widziałam gdzieś w internecvie zdjęcie potwierdzające to drugie.
ND, który dość regularnie relacjonuje w sprawie katastrofy smoleńskiej nie potwierdził tezy, że mgła była sztucznie produkowana, ale w tym artykule pisze o gęstniejącej mgle.

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po02.txt

Nie jechałaś nigdy we mgle???...jedziesz raz w rzadkiej z dużą widocznościa, i nagle wpadasz w pasmo gęstej jak przysłowiowe mleko, że widzisz przed samochodem na odległość 5-10 metrów.

Pt lis 05, 2010 11:19

Widziałam mgłę i widziałam maszynę tworząca mgłe w piątej części filmu:"List z Polski"
Swoją drogą poddaństwo pod hegemonii Rosji lansowane przez obecnego prezydenta i rząd ma sporo zwolenników wśród fanów Platformy.

Pt lis 05, 2010 12:06
Gita2 napisał(a):
Widziałam mgłę i widziałam maszynę tworząca mgłe w piątej części filmu:"List z Polski"
Swoją drogą poddaństwo pod hegemonii Rosji lansowane przez obecnego prezydenta i rząd ma sporo zwolenników wśród fanów Platformy.

Osoby robiące podobne filmy ignorują aktualne osiągniecia nauki i techniki.....cały glob praktycznie mamy pod podglądem satelitarnym, trudno byłoby niepostrzeżenie ustawić aparaturę, nadmuchać mgły i błyskawicznie, niepostrzeżenie owe maszyny wywieźć.
Najbardziej widac to poddaństwo przy podpisywaniu umowy gazowej, UE tez jest poddana Moskwie, bo ta umowa musi uzyskać akceptację w Brukseli....a tylko poddani uznają ją.

Pt lis 05, 2010 12:16
zbanowany na stałe

Gita2, musisz wiedziec, ze taka mgle robi sie z czegos. Glykol, rozne oleje, a nawet kwasy. To wszystko pozostawia slady, czesto taka mgle "czuc". Jednak kiedy sie chce komus mydlic oczy, albo jest dziennikarzem miernota, nie pisze sie o takich "drobiazgach". Zreszta Rosjanie NA PEWNO wymyslili mgle robiona ot tak, sama z siebie i moze czepiam sie bezzasadnie. :)
Chce tylko przypomniec; POGODA SIE POGARSZALA caly czas, nie tylko w obrebie lotniska.
Gita2, radze Ci przeczytac zapis z rozmowy pilotow. Tam kazdy UCZCIWY czlowiek znajdzie odpowiedz.
Jak myslicie, ile czasu moze DOBREMU dziennikarzowi zajac odnalezienie i wywiad z "ruskim" ktory umiescil filmik ze "strzalami" na You Tube?

Pt lis 05, 2010 12:19

Gita2 napisał(a):

Fani PiSu wygłaszający tego rodzaju poglądy kompromitują i PiS i siebie

Pt lis 05, 2010 12:21

Alus napisał(a):
Osoby robiące podobne filmy ignorują aktualne osiągniecia nauki i techniki.....
cały glob praktycznie mamy pod podglądem satelitarnym, trudno byłoby niepostrzeżenie ustawić aparaturę, nadmuchać mgły
i błyskawicznie, niepostrzeżenie owe maszyny wywieźć.
Ale ty masz ograniczoną wyobraźnię.
A jeśli te maszyny poruszały się w podziemnych tunelach (niewidocznych rzecz jasna dla satelitów),
i wypuszczające mgłę dyszami wystawionymi ledwo ponad ziemię?
Czy tak pracująca maszyneria byłaby jednocześnie efektywna i niezauważalna?
Dural napisał(a):
To wszystko pozostawia slady, czesto taka mgle "czuc".
Użyli supercichych i bardzo wydajnych odkurzaczy pochłaniających wilgoć (mgłę - dowody zbrodni), zapach
i inne "nienaturalne" związki chemiczne (w tym różne gazy i rozpylone w powietrzu ciecze/pyły).

Moim zdaniem jest to możliwe, a jeśli ktoś myśli inaczej, to
nie chce uwzględnić prawdopodobnego (realnego - możliwego do zrealizowania w terenie) scenariusza, który
nie został sfalsyfikowany w toku śledztwa
(które jest farsą i graniem na czas, aż wszelkie dowody (w tym wrak samolotu) zostaną zatarte i bezpowrotnie utracone).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Ostatnio edytowano Pt lis 05, 2010 12:32 przez Elbrus, łącznie edytowano 3 razy

Pt lis 05, 2010 12:27

Grzegor napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Fani PiSu wygłaszający tego rodzaju poglądy kompromitują i PiS i siebie

Nie rozśmieszaj mnie! Zwrot w polityce obecnego rządu i prezydenta w kierunku poddaństwa Rosji
widzi nawet Bruksela.
To, że film:"List z Polski" nie został wyemitowany w naszej telewizji, to ułamek dowodu na godzenie się z poddaństwem.

Pt lis 05, 2010 12:27

Gita2 napisał(a):
To, że film:"List z Polski" nie został wyemitowany w naszej telewizji,
to ułamek dowodu na godzenie się z poddaństwem.
Czyli TV Publiczna musi puszczać wszystko to, co niegodzący się z poddaństwem za właściwe uważają?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt lis 05, 2010 12:33
Cytuj:
Ale ty masz ograniczoną wyobraźnię.
A jeśli te maszyny poruszały się w podziemnych tunelach (niewidocznych rzecz jasna dla satelitów),
i wypuszczające mgłę dyszami wystawionymi ledwo ponad ziemię?
Czy tak pracująca maszyneria byłaby jednocześnie efektywna i niezauważalna?

A to zatem zrozumiałe czemu Rosjanie tak zwlekali z wydaniem zezwoleń dla polskich archeologów......przywracal teren do stanu z przed wydrążeniem tuneli ;)

Pt lis 05, 2010 12:36

Elbrus napisał(a):
Moim zdaniem jest to możliwe, a jeśli ktoś myśli inaczej, to nie chce uwzględnić prawdopodobnego (realnego - możliwego do zrealizowania w terenie) scenariusza, który nie został sfalsyfikowany w toku śledztwa

A jak miałby zostać sfalsyfikowany? Gdyby przekopano teren wokół lotniska o powierzchni 100 hektarów na 100 metrów wgłąb, to można by twierdzić, że efektywna i niezauważalna maszyneria została błyskawicznie wywieziona, tunele zasypane przez bardzo wydajne "nakurzacze", przekształcone z supercichych odkurzaczy pochłaniających wilgoć.

Takie teorie są z niefalsyfikowalne. Zawsze można dołożyć kolejny łańcuch niezwykle zaawansowanych technologicznie urządzeń, za pomocą których zatarto ślady niezwykle zaawansowanych technologicznie urządzeń z poprzedniego etapu akcji.

Pt lis 05, 2010 12:50

Potwierdza się moja teza, fani Platformy, jednocześnie adwokaci Putina i gorliwie popierający politykę poddaństwa wobec Rosji obecnego prezydenta i rządu działaja zgodnym chórem.
Nie śądziłam, że doczekam takich czasów, że będzie tylu chętnych do wejścia na powrót w orbitę zależności od totalitarnego mocarstwa jakim jest Rosja.

Pt lis 05, 2010 13:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona