Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybory samorządowe
Gita2 napisał(a): Ponieważ znalazłam informacje o obu wykluczonych paniach wracam do tematu i sama sobie zadaję pytanie, dlaczego tak długo były w PiS? http://blogmedia24.pl/node/39254Klasyka....teraz należy obie panie opluć skolko ugodno, bo przecież prezes nigdy się nie myli. Nigdy E. Jakubiak nie budziła mojej wielkiej sypatii, ale uważam takie jej opluwanie za świństwo....na leżącego pluje się wygodnie. Na Kurskiego, który cynicznie powiedział głośno, że PiS w wyborach parlamentarnych wypadnie mizerniutko, jakoś nikt się nie oburza.
|
N lis 07, 2010 15:12 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Ponieważ znalazłam informacje o obu wykluczonych paniach wracam do tematu i sama sobie zadaję pytanie, dlaczego tak długo były w PiS? To ja proponuje bys zrewidowala postawe w stosunku do Ojca Dyrektora. Inaczej bedziesz znowu przygnieciona przez fakty. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N lis 07, 2010 23:18 |
|
 |
Gita2
|
Za tydzień wybory. Prawdopodobnie /w/g sondaży/ wygra Platforma. Co nas czeka po takich wyborach? A no dalszy ciąg wyprzedaży, takiej wyprzedaży, że wkrótce staniemy się wasalami Europy. Jeśli samorządy nie powiedzą stop takiej władzy, to możemy wkrótce pożegnać się również z naszymi lasami. Jan Szyszko były minister środowiska apeluje o referendum w sprawie Lasów Państwowych. http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/sectio ... xZdqcnKMpM
|
N lis 14, 2010 9:53 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N lis 14, 2010 10:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Za tydzień wybory. Prawdopodobnie /w/g sondaży/ wygra Platforma. Co nas czeka po takich wyborach? A no dalszy ciąg wyprzedaży, takiej wyprzedaży, że wkrótce staniemy się wasalami Europy. Jeśli samorządy nie powiedzą stop takiej władzy, to możemy wkrótce pożegnać się również z naszymi lasami. Jan Szyszko były minister środowiska apeluje o referendum w sprawie Lasów Państwowych. http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/sectio ... xZdqcnKMpMPlanowanych, co nie znaczy, że dokonanych. A straszenie, że pożegnamy się z mieszkaniami, ziemią, 1/2 ludności RP już przetrawiliśmy. Elbrus - nie myślimy o hasłach z bilbordów - patrzymy na osiągnięcia/zaniechania naszych kandydatów w regionach. Wczoraj byłam na imprezce z udziałem kilkunastu osób - i wszyscy w dyskusji przyznali, że uznają w wyborach samorządowych za priorytet walory kandydatów, nie wskazania partyjne.
|
N lis 14, 2010 10:13 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Za tydzień wybory. Prawdopodobnie /w/g sondaży/ wygra Platforma. Co nas czeka po takich wyborach? A no dalszy ciąg wyprzedaży, takiej wyprzedaży, że wkrótce staniemy się wasalami Europy. Jeśli samorządy nie powiedzą stop takiej władzy, to możemy wkrótce pożegnać się również z naszymi lasami. Jan Szyszko były minister środowiska apeluje o referendum w sprawie Lasów Państwowych. http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/sectio ... xZdqcnKMpMPlanowanych, co nie znaczy, że dokonanych. A straszenie, że pożegnamy się z mieszkaniami, ziemią, 1/2 ludności RP już przetrawiliśmy. Elbrus - nie myślimy o hasłach z bilbordów - patrzymy na osiągnięcia/zaniechania naszych kandydatów w regionach. Wczoraj byłam na imprezce z udziałem kilkunastu osób - i wszyscy w dyskusji przyznali, że uznają w wyborach samorządowych za priorytet walory kandydatów, nie wskazania partyjne. Jeśli idzie o straszenie mieszkaniem, to na moim przykładzie: byłam zmuszona sprzedać mieszkanie, aby kupić o połowę mniejsze. To sprawiło, że na razie nie jestem bezdomna. Teraz muszę wybierać ludzi z programem pro-społecznym, czyli kandydatów PiS, abym mogła utrzymać się w tym małym mieszkanku.
|
N lis 14, 2010 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Jeśli idzie o straszenie mieszkaniem, to na moim przykładzie: byłam zmuszona sprzedać mieszkanie, aby kupić o połowę mniejsze. To sprawiło, że na razie nie jestem bezdomna. Ale nie załatwił Cię podatek katastralny wieszczony jako kataklizm w RM? Osób wymieniających mieszkania na mniejszy metraż z racji przyczyn finansowych jest dużo. Ale to efekt systemu emerytalnego. Przy emeryturze z ZUS i II filaru będzie jeszcze gorzej - ZUS aktualnie wysyła przyszłym emerytom przeliczone ich emerytury, jakie otrzymaja za 15-20 lat. W stosunku do aktualnych wypłacanych tylko z ZUS będa one mniejsze o 40-50%. Cytuj: Teraz muszę wybierać ludzi z programem pro-społecznym, czyli kandydatów PiS, abym mogła utrzymać się w tym małym mieszkanku. Pro-społeczne tylko z deklaracji.
|
N lis 14, 2010 11:49 |
|
 |
Gita2
|
Kto wie, czy nie dotknął by nas podatek katastralny, gdyby jego groźba nie była poruszana w RM, ale to oczywiście tylko przypuszczenia. A propo wyborów samorządowych, to co PO oferuje emerytom, których emerytura jest poniżej minimum socjalnego?
|
N lis 14, 2010 13:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Kto wie, czy nie dotknął by nas podatek katastralny, gdyby jego groźba nie była poruszana w RM, ale to oczywiście tylko przypuszczenia. Tylko przypuszczenia - warunkiem wprowadzenia podatku katastralnego było uregulowane prawo własności. Cytuj: A propo wyborów samorządowych, to co PO oferuje emerytom, których emerytura jest poniżej minimum socjalnego? Reformę emrytalną - jeśli zapomniałaś - przeprowadził rząd AWS. Poprzednie rządy zrezygnowałny nawet z waloryzacji, coroczna funkcjonuje od 1 marca 2008r.
|
N lis 14, 2010 13:31 |
|
 |
Kamyk
|
Gita2 napisał(a): A propo wyborów samorządowych, to co PO oferuje emerytom, których emerytura jest poniżej minimum socjalnego? A co PiS proponuje na poziomie samorządu w sprawie emerytur? A co proponuje jakakolwiek partia? Nic, bo nic zaproponować nie może. W obecnym systemie nie zajmuje się emeryturami samorząd, a warszawka
|
N lis 14, 2010 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Już się wystraszyłam, jak zobaczyłam na stronie głównej nick Kamyk - pomyslałam, że posty poleciały, lub zamnkąłeś temat 
|
N lis 14, 2010 15:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzisz Kamyk, jak wszyscy sie ciebie boimy Prawdziwy szacunek dla moderatora.
|
N lis 14, 2010 15:19 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Nie ma co sie bac. To normalna, ze Kamyk pisze w tym temacie. Posuniecie polityczne! Tu gdzies jest odpowiedz, skad sie ono bierze.  Wyniki dla frazy: Michał Kamiński Kandydaci (9) (więcej wyników ...) Wyszukano w: nazwisko, adres. Nazwisko i imiona Adres Wiek Komitet Gdzie kandyduje [nr okręgu] Numer na liście Status Kamiński Michał Albin Biała Podlaska 34 KOMITET WYBORCZY PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ Sejmik Województwa Lubelskiego, nr 3 9 Zarejestrowany Kamiński Michał Leszno 65 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW TOMASZA MALEPSZEGO LEWICA DLA LESZNA Rada Miejska Leszna, nr 2 8 Zarejestrowany KAMIŃSKI Michał Skrwilno 29 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW RUCH SAMORZĄDOWY Rada Powiatu w Rypinie, nr 4 4 Zarejestrowany Kamiński Michał Konrad Dębica 21 KOMITET WYBORCZY SOJUSZ LEWICY DEMOKRATYCZNEJ Rada Miejska w Dębicy, nr 3 14 Zarejestrowany Kamiński Michał Kozłowo 22 KOMITET WYBORCZY PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ Rada Miejska w Trzemesznie, nr 3 4 Zarejestrowany
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N lis 14, 2010 16:36 |
|
 |
Elbrus
|
Dural napisał(a): Posuniecie polityczne! Dural napisał(a): KOMITET WYBORCZY PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ Dural napisał(a): KOMITET WYBORCZY SOJUSZ LEWICY DEMOKRATYCZNEJ Sprytna zagrywka.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N lis 14, 2010 16:46 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Przy emeryturze z ZUS i II filaru będzie jeszcze gorzej - ZUS aktualnie wysyła przyszłym emerytom przeliczone ich emerytury, jakie otrzymaja za 15-20 lat. W stosunku do aktualnych wypłacanych tylko z ZUS będa one mniejsze o 40-50%. Dlatego, że będą stanowiły jedynie część emerytury, druga część będzie z OFE.
|
Pn lis 15, 2010 10:04 |
|
|
|