|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
In vitro-aborcja-sprzeczność?
Autor |
Wiadomość |
Saken
|
 In vitro-aborcja-sprzeczność?
Witam was serdecznie.
Mam do was takie pytanie, proszę przeczytać uważnie, aby każdy mnie zrozumiał.
Więc:
Kościół uważa, że każdy ma prawo do życia, ale: -Na in vitro nie pozwala -Na aborcje po gwałcie pozwala
Ale ludzie, przecież podobno każdy ma prawo do życia więc to jest troche tak, nie bardzo z tym. Ja osobiście jestem przeciw aborcji, bo uważam, że jest to zabijanie drugiej osoby. A in vitro też jestem przeciw, bo słyszałem, że jakieś komórki mrożą, są choroby genetyczne potem itp. Proszę was wyjaśnijcie mi tą sprzeczność.
|
Pn lis 08, 2010 17:30 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
 Re: In vitro-aborcja-sprzeczność?
Ja jestem przeciw smierci w ogole! Przeciez kazdy ma prawo do zycia!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn lis 08, 2010 17:36 |
|
 |
szumi
Moderator
|
A gdzie znalazłeś taką rewelację, że Kościół na aborcję po gwałcie pozwala?
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn lis 08, 2010 17:43 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Saken napisał(a): Kościół uważa, że każdy ma prawo do życia, ale: -Na in vitro nie pozwala -Na aborcje po gwałcie pozwala
Ale ludzie, przecież podobno każdy ma prawo do życia więc to jest troche tak, nie bardzo z tym. Ja osobiście jestem przeciw aborcji, bo uważam, że jest to zabijanie drugiej osoby. A in vitro też jestem przeciw, bo słyszałem, że jakieś komórki mrożą, są choroby genetyczne potem itp. Proszę was wyjaśnijcie mi tą sprzeczność. Wyjaśnienie jest proste - przyjąłeś błędne założenie. Kościół bowiem nie pozwala na aborcję po gwałcie ("nie pozwala" w znaczeniu, że uważa taką aborcję za wykroczenie przeciwko przykazaniu "nie zabijaj" tak jak każdą inną aborcję).
|
Pn lis 08, 2010 17:43 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|