Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Alus napisał(a): Cytuj: Pożyjemy zobaczymy czy kolejny straszak. Jeśli idzie o mnie to nie boję się tego, że za kilka, lub kilkanaście lat lasy będą ogrodzone, ponieważ na prywatne terytoria wstęp wzbroniony. Gdybym egoistycznie do tego podchodziła, nie przejmowałabym się, gdyż wolę morze niz las. W lesie z moją astmą nie za bardzo się czuję. Wiem jednak, że wielu ludzi mieszkających blisko lasów czerpie latem minimalne, ale jednak korzyści. Brak dostępu do lasu odbije się na ich zdrowiu i życiu. To też jeden z punktów ograniczenia ilości Polaków. Możesz sobie nazywać to spiskową teorią, ale jak się przekonasz, że ta spiskowa teoria jest faktem,, będzie już za późno. Poprzednie wymienione straszaki dobitnie świdczą..... Jak dziś pamiętam emerytowaną nauczycielkę z Warszawy dzwoniącą do RM, łkającą, przerażoną do granic wytrzymałości wizją straty mieszkania, gdyż z mizernej emerytury nie zdołałaby zapałacić podatku. Zniechęciło mnie to niesamowicie to tego radia, gdyż uważam straszenie starych, chorych ludzi, jako wysoce nieetyczne. Jednym słowem najlepiej zamknąć oczy i uszy i wtedy nawet straconego mieszkania nie zobaczysz. Oczywiście Ciebie to niedotyczy, tylko tych dziesiątek tysięcy, a po Nowym Roku setek tysięcy bezdomnych.
|
Cz lis 11, 2010 16:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jednym słowem najlepiej zamknąć oczy i uszy i wtedy nawet straconego mieszkania nie zobaczysz. Oczywiście Ciebie to niedotyczy, tylko tych dziesiątek tysięcy, a po Nowym Roku setek tysięcy bezdomnych. Trzeba zawsze mówić prawdę. Ja słuchałam RM i też byłam przestraszona ewentaualnością płacenie tego horrendalnego podatku (tak był przedstawiany) zanim nie spytałam sasiadki ekonomistki. Powiedział mi ona, że póki nie zostaną w Polsce uregulowane wszystkie prawa własnosności, podatek taki nie może być wprowadzony. Więc w tym czasie (1995r) straszenie było ewidentnym przekłamaniem. Skąd się wezmą tysiące bezdomnych po Nowym Roku?
|
Cz lis 11, 2010 16:39 |
|
 |
Gita2
|
P.S W żadnym z mediów nie poświęca się tyle czasu Świętu Niepodległości co w Radiu Maryja i TVTrwam Misyjność mediów publicznych powinna objawiać się takimi właśnie programami, ale media publiczne ogarnął podobny amok jak TVN,tvn24, Polsat czy Super Stacja, gdzie głównym tematem jest PiS. To jakaś paranoja, nie mająca chyba przykładu w żadnym innym kraju w Europie czy na świecie.
|
Cz lis 11, 2010 16:40 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Skąd się weźmie tysiące nowych bezdomnych? To jasne, stąd, że nie będą mogli udźwignąć ciężaru podwyższonych podatków przez kłamliwy rząd Tuska, który obiecywał obniżenie podatków, a zrobił zupełnie odwrotnie. Czasami zastanawiam się czy ludzie są tak naiwni, czy tak głupi, że PO cieszy się nadal dużym poparcie. Raczej to drugie, ponieważ dali się omamić tym jaki to PiS jest straszny i ze strachu przed PiSem głosują na PO. Głupota ludzka nie zna granic.
|
Cz lis 11, 2010 16:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Skąd się weźmie tysiące nowych bezdomnych? To jasne, stąd, że nie będą mogli udźwignąć ciężaru podwyższonych podatków przez kłamliwy rząd Tuska, który obiecywał obniżenie podatków, a zrobił zupełnie odwrotnie. Czasami zastanawiam się czy ludzie są tak naiwni, czy tak głupi, że PO cieszy się nadal dużym poparcie. Raczej to drugie, ponieważ dali się omamić tym jaki to PiS jest straszny i ze strachu przed PiSem głosują na PO. Głupota ludzka nie zna granic. Przez ten 1% VATu?  ......koszty jego wprowadzenie płacimy już od momentu zapowiedzi wprowadzenia. Ludzie nie sa naiwni, tylko niewielu lubi się bać. Skąd wiesz ile czasu poświeciły inne media Świętu Niepodległości, skoro śledzisz TVTrwam i RM?.....skaczesz pilotem non stop????
|
Cz lis 11, 2010 16:53 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Można w to wierzyć, albo nie wierzyć, jak kto woli. http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=23303
|
Cz lis 11, 2010 16:59 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Apokalipsa ekonomiczna. To straszne. Zadzwon do rozglosni, popros o wszczecie kampani zbierania pieniedzy na Radio. Przeciez Wy musicie przetrwac! Trzeba gromadzic srodki zawczasu. Z innej strony, nie dzwon. Moze taka decyzja juz zapadla, a ogloszona zostanie w odpowiednim czasie? Po co wywalac otwarte drzwi?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N lis 14, 2010 8:23 |
|
 |
Gita2
|
Duralu! "Ten się śmieje, co się śmieje ostatni". Poza tym:"Czytasz i słuchasz - więcej wiesz, czytasz i słuchasz - stajesz się mądrzejszy", czego i Tobie serdecznie życzę.
|
N lis 14, 2010 8:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Poza tym:"Czytasz i słuchasz - więcej wiesz, czytasz i słuchasz - stajesz się mądrzejszy", czego i Tobie serdecznie życzę. Nie zawsze.....czytelnicy "Main Kampf" słuchający autora zgłupieli totalnie...
|
N lis 14, 2010 8:56 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Poza tym:"Czytasz i słuchasz - więcej wiesz, czytasz i słuchasz - stajesz się mądrzejszy", czego i Tobie serdecznie życzę. Nie zawsze.....czytelnicy "Main Kampf" słuchający autora zgłupieli totalnie... Tu masz rację, ale słuchacze RM nie głupieją totalnie, a czytelnicy ND stają się coraz mądrzejsi.
|
N lis 14, 2010 13:19 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Tu masz rację, ale słuchacze RM nie głupieją totalnie, Nie, no bez przesady! Totalnie to juz skrajnosc. Usun to slowo ze zdania i bedzie w sam raz. 
|
N lis 14, 2010 16:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural, chyba sie pospieszyles. Jestes pewien, ze cale zdanie bedzie wtedy w sam raz? Moze przeczytaj jeszcze raz.
|
N lis 14, 2010 16:50 |
|
 |
Gita2
|
Kamala napisał(a): Dural, chyba sie pospieszyles. Jestes pewien, ze cale zdanie bedzie wtedy w sam raz? Moze przeczytaj jeszcze raz. Wydaje się, że Dural jeszcze nie przeczytał, a może zrozumiał o co chodzi i nie chce się do tego przyznać? Póki co proponuję męskiej części populacji: http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=23359
|
Cz lis 18, 2010 9:10 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Eeee, od razu mi sie cos w tej audycji nie podoba. Czemu Leszek mowi "pozdrawiam zone ktora jest w domu" i to "w domu" po pewnej pauzie? Mysli, ze u sasiada, znowu? Rozrobe, jak zwykle, szykuja? A to "ze meskosc ma byc chrzescijanska to wiadomo", a niby skad wiadomo? Propaganda, dalej nie slucham! 
|
Cz lis 18, 2010 9:35 |
|
 |
Gita2
|
Duralu! Dalej nie słuchasz?, a więć Twoja strata.
|
Cz lis 18, 2010 9:51 |
|
|
|