Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 22:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona
 Zasubiony, Salvame. 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Zasubiony, Salvame.
To co tutaj wyrabia oleksa57 przypomina mi świadków jehowy i ich wkładanie buta między drzwi i futrynę. Jeszcze troche i zacznie się bombardowanie miłością.

N lis 21, 2010 21:44
Wiesz co, Soul33,pamiętasz hasło "wiśta wio, łatwo powiedzieć"?Ale jeśli chcesz w tej chwili przejąć inicjatywę, bo wiesz, co należy @VasqueS-owi powiedzieć,to będę Ci życzliwie kibicować.
Jego post to cztery linijki lużnego tekstu, a w nich cztery ważne pytania, na które nie można odpowiedzieć w dwu słowach .Przynajmniej ja się tego nie podejmuję.
A do tego kilka problemów, które z tych pytań wynikają, a pierwszy z nich jest taki, że @VasqueS
już ( prawdopodobnie bezwiednie ) przejął od wspólnoty pojęcia i sposób rozumienia pewnych spraw.
Chcesz coś na szybko? Ależ proszę, ale to już chyba było:tak się módl, albo może inaczej, wejdż na stronę, przeczytaj książkę.
A bierzesz pod uwagę coś takiego, jak stan ducha?
Myślę, że w tym wszystkim najbardziej dramatyczne jest to, że takie rzeczy nie powinny mieć miejsca na publicznym forum.
@VasqueS otrzymał pomoc od indywidualną. Od zielonoświątkowców.

N lis 21, 2010 22:21
Angella_S napisał(a):
To co tutaj wyrabia oleksa57 przypomina mi świadków jehowy i ich wkładanie buta między drzwi i futrynę. Jeszcze troche i zacznie się bombardowanie miłością.

A Ty kto? zielonoświątkowiec?
Nie będę wysilać się na odpowiedż dla Ciebie, bo na nią nie zasługujesz. Ot, wół przemówił.
W przyszłości radziłabym się jednak zastanowić, czy naprawdę rozumiesz, o czym mówisz.
Bo na razie powiedziała co wiedziała.

N lis 21, 2010 22:46
Moderator

VasqueS chodzi na terapię. Do terapeuty. Nie na forum. Zostaw jego stan ducha, bo mu raczej nie pomagasz. Poza tym dostał już krótkie i zwięzłe odpowiedzi na swoje konkretne pytania i odpowiednie źródła do dalszej lektury. I dosyć. Tony tekstu są zbędne.

Na marginesie, czy potrafisz odbierać prywatne wiadomości? Na górze jest link "x nowych wiadomości", wystarczy tam kliknąć. Pisałem Ci o używaniu znaku "@". Odpisz mi tam w ramach treningu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lis 21, 2010 22:59
zbanowana na stałe

VasqueS w pierwszym poście napisał:

VasqueS napisał(a):

..., bo protestanci chyba się nie kierują miłością, gdyż obrażają Katolików...

W poście powyżej (oleksa57) to raczej miłości bliźniego zbyt wiele nie ma. Protestantka-werbowniczka?

N lis 21, 2010 23:02

Muszę wam powiedzieć, że mnie jest ciężko się skupić i tylko KKK czytam czasem, ale nie jestem w stanie tyle ile potrzeba.

Jeśli umiecie przez rozmowę odpowiedzieć na moje pytania, to byłbym bardzo wdzięczny.
Nie walczcie ze sobą, raczej skupcie się na tym jak już wchodzicie do mojego tematu, jak do mnie przemówić i pomóc .

Oleska przejąłem bezwiednie i siedzi to w mojej głowie, mam poważny problem bo chciałbym czytać pismo a nie mogę, gdyż to się źle kończy.

N lis 21, 2010 23:12
zbanowana na stałe

Myślę że ciekawą książką jest "Ból krzywdy, radość przebaczenia" Józefa Augustyna SJ.
Na tej stronie możesz ją sciągnąć,jest w formacie mp3, do posłuchania.
http://chomikuj.pl/The9/Audiobooks/Audi ... +*e2*99*ab

N lis 21, 2010 23:28

Oczywiście, tylko jak mówiłem ciężko mi z takich rzeczy coś wynieść.
Mam słuchać ?

N lis 21, 2010 23:31
Moderator

Może czytaj sobie spokojnie KKK, w takim tempie w jakim możesz. Kilka rzeczy naraz raczej nie ułatwia koncentracji.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lis 21, 2010 23:38
zbanowana na stałe

"Ksiązka" jest w formacie MP3. Tekst jest czytany przez lektora. Zakładasz słuchawki i słuchasz.

Na kilku chomikach są też fragmenty KKK jako MP3

N lis 21, 2010 23:41

A co myślicie o książce "O naśladowaniu Chrystusa " ?
Mam ją w domu i może od niej warto zacząć ?

Później KKK i ten audiobook co ?

P.S czy to jest legalne ?
nie chcę kraść...

N lis 21, 2010 23:43
zbanowana na stałe

Nie znam treści tej książki więc nie moge nic o niej powiedzieć.

Myślę że najwazniejsze to podjąć decyzję.Pisałeś że masz wątpliwości, wachasz się między katolicyzmem a protestantyzmem i in. a z tego wszystkiego w głowie powstaje chaos.Musisz wybrac jedna droge i nia przez jakiś czas kroczyć. Zdobywac wiedze, praktykować. Po czasie okaże się czy wybór był słuszny. Ale tylko w ten sposób możesz zrobić krok na przód. Wspomniałeś że trudno Tobie wychodzic z domu więc z tego powodu nie chodzisz na nabożeństwa protestanckie. Ale jest jeden kościól do którego uczęszczasz. Myślę że prościej jest wejśc na drogę która już się trochę zna, możesz tam dalej chodzić czy to do spowiedzi czy na mszę. To będzie wazny element tej drogi.

Ostatnio edytowano Pn lis 22, 2010 0:00 przez Angella_S, łącznie edytowano 1 raz

N lis 21, 2010 23:55

No to już wiem, wybieram katolicyzm tylko, że miesiąc temu też go wybrałem i to wraca.

N lis 21, 2010 23:59
zbanowana na stałe

Wątpliwości zawsze się pojawiają i będą sie pojawiać. Znajdziesz w sobie siłe żeby wytrwać. Jeżeli wybrałes juz katolicyzm skup sie tylko na nim. Nie wchodz na strony protestanckie i inne. bo to rodzi watpliwości.

Pn lis 22, 2010 0:06
VasqueS,chciałabym odpowiedzieć na Twoje pytania, ale niektórzy uczestnicy forum uważają, że nie powinnam tego robić.

Soul33 napisał(a):
VasqueS chodzi na terapię. Do terapeuty. Nie na forum. Zostaw jego stan ducha, bo mu raczej nie pomagasz. Poza tym dostał już krótkie i zwięzłe odpowiedzi na swoje konkretne pytania i odpowiednie źródła do dalszej lektury. I dosyć. Tony tekstu są zbędne.

Na marginesie, czy potrafisz odbierać prywatne wiadomości? Na górze jest link "x nowych wiadomości", wystarczy tam kliknąć. Pisałem Ci o używaniu znaku "@". Odpisz mi tam w ramach treningu.

Nie przejmuj się zanadto tym, co tam było napisane, jeśli będziesz chciał, to jutro pogadamy.

Pn lis 22, 2010 0:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona