Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 22:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 528 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Następna strona
 Jestem homo z przegranym życiem na starcie 
Autor Wiadomość

Post Re: Jestem homo z przegranym życiem na starcie
maly_kwiatek napisał(a):
Bóg stwarza ludzi, jako homoseksualistów, nie po to by czuli się przegrani na cale życie, Bóg jednako kocha wszystkie swoje dzieci.
Myślę, że pewni ludzie otrzymują większe zadania życiowe by mieć udział w większej nagrodzie w Niebie. Oni dostają też większe zdolności, możliwości, na przykład wrażliwość. Po prostu, faktycznie, trzeba im więcej, niż innym pracować i więcej myśleć by ich życie było szczęśliwe i radosne.

Pozdrawiam serdecznie :)

Wiesz może i mnie kocha, ale nie czuję tego. Gdyby tak było to nie zostałbym homoseksualistą, co automatycznie jest grzechem. Gdyby,m był ojcem nie krzywdziłbym swojego dziecka.

So lis 27, 2010 18:39

Ja wiem, że homoseksualizm nie jest czymś z czym się rodzimy, go się nabywa we wczesnych latach dzieciństwa. Możesz tego nie pamiętać.

Jakiego miałeś ojca ?
Wiem, że np. psychoterapia psychoanalityczna może dojść do przyczyn tego, to nie jest nieuleczalne i to nie jest też choroba, to jest bardzo przykra sprawa.
Wierzę na słowo i nigdy nie zamierzam obrażać gejów.[/quote]

Mój ojciec? Beznadzieja. Wiesz odkąd pamiętam nigdy nie podobały mi się dziewczyny. Ale to jest nieważne jakich miałem rodziców, bo tego nie odwrócę.

So lis 27, 2010 18:43
zbanowany na stałe

Homoseksualizm sam w sobie nie jest grzechem, tylko jest źle odbierany przez niektóre części społeczeństwa.
Grzechem jest realizacja życia seksualnego na sposób homoseksualny, przynajmniej według Kościoła Katolickiego. Dlatego właśnie to, że urodziłeś się w katolickiej Polsce a jednocześnie czujesz się homoseksualista - stanowi dla Ciebie wyzwanie, cierpienie i zadanie równocześnie.

Miłości nie zawsze się czuje.
Miłość nie zawsze ma smak cukierka, czasem ma smak ostry, czasem gorzki.
Jednak miłość Boga istnieje i dotyczy każdego Istnienia. W przeciwnym wypadku nie mielibyśmy możliwości rozmawiać ze sobą.
Serdecznie pozdrawiam :)

PS. Nie chodzi w analizie retrospektywnej by coś odwracać, tylko by przypomnieć sobie fakty, dane i na tej podstawie dokonać dojrzalej analizy przyczynowo skutkowej by pojąc to co się z nami dzieje, z naszymi uczuciami, zachowaniami, skłonnościami ...
Wizerunek Taty, jaki zasygnalizowałeś, sugeruje, że4 potrzebujesz wzoru mężczyzny, bo go Ci Ojciec nie przekazał i sam nie był dobrym wzorem. Więc spróbuj zaprzyjaźnić się z mężczyzną, od którego będziesz uczył się męskich zachowań. To powinno Ci ułatwić dalsze życie...

So lis 27, 2010 18:49
Cytuj:
Wiem ,że dziwnie to brzmi, ale jakoś dopuścił to do mnie? Sam nie zostałem sobie homoseksualistą. Wiedział, co to oznacza dla człowieka.

Masz dopiero 20 lat....masz już na 100% pewność swoich preferencji?
Nigdy nie podobały Ci się dziewczyny - bywa.
A czy odczuwasz zauroczenie, pociąg seksualny do mężczyzn?

So lis 27, 2010 19:27
zbanowana na stałe

:shock: Będzie pewien jak gdy skończy 40 lat.
On ma 20 kilka lat.

So lis 27, 2010 19:57
Angella_S napisał(a):
:shock: Będzie pewien jak gdy skończy 40 lat.
On ma 20 kilka lat.

Najwyraźniej jesteś tak zaaferowana dawaniem rad w rodzaju zmiany religii, że nawet nie doczytałaś dokładnie postu toxo.

So lis 27, 2010 20:09

Zastanawiałam się niegdyś, że Bóg, "zsyłając" taką skłonność, chce sprawdzić człowieka. Chce sprawdzić, czy mimo swojej odmiennej orientacji będzie stał przy wierze katolickiej i będzie chociaż starał się to wyeliminować. Wiara może uczynić cuda...

So lis 27, 2010 20:25
toxo napisał(a):
oleksa57 napisał(a):
Czego Ty właściwie oczekujesz zakładając ten wątek? Czy chcesz wywołać dyskusję na wzór tych, które toczą się w mediach?

Właśnie z takimi poglądami nie chcę dyskutować. Ale zdaj sobie sprawę, że takich jak ja jest więcej i duszą to w sobie. A w mediach to mówią o adoptowaniu dzieci a nie problemach wewnętrznych homoseksualistów. Wiem, najlepiej się zamknąć i siedzieć cicho.

~toxo, zadałam to pytanie, bo założenie tego wątku wydało mi się w pierwszej chwili prowokacją w krzykliwym gejowskim stylu.
Gdy przeczytałam, co napisali Angella_S i~ lublin33338, czekałam, kiedy odezwie się zakonspirowany Robert Biedroń.
Bo takie argumenty wszyscy znamy z mediów, i nie jest to dyskusja na gruncie wiary.

Skoro jednak zdecydowałeś się na założenie wątku na forum Wiara...

....to chyba warto na problem popatrzeć od strony wiary.

1. Człowiek naznaczony homoseksualizmem ( z takich czy innych przyczyn )nie jest jedynym na tym świecie, który dostał od Boga coś, o co nie prosił.
W tej samej linijce trzeba szybciutko dopisać:
-te wszystkie samotne, porzucone matki, które zrezygnowały z poszukiwania kolejnych partnerów, całkowicie poświęcając się wychowaniu dzieci; też nie jest im łatwo, nikt ich nie uściska na dzień dobry ani na do widzenia, i śpią w pustym łóżku, a życie mają trudniejsze niż Ty
Pomimo ideologii pt.: " Masz prawo do szczęścia", jest ich niemało.
-wszystkich porzuconych, wzgardzonych, zdradzonych, którzy potrafili tylko raz pokochać i raz zaufać, a pewnie też w młodości marzyli, że będą kochani i szczęśliwi
-wszystkich tych szarych, nijakich, bezbarwnych i niezaradnych, których uznano za
bezwartościowych na rynku matrymonialnym - czy sądzisz, że oni nic nie myślą i nie czują?
-tu można by dopisać jeszcze wiele możliwych wariantów zjawiska, które się nazywa:
Samotni Nie Z Własnej Winy, albo nawet Samotni Wbrew Sobie.

2.Albo jesteś człowiekiem wierzącym i poważnie traktujesz Boga, Dekalog i swoje zbawienie,

3. ...albo nie masz odwagi się ujawnić, bądż liczysz, że ktoś będzie uzasadniał Twoje "prawo" do życia niezgodnego Dekalogiem

Cokolwiek zrobisz, rób tonie szukając wspólników.

GRZECHY CUDZE
Przyczyniając się w jakikolwiek sposób do grzechów innych ludzi, stajemy się w jakiejś mierze winni tego zła i popełniamy tzw. grzechy cudze. Popełnia je ten, kto:
1.Grzech doradza 2. Grzech nakazuje 3. Na grzech zezwala 4. Do grzechu pobudza
5. Grzech pochwala 6. Wobec grzechu zachowuje obojętność 7. Grzechu nie zwalcza
8. Do grzechu pomaga 9. Grzech uniewinnia.

"Biada temu człowiekowi, przez którego przychodzi zgorszenie" (Mt 18, 6).

So lis 27, 2010 22:58
zbanowany na stałe

Oleksa,
nie wstyd Ci tego paplania nad cierpiącym człowiekiem?
Nie umiesz się powstrzymać?

So lis 27, 2010 23:04
maly_kwiatek napisał(a):
Oleksa,
nie wstyd Ci tego paplania nad cierpiącym człowiekiem?
Nie umiesz się powstrzymać?

Nie . Uważam, że to jest właśnie to, co należało powiedzieć.
Przedstawiasz się jako zdrój czysty i krynica niezmącona, ale najbardziej pilnujesz, by ktoś nie ważył się oddzielić zła od dobra i prawdy od fałszu. Twój wybór, Twój problem.

So lis 27, 2010 23:11
zbanowany na stałe

Przecież nie chodzi o to kim ja jestem i jaki jest mój światopogląd czy coś tam, tylko o to, że w tym temacie trzeba się skupić nad jakąś możliwością pomocy temu człowiekowi. A nie tylko nad przytaczaniem pism.

So lis 27, 2010 23:17
maly_kwiatek napisał(a):
Przecież nie chodzi o to kim ja jestem i jaki jest mój światopogląd czy coś tam, tylko o to, że w tym temacie trzeba się skupić nad jakąś możliwością pomocy temu człowiekowi. A nie tylko nad przytaczaniem pism.

Przedtem nie chodziło, ale teraz już chodzi.
Teraz już CHODZI również o to, kim Ty jesteś, a konkretnie czy jesteś wierzący.
Bo jeśli nie jesteś, to oczywiście nie musisz się przejmować kategorią "Grzechy cudze ".
Możesz też przeprowadzić wykład w stylu pani Środy, i zrozumiem Cię, rezerwując sobie jednakże prawo do własnego zdania.

So lis 27, 2010 23:30
zbanowany na stałe

Oleksa,
jak ktoś cierpi to się albo mu pomaga działając z serca lub umysłu, albo nie przeszkadza pomagającym.
Nie wiem co ma do tego pani Środa czy ja.

So lis 27, 2010 23:55
maly_kwiatek napisał(a):
Oleksa,
jak ktoś cierpi to się albo mu pomaga działając z serca lub umysłu, albo nie przeszkadza pomagającym.
Nie wiem co ma do tego pani Środa czy ja.

Pani Środa ma to do Ciebie, że światopoglądowo lokalizuję Cię po jej lewicy bądż prawicy, możesz sobie wybrać.
Co do pomocy, to Tobie jest bliżej do utulenia, pokrzepienia i akceptacji ( w końcu to nie o Twoją duszę tu chodzi ).
A ja jestem radykałem, czego się nie wypieram, ani nie wstydzę, bo mój radykalizm wypróbowałam najpierw na sobie.Bo jak było trzeba, to byłam twarda dla samej siebie. I sprawdziłam na sobie, że warto.
Wielu jest ludzi, którzy nie dostają od życia, czego by chcieli. I wierz mi, że czasem można stracić rzeczy ważniejsze, niż szansa na posiadanie partnera.
Nie rodzimy się z gwarancją na osiągnięcie wszystkiego.
Im wcześniej to sobie uświadomimy, tym lepiej. Dla nas.

N lis 28, 2010 0:16
zbanowany na stałe

Radykalizm w tych delikatnych sprawach dla wrażliwych młodych ludzi może oznaczać samobójczą śmierć. A ja tego Toxowi zdecydowanie ani nie polecam, ani nie życzę i uważam, że Bogu przy jego stworzeniu zupełnie nie o to chodziło.

N lis 28, 2010 0:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 528 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Następna strona