| Autor |
Wiadomość |
|
RBR
|
 Re: Swieta Rita
RBR napisał(a): Anula 74 i Zrozpaczona1, badzcie cierpliwe,prosze Was.Pan Bog was i nas tutaj i wszystkich innych napewno wyslucha i okarze swoja dobra wole i zbawienie dla nas.Modle sie do Swietej Rity takze o wszystkich potrzebujacych i ostatnio czytalem posty na innej stronie ( http://www.rita.blox.pl) a tu wczoraj napisala jedna pani podziekowania dla swietej Rity poniewaz jej prosba zostala wysluchana i jest szczesliwa ze otrzymala laske boza.Na nas tez przyjdzie kolej i nadejdzie ten dzien w ktorym zlozymy nasze podziekowania, tylko nie mozemy przeszkadzac Panu Bogu a wszystko ulozy sie ku naszemu szczesciu.Dziekujmy Panu Bogu za to ze go mamy i mozemy sie modlic do niego w takich trudnych chwilach.Co bysmy robili jakby go nie bylo. Bog z Wami. 
|
| Śr gru 01, 2010 18:43 |
|
|
|
 |
|
Anula74
|
dziękuję Wam kochani. Codziennie powierzam Panu swój ból i kłopoty(mam ich coraz więcej) , proszę Go o siłę,opiekę , mówię "Ty się tym zajmij" i prawie codziennie płaczę. Zazdroszczę ex mężowi humoru i szczęścia. Panie Jezu, otrzyj proszę moje łzy...tak mi smutno... 
|
| Śr gru 01, 2010 18:53 |
|
 |
|
RBR
|
Anula74, sprobuj moze przebaczyc twojemu Ex,poprostu wypowiedziec jego imie i nazwisko nastepnie "przebaczam ci i pokoj z toba" powtarzaj te slowa "pokoj z toba" za kazdym razem kiedy o nim pomyslisz.Napewno po paru dniach sie lepiej poczujesz, bedziesz spokojniejsza i lepiej przygotowana do dalszych modlitw, poprostu sprobuj.Pozdrawiam i bede sie modlic za Ciebie.
|
| Śr gru 01, 2010 19:20 |
|
|
|
 |
|
zrozpaczona1
|
Dziekuje za dobre slowa, dzieki elka za ten tekst po ktorym chce mi sie plakac ze niestety nie umiem czasami po prostu uwierzyc ze moze to jeszcze sie wyprostowac.. a kazdy dzien ostatnio przynosi mi same przykrosci i to poteguje moja slabosc. zalamuje sie juz przyziemnymi sprawami.. np mialam wynajac od 1 grudnia mieszkanie a 30 listopada moj potencjalny najemca zrezygnowal..
|
| Cz gru 02, 2010 8:06 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
a dzisiaj proponuję powierzyć nasze modlitwy za dusze tych , którzy w ostatnich dniach umarli z zamarznięcia . oby nie było więcej .
pozdr .
|
| Cz gru 02, 2010 10:06 |
|
|
|
 |
|
olusia
|
Dziękuję RBR za słowa, które dodały mi nadziei, że kiedyś nadejdzie taki dzień, że będziemy dziękować swiętej Ricie za wstawiennictwo i za to, że Pan Bóg wysłuchał naszego wołania... A wierzę, że przyjdzie taki dzień...
_________________ A jednak, Panie, Ty, jesteś dla mnie tarczą, Tyś chwałą moją i Ty mi głowę podnosisz. Ps.3
|
| Cz gru 02, 2010 11:04 |
|
 |
|
Anula74
|
Zrozpaczona- trzymaj się jakoś kochana! Wiem, jak bardzo Ci ciężko. Ja prawie codziennie płaczę od 10 miesięcy. Czasami mam dosyć tych swoich łez i swojej słabości. Chciałabym się śmiać jak mój ex. Nie potrafię! i też załamują mnie przyziemne sprawy. RBR, przebaczyłam mu, kocham i tęsknię a on ma mnie w nosie. Dla niego już nie istnieję.  Staram się mu życzyć jak najlepiej ale zastosuję się do Twoich rad  pokój z Tobą Artur! Olusiu- nadejdzie ten dzień! zobaczysz! dziękuję,że do mnie piszesz!
|
| Cz gru 02, 2010 19:48 |
|
 |
|
aguniu
|
I dzisiaj kolejna kłoda rzucona pod nogi. Nawet w najprostszych sprawach trudności. Jest coraz gorzej. Dlaczego tak się dzieje.
|
| Cz gru 02, 2010 19:58 |
|
 |
|
Anula74
|
nie wiem Aguniu, nie wiem  często pytam Boga- dlaczego? ale Jego trzeba pytać- po co? Widocznie, te kłody rzucane nam pod nogi, mają czemuś służyć. Może to nie sprawdzian wytrzymałości naszej psychiki, ile jeszcze bólu, przykrości i niepowodzeń zdołamy znieść ale sprawdzian naszej wiary? Czy w obliczu przykrych dla nas sytuacji, jesteśmy w stanie Mu zaufać i nadal Go kochać, czy buntować się przeciw Jego woli? Sama nie wiem Aguniu. Przepraszam Go za swoje myśli...ale często mam już tak dosyć wszystkiego,że chciałabym umrzeć 
|
| Cz gru 02, 2010 20:15 |
|
 |
|
aguniu
|
Wiele, wiele razy myślałam podobnie jak Ty Anula. Ale w końcu dochodziłam do wniosku, że bym tylko przyprawiła problemów i zmartwień innym. A po co im to. Ponoć każdy ma swój krzyż. Ale ja myślę, że jednak nie każdy. Znam szczęśliwych ludzi, bez zmartwień, problemów. I znam takich, co mają ich mnóstwo. Sama jestem jedną z nich. Nie ma u mnie już od dawna dnia bez bólu i łez.
|
| Cz gru 02, 2010 20:54 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
kupiłem dzisiaj kolejną książkę o św Ricie . włoska autorka Paola Giovetti , "święta Rita od spraw niemożliwych" . opisana jest św Rita jako "ekspert od spraw cierpienia" . więcej nie zdradzę . zachęcam do kupna książki . z pewnością ta lektura pomogłaby Aguni , Anuli i Zrozpaczonej . wreszcie udało mi się dzisiaj wysłać 14 euro do Cascia na zakup video " santa Rita da Cascia" . będzie to pierwszy egzemplarz w czwartej ( może już piątej ) Rzeczpospolitej . pozdr .
|
| Cz gru 02, 2010 21:37 |
|
 |
|
zrozpaczona1
|
Dariuszu a ile tak ksiązka kosztuje? Bo z checia bym ja kupila ale teraz licze kazdy grosz ale moze poprosze mame o taki prezent na gwazdke tylko nie wiem czy to nie bedzie zbyt drogie.. Anula dzieki i Ty rowniez sie trzymaj wiem co czujesz ja tez codziennie placze.. jak narazie od 2 miesiecy.. wczoraj mielibysmy nasza 4 rocznice...zamiast cieszyc sie zyciem to tylko placze i to czasami az tak ze glowe mi rozrywa...sw Rito ratuj!!
|
| Pt gru 03, 2010 8:12 |
|
 |
|
betka22
|
Kochani dzisiaj pierwszy piątek, idealny dzień na spowiedź, wybaczenie samemu sobie i naszym "oprawcom" przez których cierpimy. Mój ból trwa już pół roku, bywają gorsze momenty, zwątpienie, ale wiem że nie jestem sama bo św.Rita jest przy mnie. Aguniu, Anulo, Olusiu, Zrozpaczona jestem z Wami całym sercem. Musimy okazać miłosierdzie tym którzy nas ranią, wiem że nie jest to łatwe, ale z Bożą pomocą kiedyś nadejdzie taki dzień że wybaczymy i zrozumiemy sens naszego cierpienia.
|
| Pt gru 03, 2010 11:25 |
|
 |
|
zrozpaczona1
|
wybaczac.. bardzo kocham mojego narzeczonego i wybaczalam mu juz wiele razy jego przewinienia bo wiedzialam ze Bog tak chce zebysmy wybaczali a ja kocham i Boga i narzeczonego wiec w imie milosci znosilam jego odchylki, ten ostatni wybryk przez ktory zostal aresztowany tez mu wybaczylam... Jednak czasami przychodzi mi taka mysl ze moze jakbym mu kiedys blachej rzeczy nie wybaczyla moze jakbym byla bardziej stanowcza to moze dzis bym tak bardzo nie cierpiala...nie rozumiem tego wszystkiego
|
| Pt gru 03, 2010 12:25 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
15 zł kosztuje książka " Rita z Cascii , święta od spraw niemożliwych" . to już trzecia książka w mojej bibliotece o Niej . 8 grudnia od 12.00 do 13.00 , godzina łaski dla całego świata . 08.12.1947 ( święto Niepokalanego Poczęcia ) Matka Boża , we Włoszech wizjonerce Pierinie Gilli powiedziała ..."dzięki modlitwie w tej godzinie ześlę niezliczone łaski dla duszy i ciała . będą liczne nawrócenia . "...zachęcam zatem do modlitw w najbliższą środę .
|
| Pt gru 03, 2010 16:35 |
|
|
|