Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna strona
 Ksiądz płk Sławomir Żarski przeniesiony do rezerwy 
Autor Wiadomość
Post Re: Ksiądz płk Sławomir Żarski przeniesiony do rezerwy
A Benedykta XVI nie obchodzą wydumane krzywdy duchownych i interesy odłamów polskiego Koscioła.... mianował już nowego biskupa polowego, będzie nim J. Guzdek z Krakowa :)

So gru 04, 2010 12:34
Cytuj:
interesy odłamów polskiego Koscioła

Możesz rozszerzyć tą rewelację?
To mamy kościół pod wezwaniem PEŁO oraz odłam pod wezwaniem Kaczyńskiego?

So gru 04, 2010 12:48
Cytuj:

I tak nie zrozumiesz.....

So gru 04, 2010 14:08
zbanowany na stałe

Cytuj:

Swieta racja! Osiris setki razy nadmienial, ze nie przekreca wypowidzi, nie manipuluje jak my, to i uwierzylem! Przeciez czlowiek szlachetny, prawdomowny... i sie przewiozlem! Okazuje sie, ze to ja mam atakowac moherow, a osiris liczyl tylko na moj olej w glowie!
Z osirisem cos "nie tak". :)

So gru 04, 2010 14:23

osiris napisał(a):

Osirisie wszystko co związane jest z Kaczyńskim jak np. jego środowisko czy wyborcy traktowani są jako pewien odłam - odstępstwo od poprawności i normalności.

So gru 04, 2010 14:26
zbanowany na stałe

No wlasnie!
Zsoborniki narzeka na brak kultury, ale Chick Corea odpada - profanacja! Moze G.Amorth moglby przyczynic sie do polepszenia sytuacji? Proponuje zaprosic. Ja sprzeciwiac sie nie bede. Jestem tolerancyjny, tak jak powinno wypadac kazdemu prawdziwemu katolikowi. :)

So gru 04, 2010 14:30
Alus napisał(a):
Cytuj:

Okazuje się, że przypadkowo trafiłem w dziesiątkę bo widać tutaj po moim poście nagłe dziwne poruszenie i nerwowość
Alus, zamiast się wymigiwać od odpowiedzi napisz prawdę lub nie pisz głupot, no chyba że tajemnica służbowa Ci nie pozwala, bo podejrzewam że służby specjalne penetrują wszystkie środowiska jak to drzewiej bywało i może lepiej niż robiła to SB.
W Polsce to norma i nic się nie zmieniło od 1989 roku.

So gru 04, 2010 17:32
zbanowany na stałe

Cytuj:
bo widać tutaj po moim poście nagłe dziwne poruszenie i nerwowość...

Osiris zauwazylem u Ciebie kilka cech ktore mozna smialo okreslic - pozostaloscia choroby zawodowej lub zachowaniem sluzbisty.
Jestes wyjatkowo spostrzegawczy, widzisz nawet to czego nie ma, typowe dla pewnych "wspolpracownikow". Jestes nieufny, uzywasz slow "wicie", "rozumicie", pachnie to mi nieprzyjemnie. Wiesz kto z nas by pracowal dla MO, czyli kogo przyjmowali. Masz ugruntowane zdanie o wadach komuny, musiales "obracac sie" wsrod ludzi wyjatkowo dobrze poinformowanych. Wylewasz lzy nad smiercia przelozonych, typowe dla czlonka organizacji paramilitarnej. Czesto wspominasz Kiszczaka. No i to przyslowiowe "atak najlepsza forma obrony".
Gdzie Ty pracowales, sluzyles (niepotrzebne skreslic, chyba, ze to i to, wtedy zostawic) dawniej? Z kim my dyskutujemy?
Zaraz, na wszelki wypadek spojrze do szuflady. Mam jeszcze paszport? Moze juz zabrali? :D

So gru 04, 2010 20:09
Dural, tak dokładnie się składa że opisałeś przez przypadek siebie samego.
Mamy w Twoim wypadku do czynienia z projekcją czyli jest to przenoszenie swoich własnych cech na inne osoby.
Występuje w paranoi.

So gru 04, 2010 20:35

Do połajanki ks. prałata Żarskiego przez prezydenta Komorowskiego, odniósł się bp Kazimierz Ryczan w czasie homilii wygłoszonej podczas mszy św. z okazji XIX rocznicy powstania RM.
Ks. Biskup powiedział, że tego nie było nawet za rządów SLD.

N gru 05, 2010 9:34
Gita2 napisał(a):
Do połajanki ks. prałata Żarskiego przez prezydenta Komorowskiego, odniósł się bp Kazimierz Ryczan w czasie homilii wygłoszonej podczas mszy św. z okazji XIX rocznicy powstania RM.
Ks. Biskup powiedział, że tego nie było nawet za rządów SLD.

Nic odkrywczego :D ...bp Ryczan jest powszechnie znany z uwielbiania o. Rydzyka, PiSu.
Już tłumaczył się w mediach, że może nie powinien swoich sympatii politycznych ogłaszać z ambony - ale natura jednak przeważa....

N gru 05, 2010 9:53
Czyli kolejny biskup, ktory nie zna zalecen Kosciola katolickiego w sprawie homilii podczas Mszy sw. A jezeli zna, to je ignoruje...
No coz, (zly) przyklad idzie z gory :(

N gru 05, 2010 10:31
Cytuj:
Nic odkrywczego :D ...bp Ryczan jest powszechnie znany z uwielbiania o. Rydzyka, PiSu.

Fajne to.
I w ten prosty sposób wszyscy Ci którzy popierają PiS lub osoby krytykujące obecną władzę są niespełna rozumu lub oszołomami.
Czyli jest ten ostry, prosty podział na mądrych i głupich oraz dobrych i złych.
Gitas2, ponieważ jesteś w wiadomej grupie więc na nic Twoje konstatacje i argumenty.
Rasa panów wie co mówi i czyni a hołota musi potulnie milczeć i robić swoje (z płaceniem podatków na czele)

Cytuj:
No coz, (zly) przyklad idzie z gory :(

Jak widzisz Gita2, masz tego następny przykład.
Rasa panów wyznacza standardy co jest złe a co dobre.

N gru 05, 2010 10:37
osiris, jak rozumiem, nauke Kosciola katolickiego masz w "wielkim powazaniu", wiec nie dziwi mnie twoj komentarz.
Biskupow gloszacych z ambony prywatne poglady polityczne ty szanujesz, oczywiscie o ile sa zgodne z twoimi. Inne to "glos rasy panow" (ciekawe czyich - twoich na pewno nie). A ja sie nimi gorsze, obojetnie kto by je glosil. Bo ambona to nie prywatny ogrodek ksiedza anio biskupa, a on w kosciele ma reprezentowac swojego i mojego Pana, Jezusa Chrystusa, a nie pochwalac poglady swoich ulubiencow. I to jest podstawowa roznica.

N gru 05, 2010 10:43
Cytuj:
Fajne to.
I w ten prosty sposób wszyscy Ci którzy popierają PiS lub osoby krytykujące obecną władzę są niespełna rozumu lub oszołomami.
Czyli jest ten ostry, prosty podział na mądrych i głupich oraz dobrych i złych.
Gitas2, ponieważ jesteś w wiadomej grupie więc na nic Twoje konstatacje i argumenty.
Rasa panów wie co mówi i czyni a hołota musi potulnie milczeć i robić swoje (z płaceniem podatków na czele)

Potrafisz jeszcze funkcjonować z takim kompleksem? :o

N gru 05, 2010 10:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna strona