Autor |
Wiadomość |
rozalka
Moderator
|
 Piaskownica :D
Grabki, łopatki, foremki i cała ta reszta mile widziane
Zapraszam do zabawy 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Wt mar 22, 2005 7:33 |
|
|
|
 |
Julia
|
Rozi... czy to konkurencjyjne piaskowisko do naszego, gdzie dystrybucje piasku ma angua?
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
Wt mar 22, 2005 8:13 |
|
 |
angua
|
No właśnie, o to samo chciałam zapytać
Mam nadzieję, że to tylko plac budowy, a resztę zapewniam ja. No to super, bo wielki plac=wielka piaskownica
Tylko kto przetransportuje nasz zamek, hmmm? Baszty pół biedy, ale moja fosa?
Czuję się jednak mniej więcej postraszona moderacją (Rozi, zasłużyłam na podrapanie za uszami?  ) i ogłaszam, co następuje:
Nasz firma jest gotowa dostarczyć każdą piaskownicę, każdy rodzaj i kolor piasku, a także dodatkowe bajery.
Jesteśmy otwarci na wszelkie zachcianki (tak, tak, załatwimy nawet watę cukrową Rozalce) i żadnego pomysłu nie uważamy za głupi.
Nasz piasek jest znany w świecie (ale nie powiem, którym ) ze swoich właściwości rozweselających, terapeutycznych, anty-chandrowych a nawet głupawkogennych.
Wszystkie wyroby mają atest Ministerstwa Rozrywki. A piaskowisko jest oficjalnie zatwierdzonym przyjaznym miejscem w sieci.
Z poważaniem, angua
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt mar 22, 2005 11:26 |
|
|
|
 |
angua
|
No dobra, z tym poważaniem to przesadziłam
Kto pierwszy chce piaskownicę? Na początku można wybierać sąsiadów
Oczywiście przetransportować już istniejące też można, poradzimy sobie nawet bez moderacji
 dla wszystkich dzieciaków
I niech się ktoś ze mną pobawi, no 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt mar 22, 2005 11:33 |
|
 |
Zoe
|
dobra .... to ja pierwsza przetransportuje swoja piaskownice tutaj .... moja baszta to pol biedy .... gozej chyba bedzie z baszta Nutki ... bo ona juz ja w jakas mozaike ozdobila
wilczku ... fosa to sie nie przejmuj ... zrobisz nowa  a moze nawet bedzie lepsiejsza niz tamta
ps .... co do sasiadow ... ciagle obstaje przy swojej wschodniej baszcie ... wiec mysle ze na przeciw nadal bede miala Nutke (ona chyba tak predko z tych swoich zachodow to nie zrezygnuje  )
no ale czekamy na innych mieszkancow 
_________________ Życie jest walką, z której nie możemy się wycofać, ale w której musimy odnieść zwycięstwo.
|
Wt mar 22, 2005 11:57 |
|
|
|
 |
angua
|
Mądrze gadasz  :D:D
Fosę rzeczywiście zrobię nową. I nawet tajne tunele Nutki. Jakby Nospherek chciał nowe transzeje, to też służę pomocą. A Wiking może dostać Kanał Piaskowy, coby swobodnie do nas przyżeglowywać
Ktoś jeszcze ma jakieś zapotrzebowania kopalnicze?
|
Wt mar 22, 2005 12:23 |
|
 |
Nutka
|
Ejże to przenosimy zamczysko
To może zrobić osobny temat pt Sun-Sand-Land
Kraina piasku słońca & przyjaźni
Ale rozumiem w dziennym będzie refleksje i takie tam a tutaj Piasek  !!!!!!!
JA CHCĘ NAZWĘ  !!!
Moja baszta jest wschodnią basztą. Przy tym się upieram  No może połódniowo-wschodnią
Przeniosę ją w całości bez problemów a obok będzie moja piaskownica gitarkowa
/ odkopuje Anguę i otrzepuje ją z piachu/
Idziemy panno wikołaczko 
Wt mar 22, 2005 12:31 |
|
 |
angua
|
No już, Nutuś, już...
A nazwa jaka jest może być. Nie protestuj za bardzo, bo nawet piaskownicę nam Rozalka zabierze, i co? Wielki powrót do błotka  Bleee...
Z tą basztą to się dogadajcie jakoś, obie we wschodniej mieszkać nie możecie, bo potencjalny rycerz może zgłupieć i odjechać bez żadnej z Was

|
Wt mar 22, 2005 12:38 |
|
 |
Zoe
|
Nutka napisał(a): Moja baszta jest wschodnią basztą. Przy tym się upieram  No może połódniowo-wschodnią 
jestes pewna, ze Twoja jest wschodnia  a nie przypadkiem zachodnia
no ale dobra ... to moja bedzie zachodnia i bede miala piekne zachody z rycerzem u boku
anuga  nie boj sie ... mysle, ze troche z Nutka sie roznimy i, ze nas nikt nie pomyli 
_________________ Życie jest walką, z której nie możemy się wycofać, ale w której musimy odnieść zwycięstwo.
|
Wt mar 22, 2005 12:41 |
|
 |
Nutka
|
Zoe może mieć Północno wschodnią
Bo i tak czworokąt nam z tego nie wyjdzie ;P
Zresztą w dziennym wątku pisała że bierze zachodnią
Angua ty miałaś fosę wykopać
Zoe może być tak że będziemy mieć :
ja połódniowo-wschodnią
ty północno- wschodnią basztę
Pasuje 
Wt mar 22, 2005 12:44 |
|
 |
angua
|
Pomylić nie pomyli, ale jak się nie będzie mógł zdecydować?
Do kopania już się zgłosiłam na ochotnika, ale musicie wytyczyć granice zamku. Bo coś widzę, że któraś baszta to mi w fosie wyrośnie  :P:P

|
Wt mar 22, 2005 12:49 |
|
 |
Zoe
|
Nutko  przepraszam pomylilam sie ... odezwal sie moj blondynizm (  )
mozesz sobie wziac wschodnia ... ja zostane przy zachodniej i obie bedziemy zadowolone
anguo nic Ci na fosie nie wyrosnie  mysle ze juz doszlysmy z Nutka do porozumienia
hm a tak sie zastanawiam .... dlaczego nikt sie do nas nie dolacza
gdzie jest Julia  czyzby walczyla z hebrajskimi kropeczkami ?
to ja zmykam  wroce jak pojawia sie dalsi sasiedzi

|
Wt mar 22, 2005 12:53 |
|
 |
angua
|
|
Wt mar 22, 2005 13:02 |
|
 |
Nutka
|
Zoe
To przenoszę basztę
/ wsadza basztę do piaskownicy i przeciąga na nowe miejsce/
Może jakiś dzielny rycerz mi pomoże
Albo gromada krasnali 
Wt mar 22, 2005 13:03 |
|
 |
Zoe
|
/Zoe otrzepuje sie z pisaku, wypluwa resztki z ust i z duzym rogalem na buzi patrzy jak wilczek okopuje Nutke .... bierze aparat i cyka im fotke  /
no wlasnie Nutko ... Wiking obiecal nam jakis pomocnikow a tu ani widu ani slychu 
|
Wt mar 22, 2005 13:14 |
|
|
|