Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Cytuj: Alus! Osobiście to chyba 100%, tak jak na wczorajszym spotkaniu było 100% tych, którzy doceniają Waszego Biskupa. Ci, którzy byli wczoraj w Toruniu to nie tylko w 100% popierają bp Ryczana. Cytuj: P.S Alus! Wasz Biskup nie porównywał czasów stalinowskich do obecnych, nie manipuluj!!! Bp Ryczan powiedział, tak nie działo się za czasów rządu SLD!!!, a nie czasów stalinowskich!!! Gito miła czytaj dokładnie... nic nie pisałam o elementach stalinowskich w kazaniu bp. Ryczana. Przeczytaj co pisał meritus.
|
N gru 05, 2010 12:54 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus! Przeczytam. A swoją drogą, to muszę przyznać, że odrobinę sympatii czuję do Ciebie, ze względu na bp Ryczana doceniającego Radio Maryja.
|
N gru 05, 2010 13:03 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Gita2, w innym watku prowadze dyskusje z osirisem. Wyjatkowo wybitna jednostka, powalal moje tezy kazdym zadaniem i zmienil nastawienie do rzadu! Dlatego chcialbym wiedziec kiedy polscy emeryci zaczna umierac z glodu. Prosze bys zechciala powiedziec, ile kosztowal ten festyn przecietnego uczestnika? Bilety, napoje, upominki, skladki i inne temu podobne.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N gru 05, 2010 13:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Prosze bys zechciala powiedziec, ile kosztowal ten festyn przecietnego uczestnika? Bilety, napoje, upominki, skladki i inne temu podobne. Dural - to już sprawa indywidualna każdego pielgrzyma Na co wydaje rząd, samorząd, Koscioł, nasze pieniadze możemy dyskutować, ale na co każdy obywatel przeznaczy swoje fundusze raczej nie należy do dyskusji.
|
N gru 05, 2010 13:47 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Zaraz, zaraz!  Wyraznie napisalem PRZECIETNY! 
|
N gru 05, 2010 13:51 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Dural napisał(a): Gita2, w innym watku prowadze dyskusje z osirisem. Wyjatkowo wybitna jednostka, powalal moje tezy kazdym zadaniem i zmienil nastawienie do rzadu! Dlatego chcialbym wiedziec kiedy polscy emeryci zaczna umierac z glodu. Prosze bys zechciala powiedziec, ile kosztowal ten festyn przecietnego uczestnika? Bilety, napoje, upominki, skladki i inne temu podobne. Festyn??? O jaki festych chodzi? Ja byłam w Toruniu na uroczystościach XIX rocznicy powstania RM, którego centralnym punktem była Eucharystia. Program całej uroczystości wcześniej podałam w linku, nie ma tam ani słowa o festynie. Festyny RM organizuje ww wrześniu w Toruniu, ale ja do tej pory nie byłam na takim skąd inąd ciekawym festnie/ sądząc po programie i obserwacji przebiegu z TVTrwam/
|
N gru 05, 2010 14:40 |
|
 |
meritus
|
Alus napisał(a): Porównywanie czasów stalinowskich do aktualnych jest horrendalnym nadużyciem, odzierającym ofiary stalinizmu z męczeństwa.
Żadne nadużycie. W tekście wystarczy zamienić "bp Ryczan" na "bp. Kaczmarek" a "PiS" np na Mikołajczykowskie PSL i do Trybuny Ludu będzie pasować jak ulał. Pyskowanie Kika to kalka ze stalinowskiej propagandy, którą nasiąkł za młodu.
|
N gru 05, 2010 15:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Żadne nadużycie. W tekście wystarczy zamienić "bp Ryczan" na "bp. Kaczmarek" a "PiS" np na Mikołajczykowskie PSL i do Trybuny Ludu będzie pasować jak ulał. Pyskowanie Kika to kalka ze stalinowskiej propagandy, którą nasiąkł za młodu. Wystarczy - przy maksymalnie złej woli....
|
N gru 05, 2010 16:33 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Festyn??? O jaki festych chodzi? Faktycznie, balonow nie widzialem, na nazewnictwie tego typu spotkan sie nie znam. A wiec moze, by bylo bardziej potocznie - stypa? Zwrocilem uwage na dwa zdjecia ze stypy. Na pierwszym dziwczyna wciska w reke wysiadajacej klijentce jakas gazetke, na drugim babcia siedzi na malym, przenosnym krzeseleczku. Znajac dzialalnosc ojca dyrektora typuje; w gazetce nie bylo tekstu piesni do odspiewania, a reklama wycieczki na Hawaje, miejsca siedzace za oplata. Myle sie czy myle sie strasznie?  Ta wycieczka kosztowala Cie jak nic ze 30 moze i 45 zlociszy, tylko sie nie przyznasz. 
|
N gru 05, 2010 17:05 |
|
 |
Gita2
|
Duralu! Nie uda ci się wciągnąć mnie w dyskusję o bzdetach. Zamiast tego wolę posłuchać,lub poczytać o wczorajszej uroczystośći, czego Tobie również zyczę. http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=23832
|
N gru 05, 2010 17:27 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Widze, ze nawet mogla cala stowa peknac! Ladny grosz, juz sie nie dziwie irytacji.  Cytuj: , czego Tobie również zyczę. No, akurat! Juz sie raz dalem nabrac. Sluchalem, liczylem na "momenty" i guzik. Zreszta mnie bardziej interesuje cena miejsca siedzacego.
|
N gru 05, 2010 17:39 |
|
 |
Gita2
|
Dzisiaj po 21.40 w Rozmowach niedokończonych c.d. spotkania z prof. Robertem Nowakiem. Ten tytan pracy i wspaniałej wiedzy i pamięci był również na wczorajszym spotkaniu z okazji XIX rocznicy RM. Pisał dedykacje na swoich książkach. Podobnie jak prof. Józef Szaniawski.
|
N gru 05, 2010 20:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Dzisiaj po 21.40 w Rozmowach niedokończonych c.d. spotkania z prof. Robertem Nowakiem. Ten tytan pracy i wspaniałej wiedzy i pamięci był również na wczorajszym spotkaniu z okazji XIX rocznicy RM. Pisał dedykacje na swoich książkach. Podobnie jak prof. Józef Szaniawski. Pamięci?....wspomina o satelicie PZPR, w której piastował funkcję we władzach naczelnych  Facet nie lubi byłych towarzyszy broni, budowniczych socjalizmu, którzy się wysforowali w IIIRP bez niego.
|
N gru 05, 2010 21:00 |
|
 |
naturalwoman
|
A mnie się zdarzyła tak oto sytuacja z wyznawcami prowadzących RM. Siedzę sobie siedzę w mojej pracy, w której coś tam ludziom załatwiam, puk puk puk - wchodzi starsza Pani w berecie, mówi to tamto i owanto, ja Jej na to,co można z tym zrobić i jak pomóc. I jakoś nagle zeszło na wybory. Powiedziałam na kogo głosuję, a co, no i się zaczęła jazda, ja coraz większe oczy, już w ogóle nie wiem co mam myśleć o tych wojskach rosyjskich stojących przy naszej wschodzniej granicy... Pani chciała mnie przekonać do swych racj, no ale że się nie udało.... powiedziała, że już więcej do mnie nie przyjdzie, że zmieni osobę która będzie dalej zajmowała się Jej sprawą. Rozumiecie coś z tego? Bo ja nie. Nigdy nie słuchałam tego radia, i nie będę, bo tam jakieś niechrześcijańskie nauczanie się szerzy. A nazwa tego radia, to nieporozumienie.
Pani miała rację. Już więcej do mnie nie przyszła. Dostała udaru mózgu. Szkoda mi Jej. Ot, przecież nieważne, co mówiła. Jest człowiekiem. To jest ważne.
_________________ To, co wiem jest kroplą. Czego nie wiem - oceanem.
|
N gru 05, 2010 23:05 |
|
 |
Gita2
|
Przeczytaj ramowy program Radia Maryja naturalwoman i zaproponuj nazwę dla tego radia. http://www.radiomaryja.pl/informacje.php?__i=program
|
Pn gru 06, 2010 9:26 |
|
|
|