Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 18:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Ja połowy tych ludzi nie znam, ale widzę że wyjęłaś kajet oficera dyżurnego i wpisałaś je chybcikiem na forum.
To primo.
Secundo, uważasz że to wymysł ND, czy kogo?
To o czym my tu w ogóle dyskutujemy skoro nie było żadnej sprawy?

N gru 05, 2010 21:46
osiris napisał(a):
Ja połowy tych ludzi nie znam,

Biedaczek :(
Cytuj:

Zadaj sobie to pytanie...

N gru 05, 2010 21:49
zbanowany na stałe

Gdzies mi sie obilo o oczy, ze prezydencio podpisal, zatwierdzil Swieto Trzech Kroli. Prawda to? W takim razie osiris ma troche racji, "swieto tych ktorych nie bylo". Polska spada w rankingu krajow "z polotem". :)

N gru 05, 2010 22:03
Alus napisał(a):
osiris napisał(a):
Ja połowy tych ludzi nie znam,

Biedaczek :(
Cytuj:

Zadaj sobie to pytanie...

Mnie tam nie było więc głowy swojej dać nie mogę co się tam wydarzyło jednak nie wierze żeby ów dziennik wyssał to sobie z palca.
A że nie było tam innych dziennikarzy, to można wytłumaczy tym że po co mieli się tam pchać skoro w najśmielszych nawet wizjach nikt nie mógł wymyślić takiego incydentu, więc po co mieli lecieć tam dziennikarze za owa parą?
A o incydencie ND mógł się dowiedzieć od duchownego lub innej osoby będącej tego świadkiem.
Nie znam szczegółów a cały temat był poświęcony nie prawdopodobieństwu owego incydentu tylko rzekomego przekroczenia swoich uprawnień przez duchownego.

N gru 05, 2010 22:07
Gita2 napisał(a):
Kamala napisał(a):
osiris, ty naprawde nie mozesz pojac rozdzialu funkcji i uprawnien w Kosciele i w panstwie?
Takie to skomplikowane?

Osiris to rozumie i ja też.
Rozumieli to nawet włodarze z SLD, dlatego za ich rządów nie dochodziło do takich incydentów, aby np. Kwaśniewski beształ publicznie kapłana, chociaż kapłani wytykali im niezgodność postępowania z dekalogiem.

Masz racje Gita2, jezeli ksiadz na kazaniu mowi nieprawde o sytuacji w Polsce, prezentujac swoje prywatne zdanie, to obecny przy tym Prezydent, ktory wie, ze jest inaczej nie powinien mowic mu tego wprost nieoficjalnie. Taka sytuacja wymaga rownie publicznego sprostowania.
Jestem za tym, ze przy oficjalnym wystapieniu przed kamerami, prezydent powie co on mysli o sytuacji w Polsce w ostatnim dwudziestoleciu, cytujac jako niezgodna z prawda wypowiedz ks. biskupa.
Dpiero wedy sytuacja jest w rownowadze i nie ma zadnych domyslow i spekulacji.
Ksiadz biskup mial swoje zdanie, ktore powiedzial przed kamerami i podczas homilii, a prezydent przed kamerami publicznie mowi, ze to nieprawda.

I kazdy moze wyrobic sobie wlasne zdanie, kto ma racje.

Macie racje: prezydent zachowal sie nieodpowiednio.

Pn gru 06, 2010 8:45
Cytuj:
jezeli ksiadz na kazaniu mowi nieprawde o sytuacji w Polsce

Właśnie odwrotnie, mówił szczerą prawdę która tak zabolała Komorowskiego.
Czy TY Kamala coś rozumiesz z polskiej rzeczywistości siedząc za granicą?
Przyjedź do Polski i tu pracuj i żyj a nie wymądrzaj się z bogatej zagranicy.
Podobnie - chyba - jest z Duralem, bo pisze bez polskich czcionek.

Cytuj:

Nareszcie napisałaś coś mądrego. :brawo:

I jeszcze jedno KAMALA.
Czy w Niemczech płacisz podatek na kościół bo z tego co mi wiadome tam mieszkając i pracując trzeba się zdeklarować na jaki zbór będzie odprowadzany podatek, czy też się z kościoła wypisałaś żeby euro jednak trafiły do Twej kieszeni.

Pn gru 06, 2010 9:15

Twoja konkluzja Kamala jest prawdziwa:Prezydent zachował się nieodpowiednio.
Od siebie dodam dlatego niedodpowiednio, ponieważ ks.prałat Żarski mówił PRAWDĘ i za to został zbesztany przez Komorowskiego.
Prawdę mówił również bp Kazimierz Ryczan podczas homilii w Toruniu, że takie coś nie miało nawet miejsca za czasów rządu SLD.
Takiego mamy prezydenta, na jakiego zasłużyliśmy.Żeby wybrać męża stanu trzeba samemu być człowiekiem przestrzegającym Dekalog.
Upadek moralności w Polsce, to przyczyna wyboru takich, a nie innych ludzi.
Wybierający wolą mieć przywódców podobnych do siebie.

Pn gru 06, 2010 9:20
Jestem innego zdania, niż Komorowski i chcę mu to powiedzieć.
Nie zgadzam się z tym, co robi i mówi

Kamala napisał(a):
Masz racje Gita2, jezeli ksiadz na kazaniu mowi nieprawde o sytuacji w Polsce, prezentujac swoje prywatne zdanie, to obecny przy tym Prezydent, ktory wie, ze jest inaczej nie powinien mowic mu tego wprost nieoficjalnie. Taka sytuacja wymaga rownie publicznego sprostowania.
Jestem za tym, ze przy oficjalnym wystapieniu przed kamerami, prezydent powie co on mysli o sytuacji w Polsce w ostatnim dwudziestoleciu, cytujac jako niezgodna z prawda wypowiedz ks. biskupa.
Dpiero wedy sytuacja jest w rownowadze i nie ma zadnych domyslow i spekulacji.
Ksiadz biskup mial swoje zdanie, ktore powiedzial przed kamerami i podczas homilii, a prezydent przed kamerami publicznie mowi, ze to nieprawda.

Prezydent nie zgadza się z tym, co powiedział prałat Żarski. Możliwość dalszych wypowiedzi została duchownemu odcięta. Ewentualni naśladowcy zostali przy okazji pouczeni, że prezydent nie zna litości i przed niczym się nie cofnie.
A ja i wielu podobnych do mnie nie zgadzamy się z tym, co mówi i robi prezydent. Powinniśmy mieć możliwość powiedzieć mu o tym, bo czy tego chcemy, czy nie, to rządzi on przecież w naszym imieniu.
Powinniśmy mieć prawo to mu powiedzieć publicznie (np via media ) ale ta droga także została już odcięta.
Mamy więc taką sytuację, że tylko prezydent może do woli się wypowiadać i podawać jakie chce interpretacje rzeczywistości.
Coś mi mówi, że już to kiedyś przerabialiśmy.I że będziemy mieć problem, bo przecież ten wrzód kiedy dojrzeje.

Pn gru 06, 2010 9:24
Cytuj:
to rządzi on przecież w naszym imieniu.

Ja mu nie dałem tego mandatu i widzę że był to prawidłowy wybór.
Jest on moim wrogiem a nie moim Prezydentem, co udowadnia na każdym kroku.

Pn gru 06, 2010 9:27
osiris, wiedzialam, ze tak moja cala wypowiedz zmanipulujesz.
Dlatego przytocze ja w calosci z podkresleniem najwazniejszego fragmentu, ktory wyjasnia konkluzje"
Kamala napisał(a):
Jestem za tym, ze przy oficjalnym wystapieniu przed kamerami, prezydent powie co on mysli o sytuacji w Polsce w ostatnim dwudziestoleciu, cytujac jako niezgodna z prawda wypowiedz ks. biskupa.Dopiero wedy sytuacja jest w rownowadze i nie ma zadnych domyslow i spekulacji.

,

Jesli chodzi "glos z zagranicy" to rozumiem, ze wg ciebie papiez Jan Pawel II nie mial zadnego prawa wypowiadac sie o sytuacji w Polsce, szczegolnie po 20 latach na emigracji.
O Brzezinskim i innych emigrantach juz nie wspomne.
To czesto sie pojawia na forum: jak juz zabraknie pewnym osobom argumentow, wyciagaja personalne uwagi o miejscu zamieszkania i prawie do wypowiedzi. No i rozliczaja z ich pieniedzy, zamiast przedstawic wlasne "dokonania".

A o moich podatkach na Kosciol napisze, kiedy ty wyliczysz ile dajesz na Kosciol w Polsce na rok. Bez przymusu i bez narzekania.

oleksa57 napisał(a):
Prezydent nie zgadza się z tym, co powiedział prałat Żarski. Możliwość dalszych wypowiedzi została duchownemu odcięta. Ewentualni naśladowcy zostali przy okazji pouczeni, że prezydent nie zna litości i przed niczym się nie cofnie.
,
oleksa57, jakies "wiesci z frontu"? Biskupa Zarskiego zakneblowali? Do kacetu wsadzili? Juz nigdy nie stanie przed mikrofonem?
Zapewniam ciebie, ze jako "meczennika za polityke" jeszcze nie raz uslyszysz go i zobaczysz w mediach o.Rydzyka. Zaklad?

Ostatnio edytowano Pn gru 06, 2010 9:31 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn gru 06, 2010 9:27
Cytuj:
Jesli chodzi "glos z zagranicy" to rozumiem, ze wg ciebie papiez Jan Pawel II nie mial zadnego prawa wypowiadac sie o sytuacji w Polsce, szczegolnie po 20 latach na emigracji.

Nie wiem skąd masz tyle tupetu żeby porównywać swoją sytuację i swoją osobę do papieża.
Zaiste zadziwiające, ale jak się wypisuje takie dyrdymały to nie dziwota.

Pn gru 06, 2010 9:30
Twojego tupetu nie uda mi sie przerosnac. Skad ty wiesz jaka jest moja sytuacja?
Pien sie dalej. Tylko sobie zaszkodzisz.

Pn gru 06, 2010 9:32
Cytuj:
Pien sie dalej. Tylko sobie zaszkodzisz.

Hmmmm, brzmi jak groźba.
Ile masz mundurówki, czy jesteś na placówce?
Teraz nie dziwię się Twojemu zacietrzewieniu, przecież walczysz o swoje staus quo.

Pn gru 06, 2010 9:34
osiris napisał(a):
Cytuj:
to rządzi on przecież w naszym imieniu.

Ja mu nie dałem tego mandatu i widzę że był to prawidłowy wybór.
Jest on moim wrogiem a nie moim Prezydentem, co udowadnia na każdym kroku.

Też mu nie dałam tego mandatu, ale to w niczym nie zmienia mojego tragicznego położenia, że rządzi on w moim imieniu.

Pn gru 06, 2010 9:36
Cytuj:
ale to w niczym nie zmienia mojego tragicznego położenia

Tak, to jest rzeczywiście tragedia.
Konkluzją niech będzie mój podpis.

Pn gru 06, 2010 9:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 128  Następna strona