Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 7:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Grzechy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grzechy
Dobrze.
Tylko, czy to nie było bluźnierstwem przeciwko Duchowi Św ?
Czyli, że wiedziałam, że Jezus działał mocą Ducha Św., a mimo to z premedytacją powiedziałam, że działał mocą Belzebuba ?

Wt gru 07, 2010 21:12

Było czy nie Bóg wybaczy jeżeli tego chcesz i żałujesz. Może polecę Ci taką innowację trochę, mi się podoba. Rekolekcje dotyczące obrazu Boga na facebooku;p Myślę, że źle widzisz Boga.
Brzytwą po schematach;)
http://www.facebook.com/home.php?#!/pag ... 8730484774

Wt gru 07, 2010 22:16

Natalio,
jeszcze nie raz upadniesz. Jeszcze nie raz coś źle pomyślisz. Jeszcze nie raz się Go zaprzesz. Jeszcze nie raz.... a trwanie w poczuciu winy odbiera radość życia. Rodzi lęk. Największą niewolę człowieka. Następstwa są poważne..... nerwice, depresja. I można tak żyć wiele lat. 5, 10, 50... w poczuciu winy.
Ponieważ nie odniosłaś się do mojego poprzedniego wpisu, to nie wiem w ogóle, czy chcesz tę sytuację zmienić. A może ją lubisz? Może lubisz się tak traktować. Albo się do tego tak przyzwyczaiłaś. Zrobiłam źle i jestem zła. Popatrz na to z tej strony. Jeżeli tak masz w domu, w rodzinie, to wiedz, że Bóg jest inny. Inny. A często relacje z domu przenosimy na Boga.

Jeśli z domu wyniosłaś obraz Boga karzącego ....
Problem nie jest w grzechu, który popełniłaś. Tylko w obrazie Boga który posiadasz.

Ostatnio edytowano Śr gru 08, 2010 1:15 przez naturalwoman, łącznie edytowano 1 raz

Śr gru 08, 2010 1:04

Dobrej nocy. Nie odpowiadaj od razu. Przemyśl sobie to wszystko, co tu napisano. By nie kręcić się w kółko. Szkoda na to życia.

Śr gru 08, 2010 1:11
Natalia15, mowiac prosto: grzech niewybaczalny to ten, ktorego nie chcesz sie pozbyc. Duch sw jest sama Miloscia. Jezeli ty jednak uparcie twierdzisz z przekonaniem, ze jest On nienawiscia, chce tobie tylko szkodzic i ty robisz dobrze, postepujac wbrew nauce Jezusa i grzeszac swiadomie, to wlasnie bluznisz. Tyle ze do tego tez musisz byc przekonana, ze twoj obraz Boga jest sluszny, bo jezeli tylko "sobie tak myslisz", bez zadnych podstaw, to wlasnie "sobie tak myslisz".

Ale po 5 stronach watku mam tez takie wrazenie, ze tobie sie podoba, ze raz (za przeproszeniem) cos glupiego pomyslalas i teraz masz jak w banku swoja "wyjatkowosc", bo "Bog ci nie przebaczy".
Jeszcze raz: Bog odpuszcza nam wszystkie grzechy, ktorych zalujemy. Nie moze nas uwolnic od tych, ktorych nie chcemy sie pozbyc i ich nie zalujemy. Nie dlatego, ze "nie moze", ale dlatego, ze ty nie chcesz.

Śr gru 08, 2010 7:32

No ale Jezus, powiedział, że ten grzech nie zostanie nigdy odpuszczony, ani w tym świecie, ani w przyszłym, a potem dodał ''to dlatego, iż mówili: Ma ducha nieczystego'', a ja powiedziałam sama do siebie (''Faryzeusze mieli rację, że Jezus działał mocą Belzebuba''), chodź wiedziałam, że działał on mocą Ducha Św.
Zrobiłam to ze świadomością, dobrowolnie i z premedytacją.
A teraz boję się, że Bóg mi nie wybaczy, bo faryzeusze wiedzieli, że Jezus działał mocą Ducha Św., a mimo to powiedzieli, że działał mocą Belzebuba.
Ja zrobiłam dokładnie tak samo.

Śr gru 08, 2010 21:01

Czyli jesteś FARYZEUSZKĄ ! Czas najwyższy "wstąpic" do EKKLESIA .

Śr gru 08, 2010 21:19
Natalia15 widze, ze lubisz sie bac.
Idz w koncu do spowiedzi i uwierz temu, co ci ksiadz powie. On ma od Jezusa wladze odpuszczania grzechow. Jezeli ci tego grzechu nie odpusci (co by mnie baaaardzo zdziwilo), to przynajmniej bedziesz wiedziec, co i jak, a nie tylko sie ciagle bac i marnowac reszte zycia.

Cz gru 09, 2010 8:41

No właśnie. A co będzie, jak mi nie odpuści ?

Cz gru 09, 2010 12:10

Natalia15 napisał(a):
Aha. Czyli istnieje możliwość, że nie dostanę rozgrzeszenia. No właśnie. A co będzie, jak mi nie odpuści ?

Cz gru 09, 2010 13:42
Dowiesz sie, jak zapytasz. Ale ksiedza, nie nas.

Cz gru 09, 2010 13:43

No, ja wiem.
A co bedzie, jak nie dostanę rogrzeszenia ?

Cz gru 09, 2010 14:02
No wlasnie ci pisze: jezeli nie dostaniesz rozgrzeszenia, to zapytasz sie ksiedza co bedzie dalej.

Cz gru 09, 2010 14:12

No właśnie, a on mi odpowie: Już nic nie możesz zrobić, pozostaje ci czekać na piekło.
No bo co innego może powiedzieć, jak nie da mi rozgrzeszenia ?

Cz gru 09, 2010 14:15
Dowiesz sie jak go zapytasz.

Dziecko: tu nikt ci rozgrzeszenia nie da, bo nie moze. Moge sie z toba zalozyc o co chcesz, ze jezeli twoj grzech tak wyglada jak go opisalas, to rozgrzeszenie dostaniesz. Ale widze, ze wolisz trollowac na forum niz wstac, wyjsc z domu, pojsc do najblizszego kosciola, ukleknac przy konfesjonale i sie wyspowiadac. Od soboty do dzis moglas to zrobic codziennie.

Cz gru 09, 2010 14:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona