Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 19:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
 Moje s n y ... 
Autor Wiadomość

Post Moje s n y ...
Nie wiem jak zacząć;)

Wątpię, żeby to kogoś interesowało...
ale może ktoś miał podobnie.

Ostatnio miałam sen. Wypadek samochodowy w mojej miejscowości. Na drugi dzień opowiadam znajomym i się z tego śmieję. Wieczorem dzwonię do mamy i tak 'dla spokoju' pytam, czy nie było żadnego wypadku. Mama załamanym głosem mówi: Tata ci powiedział? - Cisza. Pytam przerażona: co się stało?

Tego samego dnia mama wracała z koleżanką z pracy. Samochód wpadł w poślizg i uderzył w drzewo. Po stronie, gdzie siedziała moja mama. Na szczęście nic poważnego się nie stało. Głowa w bandażu i strach w oczach.

Nie mogłam uwierzyć. Pierwsza myśl: dobrze, że nic się nie stało; druga, przecież o tym wiedziałam...

Nie wiem. Pewnie to banał, ale nie uwierzyłabym...gdyby to się nie stało naprawdę.

To nie pierwszy taki przypadek. W wakacje śniła mi się trąba powietrzna. Sen był tragiczny, ledwo co się z niego otrząsnęłam. Trzy dni później dowiedziałam się, że właśnie w tym dniu co mi się śniło, gdzieś w Polsce przeszła ogromna wichura. Połamane drzewa, zerwane dachy... Bałam się siebie. Nie wiedziałam o co chodzi.

A na początku listopada...śnią mi się radiowozy policyjne w centrum miasta. Na drugi dzień idę z kolegą i patrzę, (a niedaleko tego miejsca, co mi się śniło) dwa radiowozy, pełno policji i roztrzaskana karetka...

Nie chcę o tym myśleć. Boję się tego.
Czasami pytam Go, kiedy sen jest prawdziwy...
bo boję się zamykać oczy, żeby nie wyśnić śmierci...

za wszystko co związane z tym
za świństwa duże i małe
za mą niewiarę...

Cz gru 09, 2010 15:44

Post Re: Moje s n y ...
Była już podobna kwestia poruszana na forum:
viewtopic.php?p=565064#p565064

To co odpisałam na tamtą wypowiedź może się odnosić i do twojej sytuacji:
"Ciekawa sprawa... A nie zajmowałeś się kiedyś przypadkiem jakimiś technikami wschodnimi, "poszerzeniem umysłu" itd? Bo jeśli to co opisujesz rzeczywiście miało jakieś nadprzyrodzone przyczyny to - jak się domyślasz - nie od Boga pochodziło, a szatan sam z siebie takich "darów" nie daje.

Co do takich sytuacji cytuję pewną, bardzo celną wypowiedź mojego kolegi: "Widzenie w którym jest czysta rzeźnia, mordy, masakra, gwałty i geje , a sytuacja jest beznadziejna są od diabła. Mogą one też dotyczyć przyszłości. Rzeczą jasną jest że mogą się sprawdzać." "

Cz gru 09, 2010 21:53

cooo??

Diabeł??

To Diabeł jest tak miły, że uprzedza??

O co Wam chodzi... Potraficie straszyć. Nic więcej.
Nie zasnę przez Was;p

za wszystko co związane z tym
za świństwa duże i małe
za mą niewiarę...

Cz gru 09, 2010 22:58

Mówię serio. Sama piszesz, że już boisz się zamykać oczy. Czy to jest "uprzedzanie" czy dokuczanie?
Zastanów się poważnie nad moim pytaniem, bo sprawa może być naprawdę poważna.

Pt gru 10, 2010 19:35

coccinelle napisał(a):
cooo??

Diabeł??

To Diabeł jest tak miły, że uprzedza??

O co Wam chodzi... Potraficie straszyć. Nic więcej.
Nie zasnę przez Was;p
Spij spokojnie. Czasem tak jest ale to nie regola. Masz napewno tez sny o niczym,fantazje senne. Czesto sni mi sie cale mnostwo zdarzen. Potem przypisywanie im okreslonych miejsc i zdarzen moze byc lekko mylace. Co do faktu pochodzenia nadawcy snu to bym sie zgodzil z Silva. To sie poprostu czuje kto sie nami bawi.

So gru 11, 2010 23:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 5 ]