Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 1:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 528 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 36  Następna strona
 Jestem homo z przegranym życiem na starcie 
Autor Wiadomość

Post Re: Jestem homo z przegranym życiem na starcie
lublin3338 napisał(a):
I jeszcze jedna wypowiedź człowieka, u którego przeżywanie własnej religijności przekształciło się w nerwicę. niestety tego rodzaju objawy zauważano wśród pewnej części osób "leczonych z homoseksualizmu" - przez ośrodki działające w kościele.

W tej wypowiedzi widać ewidentne nawiązanie do ideologii (a raczej antyreligijnej fobii) głoszonej przez Freuda i Hoevelsa. Z życzliwości przestrzegam przed łączeniem homoseksualizmu z ideologią panseksualizmu Freuda, bo to doprowadzi wręcz do bałwochwalstwa własnych skłonności, do postawienia zboczenia homoseksualnego jako głównego motywatora działań, postawionego wyżej niż rozum i wola. Ożenienie jeszcze zboczenia homoseksualnego z ideologią wojującego ateizmu (widać wyraźnie w twoich postach, że wręcz pożerasz teksty umieszczone na racjonaliście.pl) doprowadzi do bardzo swoistego bałwochwalstwa, gdzie oddawać będzie się cześć bożkowi Gejowi.

I Lublin nie sil się na osobiste zwierzenia, że masz jakąś nerwicę eklezjogenną, bo śmierdzi to obłudą na kilometr. Miej odwagę się przyznać, że cierpisz raczej na fobię antyreligijną pod wpływem wojującego ateizmu, którym się karmisz.

So gru 11, 2010 9:42
zbanowany na stałe

Meritus...

Z Twoich wypowiedzi wynika, ze nie jesteś w pełni katolikiem, bo przywiązałeś w sobie nieskrywaną nienawiść do homoseksualistów. Takie ciągle myślenie o homoseksualistach i ich "zboczeniach" jakie widać w Twoich wypowiedziach, mogą być przejawem ukrytego homoseksualizmu u Ciebie.

Religia katolicka jest religia bezwarunkowej miłości o czym zaświadcza sam Jezus - Syn Boży - swoim życiem, śmiercią i zmartwychwstaniem.
Jezus radzi Ci kochać homoseksualistów. Co Ty robisz z tą radą Jezusa?

Pozdrawiam Cię z całego serca :)

So gru 11, 2010 11:09

Meritus, z Tobą nie można normalnie porozmawiać, Twoje wypowiedzi są przepojone nienawiścią i agresją, uważasz, że masz monopol na prawdę i jedynie słuszna rację. Ty i Twój Kościół. Konserwatywne poglądy - to Twoja sprawa, ale takiemu człowiekowi na prawdę trudno jest żyć. Nawet trochę współczuje Tobie. Trudno czerpać zadowolenie z życia, gdy na każdym rogu ulicy widzi się szatana i jego dzieła. Katolikiem jestem tylko z nazwy, wierzę ale jest to moja prywatna sprawa jaki jest poziom mojej wiary i na ten temat nie będę dyskutował. Na pewno moim bogiem nie jest bóg Gej, jak to zasugerowałeś. Nie znam takiego i nigdy o nim nie słyszałem. Może Ty znasz takiego.
I jeszcze jedno. Od Ciebie dowiedziałem się, że cierpię na nerwicę eklezjogenną. Gdybyś uważnie przeczytał, zorientował byś się, że to nie o mnie chodziło. Po prostu u pewnej grupy osób stwierdza sie objawy nerwicowe, które są efektem konfliktu między preferencjami seksualnymi człowieka i potrzebami z nich wynikającymi, a światopoglądem, jaki sie wyznaje i hierarchią wartości. Dlatego wielu homoseksualistów wychowanych w rodzinach katolickich ma problem z zaakceptowaniem faktu bycia homoseksualistą. Jeśli ten konflikt trwa dość długo, pojawiają się objawy nerwicowe (depresja, niska samoocena, analiza własnych przeżyć, izolowanie się od ludzi).Dotyczy to szczególnie ludzi o dość wrażliwej i subtelnej osobowości.

So gru 11, 2010 11:48

maly_kwiatek napisał(a):
Z Twoich wypowiedzi wynika, ze nie jesteś w pełni katolikiem, bo przywiązałeś w sobie nieskrywaną nienawiść do homoseksualistów.

Nie wynika ani jedno ani tym bardziej drugie. Nie uzasadniłeś tego zarzutu, więc zakwalifikowac to trzeba jako składanie fałszywego świadectwa.

maly_kwiatek napisał(a):
Takie ciągle myślenie o homoseksualistach

Ciągłe? Mam poważniejsze sprawy do obmyślania. A temat nie jest o mnie.

maly_kwiatek napisał(a):
mogą być przejawem ukrytego homoseksualizmu u Ciebie

Owe rewelacje były już wałkowane. Niektórzy ideolodzy homoseksualizmu uważają sprzeciw wobec pochwalania homoseksualizmu lub potępianie tego zboczenia jako formę homoseksualizmu. Doprawdy karkołomne twierdzenie.

maly_kwiatek napisał(a):
Religia katolicka jest religia bezwarunkowej miłości o czym zaświadcza sam Jezus - Syn Boży - swoim życiem, śmiercią i zmartwychwstaniem. Jezus radzi Ci kochać homoseksualistów. Co Ty robisz z tą radą Jezusa?

Jak już wielokrotnie zaznaczałem, antycypując twoje ataki ad personam wobec mnie, miłość chrześcijańska nakazuje upomnieć brata i napiętnować zło. Musiałbym nienawidzieć homoseksualistów, jeżeli bym pobłażał ich grzechom.

lublin3338 napisał(a):
Meritus, z Tobą nie można normalnie porozmawiać, Twoje wypowiedzi są przepojone nienawiścią i agresją, uważasz, że masz monopol na prawdę i jedynie słuszna rację.

Widzę, że dostałem kolejną laurkę...
1. Proszę uzasadnić swoje oskarżenia, że jestem nienawistny i agresywny. Jeżeli nie to należy przeprosić.
2. Nie uważam, że mam monopol i jedynie słuszną rację. Tutaj już należy przeprosić.

lublin3338 napisał(a):
Ty i Twój Kościół.

Kościół katolicki nie twierdzi, że ma monopol na prawdę i jedynie słuszną rację.

lublin3338 napisał(a):
Konserwatywne poglądy - to Twoja sprawa, ale takiemu człowiekowi na prawdę trudno jest żyć.

Niekoniecznie.

Cytuj:
Trudno czerpać zadowolenie z życia, gdy na każdym rogu ulicy widzi się szatana i jego dzieła.

Kolejne fałszywe świadectwo i robienie ze mnie osoby niespełna rozumu. Proponuję zaprzestać tego procederu, gdyż świadczy to o nędzy argumentacji z twojej strony.

"lublin3338 napisał(a):
Dlatego wielu homoseksualistów wychowanych w rodzinach katolickich ma problem z zaakceptowaniem faktu bycia homoseksualistą.

I bardzo dobrze. To jest pierwszy krok do powrotu do normalnych zachowań seksualnych.

Cytuj:
Od Ciebie dowiedziałem się, że cierpię na nerwicę eklezjogenną.

Gdybyś pisał tak, że można rozróżnić osobiste refleksje od przepisywania Racjonalisty, to bym nic takiego nie sugerował.

N gru 12, 2010 16:43
zbanowana na stałe

meritus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Takie ciągle myślenie o homoseksualistach

Ciągłe? Mam poważniejsze sprawy do obmyślania. A temat nie jest o mnie.

maly_kwiatek napisał(a):
mogą być przejawem ukrytego homoseksualizmu u Ciebie

Owe rewelacje były już wałkowane. Niektórzy ideolodzy homoseksualizmu uważają sprzeciw wobec pochwalania homoseksualizmu lub potępianie tego zboczenia jako formę homoseksualizmu. Doprawdy karkołomne twierdzenie.

"Nikt tak nie kłamie, jak człowiek oburzony" - jak to mawiał pewien mądry człowiek.

meritus napisał(a):
miłość chrześcijańska nakazuje upomnieć brata i napiętnować zło. Musiałbym nienawidzieć homoseksualistów, jeżeli bym pobłażał ich grzechom.

To zanim zaczniesz piętnować czyjeś zachowanie to zadaj pytanie tej osobie czy wyznaję tą samą ideologię co Ty. Jeśli wyznaje, możesz upominać jeśli ci na to pozwoli lecz gdy nie, to wara.
Zajmij się sobą. Kogo obchodzi co Ty myslisz na temat homoseksualizmu. Nikt Ci nie każe sypiać z facetami ale gdybys miał ochote to też nikt Ci nie zabroni.

W sumie to żałosne interesowac się czyimś życiem, komentować je, pouczać. To przypomina pewne stare baby które nie mając swojego życia cały dzień spędzają w oknie i na ploteczkach. Doskonale wiedzą co dzieje się na osiedlu, co kto robi, gdzie i kiedy.

meritus napisał(a):
I bardzo dobrze. To jest pierwszy krok do powrotu do normalnych zachowań seksualnych.

Drogi czytelniku tego forum którys tu zajrzał i to czytasz. Jeśliś jest gejem/lesbijką to wiedz ze nie ma w tym niczego czego miałbys sie wstydzić przed samym sobą. Cóż Ci po reszcie? Reszta to tylko ludzkość.

"Co ci mówi sumienie? Powinieneś stać się tym, kim jesteś" — Fryderyk Nietzsche.

N gru 12, 2010 21:02

Cytuj:
"Nikt tak nie kłamie, jak człowiek oburzony" - jak to mawiał pewien mądry człowiek.

Ależ mi argument. Logika się kłania. Czy warunkiem kłamstwa jest oburzenie, czy mówienie rzeczy niezgodnych z rzeczywistością?

Cytuj:
To zanim zaczniesz piętnować czyjeś zachowanie to zadaj pytanie tej osobie czy wyznaję tą samą ideologię co Ty.

Po co? Zło uczynku ma charakter obiektywny i nie zależy od widzimisię. Stosując takie kryterium moralności należy stwierdzić, że jeżeli złodziej wyznaje ideologię, że kradzież jest cnotą, to tak być powinno i każdy kto go upomni będzie kłamcą.

Cytuj:
Zajmij się sobą. Kogo obchodzi co Ty myslisz na temat homoseksualizmu.

Nikt cię nie zmusza do czytania moich postów.

Cytuj:
W sumie to żałosne interesowac się czyimś życiem, komentować je, pouczać

Skoro tak uważasz, to czemu mi ciągle prawisz morały? Wara od tego i tamtego itd.

Cytuj:
Jeśliś jest gejem/lesbijką to wiedz ze nie ma w tym niczego czego miałbys sie wstydzić przed samym sobą

Wzywasz do bezwstydu.

Wt gru 14, 2010 19:39
zbanowana na stałe

meritus napisał(a):
Po co? Zło uczynku ma charakter obiektywny i nie zależy od widzimisię. Stosując takie kryterium moralności należy stwierdzić, że jeżeli złodziej wyznaje ideologię, że kradzież jest cnotą, to tak być powinno i każdy kto go upomni będzie kłamcą.

Widzisz, kradzież jest "złem" tylko z tego powodu że narusza czyjąś wole posiadania danej rzeczy której jest właścicielem.
Gwałt jest "złem" bo narusza czyjaś wole.
Zabójstwo jest "złem" bo narusza czyjąś wolę życia. Z tym że człowiek ma prawo się bronić a nawet zabić w obronie własnej bowiem kto narusza czyjes prawa, przeczy ich istnieniu, tym samym przestaja one istnieć również dla niego.
Seks osób tej samej płci nie jest "złem" ponieważ jest wyrazem woli tychże osób.
Jeśli ktos mówi że praktyki homoseksualne sa "złe", to jest to tylko wyraz pewnej fantastycznej ideologii i niczego więcej, bo konkretne "zło" z owych praktyk nie wynika.

meritus napisał(a):
Wzywasz do bezwstydu.

Ach ta dziewiętnastowieczna moralność. Nie ma to jak polska wiocha.

Największy dylemat młodego katolika:
"czy masturbacja jest grzechem?" :D

Ostatnio edytowano Wt gru 14, 2010 21:08 przez Angella_S, łącznie edytowano 3 razy

Wt gru 14, 2010 20:48

Najśmieszniejsze żarty na jaką stać dojrzałą kobietę:
" czy masturbacja jest grzechem"?
Nie jesteś katoliczką - Twój wybór. Jednak powiedz mi dlaczego tak Cię drażnią Ci, którzy widzą w tym swoja prawdę? Dlaczego z taka natarczywością nie czepiasz się wyznawców Allaha, Buddy itd.
Naprawdę bardzo zabawne jest to, że śmieszą Cie dylematy innych ludzi. Tak, uważasz, że jesteś mądrzejszą, dostąpiłaś specjalnego tłumaczenia, masz prawo.

Wt gru 14, 2010 20:57
zbanowany na stałe

Angella_S napisał(a):
Największy dylemat młodego katolika:
"czy masturbacja jest grzechem?" :D

Nie chciałbym nikogo obrazić ani urazić, tym bardziej nie chciałbym uchybić mojemu Kościołowi i Jego zasadom. Jednak przyznam rację Tobie, Angella_S.

Kraj w niebezpieczeństwie, Prezydent nie żyje, na naszych oczach rozpada się najważniejsza partia opozycyjna, dług publiczny rośnie przekraczając limity tak, że za chwilę wszyscy polecimy bez emerytur i aby mieć na chleb to starsi będą odśnieżać i zamiatać ulice kapitalistom a młodsi to już nie powiem co będą robili, bo mnie w końcu wyrzucą z tego forum.

Tymczasem na forum tłucze się temat homoseksualizmu na zmianę z masturbacją i to najbardziej gorliwe w tematach są osoby deklarujące że zachowują wstrzemięźliwość erotyczną, a gdy jej nie zachowują, to są heteroseksualne. Jakby chcieli udowodnić samym sobie, ze tak jest, powtarzają to ciągle jak mantry.

Ufff... :|

Angella_S :brawo:

:)

Wt gru 14, 2010 20:58
zbanowana na stałe

Te brawa dla mnie :oops: ?

zagubiona_21 napisał(a):
Nie jesteś katoliczką - Twój wybór. Jednak powiedz mi dlaczego tak Cię drażnią Ci, którzy widzą w tym swoja prawdę? Dlaczego z taka natarczywością nie czepiasz się wyznawców Allaha, Buddy itd.
Naprawdę bardzo zabawne jest to, że śmieszą Cie dylematy innych ludzi.

Nie chcę nikogo urazić ani tez nie śmieszą mnie czyjes dylematy. Sadze jednak że w religii chodzi o cos więcej. Piszesz o wyznawcach buddyzmu, otóz przegladam czasami forum e-budda i tam nikt nie zadaje pytan typu: "Czy masturbując sie postępuję niewłaściwie w oczach Buddy?" ani tez nikt nie toczy dyskusji na temat zgubnego wpływu leków homeopatycznych, wahadełek czy kart tarota.
Nie ma tam polowania na czarownice, masonów czy homoseksualistów. Dyskusje toczą sie wokól zagadnień stricte związanych z buddyzmem.

Wt gru 14, 2010 21:23
zbanowany na stałe

Angella_S,
brawa są dla Ciebie.
Przyglądam się od pewnego czasu Twoim wypowiedziom. Widziałem, że nie było Ci łatwo, bo nie jesteś katoliczką. Jednak wciąż się uczyłaś tutejszych klimatów, by nikomu niechcący nie uchybić.
Te brawa masz właśnie za to. Oraz za rzeczowe teksty.

Pozdrawiam :)

Wt gru 14, 2010 21:29

maly_kwiatku
Wydawało mi się zawsze, że jest to forum religijne, a nie polityczne. Kraj jest w niebezpieczeństwie Twoim zdaniem. Prezydent zginął, mówiąc głosem racjonalizmu, w wyniku tragicznego w skutkach wypadku, nie przeczę, że nie można było temu zapobiec. Rozpad najważniejszej partii opozycyjnej.... to chyba nie jest wina nikogo z forum i chyba nikt stąd tego nie naprawi.
Dług publiczny rośnie, proszę bardzo, Polska w stosunku do swoich dochodów ma ogromne wydatki, utnijmy je .. zobaczymy jak zareaguje społeczeństwo. Nie wiem jak inni, ale ja porównując moja sytuację do sytuacji moich rodziców mogę dużo więcej, mam 100 razy więcej możliwości rozwoju, ciekawej pracy itd. A oczekiwania, że Polska dorówna nagle potęgom gospodarczym są co najmniej dziwne. Tylko nadal nie wiem jaki szary obywatel na wpływ na poziom długu publicznego, pomijając zgodę na reformy.
Angela S
Oczywiście, że w religii chodzi o coś więcej. Tylko użyłaś sformułowania młody katolik, gdybyś powiedziała dorosły miałoby to wydźwięk inny. Czyja to wina, że nastolatek/ nastolatka czy ktoś nawet lekko starszy nie radzi sobie ze swoją seksualnością i nie może pójść dalej? Rodziców, wychowania, nieprzekazywania rozmów na ten temat. Jednak nie wynika to chyba aż tak mocno z religii, ktoś kto szuka swojej tożsamości może ja nagle oprzeć na KK, Buddzie, hedoniźmie czy chorej ascezie i w każdym z tych przypadków będzie to wybór niedojrzały, wynikający z szukania rozwiązania. Jedna osoba będzie pytała czy masturbacja jest grzechem, a druga czy wyrwać kogoś na dyskotece. Więc postawienie sprawy w ten sposób jest znacznym uproszczeniem. Dojrzałość czy rozwój duchowy to proces.

Wt gru 14, 2010 22:16
zbanowany na stałe

zagubiona 21,
myśmy w sensie społeczeństwa, dopuścili, że władza robi to co chce, nie informując Narodu, co czyni. Tylko dlatego, że nie chciało nam się zainteresować jak jest budowany budżet, jaka jest struktura dochodów i wydatków Państwa, nie chciało nam się i pozwoliliśmy władzy funkcjonować bez społecznej kontroli.

W dodatku zamiast skierować do władz wybieralnych najlepszych ludzi, pozwoliliśmy by istnieli tam ludzie tacy, jacy tam są.

Lubimy tłuc pianę w tematach zastępczych.
Tematy poważne Polaków nudzą.
Kończę, bo zapytałaś mnie nie w tym temacie, co trzeba.
Pozdrawiam

Wt gru 14, 2010 22:25
zbanowana na stałe

maly_kwiatek napisał(a):
Oraz za rzeczowe teksty.

Niektóre gdybym mogła to najchetniej bym usuneła. :)

Uświadomiłam sobie dzisiaj jedną rzecz a to za sprawą postów napisanych w tym temacie przez taki_facet, toxo a dzisiaj przez zagubiona21. Doprawdy nie wiem dlaczego ale wczesniej nawet nie przyszło mi to na myśl.
Otóż wszelkie dyskusje nt. homoseksualizmu ( nie tylko) to na ogół spory ideologiczne. Cos w rodzaju "nowoczesność" vs "religijny konserwatyzm". Meritus twierdzi że homoseksualizm jest zły, grzeszny, cytuje fragmenty Biblii, argumentuje jak tylko może, chociaż de facto gejem nie jest. Ja mam zdanie zdecydowanie inne niż Meritus, jednak homoseksualizm równiez jest mi obcy.
I w tym wszystkim umykała mi osoba której to dotyczy. Osoba dla której religia jest istotnym elementem życia, Kościół autorytetem, a równocześnie odkrywająca w sobie skłonności homoseksualne.
Dyskusja nt. "czy masturbacja jest grzechem" może niektórym wydawać się zabawna, ale z drugiej strony dotyczy konkretnego człowieka i jego dylematów. Młody człowiek, przechodzący przez okres dojrzewania i wszystko co sie z tym wiąże, w dodatku człowiek wierzący, poważnie traktujący swoją religię i Boga w którego wierzy ma prawo czuć się zagubiony, pytać i oczekiwać sensownej odpowiedzi.

Jest juz późno, to co napisałam jest bez ładu, ale myślę że zrozumiecie o co mi chodzi.

Śr gru 15, 2010 2:27

Angella_S napisał(a):
Ach ta dziewiętnastowieczna moralność. Nie ma to jak polska wiocha.

Twój "argument" powala wrecz merytorycznością. To ja powiem, że twoje poglądy to wiek XVIII. :D I co ty na to?

Cytuj:
Seks osób tej samej płci nie jest "złem" ponieważ jest wyrazem woli tychże osób.

Coś traci klasyfikację moralną jeżeli nie jest wyrazem woli. Fakt zrodzenia się z woli wcale nie niweluje zła, bo niby dlaczego?

Cytuj:
Jeśli ktos mówi że praktyki homoseksualne sa "złe", to jest to tylko wyraz pewnej fantastycznej ideologii i niczego więcej, bo konkretne "zło" z owych praktyk nie wynika.

Stosujesz wyjątkowo prymitywną demagogię. Najprościej przyczepić epitet, zwlania to z myślenia.

Śr gru 15, 2010 15:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 528 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 36  Następna strona