Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 13:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jakie szanse ma PJN ? 
Autor Wiadomość

Post Jakie szanse ma PJN ?
Nie jestem prorokiem, więc definitywnie nie przesądzam.Wałęa ,daje PJN 3 % poparcia. Jeśli tylko tyle, to PJN nie dostanie się do sejmu przyszłej kadencji.
Ja daję nieco więcej poparcia, moim zdaniem PJN przekroczy próg wyborczy.
Czy tak się stanie, niewiadomo, dzisiejszy kongres tego stowarzyszenia pokaże jaką siłę przebicia ma to ugrupowanie.
http://www.tvn24.pl/12690,1685820,0,1,p ... omosc.html

N gru 12, 2010 14:22
zbanowany na stałe

Post Re: Jakie szanse ma PJN ?
Skoro Gita2 popiera, to ja tez, a jesli i ja, to wejsc musza! :D
Pamietajmy, jeszcze do wyborow daleko. Jeszcze prezes K. nie jedna wpadka sie popisze. Wzmocnienie pozycji PiS moze nastapic wylacznie w jednym wypadku, przedawkowania lekow przez K. . Szkoda by bylo, to taki zabawny czlowiek.

N gru 12, 2010 16:00

Polacy głosują nie za kimś, ale przeciw komuś z zasady. Stąd szanse PJN ma na sukces, ale niewielki i krótkotrwały. Gdyby powstała partia "NIE PALIKOTOWI" i "NIE NIESIOŁOWSKIEMU" etc, też dostałaby spory poklask.

N gru 12, 2010 16:46

Wydaje mi się, że szanse na sukces wyborczy PJN są nikłe. Za małe ugrupowanie, za mało czasu na budowanie pozycji na scenie politycznej a i elektorat PiSu tak łatwo nie porzuci Jarka, bo nie sądzę, żeby wyborcy innych partii oddali swoje głosy na ten "wynalazek".

N gru 12, 2010 17:07
zbanowany na stałe

Cytuj:
Stąd szanse PJN ma na sukces, ale niewielki i krótkotrwały.

Z tym sie trzeba zgodzic. Ludzie dojrzewaja pomalutku do wlasciwej oceny programow politycznych. Same gornolotne hasla przestaja miec sile przebicia.

N gru 12, 2010 17:39
Gita2 napisał(a):
Nie jestem prorokiem, więc definitywnie nie przesądzam.Wałęa ,daje PJN 3 % poparcia. Jeśli tylko tyle, to PJN nie dostanie się do sejmu przyszłej kadencji.
Ja daję nieco więcej poparcia, moim zdaniem PJN przekroczy próg wyborczy.
Czy tak się stanie, niewiadomo, dzisiejszy kongres tego stowarzyszenia pokaże jaką siłę przebicia ma to ugrupowanie.
http://www.tvn24.pl/12690,1685820,0,1,p ... omosc.html

3% uzyskane w yborach nie daje szans wejscia do parlamentu, ale skutkuje przyznaniem dotacji, co zdecydowanie może wzmocnić partię.
Gdy Kaczyński nadal będzie walił na oślep nie dbając o prawdę, sens, zwiększał będzie dla PJN szansę na wzmocnienie i znaczenie na scenie politycznej.

N gru 12, 2010 18:15

Alus! A skąd ta pewność, że PJN odbierze głosy tylko PiSowi. Jeśli odbierze PiSowi 3%, to co najmniej 3% Platformie, stąd te 6 % i wejście do parlamentu zapewnione.
Na PJN nie będe głosować, ale patrzeć będe na to ugrupowanie z umiarkowaną życzliwością, albo z dużą życzliwośćią, jeśli odbierać będzie wyborców Platformie, co jest bardzo prawdopodobne.

N gru 12, 2010 18:49
Gita2 napisał(a):
Alus! A skąd ta pewność, że PJN odbierze głosy tylko PiSowi. Jeśli odbierze PiSowi 3%, to co najmniej 3% Platformie, stąd te 6 % i wejście do parlamentu zapewnione.
Na PJN nie będe głosować, ale patrzeć będe na to ugrupowanie z umiarkowaną życzliwością, albo z dużą życzliwośćią, jeśli odbierać będzie wyborców Platformie, co jest bardzo prawdopodobne.

A gdzie wyczytałaś moje dywagacje komu odbierze głosy??
Jesli PiS będzie tracił poparcie to tylko na osobiste życzenie J. Kaczyńskiego.

N gru 12, 2010 19:21

Dzisiejszy kongres PJN zadeklarował priorytet:Rodzina. Pomyślałam, że nowa partia może przyjąć nazwę:Rodzina Jest Najważniejsza.
Niewielka sala wypełnina po brzegi zrobiła swój zamierzony efekt, ale nie widać było tam wipów, oprócz członków klubu PJN.
P.S Przyznam, że oceniając szanse dla PJN na 6% nie znałam wyników sondaży, które podały6,2%, a więc moja prognoza jest trafna, myślę, że ugrupowanie dostanie się do sejmu.

N gru 12, 2010 20:43

Jest co najmniej jeden powód, dla którego powstanie przyszłej partii ma pozytywny motyw.
Zelżała milość mediów do Platformy, zmniejszyła się równiez nienawiść do PiS.
Lewacy widząc, że okrojone PiS nie jest już groźne, zaczęli z lekka krytykować PO, robiąc jednocześnie oko do wyborców SLD.
Da się to zauważyć, a więc hossa dla Platformy spada, jednym słowem ta partia staje na równi pochyłej.
Pozostaje pytanie czy PJN zabierze tylko 3% Platformie, czy nieco więcej.

N gru 12, 2010 21:09

Dzisiaj szanse PJN spadły do 2%, a PO do 50%. Nie wierzę, że naród jest aż taki głupi, aby obniżajacy sztandart życiowy rząd zyskał takie poparcie.

Pn gru 13, 2010 20:21
PJN ma większe szanse dostać się do sejmu niż Palikot, który - moim zdaniem - jest skończony.
Zastanawiam się, czy PJN nie jest najlepszym posunięciem Kaczyńskiego?
Jeżeli skutecznie skubnie elektorat PO i wejdzie do sejmu może być języczkiem u wagi w różnych koalicjach łącznie z PiS.

Wt gru 14, 2010 9:16

Gita2 napisał(a):
Nie wierzę, że naród jest aż taki głupi, aby obniżajacy sztandart życiowy rząd zyskał takie poparcie.

Klasyk już rozwiązał tę zagadkę: "Naród polski jest mądry, ale ogłupiony". Tobie chyba nie muszę pisać, przez jakie siły naród został ogłupiony :D

Wt gru 14, 2010 10:21

Kamińskiemu się nie dziwię, że przystąpił do rozłamowców,już wcześniej wiedziałam, że nie jest wiarygodny, ale Kowal?
Kowal w tym ugrupowaniu, to moje zdziwienie, chociaż wcześniej wydawało mi się, że nic mnie już nie zadziwi.
A to kontakty Kamińskiego i Kowala:
http://www.niezalezna.pl/artykul/kolacj ... ki/41380/1

Wt gru 14, 2010 11:50
Gita2 pamiętaj też o tym że - PJN - może być arcymistrzowskim posunięciem Kaczyńskiego.
Taka zabawa w złego i dobrego policjanta.

Wt gru 14, 2010 14:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona