Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 101  Następna strona
 Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje 
Autor Wiadomość
Post Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Cytuj:
Jakoś przez wieki państwo nie finansowało orkiestr i muzyka miała się lepiej.
Od dłuższego czasu usiłuję pójść na coś sensownego w naszej Filharmonii.

Jakoś pierwsze słyszę żeby kultura się samofinansowała, tym bardzie w publicznym radiu.

Śr gru 15, 2010 20:10

A ja próbuje pójść do teatru, bardzo lubię siedzieć na balkonie. Ale okazuje się, że nie mogę zarezerwować biletu na miejsce, w którym chce siedzieć, ponieważ lepsze miejsca są zajęte dla gości ViP lub imprez, gdzie wykupują wiele miejsc obok siebie, także zwykły obywatel out. Ewentualnie chwilę przed seansem jak nikt lepszy nie wykupi.

Śr gru 15, 2010 20:36
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Jakoś pierwsze słyszę żeby kultura się samofinansowała, tym bardzie w publicznym radiu.

zagubiona_21 napisał(a):
A ja próbuje pójść do teatru, bardzo lubię siedzieć na balkonie

Piszcie proszę na temat, bo szkoda, by go znowu zamknęli. A na mnie nie liczcie, ze go kolejny raz reaktywuję.
TEMAT: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje

Śr gru 15, 2010 20:38
maly_kwiatek napisał(a):
osiris napisał(a):

zagubiona_21 napisał(a):
A ja próbuje pójść do teatru, bardzo lubię siedzieć na balkonie

Piszcie proszę na temat, bo szkoda, by go znowu zamknęli. A na mnie nie liczcie, ze go kolejny raz reaktywuję.

Kwiatku, czy TY nie rozumiesz że próbują ten temat zamknąć?
Jak zwróciłem na to uwagę to riposta była taka, że ja w innych tez pisze nie na temat więc oni też mają prawo tu bałaganić.

Śr gru 15, 2010 20:45
zbanowany na stałe

No tak.
W gruncie rzeczy rozumiem ICH.
Ten temat ICH strasznie obnaża.
A ONI się wstydzą SIEBIE.

Wiesz, że to jest właściwie bardzo pozytywny objaw? :buja:

Śr gru 15, 2010 20:50
Ludzie ze strachu zaczynają pisać głupoty.

Śr gru 15, 2010 20:51

maly_kwiatek napisał(a):
No tak.
W gruncie rzeczy rozumiem ICH.
Ten temat ICH strasznie obnaża.
A ONI się wstydzą SIEBIE.

Wiesz, że to jest właściwie bardzo pozytywny objaw? :buja:

Strasznie merytoryczny post, jakże konstruktywny i wiele wnoszący do dyskusji... A zaledwie chwilę wcześniej ten sam (tak zakładam ;) ) maly_kwiatek napisał:

maly_kwiatek napisał(a):
Piszcie proszę na temat, bo szkoda, by go znowu zamknęli.

Drzazgę z oka bliźniego chcesz wyciągać, a belki w swoim nie widzisz.

Cz gru 16, 2010 10:27
Cytuj:

Ad rem

Cytuj:
Mam wątpliwości co do przyczyny śmierci Przemysława Gosiewskiego. Tak jak w przypadku innych ofiar katastrofy 10 kwietnia nie dysponujemy zdjęciami z sekcji zwłok. Z tego powodu, być może, należałoby doprowadzić do ekshumacji wszystkich 96 ofiar katastrofy smoleńskiej - powiedział w "Kontrwywiadzie" RMF FM mecenas Rafał Rogalski, pełnomocnik kilku rodzin ofiar.

Wczoraj RMF FM poinformowało, że w przypadku co najmniej kilku ofiar katastrofy smoleńskiej prokuratorzy mają podejrzenie, że nie zgadzają się próbki DNA pochowanych szczątków. To może oznaczać, że w konkretnych grobach leżą części ciał różnych osób. Zdaniem RMF FM taka wątpliwość ma też dotyczyć ciała Lecha Kaczyńskiego.

Refleksja jest taka.
Czym dalej w las tym więcej drzew.
Chyba ich tam łopatkami zbierali i szuflowali do trumien byle się tylko gramatura zgadzała.
Ekshumacja może doprowadzić do międzynarodowego skandalu.

Cz gru 16, 2010 11:51

A uważacie, że bardziej słuszne byłoby - np. - półroczne przeczesywanie terenu katastrofy, metodycznie, z miotełkami, po czym nie wiedzieć jak długie badania specjalistów, patologów sądowych, którzy mieliby z tych resztek, strzępów ciał, poskładać, podzielić je na kupki przyporządkowane do 96 ofiar?

Nie wiem, czemu by to miało służyć. Oni tam zginęli. I to, czy dokładnie w tej trumnie są resztki jednego czy drugiego nie ma tak wielkiego znaczenia - pod warunkiem, że dopełniono staranności, aby pozbierać wszelkie szczątki ludzkie i w miarę możliwości w danej trumnie złożono to, co zidentyfikowano jako szczątki tej, a nie innej osoby.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz gru 16, 2010 15:24
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Post Re:
ToMu napisał(a):
A uważacie, że bardziej słuszne byłoby - np. - półroczne przeczesywanie terenu katastrofy, metodycznie, z miotełkami, po czym nie wiedzieć jak długie badania specjalistów, patologów sądowych, którzy mieliby z tych resztek, strzępów ciał, poskładać, podzielić je na kupki przyporządkowane do 96 ofiar?

Nie wiem, czemu by to miało służyć. Oni tam zginęli. I to, czy dokładnie w tej trumnie są resztki jednego czy drugiego nie ma tak wielkiego znaczenia - pod warunkiem, że dopełniono staranności, aby pozbierać wszelkie szczątki ludzkie i w miarę możliwości w danej trumnie złożono to, co zidentyfikowano jako szczątki tej, a nie innej osoby.

Problem leży w czymś innym.
Problem jest w tym, że wszystkich nas a rodziny ofiar w szczególności OKŁAMYWANO I NADAL SIĘ OKŁAMUJE.
Kłamano w szczególności, że:
- przekopano teren, w sytuacji gdy go nie przekopano,
- polscy lekarze uczestniczyli w sekcjach zwłok, z których nie ma i chyba już nie będzie protokołów sekcji,
- polscy prokuratorzy uczestniczyli w śledztwie mimo, że z początku w ogóle nie uczestniczyli, bo nie mieli do tego tytułu, byli tam nieoficjalnie.

Kłamano w wielu innych sprawach, o czym piszą w wielu różnych mediach eksperci, a o czym ja nie będę pisać, bo się na tym nie znam. Aby kłamstwa nabrały wiarygodnego kształtu, opatrzono wszystkie materiały i informacje dotyczące katastrofy smoleńskiej klauzulą "ŚCIŚLE TAJNE", aby uniemożliwić dziennikarzom dotarcie do materiałów. Rodzinom pod groźbą kary więzienia zabroniono przekazywać jakichkolwiek oświadczeń w sprawach dotyczących "śledztwa".
Uruchomiono w określony sposób media, a ludzi w terenie poinstruowano, że mają przekonywać społeczeństwo, że Pan Jarosław Kaczyński ma obsesję i cierpi na nienawiść, oraz, że samolot spadł, bo piloci byli nieprofesjonalni.

W tym jest problem

Cz gru 16, 2010 15:41
Post Re:
ToMu napisał(a):
Dokładnie tak się to robi. Z tym że zbiera się nie tylko ciała, ale każda śrubkę w promieniu przynajmniej kilometra. To normalna procedura.

Cz gru 16, 2010 15:48
Cytuj:
A uważacie, że bardziej słuszne byłob............

Gdyby to Twój bliski tam zginął śpiewał byś inaczej i nie zadawał tak naiwnych pytań.
Czy wy nie potraficie się wczuć w tragedie tych rodzin i tylko patrzeć na to wyłącznie przez pryzmat polityki?
Dla mnie np. zachowanie Tuska wobec rodzin przypomina sytuacje jakby coś mu się do nogawki przyczepiło i nie wie jak to strząsnąć.
Zero ludzkich odruchów i tylko nerwowość i paniczne szukanie pretekstu żeby uwolnić się od niechcianych gości którzy zbijają mu słupki.

Cz gru 16, 2010 15:54
osiris napisał(a):
Cytuj:
A uważacie, że bardziej słuszne byłob............

Gdyby to Twój bliski tam zginął śpiewał byś inaczej i nie zadawał tak naiwnych pytań.
Czy wy nie potraficie się wczuć w tragedie tych rodzin i tylko patrzeć na to wyłącznie przez pryzmat polityki?
Dla mnie np. zachowanie Tuska wobec rodzin przypomina sytuacje jakby coś mu się do nogawki przyczepiło i nie wie jak to strząsnąć.
Zero ludzkich odruchów i tylko nerwowość i paniczne szukanie pretekstu żeby uwolnić się od niechcianych gości którzy zbijają mu słupki.

Tyle tylko, ze to Twoja opinia.......rodziny ponad 80 osób, które zginęły pod Smoleńskiem nie tworzą tej atmosfery......naiwni czy głupi?

Cz gru 16, 2010 18:02
Cytuj:
Tyle tylko, ze to Twoja opinia.......rodziny ponad 80 osób, które zginęły pod Smoleńskiem nie tworzą tej atmosfery......naiwni czy głupi?

Tak jak TUSK skutecznie podzielił Polaków tak skutecznie robi to z rodzinami.
Stosuje zapewne metodę kija i marchewki.
Jedni na to pójdą inni nie.
Podział w rodzinach jest prosty bo idzie dokładnie tak jak w sejmie co można wyczytać w różnych opiniach i ich oświadczeniach.
Nawet jeśli zrobią coś z własnej woli oraz inicjatywy i tak zostanie im przypięta łatka iż są sterowani przez danych polityków.

Cz gru 16, 2010 18:27
zbanowany na stałe

Właśnie skończył się w TVP2 program Punkt Widzenia, którym się zainteresowałem z drugiego pokoju, bo nagle usłyszałem jakby powtarzano w sprawie katastrofy smoleńskiej te same kwestie, jakie wniosłem kilka postów wcześniej. To był jakiś profesor z Torunia, natychmiast opluty przez jakichś państwa w telewizji i komentarze na żywo.

Kochani, prawda jest brutalna.
Pani Minister Kopacz przechodzi do historii, nie jako obrończyni Polaków przed śmiercią od szkodliwych, wymyślonych przez Amerykanów, szczepionek na grypę, wymyślona i rozprowadzoną po świecie przez Amerykanów.
Pani Kopacz przechodzi do historii jako ta, która przekonywała Polaków, że ziemię smoleńską przekopano centymetr po centymetrze, chociaż to była nieprawda.

Az mi się przypomniała Anna Knysok, której głównym zajęciem za państwową pensję było swego czasu przekonywanie Polaków, że reforma systemu emerytalnego jest bardzo dobra, chociaż była wyjątkowo tragicznie okropna, co wówczas dało się przewidzieć nawet nie będąc ekspertem, a dziś zaczynają odczuwać pierwsze emeryckie ofiary tej reformy.

Myślenie ma wielką przyszłość.

Cz gru 16, 2010 23:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 101  Następna strona