Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 11:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Po warunkiem, że insynuowanie niecnych zamysłów, chęci zabicia kogoś czy uszkodzenia ciała, nazwiemy mową miłości, to obaj macie rację.
Dla mnie zawsze przypisywanie komukolwiek niecnych intencji jest mową nienawiści.....nigdy nie "swoistą retoryką".
Z podobną "swoistą retorykę" miałam do czynienie przez lata w PRL......ni ch....y chcę "powtórki z rozrywki"...... o zgrozo, w medium ponoć katolickim.

PS......Fan Beaty Kempy :o :o .....jak dla mnie to szok....może jeszcze Marzyny Wróbel?.
Dostrzegam w PiS mądre osoby (link), ale nigdy nie tą panią.
http://goscniedzielny.wiara.pl/?grupa=6 ... 1291810425

Cz gru 16, 2010 12:58
Alus napisał(a):
Po warunkiem, że insynuowanie niecnych zamysłów, chęci zabicia kogoś czy uszkodzenia ciała
Niby gdzie ?!!!
Cytuj:
Z podobną "swoistą retorykę" miałam do czynienie przez lata w PRL......ni ch....y chcę "powtórki z rozrywki"...... o zgrozo, w medium ponoć katolickim.
Rozumiem. Masz na mysli mowę nienawiści JPII, czy księdza Jankowskiego czy innych potępiających to co się wówczas działo...
No, ale oni "dzielili ludzi", nie ?

Cz gru 16, 2010 13:14
Marek MRB napisał(a):
Alus napisał(a):
Po warunkiem, że insynuowanie niecnych zamysłów, chęci zabicia kogoś czy uszkodzenia ciała
Niby gdzie ?!!!

Tutaj: http://glosrydzyka.blox.pl/html

"słyszałem o tym, że już dwa razy najechali na tą osobę na samochód jadący jej "

"Na zielonych światłach normalnie. Parę centymetrów i byłoby po niej. Drugi raz! Czy to nie są ostrzeżenia? Telefony jakieś dziwne, dzieją się jakieś rzeczy!"

"Cała atmosfera, która była robiona prowadziła do tego, żeby prezydenta zabić"

"mówili mi ludzie, którzy byli blisko prezydenta, że prezydent mówił, że „mogą mnie zabić"

Cz gru 16, 2010 13:19
zbanowany na stałe

Alus, Liam nie bądźcie śmieszni.
Prezydent nie żyje i jeśli ktoś, włącznie z Prezydentem przeczuwał, to co się może stać, to nie jest żadna podstawa do wyśmiewania się. Straszenie członków rodziny zabitych w katastrofie smoleńskiej, w tym straszenie śmiercią jest niegodne człowieka.

Wstyd!

Pani Marzeny Wróbel nie znam, więc się nie wypowiem.
Pani Beata Kempa, nie dość, że jest mądrą, rzetelną, pracowitą kobietą, to jeszcze jest bardzo ładna. :)

Cz gru 16, 2010 13:26
Nie jest śmieszne i jest niegodne. Pod warunkiem, że faktycznie miało miejsce.

Natomiast bezwarunkowo niegodne jest publikowanie takich insynuacji. Zauważ, że nawet nasze forum ma w regulaminie zastrzeżenie, że wszelkie pomówienia trzeba udowodnić. A w RM można mówić że "słyszałem" i "ludzie mi powiedzieli." Bez żadnych konsekwencji, tylko pod warunkiem, że zgodnie z odpowiednią linią.

Cz gru 16, 2010 13:30
zbanowany na stałe

Post Re:
liam napisał(a):
Nie jest śmieszne i jest niegodne. Pod warunkiem, że faktycznie miało miejsce.

Liam, na jakiej podstawie insynuujesz, ze pani o której mowa, sobie zmyśliła, że na nią najechano?
Ty rozumiesz, co Ty czynisz?

Cz gru 16, 2010 13:37
Jesli RELACJONOWANIE zamachów (lub tylko zastraszania) jest "insynuowaniem" to teraz rozumiem czemu władze PRL nie pozwalały mówić że Przemyk nie potknał się na schodach. Po prostu nie chciały dopuścić do INSYNUACJI.

Cz gru 16, 2010 13:39
zbanowany na stałe

Nie wiem ile kto z Was ma lat.
Ja rzeczywiście czytając niektóre wypowiedzi czuję się jakbym się cofnął do czasów propagandy PRL i do czasów działania SB. Które, były realnymi działaniami, a nie insynuacjami.

Cz gru 16, 2010 13:42
Rozumiem doskonale i to nie ja insynuuję. Jeśli na nią najechano, to należy to zgłosić do prokuratury, nie ojca Rydzyka. Zresztą do żadnych mediów.

I żeby było jasne: byłbym równie oburzony, gdybym usłyszał w takiej formie, że na przykład prezes Kaczyński czy ktoś z jego zwolenników planuje zamach na premiera. Tu nie chodzi o sympatie polityczne, tylko sposób przekazu.

Ale... no tak. Już was rozumiem. Porównanie do sytuacji Przemyka wyjaśnia wszystko.

Cz gru 16, 2010 13:42
Post Re:
liam napisał(a):
Rozumiem doskonale i to nie ja insynuuję. Jeśli na nią najechano, to należy to zgłosić do prokuratuty, nie ojca Rydzyka. Zresztą do żadnych mediów.
A czemu to nie do mediów ? (do prokuratury oczywiście też - z wiadomym skutkiem...). W mediach ma być dopiero jak kogoś dawny SB-k zabije, jak w Łodzi ?

Cz gru 16, 2010 13:45
Temu, że zanim się takie coś udowodni, to jest to insynuacja. Ale, jak powiedziałem, po Twoim porównaniu do sprawy Przemyka zrozumiałem, czemu tak właśnie myślicie.

Cz gru 16, 2010 13:49
zbanowany na stałe

Post Re: Re:
liam napisał(a):
Rozumiem doskonale i to nie ja insynuuję. Jeśli na nią najechano, to należy to zgłosić do prokuratuty, nie ojca Rydzyka. Zresztą do żadnych mediów.

Oczywiście, Liam.
Pani Blida powinna zgłosić do ABW, że ma zamiar popełnić samobójstwo i żeby było śmieszniej, prosi panią w mundurze, by wytarła odciski palców z broni, bo nie chciałaby występować w mediach jako samobójczyni.
Powinna zgłosić to poufnie, broń Boże do Ojca Rydzyka, czy innej gazety.

A wszystko w związku z zupełnie przypadkowym zastukaniem do drzwi państwa Blidów przez przemiłą powiernicę Pani Blidy, pracującą w ABW.

Gdyby tak zrobiła, świat byłby prostszy, nie?
Tak, jak był prosty gdy Grzesiu Przemyk zamiast siedzieć w domu z antykomunistyczną matką to spacerował po Starym Mieście z kolegami. Świat był prosty, gdy na ulicy Szewskiej spadał ze schodów niechcący oczywiście Stanisław Pyjas.

Ech, niektórym się marzy powrót do prostego świata ...

Cz gru 16, 2010 13:53
Cytuj:
Niby gdzie ?!!!

Tylko "niby"....
Cytuj:
Rozumiem. Masz na mysli mowę nienawiści JPII, czy księdza Jankowskiego czy innych potępiających to co się wówczas działo...
No, ale oni "dzielili ludzi", nie ?

Widzisz sam jak mało rozumiesz :( ....a koniecznie z innych robisz "niegroźnych lewackich idiotów".
Kiedy to JPII, ks Jankowski miał w okresie PRLu w posiadaniu media ????.....chyba, że coś przegapiłam, a Ty jesteś lepiej poinformowany :o
Cytuj:
Prezydent nie żyje i jeśli ktoś, włącznie z Prezydentem przeczuwał, to co się może stać, to nie jest żadna podstawa do wyśmiewania się. Straszenie członków rodziny zabitych w katastrofie smoleńskiej, w tym straszenie śmiercią jest niegodne człowieka.

Kto jest tym anonimowym przeczuwającym??....i nic nie uczynił, aby temu zapobiec?...jedynie po fakcie podzielił się wiedzą z ks. rydzykiem?
Wiesz, że taka ewentualnośc, to ciężki grzech zaniechania?

Cytuj:
Wstyd!

Bardziej ekspresyjne zabrzmi gdy wrzucisz jeszcze kilka wykrzykników...

Cytuj:
Pani Marzeny Wróbel nie znam, więc się nie wypowiem.

Komisji d/s nacisków nigdy nie oglądałeś?
Cytuj:
Pani Beata Kempa, nie dość, że jest mądrą, rzetelną, pracowitą kobietą, to jeszcze jest bardzo ładna. :)

Bardzo ładna - kwestia gustu, a z gustami ponoć się nie dyskutuje :D
Rzetelne osoby nie mianują się prawnikami po ukończeniu prawa administracyjnego.
Cytuj:
Liam, na jakiej podstawie insynuujesz, ze pani o której mowa, sobie zmyśliła, że na nią najechano?
Ty rozumiesz, co Ty czynisz?

O której pani mówisz????
Cytuj:
A czemu to nie do mediów ? (do prokuratury oczywiście też - z wiadomym skutkiem...). W mediach ma być dopiero jak kogoś dawny SB-k zabije, jak w Łodzi ?

Ty czytasz to co piszesz?.....relacjonował do mediów, a one storza barierę ochronną???
Kiedyś ok 10 lat temu słuchałam w nocy RM i ropaczliwego apelu o. Rydzyka o modlitwe, którego wylegitymowała policja drogowa nie zważając na jego koloratkę.
Ksiądz obwieścił, że to nosi znamiona przygotowania do zamachu na jego życie.
Obawia się, ze nie dojedzie do Torunia.
Dzwoniło multum ludzi płaczących, roztrzęsionych......
Ten apel, zachowanie o. Rydzyka spowodowało m.in. że przestałam ufać zakonnikowi, który tworzy taka atmosferę nie zważając na uczucia, stan zdrowi słuchaczy.

Cz gru 16, 2010 13:56
Post Re: Re:
Cytuj:
Oczywiście, Liam.
Pani Blida powinna zgłosić do ABW, że ma zamiar popełnić samobójstwo i żeby było śmieszniej, prosi panią w mundurze, by wytarła odciski palców z broni, bo nie chciałaby występować w mediach jako samobójczyni.

Przywołujesz innych do pionu, zawstydzasz, a sam z pogardą piszesz o innych.

Czemu na pistolecie z którego ponoc zabiła się Blida, który z ziemi podniósł jej mąż nie ma ANI JEDNEGO odcisku palca????
Czemu nie dokonano podstwowych badań kryminalnych na obecnośc prochu na dłoniach śp B. Blidy?
Czemu pozwolono funkcjonariuszce ABW umyć ręce i dopiero po 3 godzinach zrobiono badania z jej rąk na obecnośc prochu?
Do kogo, po co, troje funkcjonariuszy w ciągu 3 godzin dzwoniło ponad 250 razy???
Tylko kilka czemu? po co? wymieniłam , jest ich więcej......więc nie rozpędzaj się tak z samobójstwem.

Ostatnio edytowano Cz gru 16, 2010 14:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz gru 16, 2010 14:03
zbanowany na stałe

Powtarzam (a nie insynuuję), że nie znam pani Marzeny Wróbel i nie pamiętam, bym kiedyś słyszał jakąś relację z komisji o której wspominasz Alus.
Na jakiej podstawie insynuujesz, że jeśli jestem fanem pani Beaty Kempa, to powinienem być koniecznie też fanem pani Marzeny Wróbel?

A poza tym...
Powiało nienawiścią ...
Nienawiścią do Ojca Rydzyka ...

Alus napisał(a):
nie rozpędzaj się tak z samobójstwem.

Chodzi Ci o moje czy Pani Blidy?

Mojego nie planuję i podkreślam to z całą mocą w medium Gościa Niedzielnego, forum wiara.pl .
A samobójstwo Pani Blidy wykreowała uśmiechnięta pani w mundurze, realizując w ten sposób pragnienie bezpośrednio zainteresowanej.

Ostatnio edytowano Cz gru 16, 2010 14:10 przez maly_kwiatek, łącznie edytowano 1 raz

Cz gru 16, 2010 14:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 168  Następna strona