Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 4:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
 Dziwna metamorfoza abonamentu TVP 
Autor Wiadomość

Post Re: Dziwna metamorfoza abonamentu TVP
Osiris ! Dzięki za wsparcie i przetłumaczenie co niektórym z polskiego na nasze o co mi chodziło.
CHODZIŁO O BRAK INFORMACJI NA TEMAT TELEWIZJI CYFROWEJ .
Kamalo! Ciemnogród o. Rydzyka to: RM i TVTrwam na cały świat, dostęp do internetu , WSKSiM, telefonia komórkowa/z której ja również korzystam/, geotermia itp..
W każdej z tych dziedzin były instrukcje dla uzytkowników na antenie TVTrwam.

Śr gru 15, 2010 20:58
Gita2, ludzie z tamtej strony są w większości strasznie pyszałkowaci i aroganccy dla innych (vide Dural, który chce nam udowodnić że żaden temat nie ma dla niego tajemnic a inni to zera w porównaniu do niego)
Ale to pewien typ osobowości bardzo szczególny i typowy dla elektoratu PO.
PO wmówiło ludziom że elektorat PiS to podludzie którzy nie znają się na niczym stąd ich zacofanie we wszelkich możliwych kierunkach.
Może i dlatego nie ma tej edukacji ze strony rządu w sprawie cyfryzacji, bo niby młodzi, wykształcani z wielkich miast wyssali tą wiedzę z mlekiem matki a pospólstwo jak było ciemne niech takie pozostanie.

Śr gru 15, 2010 21:04

Post Re: Re:
Alus napisał(a):
Telewizor mam 2 letni "Sony", a UPC dostarczyło tylko dekoder do odbioru za 50 zł.

Czyli to nie będzie taki dekoder, bo UPC to sieć telewizji kablowej.

Kamala napisał(a):
osiris napisał(a):
Dlatego ja będę oglądał film z odtwarzacza Blu-Ray a ty z DVD. :D

Czyli osiris, zgaduje, nie jestes jeszcze biednym emerytem?

Dlatego wcześniej pisałem o tzw. najuboższych. Tych którzy nie mają kasy na płyty Blue-Ray do swoich odtwarzaczy czy na paliwo do swoich beemek.

Cz gru 16, 2010 10:16
Ciągle mylicie pewne kwestie.
Cyfryzacja telewizji naziemnych a w szczególności TVP spowoduje odcięcie od niej wielu abonentów.
Nie roztrząsamy kogo stać na płaski telewizor plazmowy, LCD czy LED ale o tym że brakuje powszechnej informacji o tej cyfryzacji co widać nawet po tym forum gdzie wydawało by się, że mamy do czynienia z erudytami obeznanymi choć trochę z nowinkami technicznymi a mimo to mylącymi pewne podstawowe pojęcia techniczne z dziedziny TV i elektroniki..
No chyba że TUSK chce zrobić miły prezent Rydzykowi, który zagarnie osieroconą przez TVP publiczność.

Cz gru 16, 2010 11:40
osiris, przyznaje, z eni ejestem w temacie. Oswiec mnie: kiedy w Polsce zostana wylaczone przekazy analogowe? W roku 2011, 2021, czy 2051?

Cz gru 16, 2010 11:53
Poniżej link do ciekawego artykułu na ten temat:
http://biznes.interia.pl/news/telewizyjna-kleska-polski,1392727?gclid=CMTT3ZzO8KUCFUEOfAodcxIDrg

Cytuj:
Niestety, w tym gronie nie będzie Polski. W naszym kraju całkowite wyłączenie telewizji analogowej ma nastąpić do 31 lipca 2013 roku. Zajmujemy pod tym względem ostatnie miejsce wśród wszystkich członków Unii.

A to smutna polska rzeczywistość:
Cytuj:
Europa przechodzi telewizyjną rewolucję. W niektórych krajach Unii Europejskiej proces cyfryzacji telewizji naziemnej już się zakończył. W Polsce trwa biurokratyczna przepychanka, która może spowodować znaczne opóźnienia.

Z czego wynika to opóźnienie?
Znając polskie realia, politycy kombinują jak z tego tortu uszczknąć coś dla siebie (ukręcić lody) a dodatkowo zajmuje się tym zapewne cały sztab "specjalistów" i niekompetentnych urzędników.

Cz gru 16, 2010 11:57
Zaraz, zdawało mi się, że Tobie chodzi o to, że rzecz dzieje się za szybko, w związku z czym ludzie nie mają się jak przygotować i nie ma czasu na informację. A teraz narzekasz na opóźnienia? To ja już nie rozumiem. :(

Cz gru 16, 2010 12:13
Post Re:
liam napisał(a):
Zaraz, zdawało mi się, że Tobie chodzi o to, że rzecz dzieje się za szybko, w związku z czym ludzie nie mają się jak przygotować i nie ma czasu na informację. A teraz narzekasz na opóźnienia? To ja już nie rozumiem. :(

Chyba bardzo pobieżnie i pośpiesznie czytasz posty bo nic takiego nie miało miejsca.
Cały czas chodzi o brak powszechnej i elementarnej wiedzy na ten temat.
O jej szerzenie, bo to jest wprost rewolucja w przekazie telewizyjnym a jak widać - nawet - z tej dyskusji mamy wielką dziurę informacyjną.
Jeżeli nawet WY macie z tym problem to co dopiero wielomilionowa rzesza starszych ludzi którzy są kompletnymi laikami w tym zakresie.
No ale cóż, Ci ludzie to przebrzydłe mohery więc TUSK doszedł do wniosku że poco ten ciemnogród edukować.

Cz gru 16, 2010 12:47
osiris napisał(a):
No ale cóż, Ci ludzie to przebrzydłe mohery

Przyznam, że nie czytałem tego wątku w całości, ale mam wrażenie, że jesteś jedyną osobą, która stawia tu taką tezę. :D

Cz gru 16, 2010 13:07
liam napisał(a):
osiris napisał(a):
No ale cóż, Ci ludzie to przebrzydłe mohery

Przyznam, że nie czytałem tego wątku w całości, ale mam wrażenie, że jesteś jedyną osobą, która stawia tu taką tezę. :D

Nie stawiam swojej tezy tylko przedstawiam nastawienie TUSKA do tego elektoratu.
Taki mały szczególik.

Pt gru 17, 2010 10:52

Te przebrzydłe mohery starają sie zdobywać wiedzę nie tylko z Radia Maryja, internetu itd, itp, ale również na Uniwersytecie Trzeciego Wieku.
W programie zajęć jest również informatyka, ale ja na te dodatkowo płatne warsztaty nie zapisałam się, dlatego informacje na temat cyfryzacji muszę zdobyc z programów , które będą emitowane w TVTrwam.
Teraz natomiast muszę wyjśc najpóźniej za 15 minut na plenarne wykładu UTW.
Pozdrawiam adwersarzy i przyjaciół.

So gru 18, 2010 9:31
Cytuj:
dlatego informacje na temat cyfryzacji muszę zdobyc z programów , które będą emitowane w TVTrwam.

Moja droga, przecież bardzo wiele informacji możesz zdobyć z internetu.
Wystarczy w wyszukiwarkę Google wpisać odpowiednie hasło.
Wiem, że do młodych, wykształconych z wielkich miast nie dociera świadomość iż nie wszyscy (a tym bardzie starsi ludzie) mają dostęp do internetu.
Ale czy do nich w ogóle coś dociera oprócz prawd głoszonych przez PO?
Teraz jeszcze bardziej będą indoktrynowani dzięki przejęciu przez PO i SLD telewizji publicznej która rzekomo miała być odpolityczniona..

So gru 18, 2010 9:51

Oczywiście Osirisie, że wiedzę na temat telewizji cyfrowej i nie tylko mogę zdobywać z internetu,
z tym, że ta podana w TVTrwam, będzie bardziej dostępna dla moherowego umysłu.
Dzisiaj będąc na wykładzie UTW doszłam do wniosku, że tą wiedzą, którą przekazywał nam profesor UG, też mogę znaleźć w internecie i zastanawiam się czy podejmę studia na II semestrze.

So gru 18, 2010 14:17
Aby rozruszać temat i przywrócić na właściwe tory cytat z netu:
Cytuj:
Pamiętam jak PO oburzała się na Lecha Kaczyńskiego, że ten zawetował wspaniałą ustawę znoszącą abonament RTV i w ogóle wsadzał paty w koła peowskiego roweru. Sw.P. Prezydenta już nie ma, a zatem PO mogło odkurzyć zawetowaną ustawą. Nowy prezydent pewnie by podpisał – tyle pewnie potrafi. Okazuje się, że ta ustawa już PO nie interesuje, podobnie jak zniesienie abonamentu. TVP została przecież odzyskana i są inne projekty ustaw, aby uszczelnić system ściągania daniny, np. z podatkiem dochodowym… pozdrawiam

Chyba nie tylko ja dostrzegam zakłamanie PO w sprawie tego - jakże - strasznego haraczu.
PO ma generalnie taką zasadę że jeżeli nie może czegoś przejąc to trzeba to zniszczyć.
Tak było z TVP ale na szczęście szybciej przejęli niż zniszczyli.
Podobnie chcieli lub chcą zrobić z "Rzeczpospolitą" (ostatnia ostoja kaczyzmu) tylko nie wiem w jakim to stadium się znajduje.

N gru 19, 2010 21:58
I stało się to co przewidywałem i o czym wcześniej tutaj pisałem.

Naciągają na cyfryzację
AKWIZYTORZY WMAWIAJĄ KONIEC ANALOGOWEJ TELEWIZJI

Odnoszę jakieś dziwne wrażenie że ktoś ma tutaj interes aby nie informować prawidłowo społeczeństwa na ten temat,
Jeżeli swoim zaniechaniem rząd sprzyja oszustom to co tym myśleć?

Link do artykułu poniżej:
http://www.tvn24.pl/-1,1686860,0,1,naciagaja-na-cyfryzacje,wiadomosc.html

Przecież TUSK i jego ludzie są bardzo inteligentnymi osobami i powinni sobie zdawać sprawę ze skutków jakie rodzi brak powszechnej informacji na temat wprowadzanej cyfryzacji i że w końcu zrodzi to patologię.
Wina spada tutaj wyłącznie na rząd.

Wt gru 21, 2010 9:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona