Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Osiris! Myślę, jednak, że jeśli czują dyskomfort, to i tak się do tego nie przyznają.

Alus! Jakie miliony? W pomorskim na PO, nie glosowały miliny , jeśli chcesz wiedzieć ile to sprawdź.
A ja w tym czasie przeczytam:Żenujące gawędy prezydenta", może się trochę pośmieję.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po05.txt

So gru 18, 2010 16:44
Gita to jest świetne:
Cytuj:
"Adam Michnik sformułował słynne powiedzenie o "amnestii bez amnezji"."

A najlepsze że Komorowski to przekręcił i ponieważ mamy jeszcze proces Jaruzelskiego w toku można by rzec że przenicował to powiedzenie i mamy w jego wykonaniu "Bez amnestii ale z amnezją" :lol:
Czyli sądzimy go ale nie pamiętam za co. :D

A tu profesor się głęboko myli:
Cytuj:
Znaczna część ludzi, w tym rosnąca grupa ludzi młodych, zaczyna powoli dostrzegać obecną władzę jako rządy ludzi, którzy swoim zachowaniem w sprawie katastrofy smoleńskiej przekroczyli zasadniczą granicę. Dzisiaj coraz więcej Polaków pyta, czy władza ta jeszcze reprezentuje te wartości, które rządzący Rzecząpospolitą Polską powinni reprezentować, których powinni bronić?

Znaczne cześć ludzi młodych to Durale a ta konkluzja profesora do pobożne życzenia.
Czarno widzę przyszłość naszej ojczyzny.

Oczywiście Alus zaraz napisze że czarnowidztwo to taka specyficzna cecha moherów ale źle to już jest tylko prawda o tym przykrywana jest świetną propagandą.

So gru 18, 2010 16:50
Cytuj:
Jesteśmy z tobą!!!
Większość która wybierała Tuska i Komorowskiego w pełni akceptuje wszystko to co oni czynią.
Co Ciebie boli to jest ich radość.

Macie zasadniczy problem.....nie potraficie pojąć, że ludzie mogą mieć diametrialnie różne poglądy, koncepcje, inny pryzmat odbioru świata niż wy.
Klasyczne - kto nie z nami, to tylko z ZOMO .
Śmiech z lapsusów śp. L. Kaczyńskiego był obrazą świętości, dostojeństwa "polskojęzycznych antypatriotów".
Śmiech z lapsusów Komorowskiego traktujecie jako wasz pozytywny wyróżnik, dowód patriotyzmu.
Kłania się stare porzekadło - "urągała motyka gracy, a oba jednacy".

Cytuj:
zaraz Alus napisze, że to czarnowidztwo

A gdzie tam....reprezentujesz "super optymizm inaczej" :D :lol:

So gru 18, 2010 18:08

"Kto nie z nami to tylko ZOMO!
Alus co do tej opinii, miałam pewne wątpliwośći, ale tylko do czasu, teraz wiem, że to prawdziwe zdanie.
Nie tyle po poczynaniach Tuska, a po tym co zrobił Komorowski. Wiesz dobrze co mam na myśli, więc nie bede się powtarzać, ale powiem po JK.
My jesteśmy tu, wy tam, gdzie stało ZOMO./JK powiedział oni/
Przypomnę Ci jeszcze, że byłam w stoczni na tym wiecu, kiedy to usłyszałam i przypomnę Ci, że wówczas miałam pewne wątpliwości, teraz juz tych wątpliwości nie mam.

So gru 18, 2010 18:32
Gita2 napisał(a):
"Kto nie z nami to tylko ZOMO!
Alus co do tej opinii, miałam pewne wątpliwośći, ale tylko do czasu, teraz wiem, że to prawdziwe zdanie.
Nie tyle po poczynaniach Tuska, a po tym co zrobił Komorowski. Wiesz dobrze co mam na myśli, więc nie bede się powtarzać, ale powiem po JK.
My jesteśmy tu, wy tam, gdzie stało ZOMO./JK powiedział oni/
Przypomnę Ci jeszcze, że byłam w stoczni na tym wiecu, kiedy to usłyszałam i przypomnę Ci, że wówczas miałam pewne wątpliwości, teraz juz tych wątpliwości nie mam.

Gita - gorzej, że co poniektórzy, którzy kiedyś stali po stronie ZOMO (PZPR, SD, stowarzyszenie Grynwald") moderują aktualnie RM.
Widzisz jak bractwo peerelowskie wszystko sobie podporządkowało :D
Mało tego - nawet nie zrezygnowali z promocji legalizacji eutanazji....

So gru 18, 2010 18:41

Alus! Wątek RM, nie tutaj.
Tutaj o Komorowskim.

So gru 18, 2010 18:46
Gita2 napisał(a):
Alus! Wątek RM, nie tutaj.
Tutaj o Komorowskim.

A co to zmienia?.....znikną z RM panowie związani kiedyś z ZOMO :D :lol:

So gru 18, 2010 19:03

Ależ z Ciebie niepoprawny uparciuch, ale odpowiem.
Pan Jezus też przyjmował grzeszników i celników i mieli mu to za złe.

So gru 18, 2010 19:08
Cytuj:
Macie zasadniczy problem.....nie potraficie pojąć, że ludzie mogą mieć diametrialnie różne poglądy, koncepcje, inny pryzmat odbioru świata niż wy.

Nie mamy żadnego problemu bo rozumiemy to iż każdy ma prawo do innych poglądów rzecz w tym żeby te poglądy nikogo nie krzywdziły.
Jeżeli ja nie jestem za eutanazja to nikogo tym nie krzywdzę ale jeśli ktoś ma odmienny pogląd i jego działania prowadza do krzywdzenia ludzi wtedy nie mogę tego poglądu akceptować.
Podobnie jest z in vitro czy przerywaniem ciąży.
Nie może być tak że ktoś chce abyśmy szanowali jego poglądy bo on lubi mordować i gwałcić a generalnie szerzyć zło w każdej postaci.
To nie jest takie proste jak Ci się wydaje lub jak chcesz nam to wmówić. Raczej to wmówić.

So gru 18, 2010 19:23
Gita2 napisał(a):
Ależ z Ciebie niepoprawny uparciuch, ale odpowiem.
Pan Jezus też przyjmował grzeszników i celników i mieli mu to za złe.

Ale Tuska i Komorowskiego by nie przyjął? ;) ....a jeśli uznajesz, że nie zrobiłby tego wyjątku, więc czemu masz za złe ludziom, którzy głosowali na Tuska i Komorowskiego ???

Cytuj:
Nie mamy żadnego problemu bo rozumiemy to iż każdy ma prawo do innych poglądów rzecz w tym żeby te poglądy nikogo nie krzywdziły.

Jakiej krzywdy doznajesz, że inni wybierają PO, ktoś inny SLD, PSL?
Nie powtarzaj non stop o aborcji, bo PiS ręka w rękę z PO I SLD odrzuciło projekt M. Jurka.
Eutanazja to typowy straszak - żadna partia nie ma w programie jej legalizacji.
In vitro jest konkrowersyjne.....a granie głupa i udawanie, że nie dostrzega się dowolności stosowania in vitrood lat, badań biotechnologicznych, bez żadnych uwarunkowań prawnych, żadnej kontroli, jest "godną postawą" chrześcijanina?????
W PRLu tą technikę przez lata stosowano wobec narkotyków....tylko zdeprawowany burżuazyjny zachów miał problem z narkotykami, ale nie w "raju" socjalistycznym.
Obłuda nie jest cnotą nie tylko wedle chrześcijanina.

So gru 18, 2010 21:37
Alus, jak to jest w Twoim zwyczaju z braku rzeczowych kontrargumentów odwracasz kota ogonem.
Dałem tylko przykład odmienności poglądów na dany temat gdzie ta odmienność może krzywdzić ludzi z naciskiem na słowo może.
Uważam także osobiście że rządy PO prowadzą do krzywdzenia ludzi i właściwie to już ich krzywdzą.
Zamiast zwolnić 90% ze stutysięcznej armii urzędników których za swojej władzy zatrudnili (w ramach programu oszczędne państwo), gdzie specjaliści stwierdzili iż są to wyłącznie ciepłoposadkowe etaty, zaoszczędzilibyśmy 5 mld zł, przywalono podwyżki a dalsze w drodze.
Lepiej zaoszczędzić na obywatelach i dokręcać im śrubę niż na swojakach.
Teraz przynajmniej wiemy co w wydaniu PO oznacza program "oszczędne państwo".

A wracając do meritum tematu Prezydent bez mrugnięcia okiem i chwili zawahania podpisze wszystko co mu TUSK podsunie i dlatego po raz enty stwierdzę iż jest to słaba prezydentura mającą na względzie prawie wyłącznie interesy PO o co tak strasznie krytykowano LK że działa w imieniu PiS-u a nie całego narodu..

N gru 19, 2010 10:00
osiris napisał(a):
Alus, jak to jest w Twoim zwyczaju z braku rzeczowych kontrargumentów odwracasz kota ogonem.
Dałem tylko przykład odmienności poglądów na dany temat gdzie ta odmienność może krzywdzić ludzi z naciskiem na słowo może.
Uważam także osobiście że rządy PO prowadzą do krzywdzenia ludzi i właściwie to już ich krzywdzą.
Zamiast zwolnić 90% ze stutysięcznej armii urzędników których za swojej władzy zatrudnili (w ramach programu oszczędne państwo), gdzie specjaliści stwierdzili iż są to wyłącznie ciepłoposadkowe etaty, zaoszczędzilibyśmy 5 mld zł, przywalono podwyżki a dalsze w drodze.
Lepiej zaoszczędzić na obywatelach i dokręcać im śrubę niż na swojakach.
Teraz przynajmniej wiemy co w wydaniu PO oznacza program "oszczędne państwo".

A wracając do meritum tematu Prezydent bez mrugnięcia okiem i chwili zawahania podpisze wszystko co mu TUSK podsunie i dlatego po raz enty stwierdzę iż jest to słaba prezydentura mającą na względzie prawie wyłącznie interesy PO o co tak strasznie krytykowano LK że działa w imieniu PiS-u a nie całego narodu..

A ci zwolnienie urzędnicy to już nie obywatele i zapewne oni i ich rodziny nie mają prawa do poczucia krzywdy???.....
Ty już wiesz, że Komorowski "napewno" wszystko podpisze co mu Tusk podsunie.
Trudna lub wręcz nie możliwa jest merytoryczna dyskusja miedzy ludźmi, którzy chcą komentować zaistniałe fakty, z tymi "już wiedzącymi" przyszłość.

N gru 19, 2010 10:25
Cytuj:
A ci zwolnienie urzędnicy to już nie obywatele i zapewne oni i ich rodziny nie mają prawa do poczucia krzywdy???.....

No to mnie taką argumentacją powaliłaś.
Armie wałkoni i niekompetencji mamy utrzymywać i za to płacić wyższe podatki i inne obciążenia?
Ja osobiście się na to nie zgadzam nawet gdyby to była armia wałkoni z poruczenia PiS-u.
Efekt tego możemy sami sprawdzić na własnej skórze gdzie petent traktowany jest - wręcz - jak intruz.
Te osoby o wysokich uposażeniach zachowają się wzgardliwie i pracują jak im się chce mając świadomość że nikt od nich nie wymaga elementarnego wysiłku w pracy bo przecież mąż, wujek, kochanek ....etc ich tam umieścił więc po co się wysilać.
Sam osobiście musiałem do pionu postawić rzesze urzędników ale tylko dlatego mi się to udało bo znam prawo ale reszta obywateli jest w tej kwestii bezbronna.

Ostatnio edytowano N gru 19, 2010 13:43 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N gru 19, 2010 13:35
Cytuj:
No to mnie taką argumentacją powaliłaś.
Armie wałkoni mamy utrzymywać i za to płacić wyższe podatki i inne obciążenia?
Ja osobiście się na to nie zgadzam nawet gdyby to była armia wałkoni z poruczenia PiS-u.

Dlaczego wałkoni.....wypisują, wydają tony zaświadczeń - bo tak stanowi polskie prawo.
Ciekawa jestem jak zachowa/ją się rząd, samorządy - czy obwieszczą wykaz zlikwidowanych zaśwadczeń, a zastąpionych oświadczeniami od stycznia 2011r?
Ponad 220 druków zabierze pracę urzędnikom, staną sie w wielu przypadkach niepotrzebni.

N gru 19, 2010 13:42
Cytuj:
Dlaczego wałkoni.....wypisują, wydają tony zaświadczeń - bo tak stanowi polskie prawo.

Właśnie to prawo tworzy sie pod te sztuczne etaty, gdzie przy prawidłowo ustanowionych przepisach tysiące urzędników powinno wylądować na bruku.
Ale jak wywalić swojaków więc dalej tworzy się pokraczne prawo aby jakoś usprawiedliwić istnienie tej rzeszy urzędników.
Powołanie nowego ciała do czegoś tam to następne miliardy do wydania, więc powołuje się jakieś bzdetne instytucje i rodzina urzędnicza puchnie jak ciasto na drożdżach a MY płacimy jak idioci tego koszty.

N gru 19, 2010 13:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 128  Następna strona