Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Następna strona
 Homoseksualizm cz. 3 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Homoseksualizm cz. 3
andariel14 napisał(a):
Ja żadnej analogii między procesją w Boże Ciało nie widzę.

Ze czegoś nie widzisz nie znaczy wcale że tego nie ma.

andariel14 napisał(a):
Ktoś wyżej tzn o wiele wcześniej napisał że homoseksualizm to choroba - tak ale moim zdaniem na pewno nie genetyczna a raczej psychiczna - gdy szukane przez nas CECHY ma akurat ta sama płeć
pomijając złe wzorce i nieodpowiednie wychowanie czy negatywnie wpływające na tę kwestię środowisko

Biorąc pod uwagę fakt że wsród zwierząt również wystepują przypadki homoseksualizmu, można zadac pytanie jakie złe wzorce czerpał taki dajmy na to pingwin w trakcie dorastania. A może tata i mama pingwina niezbyt starannie go wychowali albo niedaj Boże nasz pingwin pochodzi z rozbitej rodziny, gdzie alkohol jest na porzadku dziennym.

Kolejny przykład wypowiadania sie nie mając zielonego pojęcia o czym sie pisze.
Ayn Rand pisała że opinie ma każdy ale wiedze mało kto.

So gru 18, 2010 22:27

Cytuj:
Biorąc pod uwagę fakt że wsród zwierząt również wystepują przypadki homoseksualizmu, można zadac pytanie jakie złe wzorce czerpał taki dajmy na to pingwin w trakcie dorastania.

Prawdopodobnie żadne. Działa jedynie popęd seksualny... Jak się zamknie dwa pingwiny, to w końcu jakoś będą chciały rozładować popęd seksualny, którego nie mogą regulować, bo nie dysponują wolą. Podobne wynaturzenia widzimy w naszych domach. Pieski i suczki pozbawione partnera seksualnego, czasem nabywają antropofilii (psi odpowiednik ludzkiej zoofilii), czyli zaczynają, jak to się potocznie mówi, jeździć na nodze właściciela. Trudno to nazwać sytuacją naturalną, czy normalną. Tak więc, jeśli propagandyści homoseksualizmu zaczynają powoływać się na argumenty rodem z ogrodu zoologicznego, to warto by wzięli pod uwagę nienaturalność środowiska, w którym żyją ich pupile.
Także można powołać się na zachowania seksualne w zakładach karnych... Dochodzi tam do aktów homoseksualnych, wcale nie z powodu odmiennej orientacji seksualnej więźniów, ale potrzeby rozładowania napięcia seksualnego u degeneratów, nie potrafiących posługiwać się wolą, czy rozumem.

So gru 18, 2010 23:36

meritus napisał(a):
Cytuj:
Także można powołać się na zachowania seksualne w zakładach karnych... Dochodzi tam do aktów homoseksualnych, wcale nie z powodu odmiennej orientacji seksualnej więźniów, ale potrzeby rozładowania napięcia seksualnego u degeneratów, nie potrafiących posługiwać się wolą, czy rozumem.

Twoje wypowiedzi są coraz bardziej agresywne. Strasznie uogólniasz. Czy w zakładach karnych przebywają tylko degeneraci? Jeśli tak sądzisz to niestety mylisz się. Homoseksualistę uważasz za degenerata? Ciekawe czy Ty potrafisz zawsze nad wszystkimi emocjami panować. Ale do rzeczy. Czym innym jest rozładowanie napięcia, a czym innym fakt, że danej osobie może się podobać osoba tej samej płci. Tak jak dla mężczyzny heteroseksualnego kobieta stanowi obiekt zainteresowania analogicznie jest w przypadku osób homoseksualnych.
Nie można tu mówić o braku woli czy wyłączonym rozumie. Właśnie rozum podpowiada homoseksualiście, że osoba tej samej płci to jest to, czego poszukuje.

So gru 18, 2010 23:58
zbanowany na stałe

meritus napisał(a):
Działa jedynie popęd seksualny... Jak się zamknie dwa pingwiny, to w końcu jakoś będą chciały rozładować popęd seksualny, którego nie mogą regulować, bo nie dysponują wolą.

Czyli dwóm meritusom zamknietym w jednym pomieszczeniu na dłuzszy czas, przyjdzie ochota rozładowania na sobie popędu seksualnego. :D Oczywiście meritusy dysponuja silną wolą więc do niczego nie dojdzie, ale pomysł sie pojawi. :D Juz rozumiem, dla mnie już jest wszystko jasne. :D

A gej w podobnych okolicznościach tyle że zamknięty z kobietą, to na niej rozładuje swój popęd,
bo gej jak wiadomo woli okiełznać nie jest w stanie i wbrew sobie rzuci się na kobietę. :D

Czy to nie dziwne. Kolejny wątek o homoseksualiźmie który przykuł uwage meritusa.
Jemu wszystko kojarzy sie z homoseksualizmem viewtopic.php?f=48&t=27065&p=569528#p569528

No nic, czekam niecierpliwie na Twoje kolejne posty w tym temacie.

N gru 19, 2010 1:00
zbanowany na stałe

Jeszcze się zaraz okaże, że meritus tu wstawi swoja fotę w tym temacie, zobaczycie.
Oczywiście na dowód, że z tematem go nic nie łączy :D

N gru 19, 2010 1:29

meritus napisał(a):
Cytuj:
Pieski i suczki pozbawione partnera seksualnego, czasem nabywają antropofilii (psi odpowiednik ludzkiej zoofilii), czyli zaczynają, jak to się potocznie mówi, jeździć na nodze właściciela. Trudno to nazwać sytuacją naturalną, czy normalną. Tak więc, jeśli propagandyści homoseksualizmu zaczynają powoływać się na argumenty rodem z ogrodu zoologicznego, to warto by wzięli pod uwagę nienaturalność środowiska, w którym żyją ich pupile.

Jeżeli psy i suczki się tak zachowują to znaczy, że jest to naturalne. To jedna sprawa. Drugą jest to, że homoseksualizm nie powstaje z tzw. "złych wzorców" (kto w ogóle ukuł ten idiotyczny termin?). To prawdopodobnie kwestia bilogiczna i żadne wzorce tu nic nie zmienią. Trzecia sprawa: nie da się propagować homoseksualizmu, ponieważ seksualność nie jest czymś, co można zmienić.

N gru 19, 2010 11:34

stanislav, wzięłam na to poprawkę dlatego napisałam że ja nie widzę analogii a nie napisałam stanowczo że jej nie ma.

Poza tym napisałam że to właśnie biologiczną cechą człowieka jest poszukiwanie u partnera pewnych cech w doborze naturalnym.

Ok są instynkty w nas, normalne ale jednak stoimy ponad zwierzętami.
A o jakich zwierzętach mówisz? O takich które kierują się tylko i wyłącznie popędem?
ludzi do zwierząt bym nie porównywała... nawet w tej materii biologii.

Jako ciekawostkę podam że istnieje np. gatunek jaszczurek które mają tylko osobniki żeńskie. By doszło do podziału komórki jajowej wystarczy pobudzenie hmm jakby to nazwać intymne nie przez samca bo one go nie mają a przez inną samicę. No i mamy embrion który posiada materiał wyłącznie żeński.
U ludzi teoretycznie kiedyś też tak będzie. Kobieta jak wiadomo ma XX a faceci XY. to Y stopniowo zanika i za wiele x lat Panowie wymrzecie. U tych jaszczurek bodajże właśnie to już nastąpiło. Jakby to powiedzieć, one są skazane ewolucyjnie na homoseksualizm chyba że upodobają sobie panów jaszczurków innego gatunku

N gru 19, 2010 11:49

andariel14 napisał(a):

U ludzi teoretycznie kiedyś też tak będzie. Kobieta jak wiadomo ma XX a faceci XY. to Y stopniowo zanika i za wiele x lat Panowie wymrzecie. U tych jaszczurek bodajże właśnie to już nastąpiło. Jakby to powiedzieć, one są skazane ewolucyjnie na homoseksualizm chyba że upodobają sobie panów jaszczurków innego gatunku

Może i za X lat tak będzie, być może Twoje futurologiczne wizje potwierdza się, ale wydaje mi się, że jest to twoja prywatna teoria nie mająca jak narazie konkretnych i pewnych podstaw. Co będzie za milion lat na prawdę mnie nie interesuje. Zajmijmy się raczej rzeczywistością i czasami w których żyjemy.
Dawniej termin " zaburzenia seksualne" używany był do określania stanu, który w znacznym stopniu upośledzał relacje płciowe pomiędzy mężczyzną a kobietą. Zatem zgodnie z tą definicją homoseksualizm stanowi zaburzenie. Dziś istnieją poważne podstawy, aby nie klasyfikować tego w taki sposób. Główna teoria źródeł homoseksualizmu utrzymuje , ze tendencje te zostały ustalone jeszcze przed narodzeniem i są skutkiem połączenia wpływów zmian genetycznych, hormonalnych i neurologicznych a do ich uaktywnienia dochodzi pod wpływem zmian hormonalnych na początku okresu dojrzewania. Proces uczenia się ( czyli właśnie przyczyny psychologiczne, warunki panujące w domu rodzinnym, niepełna rodzina) może jedynie wpłynąć na to, kiedy i w jakich okolicznościach orientacja homoseksualna się ujawni. Orientacja seksualna ma swoje podstawy w anatomii mózgu. Środkowo przedni rejon podwzgórza mózgu odpowiada za za zachowania seksualne. Odkryto że u mężczyzn heteroseksualnych rejon ten jest dwukrotnie większy, niż u homoseksualistów. U homoseksualistów ten obszar był podobnej wielkości jak u kobiet. Tak więc geny i hormony w dużym stopniu przyczyniają się do tego, ze dana osoba jest homoseksualistą

N gru 19, 2010 13:32

lublin3338 napisał(a):
Twoje wypowiedzi są coraz bardziej agresywne. Strasznie uogólniasz. Czy w zakładach karnych przebywają tylko degeneraci?

Co do twojego zarzutu, pozwolę sobie zauważyć, że nie napisałem, że w zakładach karnych przebywają tylko degeneraci. Zwróciłem uwagę jedynie, że taki charakter mają zachowania homoseksualne w takich warunkach u osób, które wcale nie mają takich skłonności. Co więcej, sugeruję, by nie dopatrywać się w moich postach tego, czego tam nie ma. Zapobiegnie to konieczności powtarzania kilkukrotnego post po poście.

lublin33338 napisał(a):
Homoseksualistę uważasz za degenerata?

Kolejny kwiatek. Otóż, tak nie napisałem i zalecam, byś nie zadawał idiotycznych pytań.

lublin33338 napisał(a):
Czym innym jest rozładowanie napięcia, a czym innym fakt, że danej osobie może się podobać osoba tej samej płci.

Dlatego też warto zwrócić uwagę, że pingwiny o których była mowa wcześniej nie są gejami.

lublin33338 napisał(a):
Właśnie rozum podpowiada homoseksualiście, że osoba tej samej płci to jest to, czego poszukuje.

Na pewno rozum?

stanislav napisał(a):
Czyli dwóm meritusom zamknietym w jednym pomieszczeniu na dłuzszy czas, przyjdzie ochota rozładowania na sobie popędu seksualnego. :D Oczywiście meritusy dysponuja silną wolą więc do niczego nie dojdzie, ale pomysł sie pojawi. :D Juz rozumiem, dla mnie już jest wszystko jasne. :D

Stosowanie "argumentów ad personam i ironicznego tonu świadczy o deficycie merytorycznym. Od tego typu wycieczek osobistych homoseksualizm nie przestanie być zboczeniem.

stanislav napisał(a):
Czy to nie dziwne. Kolejny wątek o homoseksualiźmie który przykuł uwage meritusa.

Tak samo jak twoją i wielu innych osób. Nie jest to powód do knucia spiskowych teorii. Chociaż się nie dziwię, ponieważ marksistowskie determinizmy stoją o podstaw ideologii ruchów domagających się przywilejów i społecznej aprobaty dla zachowań homoseksualnych.

a.R.E.k. napisał(a):
Jeżeli psy i suczki się tak zachowują to znaczy, że jest to naturalne.

Posiadasz bardzo swoiste pojecie naturalności. Otóż stosując tego typu myślenie należy stwierdzić, że skoro ludzie czują popęd seksualny do zwierząt, pomników, zwłok i starców to tez jest to naturalne :D.

a.R.E.k. napisał(a):
Trzecia sprawa: nie da się propagować homoseksualizmu, ponieważ seksualność nie jest czymś, co można zmienić.

Jesteś w takim razie przekonany, że homoseksualizm jest zdeterminowany, a nie nabyty. Jednak nie sposób znaleźć uzasadnienia dla tegoż dogmatu. Teza ta nie jest udowodniona, stąd jednak przyjmujemy, że homoseksualizm jest nabyty. Szerzenie propagandy homoseksualnej w szkołach i przedszkolach ma za zadanie rozbudzać ciekawość u dzieci tego typu zachowaniami. Celowo chce się oddziaływać nie tylko na dojrzewającą młodzież, ale też dokonywać moralnego gwałtu na najmłodszych. Zainteresowanie dzieci tego typu zboczeniem, ukazanie, ze jest to zachowanie normalne, naturalne i zgodne z anatomiczną, psychiczną i społeczną budową człowieka, ma za zadanie umyślne wypaczanie dojrzewania dzieci i młodzieży, tak by osiągnąć upragniony cel.

lublin33338 napisał(a):
Tak więc geny i hormony w dużym stopniu przyczyniają się do tego, ze dana osoba jest homoseksualistą

Jeżeli jest to kwestia hormonów, to warto rozpocząć terapię hormonalną. Co do defektów genetycznych czy chromosomalnych u osób homoseksualnych, to nauka nie daje podstaw do stawiania tego typu stanowczych tez jak u Ciebie.

N gru 19, 2010 16:47

meritus napisał(a):
Szerzenie propagandy homoseksualnej w szkołach i przedszkolach ma za zadanie rozbudzać ciekawość u dzieci tego typu zachowaniami. Celowo chce się oddziaływać nie tylko na dojrzewającą młodzież, ale też dokonywać moralnego gwałtu na najmłodszych. Zainteresowanie dzieci tego typu zboczeniem, ukazanie, ze jest to zachowanie normalne, naturalne i zgodne z anatomiczną, psychiczną i społeczną budową człowieka, ma za zadanie umyślne wypaczanie dojrzewania dzieci i młodzieży, tak by osiągnąć upragniony cel.

A nie wydaje się to Tobie teorią spiskową? Przecież bardziej logiczne jest uznać, że to, co Ty nazywasz propagandą homoseksualną, to po prostu przekazywanie wiedzy uważanej przez tamte środowiska z rzetelną w celu propagowania tolerancji. Jeśli jednak Ty masz rację, to wyjaśnij, jaki jest ten "upragniony cel" i dlaczego ja nie jestem gejem będąc osobą tolerancyjną?

Dyskutujecie tu, czy homoseksualizm jest chorobą czy nie, czy jest zgodny z naturą czy nie, a moim zdaniem nie ma to żadnego znaczenia. Jeśli coś jest prywatną sprawą, to jest również prywatnym problem, więc odwalcie się w końcu od homoseksualistów.

N gru 19, 2010 17:08

Cytuj:
Przecież bardziej logiczne jest uznać, że to, co Ty nazywasz propagandą homoseksualną, to po prostu przekazywanie wiedzy uważanej przez tamte środowiska z rzetelną w celu propagowania tolerancji.

Dlaczego bardziej logiczne? Bo tak i już? Jeżeli coś ma być logiczne to musi wynikać z konkretnych przesłanek. W twoim poście jak na razie nie ma przesłanek dla uznania owej większej logiczności.

Cytuj:
Jeśli jednak Ty masz rację, to wyjaśnij, jaki jest ten "upragniony cel" i dlaczego ja nie jestem gejem będąc osobą tolerancyjną?

Celem jest promowanie zachowań homoseksualnych. Jest to rodzaj wychowania seksualnego, z tym, że ukierunkowany na jedno.

Cytuj:
Jeśli coś jest prywatną sprawą, to jest również prywatnym problem, więc odwalcie się w końcu od homoseksualistów.

Przestaje to być prywatnym problemem, gdy chce się zboczenie homoseksualne propagować w szkołach, domaga się publicznej akceptacji dla tego typu zachowań, chce się dawać dzieci do wychowania związkom homoseksualnym i chce się przydzielenia im przywilejów, które przynależą normalnie rodzicom. Gdyby to był problem prywatny to nie moja sprawa. Jeżeli jednak z homoseksualizmu robi się ideologię, to już muszą się przygotować na polemikę. Poza tym argument Michnika (ooooodpieeeeepppppprzciciieieeee sieeee od generała) do mnie nie przemawia.

N gru 19, 2010 17:24

Zaburzenia seksualne występują w naturze, a więc są naturalne co nie znaczy, że wolno krzywdzić zwierzęta czy dzieci. To zupełnie inna sprawa a zoofilia i pedofilia nie są uznawane za orientacje seksualne. Gwałty, wykorzystywanie dzieci i zwierząt sa moralnie naganne, ale stosunek między dwoma osobami (czy kilkoma), które uprawiają go z własnej woli jest w porządku. Homoseksualizm jest orientacją seksualną obok biseksualizmu i heteroseksualizmu i należy nauczać o tym dzieci bo to ważna wiedza. Przecież nie mogą myśleć, że to coś nienaturalnego czy złego skoro to całkiem naturalne i normalne.

N gru 19, 2010 17:33

meritus napisał(a):
Dlaczego bardziej logiczne? Bo tak i już?

Bo jeśli ktoś ma jakieś poglądy, to uważa je za słuszne, więc nie widzi powodu, by się nimi nie dzielić.

meritus napisał(a):
Celem jest promowanie zachowań homoseksualnych. Jest to rodzaj wychowania seksualnego, z tym, że ukierunkowany na jedno.

Po pierwsze - udowodnij, że od propagowania tolerancji przybędzie w społeczeństwie osób homoseksualnych! Po drugie - wyjaśnij, komu zależy na tym, by gejów i lesbijek było jak najwięcej!

meritus napisał(a):
domaga się publicznej akceptacji dla tego typu zachowań

Co to znaczy? Czy to znaczy, że np. nie zagłosowałbyś w wyborach np. prezydenckich na geja? Czy to znaczy, że gej nie mógłby zostać Twoim kolegą/przyjacielem? Czy to znaczy, że nie widzisz nic złego w prześladowaniu gejów? Czy to znaczy, że uważasz, że gejów należy przymusowo leczyć? Pytam się tak z ciekawości.

N gru 19, 2010 17:40
zbanowany na stałe

Meritus,
co byś zrobił, gdyby nagle przestali istnieć na świecie mężczyźni i zostałbyś tylko ty i kobiety?
Czy ucieszyłbyś się, czy zmartwił?
Zastanów się zanim odpowiesz, to ważne pytanie, wbrew pozorom.

N gru 19, 2010 17:52

Cytuj:
Po pierwsze - udowodnij, że od propagowania tolerancji przybędzie w społeczeństwie osób homoseksualnych!

Od każdego dziecka, czy młodzieńca, któremu taka propaganda zaburzy proces dojrzewania, zwiększy się liczba homoseksualistów. Proponuję odwołać się chociażby do teorii rozwoju osobowości Freuda. Zaburzenie tego procesu może doprowadzić do ukształtowania się wadliwej osobowości, w tym także do wadliwego ukierunkowania popędu seksualnego. Według Freuda kluczowe są pierwsze lata życia, stąd też wykwit homopropagandy w bajkach dla przedszkolaków...

Cytuj:
Po pierwsze - udowodnij, że od propagowania tolerancji przybędzie w społeczeństwie osób homoseksualnych!

To jest twoja teza. Ja wypowiadam się o publikacjach dla najmłodszych, promujących zachowania homoseskualne, a nie tolerancję. Tam nic o tolerancji nie ma.

Cytuj:
Po drugie - wyjaśnij, komu zależy na tym, by gejów i lesbijek było jak najwięcej!

To chyba oczywiste, że gejom i lesbijkom. Homoseksualiści charakteryzują się ponadprzeciętną skłonnością do częstego zmieniania partnerów seksualnych. W połączeniu z faktem, że stanowią oni mniejszość w granicach błędu statystycznego, stanowi to znaczną przeszkodę w satysfakcjonującym zaspokajaniu ich chuci. Stąd też im więcej publicznie manifestujących swe skłonności potencjalnych partnerów, tym lepiej.

Cytuj:
Czy to znaczy, że np. nie zagłosowałbyś w wyborach np. prezydenckich na geja?

Niby dlaczego miałbym zagłosować? Jakis ciekawy program prezentuje?

Cytuj:
Czy to znaczy, że gej nie mógłby zostać Twoim kolegą/przyjacielem?

Nie. Mam znajomych homoseksualistów.

Cytuj:
Czy to znaczy, że nie widzisz nic złego w prześladowaniu gejów?

Czy geje są prześladowani? Ostatnio widać proces odwrotny - chociażby Biedroń, który trafił do kryminału za czynną napaść na policjanta.

Cytuj:
Czy to znaczy, że uważasz, że gejów należy przymusowo leczyć?

Przymusowo nie, bo leczenie byłoby nieskuteczne.

a.R.E.k. napisał(a):
Zaburzenia seksualne występują w naturze, a więc są naturalne co nie znaczy, że wolno krzywdzić zwierzęta czy dzieci.

Wydaje mi się, że rozmawiamy o czym innym. Nie mam na myśli natury, jako potocznego określenia przyrody.

Cytuj:
Gwałty, wykorzystywanie dzieci i zwierząt sa moralnie naganne, ale stosunek między dwoma osobami (czy kilkoma), które uprawiają go z własnej woli jest w porządku.

Czy obopólna zgoda, czy czyjakolwiek wola sprawia, że czyn staje się moralny? Hitler i 3/4 Niemców zgodnie zdecydowało się wykończyć Żydów. Tego typu konwencja niczego nie umoralniała.

Cytuj:
Meritus, co byś zrobił, gdyby nagle przestali istnieć na świecie mężczyźni i zostałbyś tylko ty i kobiety?

Serdecznie polecam: http://www.youtube.com/watch?v=1Tn1aq3cWqI

N gru 19, 2010 18:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Następna strona