Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie o Twoją dezaprobatę dla prezydenta tu chodzi a o złośliwość i chamskie odzywki wobec innych uczestników forum. Choćby w poście powyżej: nazywanie adwersarzy "bandą" czy "obłudnym stadem". Wobec Ciebie my takich epitetów nie używamy a, o ile pamiętam, ci którzy używali zostali tak samo ukarani.
Widzę, że naprawdę nie jesteś w stanie pojąć różnicy pomiędzy wyrażaniem swoich poglądów (także negatywnych) wobec dyskutowanych tu postaci publicznych a obrzucaniem epitetami rozmówców. Ale nie jestem tu moderatorem więc nie moją rolą jest Ciebie pouczać.
Powtórzę tylko to, co mówiłem wcześniej. Szkoda, bo wielokrotnie prezentujesz mądre stanowisko i często chętnie bym się zastanowił nawet nad czymś, z czym się nie zgadzam. Jednak podawanie tego przez Ciebie w chamskiej formie zwyczajnie zniechęca do jakiejkolwiek polemiki.
|
Pt gru 17, 2010 15:45 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Uwagi do moderacji II
A ja myślę i mógłbym podać przykłady, że w wielu przypadkach wygląda to na podpuszczanie delikwenta, a następnie, gdy ten wpadnie w stan podwyższonych emocji, atakowanie go w taki sposób by samemu nie wyjść na agresora, tylko aby skutek wywołany u delikwenta był agresją.
Potem następuje pouczenie delikwenta tonem mentorów, a w finale, zgłoszenie go do ukarania przez moderację. Nie chcę oceniać, czy to jest uprawiane umyślnie, czy samo tak wychodzi. Powiem wprost: Uważam, ze takie podejście, umyślne, bądź mimowolne, jest może zrozumiałe dla forów magicznych walk i chaosu. Tutaj, na forum katolickim, nie powinno mieć miejsca.
Moderacja powinna także tym się zająć, a nie tylko tym, że ktoś powiedział takie czy inne słowo, albo odniósł się nie kulturalnie do adwersarzy.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt gru 17, 2010 16:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To nie jest takie proste, kwiatku. Czy wiesz, że ja się też poczułem podpuszczony przez Ciebie w kilku wątkach? I co, to było Twoje "uprawiane myślenie" czy tylko samo Ci tak wyszło?  Róznica jest taka, że przez Ciebie to chyba tylko ja poczułem się atakowany. Zatem uznałem, że mamy po prostu kłopoty na linii. Czasem ludzie tak na siebie działają i to zupełnie niechcący. Ja na kogoś zresztą też tak podziałałem, ale wyjaśniliśmy to prywatnie, przeprosiłem, i mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy. Zrozumiałem co w moich wypowiedziach mogło być odebrane jako atak i postaram się tak więcej nie pisać. Natomiast na sposób wysławiania się Marka narzeka zbyt wiele osób, i to często nie mających ze sobą zbyt wiele wspólnego, żeby sprawa mogła leżeć po stronie tych innych. Zresztą sam Marek nie ukrywa, że robi to celowo.
|
Pt gru 17, 2010 16:25 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Nie będę się wypowiadał za Marka i w jego imieniu. Wydaje mi się, ze on nieraz reaguje jak człowiek "podpuszczony".
Marka MRB zresztą już nie ma na forum. Nam zostają prywatne refleksje własnych sumień, czy byliśmy w porządku wobec niego.
Ja Ciebie, Liam, już kiedyś przepraszałem publicznie, bo czułeś się dotknięty jakąś moją wypowiedzią, czy wypowiedziami. Napisałem też, ze jeśli Cie uraziłem, to niechcący. Mnie też się przykro zrobiło, bo Cię lubiłem.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt gru 17, 2010 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli tak, to jeszcze raz powtórzę, że bardzo żałuję bo chciałem z nim rozmawiać i mogłem się wiele nauczyć. Jednak nie w takiej formie, jaką proponował.
Nie przypominam sobie, żebyś był aktywny na forum w tamtym okresie, ale były znam przynajmniej dwie osoby, które właśnie dzięki Markowi dawno już stąd odeszły. I też mi ich szkoda bo wszyscy to wartościowi ludzie. Ale w sytuacji, kiedy inni przestają pisać bo wątek zajęła jedna osoba, to nie jest dobry układ.
A co do podpuszczania, to poczytaj sobie jego własne wypowiedzi. Choćby i w tym wątku. Bo ja bym się zastanowił, kto tu kogo chciał podpuszczać. Ale, temat skończony. A ja publicznych przeprosin nigdy nie wymagałem, wystarczyłoby prywatnie słowo wyjaśnienia. Zresztą lubienie osoby, której się nie zna to za dużo powiedziane. Mnie wystarcza szacunek. I też nie zawsze udaje mi się go każdemu okazać.
|
Pt gru 17, 2010 16:54 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Z tego, co widzę, Marek skasował swoje konto.
Zatem tylko do tematu "prezydenckiego". Wypowiedzi tam zawarte są opiniami na temat. Można się z nimi zgadzać lub nie, można je uważać za uzasadnione lub nie, ale nic poza tym. Kwestia poglądów politycznych...
Spraw związanych z Markiem - jako nieobecnym - proszę już NIE KOMENTOWAĆ.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
So gru 18, 2010 11:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mamy jakiś atak spamerów, czy jest jakiś moderator na sali?  Użytkownicy lobo60BT i WarmexxBT uprawiają jakąś dziwną działalność...
|
Śr gru 22, 2010 16:24 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
I Crank. Rozpoczęły się ferie dla dzieci  Naszych dzieci 
|
Śr gru 22, 2010 16:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I RydzykBT Moje dziecko, Bogu dzięki gra, a nie spamuje fora. 
|
Śr gru 22, 2010 16:28 |
|
 |
WIST
|
Pousuwani.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr gru 22, 2010 16:54 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Zastanawia mnie - na co w tym temacie zwróciłem już uwagę - istnienie tematu viewtopic.php?f=27&t=27082 skoro analogiczny istnieje o Ewangelii Judasza na viewtopic.php?f=46&t=15457?
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz gru 23, 2010 13:27 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Wydaje mi się, ze czas na jakąś weryfikację tego, co Pan Norman43 opowiada w temacie Homoseksualizm-3 twierdząc, że jest lekarzem. Moim zdaniem podpada to pod sankcje karne ustawy o zawodzie lekarza, która zabrania podszywać się pod ten zawód.
|
Pn gru 27, 2010 12:03 |
|
 |
Niedoskonały
|
Moim skromnym zdaniem to ten użytkownik, norman43, zachowuje się jak typowy troll. Wg mnie powinien zostać zbanowany.
|
Pn gru 27, 2010 12:10 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjrzenie się stronie 24 oraz 25 wątku Homoseksualizm. Wydaje mi się, że Panu norman43 przydałoby się parę dni odpoczynku na spokojne przemyślenie stwierdzenia: "ilość nie znaczy jakość".
Pn gru 27, 2010 18:08 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Czemu masz taki niewyraźny gadżet w podpisie ?
|
Pn gru 27, 2010 18:30 |
|
|
|